Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשפת העם - ריקשה

היצרן - פיאג'ו.

חלק מהריקשות היו עם כידון והילוכים כמו בקטנוע וחלק עם הגה וידית הילוכים בדשבורש. פרט מעניין בריקשות האלה, שאפשר היה לנסוע בהן רוורס 4 הילוכים. הברקס העיקרי היה דוושת ברקס בקרקעית הריקשה והיתה ידית הנדברס.

מה שמופיע בתמונה האחרונה הוא אחד מהדגמים שאלון מוטורס הביאו לארץ לפני כשנתיים במטרה למכור רטרו - המחיר שלהם היה די גבוה בשביל רכב שכזה ועוד בלי מזגן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בשפת העם - ריקשה

היצרן - פיאג'ו.

.

תודה .

תוכל לכוון אותי היכן אפשר לקנות אותו בארץ?

עם איזה רשיון אפשר לנסוע אתו בארץ?

:twisted:
פורסם

הלוואי ואפשר היה לקנות בארץ כלי כזה חדש, כבר מזמן הייתי קונה. (למרות שהוא לא ממש חסכוני בדלק לעומת אלטו).

אני לא יודע מה ידרשו היום לנהוג בכלי שכזה. אבל בריקשה כידון היה מספיק רשיון לדו"ג (לא יודע איזה דרגה, אבל ברור שלא 50 סמ"ק). כמדומני שנפח המנוע שלהן היה 400 סמ"ק, יכול להיות שהיו נפחים נוספים.

הם נסעו יפה מאוד במהירות 60-70, מבחינה חוקית אפשר היה לנסוע איתן בין-עירוני. להגיע ל-80 היה כמעט לא מעשי.

המצחיק היה שבריקשה כידון יכולת להסיע עוד נוסע ליד הנהג. הנהג היה יושב טיפה בצד על המושב (מושב לכל רוחב הקבינה).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

איזה מצחיק.

לסבא שלי היה כזה רכב כמו בתמונה הראשונה. בערך.

לא קראו לזה ריקשה אז, אלא קקמייקה. לפחות בבני ברק היכן שהיה גר.

אני זוכר שתא הנהג היה משעשע.

אני חושב שהיה ו הגה, אבל אני גם זוכר ידיות כמו של מנופים שהיו אולי ההילוכים.

הייתי בן 3 או 4.

נחמד לראות שוב את הדבר הזה.

לצה"ל היו כאלה שהיו אמורים להיות לנסיעה רק בתוך הבסיסים.

ואז הסובריות החליפו אותן, וראו שאפר גם לנסוע איתן מחוץ לבסיס.

למרות שכל רוכב אופניים שהיה עוקף היה יכול לגרום לרכב להתהפך מהדף הרוח:lol:.

פורסם
הלוואי ואפשר היה לקנות בארץ כלי כזה חדש, כבר מזמן הייתי קונה. (למרות שהוא לא ממש חסכוני בדלק לעומת אלטו).

אני לא יודע מה ידרשו היום לנהוג בכלי שכזה. אבל בריקשה כידון היה מספיק רשיון לדו"ג (לא יודע איזה דרגה, אבל ברור שלא 50 סמ"ק). כמדומני שנפח המנוע שלהן היה 400 סמ"ק, יכול להיות שהיו נפחים נוספים.

המצחיק היה שבריקשה כידון יכולת להסיע עוד נוסע ליד הנהג. הנהג היה יושב טיפה בצד על המושב (מושב לכל רוחב הקבינה).

.

מתגובתך הבנתי שאין כאלה חדשות למכירה בארץ,כן?

ואם אני אייבא "ריקשת אספנות" ?

תיאורטית,אפשר לנהוג עליהן עם רשיון A / A1 ?

פורסם
איזה מצחיק.

לסבא שלי היה כזה רכב כמו בתמונה הראשונה. בערך.

לא קראו לזה ריקשה אז, אלא קקמייקה. לפחות בבני ברק היכן שהיה גר.

אני זוכר שתא הנהג היה משעשע.

אני חושב שהיה ו הגה, אבל אני גם זוכר ידיות כמו של מנופים שהיו אולי ההילוכים.

הייתי בן 3 או 4.

נחמד לראות שוב את הדבר הזה.

לצה"ל היו כאלה שהיו אמורים להיות לנסיעה רק בתוך הבסיסים.

ואז הסובריות החליפו אותן, וראו שאפר גם לנסוע איתן מחוץ לבסיס.

למרות שכל רוכב אופניים שהיה עוקף היה יכול לגרום לרכב להתהפך מהדף הרוח:lol:.

סובריות ? סליחה על הבורות,אך מה זה "סובריות" ?

נ.ב. לא שמתי לב לדאבל,סליחה.

פורסם

בארץ אין חדשות.

אם אלון מוטורס הצליחו למכור כמה יחידות, אולי יהיה מישהו שירצה למכור. אם כן, אולי ביד 2 תמצא.

ליבא אספנות - זה רעיון לא רע. אם אתה יכול לתחזק את הרכב בכוחות עצמך בלבד, זה סביר, כי כמעט ולא תמצא מישהו שירצה לגעת בדבר כזה.

אם אתה קונה את זה בתור גימיק, זה סיפור אחד, כי אז במקרה תקלה, יש לך את כל הזמן בעולם למצוא חלקים ולתקן.

אם אתה קונה את זה כרכב שימושי בשוטף - אתה טועה.

.

פורסם

סוברית זה בשפת העם.

התמונה מטעה - מדובר ברכב די קטן ולמרות שהיה גדול מרכב משפחתי, הוא למעשה היה הראשון בארץ שהיה מיני של מניבוס. יחסית עם נפח גדול ואפשר היה להעמיס בו מטען (רצפה יחסית נמוכה) וכן היו דגמים עם 3 שורות מושבים מה שאומר 6-7 נוסעים + נהג.

הדגם בתמונה הוא E10. הגג היה נמוך. אח"כ התחילו להשתכלל והגביהו הגג וכו'.

היום כבר יש חברות נוספות שמביאות לארץ דגמים דומים שבמשך הזמן גם קצת גדלו.

(שים לב בתמונה שהוא יותר נמוך מהמסחרית שלידו או זאת שברקע).

Subaru_E10.jpg

פורסם

אלון מוטורס רצו לייבא את הAPE אבל בסוף משרד התחבורה לא אישר להם.

נכון להיות הם משווקים את הפורטר בלבד.

וזאת הסובארית ששוקה בארץ.

show_image_stream.php?bid=4502472&dx=563&dy=483

לא מזמן ראיתי בירושלים סובארית עם 3 שורות מושבים...די מעניין, בהתחשב שאנחנו לא קטנים כמו היפנים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מתגובתך הבנתי שאין כאלה חדשות למכירה בארץ,כן?

ואם אני אייבא "ריקשת אספנות" ?

תיאורטית,אפשר לנהוג עליהן עם רשיון A / A1 ?

בארץ אין חדשות.

אם אלון מוטורס הצליחו למכור כמה יחידות, אולי יהיה מישהו שירצה למכור. אם כן, אולי ביד 2 תמצא.

ליבא אספנות - זה רעיון לא רע. אם אתה יכול לתחזק את הרכב בכוחות עצמך בלבד, זה סביר, כי כמעט ולא תמצא מישהו שירצה לגעת בדבר כזה.

אם אתה קונה את זה בתור גימיק, זה סיפור אחד, כי אז במקרה תקלה, יש לך את כל הזמן בעולם למצוא חלקים ולתקן.

אם אתה קונה את זה כרכב שימושי בשוטף - אתה טועה.

.

תודה רבה על העזרה.

ועוד שאלה אחרונה:

תוכל להסביר איך ומאיפה אפשר לייבא ריקשת אספנות? מה התהליך לייבוא? עם איזה רשיון יהיה אפשר לנהוג עליה?

פורסם

לגבי הרישיון:

אין לי מושג מה קבעו לגבי זה רשויות הרישוי. הנכון ביותר זה להסתכל ברישיון רכב של אחת נוסעת כיום (לא משנה אספנות או רגיל) ולראות מה רשום לגבי רשיון הנהיגה הנדרש.

אני מניח שרשות הרישוי מתייחסת שונה בין ריקשה עם הגה לריקשה עם כידון.

ההגה בצד ונוסע יכול לשבת כמו נוסע ברכב.

בכידון - הנהג צריך לזוז קצת שמאלה במושב והוא נוהג בהטיה קלה ימינה כלפי הכידון שנמצא במרכז. פעם היה מותר, סביר שהיום זה אסור (כלומר אין נוסעים בקבינה.

פעם היו ריקשות שהיה להן ספסל הפוך בארגז ואפשר היה לשבת שם - היום לא נראה לי שיאשרו זאת.

לגבי יבוא:

כנס לפורום אספנות (באתר הזה), יש שם ב"דביקים" תהליכי יבוא לרבות נסיונם של חברים בפורום.

אספנות לא אומר שזה יהיה זול יותר מחדש. אם תפגוש את זלטין, זה עלול גם להיות יקר ממכונית.

קח בחשבון גם את המגבלות שחלות על רכב אספנות לצד היתרונות.

.

פורסם

יש לנו בחיל האוויר ריקשות כאלה כמו זבל חלק עדיין משרתות את הרסרים והגננים בבסיס, הרוב לא בשימוש סתם שוכבות ומחלידות להם. אולי הצבא יסכים למכור מתישהו.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

רובם הכמעט מוחלט של הרכבים הצבאיים בעלי הלוחיות השחורות לא נמכרים לשימוש אזרחי אלא לפירוק או לייצוא. ועד כמה שאני זוכר, הריקשות של ח"א לא נוסעות עם מספר אזרחי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

poleatsky89,

כל רכב צבאי עם מספר שחור, שעברו 12 שנה מיום יצורו - אינו יכול יותר לקבל מספר אזרחי ועל-כן ימכר לסוחרי ח"ח מורשים או מוסכניקים מוסמכים למטרת חלקי חילוף בלבד. אם הוא עדיין בכושר נסיעה (סיכוי קלוש), יהיה מותר גם ליצוא.

.

• תוכן חדש...