Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף V5 שנת 2000 - רשמים ראשונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לחלקכם, לא מזמן החלפתי BMW סדרה 7 E32 שלי בגולף (אחרי שנתיים עם בומר שחור - ככה הייתי קורה ל-BMW שלי). מבחינת הרבה דברים זו הרעה בתנאים, אבל סה"כ בסופו

של דבר לא הכל כל כך גרוע, בתחומים מסויימים יש שיפור משמעותי בתנאים.

הבהרה: אני לא עורך השוואה בין BMW סדרה 7 לגולף, פשוט רוצה לציין את ההבדלים שאני מרגיש (אני לא כתב רכב אז מותר לי :-P).

מתלים: בביקרור במוסך מבחינה ויזואלית מערכת מתלים ניראית בדיוק אותו דבר כמו לשקודה אוקטביה, בורה וכמובן שאר גולפים. סה"כ עבודת המתלים סבירה, מרגיש כמו אוקטביה, אבל קצת יותר קשיחה, כניראה בגלל ג'נטים 17" עם חתך נמוך 45. אני לא כ"כ מתלהב ממתלים של אוקטביה, על דרכים נפלאות שלנו שכולן שקעים מרגישים את הכל. אחרי סדרה 7 גיליתי שהדרכים הרבה פחות טובות ממה שחשבתי. בעיקרון אפשר להתרגל לזה, המתלים של גולף לא שוברים את הגב ודי משכחים את ניפלאות הכביש, חזרתי בהרגשה לתקופה שהייתה לי אלפא 164, גולף מרגיש את הכביש בערך באותה מידה. מתלים של וולוו 940 יותר רכים משל 164.

גוף של גולף שלי לא נוטה בסיבובים, לאומת אוקטביה או וולוו 940 למשל. מבחינה הזאת כמו BMW E32 או אלפא 164 שהיו לי, זה מקנה ביטחון עצמי בסיבובים.

בלמים: דוושה קלה ולא אינפורמטיבית לטעמי, האוטו מרגיש ובולם בדיוק כמו אוקטביה, למרות שבאוקטביה של אבא שלי בלמים אחוריים תוף. לא אינפורמטיבי הכוונה שדוושה קלה בערך באותה מידה בכל עוצמת בלימה. ב-BMW מרגישים התנגדות יותר גדולה של בלימה כאשר רכב בולם חזק יותר, כך גם בוולוו.

הגה: הגה קל, הרבה יותר קל מבאוקטביה 1600 (שם הגה גם לא היה קשה), אפילו טיפה יותר קל ממה שהיה לי ב-BMW. יש מאט מאוד סיבובים מנעילה לנעילה, יצא לי רושם שיחס העברה של הגה קטן יותר מבאוקטביה. יחסית ל4 סיבובים מנעילה לנעילה שהיו לי ב-BMW - תענוג. לא צריך לסובב ולסובב הגה כמו באוטובוס בכל כיכר. האוטו מגיב מידית להגה ולטעמי בצורה מאוד מדוייקת, לא צריך באופן ויזואלי לעקוב - האוטו נוסע לאן שאני רוצה. לא יודע איך להסביר את זה, אבל מרגישים בהגה שזה רכב הנעה קדמית, פשוט תגובה של הגה למרות שהיא טובה היא שונה ממה שיש בהנעה אחורית (BMW או וולוו למשל).

סאלון: מושבים נוחים, אם כי פחות מרווחים מ-BMW. המושבים מחזיקים מאוד טוב את הגוף בסיסוסים, הם עשויים מבד עבה לא מחליק ונעים למגע. מאחורה צפוף מאוד. אני לא גבוה, אבל לשבת מאחורי מושב שלי לא ממש יש מקום לרגליים, מזל שאפשר להשחיל כפות רגליים מתחת למושב - אחרת אי אפשר היה לשבת בכלל. ספסל אחורי נוח, תנוחת ישיבה מוצאת חן בעיני. מקומות אחוריים יותר לילדים. דוושת גז מאוד קטנה וממוקמת רחוק מדוושת ברקס - צריך להתרגל לזה אחרי דוושה גדולה של BMW, למעשה בדיוק כמו באוקטביה. דש בורד, סביבת נהג, דלתות - הכל בצבע שחור דיכאון. אין לוחיות עץ כמובן, אין עור (חוץ מציפוי הגה, ידית בלם יד וידית הילוכים). רק ידית הילוכים עם מסגרת שלה משמחת בפלסטיק שצבוע בצבע כרום.

גאד'טים: מזגן עם בקרת אקלים - יש לי רק מילים טובות אליו: הוא חזק ומקרר מצויין. אחרי מזגן לא עובד ב-BMW זה פשוט תענוג. בימים חמים אני אומר לעצמי שהמעבר היה שווה את זה. אחרי נסיעה של שעה יוצא מרכב כמו בן אדם ולא ספוג.

יש גג נפתח עם חלון זכוכחית. אפשר להזיז פאנל ולראות את השמיים או לפתוח אותו חשמלית עם בורר. מעבר לזה דברים סטנדרטיים כמו חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מראות חשמל וכד'.

נהיגה: גולף רכב מאוד ידידותי. קל להתחבר אליו בנהיגה, הוא נותן הרגשה של ביטחון עצמי ויציבות בנסיעה. מאוד יציב, נוסע כמו על מסילת ברזל ולא מרגישים בו הבדל בין מהירויות כמו 80 לבין מהירויות תלת ספרתיות. גולף מאוד צפוי בתגובות שלו, לא הפתיע אותי בשום מצב. אני לא נוסע באקסטרים ולא טס על מהירויות גבוהות, כך שאני לא יכול לומר דבר בקשר למצבי קצה, אבל סה"כ בנסיעה מנהלתית הרגשה מאוד טובה.

מנוע:מנוע משמח אותי בכוח זמין. בכל מצב אני מרגיש שהוא יכול לתת יותר. אני לא מאמץ יותר מידי את המנוע ולא מתעניין במירוצי רמזורים, אבל כן חשוב לי כוח זמין כדי לתמרן ולבטחון עצמי (לדעת שאני יכול לבצע תמרון). אמרו לי חלק מאנשים שהמנוע עצל - לא מסכים, לרוב אני לא עובר 3000סל"ד (ואם עובר אז לא הרבה צפונה) ובטווח הזה אני מרגיש שהמנוע לינארי בסחיבה שלו. הרבה ויתר נוח לי מאשר מנוע של BMW שהיה מתעורר אחרי 3000 ונותן בעיטה קלה על 4500. לפי הרגשה שלי המנוע די גמיש, הרכב צובר מהירות אינטנסיבי, אבל בלי הפתעות או בעיטות. מנוע מאפשר לעקוף גם כאשר המזגן מופעל אפילו בעליות וכל זה בלי להזיז מחוג טורים מעבר ל-4000סל"ד. במישור אין צורך להוריד הילוך כדי לבצע עקיפה. אחרי נסיעה בגולף שלי ניראה שאוקטביה של אבא שלי (1600) לא נוסעת ולא צוברת מהירות - אפילו שאלתי את אבא שלי האם זה נורמאלי שאוטו ככה מאיץ, (בכל מצב אני לא סוחט את הרכב בין אם הוא שלי ובין אם של מישהו אחר ואם הוא לא יכול, אני לא קורע אותו אלא נוסע לפי היכולת שלו). הבדל לאומת 1600 (למרות שאוקטביה קלה יותר מגולף שלי) הוא שמיים וארץ.

גיר: אצלי JATCO 01M, זאת נקודת תורפה של הרכב הזה. בגדול הוא לא רע, חוץ ממעבר הילוכים שני לשלישי. יחסי העברה מוצלחים לטעמי, די קצרים ואין בורות בין הילוכים.

בידוד: בידוד הרבה יותר טוב מבאוקטביה, מנוע הרבה יותר שקט, כימעט ולא שומעים רעשי רוח. בידוד מכביש ומנוע כמובן פחות טוב משמעותית משל BMW, אבל סדרה 7 זה ליגה אחרת. סה"כ לא מרגיש מכופח.

אוירודינאמיקה: בנסיעה עם חלונות פתוחים כמו ברוב משפחתיות שאני מכיר, רוח נושב בדיוק לאוזניים, לאומת BMW שהם עשו משהו עם זרמי רוח. בגולף רוח מטיילת בסאלון והכל עף.

אחזקה: החלפתי מצבר, עשיתי טיפול במוסך מורשה וטיפלתי קצת במערכת חשמל. בינתיים אין בעיות מיוחדות אבל פה ושם יש כל מיני דברים קטנים שאני רוצה לסדר.

מצב כללי של אוטו: האוטו סה"כ שמור, יחסית לקילומטרז' הכל ניראה ומרגיש בינתיים במצב סביר. הרכב נקנה אצל סוחר במגרש בעיסקת טרייד אין. סאלון, דשבורד, תריסים של מזגן - כל אלה שלמים, מושבים ניראים במצב טוב, לא קרועים. אני צריך רק להחליף שטיחים מצועצעים ששמו בעלים קודמים. היה וילון מחורר שגלגלתי אותו - דרכו במראה לא רואים שום דבר, לאומת וילון מחורר מקורי של BMW שדרכו באמת היה אפשר ליראות. הצבע במצב טוב אצלי, אם צבעו אותו זה היה מזמן. יש שריטות. עוד דבר משמח זה שאין חלודה, לאומת BMW שבכמה מקומות היו כבר רקבונות. גוף של גולף מגולוון (והוא גם צעיר יותר מ-BMW).

סיכום: עוד לא מדדתי צריכת דלק, אבל מחוג של דלק יורד די אינטנסיבי, במיוחד בנסיעה איטית בעיר או פקקים עם מזגן.

סה"כ אני מרוצה, האוטו מרגיש הרבה יותר נמרץ מרכב קודם שלי, יש דברים שמשמחים אותי יותר (מזגן, קלות להחנות ולתמרן, יציבות, מחמאות שאני מקבל) ויש כאלה שפחות (עבודת מתלים על כביש משובש, העברת הילוך שני לשלישי בגיר). התקדמתי בסביבות 9 שנים קדימה בשנתון, לא יהיה צריך לעשות פעמיים בשנה טסט.

בינתיים האוטו עושה את העבודה העיקרית שלו - קיבלתי מחמאות מבחורות, יותר ממה שהייתי מקבל כאשר הייתה לי BMW (את פאר היצירה הגרמנית בנות מין היפה לא כל כך העריכו), בנוסף לתפקידו העיקרי כבונוס הוא גם נוסע ועושה את זה בכלל לא רע. לא נותנים בכביש את הכבוד ולא שומרים על הדיסטנס לאומת BMW שחורה. עכשיו על הכביש אני מרגיש כמו אחד העם. לא מזמן מנעתי עוד תאונה, כאשר גברת על באלנו השתלבה לנתיב שלי תוך אי מתן זכות קדימה - היא נסה ישר לדלת. עם גולף שוב גיליתי שכבישים שלנו הרבה פחות טובים ממה שחשבתי. גולף אוטו מאוד חמוד לטעמי, אני אוהב את המראה שלו והתנהגות שלו.

כאשר בדקתי גולף V5 ראשונה, בוחן אמר לי שאם אמצה אחת מתוך 20 שלא עברה תאונה קשה בחזית - הרווחתי. הוא אמר לי שספציפית רוב המכוניות מדגם הזה במצב רע מבחינת שלדה. המליץ לי לחפש משהו יותר פשוט כמו קורולה. אין לי בינתיים מספרים, אבל עושה רושם שמדובר על מנוע רעב למדי. מי שרוצה גולף וגם צריכת דלק שפוייה יותר, עדיף לקחת עם גיר ידני מנוע 1600/2000. אני נהנה מגרגור המיוחד שיש למנוע שלי (למרות שכימעט ולא שומעים אותו אצלי). ראיתי מישהו עם דוד זרימה חופשית עם V5, קול מנוע של גולף שלו פשוט משגע.

אני משיך לעדכן כאשר יהיו לי דברים חדשים להגיד על גולף.

VAGIT_2.jpg

VAGIT_3.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לחבר שלי V5 כזאת, רק מהדגם החדש יותר והמעט יותר חזק, לרכב יש המון כוח והוא בטח לא עצלן.

והסאונד שלו... עם אגזוז טוב ופילטר פתוח הסאונד שלו משכר.

Auto Emoción

פורסם

א. למה אתה ברוגז עם ה' הידיעה?

ב. הבוחן אמר שקשה למצוא כאלה שלא עברו תאונה, אני מבין שבסוף קנית אחת שבאמת עברה תאונה (מתוך שרשור קודם שלך)?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אבל בסופו של דבר מה ההמלצה שלך ?

הנה המלצה שלי. קודם כל גיר ידני ואולי לשקול נפח מנוע צנוע יותר - יהיה יותר קל למצוא אחת שמורה שלא התיחסו עליה כמו לרכב ספורט (קרעו את הצורה). אותי אישית צריכת דלק לא מרגשת, אחרי מנוע 3000 של BMW הצריכה מבחינתי נורמלית. אבל יש אנשים ששומעים 1 ל-10 בעיר עם מזגן ונלחצים - אוטו זולל דלק. אני משאר שרכב שלי עם מזגן עושה 1 ל-7. הבאסה רק שיש מיכל דלק קטן 55 ליטר ולא 95 ליטר כמו שהיה לי.

מי שרוצה גולף וגם צריכת דלק שפוייה יותר, עדיף לקחת עם גיר ידני מנוע 1600/2000.

אנלוגי, קניתי רכב עם קורות תקינות ומקוריות. יש קצה שלדה - משמעות מסחרית.

מבחינת תאונות, אנשים שומעים שרכב עבר תאונה - נכנסים ישר ללחץ. תבינו, רכב הזה נסע על כבישי הארץ (מערב הפרוע עם נהגים ש-99% מהם לא יודעים לא רק נהוג אלא אפילו לתפעל את הרכב, כמו למשל לבלום). כל יום נוצרת סיטואצייה עם סיכון לתאונה. בינתיים מנעתי 3 תאונות (בשני מקרים מתוך שלושה הייתה נהגת שלא מסתכלת אלא פשוט נוסעת) ועברתי בסביבות 300ק"מ. אנשים פשוט לא שמים לב לאוטו הזה בכביש ונוסעים. כל עוד קורות של שלדה שלמות - הכל בסדר. ברגע שנפגעו קורות לרמה שצריך לרתך - רכב כזה צריכים לגרוט ולהוריד מכביש.

צריך להבין משהו, שחלק מקונים לא מבינים: רכב משומש זה רכב שנסע על כבישים. זה רכב עם בלאי ורכב שכניראה בחייו עבר תאונות כלשהן. יש כאלה שבאים לבדוק כאילו זה רכב חדש ומוצאים למוכר את הנשמה (מזכיר לי בדיחה: מלך אחד רצה להתחתן וכל פעם היו מבאים לו את הנשים הכי יפות. הוא היה מבקש מכל אחת להתפשט. יום אחד מבאים לו מישהו ממש מדהימה, היא התפשטה והוא אומר לה: "את לא מתאימה לי, האף שלך עקום" - אותו דבר עם קונים, רוב מבלבלים שכל ומבזבזים זמן של מוכר). פדנטיות זה נחמד, אבל לי אישית אין זמן ובריאות לחפש רכב במשך חצי שנה ואני לוקח אקזמפלר שהוא במצב סביר.

אנשים רבים מתיחסים לרכב כאילו צריך לגשת אליו עם כפפות לבנות בבית מרקחת. אני מכיר מישהו שמחפש רכב כבר מלא זמן, כל פעם משהו לא מוצא חן בעיניו. נכון הוא לא מתפשר וכניראה בסופו של דבר ימצא את מבוקשו, אבל בינתיים נוסע באוטובוס. כל פעם לעשות טיולים בכל הארץ, לחפש את הרכב ולעבור את כל המוסדות: מכון בדיקה, רשם משכנתאות, משרד רישוי, מוסך וכד' זו פשוט טרחה יוצאת דופן. בוספו של דבר בדיקה של 20 רכבים עולה הרבה כסף. נניח עלות בדיקה במכון זול 400ש"ח, זה יוצא 400*20=8000ש"ח. על כסף הזה אפשר לעשות אחל'ה ישור קו לרכב. תוסיפו לזה עלות נסיעות, זמן ותקבלו 15,000ש"ח. במחיר הזה אפשר להחליף צמיגים, לשפץ גיר, טיפול וכד'. ותחשבו, יכול להיות שכל הזמן הזה תיהיו בלי אוטו. כמה בריאות צריך בשביל זה, כמה אנרגייה וזמן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גולף הוא רכב באמת ידידותי ונוח למשתמש. בפעם הראשונה נהגתי בגולף MK3 של חבר והופתעתי מאוד מתכונה הזאת כי לפני נהגתי רק ברכבים יפניים או קוראניים. לכן קניתי גולף ונהנתי ממנו כל רגע שהוא היה אצלי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קצר.

התחתלתי להתרגל לדוושת ברקס של אוטו שלי, היא למעשה אינפורמטיבית. קלה יותר ממה שהיה ברכבים קודמים שנהגתי עליהם ובלמים בהחלט סבירים בעוצמתם.

אם מנפחים גלגלים כמו צריך, הרכב לא הרבה יותר קשיח מאוקטביה שיש במשפחה. מבחינת התנהגות, באופן כללי הרכבים מאוד מאוד דומים: היגוי, בלמים, מתלים - אוקטביה וגולף שלי ממש אחיות. הגה כמו שציינתי אצלי קל יותר, מנוע הרבה יותר חזק מ-1600 ואני מאוד מרוצה מגמישות שלו וזמינות כוח סביב 3000סל"ד (מומנט מקסימלי עם 3200) וגם על סל"ד הזה מהירות שיוט שלו.

צריכת דלק לא נוראית, אצלי יוצא 11 ליטר ל-100ק"מ (1 ל-9), כאשר רוב נסיעות עם מזגן, משולב בין עירוני (מעל מהירות של צריכה אופטימלית), עירוני, פקקים ופרברים. יחסית ל-2300 ויחסית לסיפורי בהלות שמספרים חלק מאנשים על צריכה של V5, אני מרוצה (לשם השוואה אוקטביה 1600 אוטומט על כביש עם מזגן עושה בסביבות 8 ליטר על 100 ק"מ לזה 1 ל-12.5 ובמשולב יוצא בסביבות 1 ל-10).

מאוד מרוצה ממזגן, הוא חזק וומתחיל לקרר מיד כשמפעילים אותו, בקרת אקלים נוחה לשימוש ולא הפעלתי אותו מעולם על מקסימום - לא היה צורך אפילו בימים הכי חמים.

מבחינת אחיזת כביש ויציבות - אני מרוצה. הרכב מאפשר להרגיש ביטחון עצמי בנסיעה ובסיבובים. לא ניסיתי ולא אנסה אקסטרים (לא חיפשתי ולא מחפש רכב ספורט, אבל כן חשובה ליזמינות כוח יחסית), אבל בנסיעות רגילות בהחלט הרכב טוב.

כמו שציינתי קודם, מנוע שקט, בידוד טוב, מושבים טובים - סה"כ גולף רכב טוב. אני מתגעגע למתלים שהיו לי ב-BMW, דברים שהם אכלו בכביש ואני אפילו לא ידעתי עליהם, עכשיו אני "אוכל" אותם, אומנם באופן די מעודן - מתלים של גולף לא שוברים את הגב, אבל סופרים באופן מאוד קפדני את כל ניפלאות כביש. בידוד טוב ולא שומעים את הגרגור המיוחד של המנוע, שומעים שזה רעש שונה מזה של 4 צילינדר, במיוחד ברחוב צר ושקט, אבל לא כמו בגולים V5 עם אגזוז זרימה חופשית.

אני שוב רוצה לציין לטובה את הארגונומיקה, מיקום של הכל מותקן בצורה כזאת שמאוד קל ואינטואיטיבי להשתמש. כיוון הגה לגובה ועומק מאוד עוזר (יש גישה קלה להכל) ביחד עם כיוון כיסא לבחור את התנוחה הנוחה ביותר.

מבחינת מקומות ישיבה מאחור, כימעט ואין אותם - אין מקום לרגליים. המושבים עצמם מאוד נוחים, אבל באוקטביה שיש לה אותו בסיס גלגלים במושבים קדמיים יש מאחורה כימור שנותן מקום לברכיים. לכן, מבינתי מדובר ע רכב 2+2, כלומר שני מקומות למבוגרים ועוד 2 לילדים. בשבילי זאת לא בעייה, לרוב אני נוסע מקסימום +1. אפשר כמובן להזיז את המושבים קדימה ולשבת ממש בתוך הדש בורד ואז יש יותר מקום מאחור (אני לא אוהב לשבת עם ברכיים בתוך הדש בורד, אלא אוהב שיהיה קצת מרווח).

בתא מנוע מאוד צפוף, אין מספיק מקום להכניס יד בין רדיאטור לבלוק. הכל מאוד דחוס וגרמנים עוד הכניסו לשם מצבר :shock:. מרגישים בסיבובים שרוב המשקל הוא על ציר קדמי ויחס משקל בין צירים לא אופטימלי - באוטקטביה 1600 מבחינה הזאת יתרון - רכב יותר מאוזן. זה לא מפריע במהירויות מנהלתיות, אבל יש הרגשה שחלק אחורי ממש קל, במיוחד בירידות (הרכב לא מחליק אצלי).

בסופו של דבר, כניראה אם רוב נסיעות היו בעיר, כניראה צריכת דלק הייתה פחות טובה, לכן אנשים שאוהבים לינסוע בעיר, עדיף להם כניראה את הדגם אם נפח מנוע קטן יותר, למשל 1600/1800, מכיוון שגם ככה בנסיעה איטית של עיר אין יתרון לרכב עם נפח מנוע מוגדל.

הרכב בינתיים עבר שני תדלוקים סה"כ וקרוב ל-600ק"מ אצלי.

פורסם
א. למה אתה ברוגז עם ה' הידיעה?

ב. הבוחן אמר שקשה למצוא כאלה שלא עברו תאונה, אני מבין שבסוף קנית אחת שבאמת עברה תאונה (מתוך שרשור קודם שלך)?

לשאלה א'-

ברוסית אין ה' הידיעה..

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם
עידכון קצר.

התחתלתי להתרגל לדוושת ברקס של אוטו שלי, היא למעשה אינפורמטיבית. קלה יותר ממה שהיה ברכבים קודמים שנהגתי עליהם ובלמים בהחלט סבירים בעוצמתם.

אם מנפחים גלגלים כמו צריך, הרכב לא הרבה יותר קשיח מאוקטביה שיש במשפחה. מבחינת התנהגות, באופן כללי הרכבים מאוד מאוד דומים: היגוי, בלמים, מתלים - אוקטביה וגולף שלי ממש אחיות. הגה כמו שציינתי אצלי קל יותר, מנוע הרבה יותר חזק מ-1600 ואני מאוד מרוצה מגמישות שלו וזמינות כוח סביב 3000סל"ד (מומנט מקסימלי עם 3200) וגם על סל"ד הזה מהירות שיוט שלו.

צריכת דלק לא נוראית, אצלי יוצא 11 ליטר ל-100ק"מ (1 ל-9), כאשר רוב נסיעות עם מזגן, משולב בין עירוני (מעל מהירות של צריכה אופטימלית), עירוני, פקקים ופרברים. יחסית ל-2300 ויחסית לסיפורי בהלות שמספרים חלק מאנשים על צריכה של V5, אני מרוצה (לשם השוואה אוקטביה 1600 אוטומט על כביש עם מזגן עושה בסביבות 8 ליטר על 100 ק"מ לזה 1 ל-12.5 ובמשולב יוצא בסביבות 1 ל-10).

מאוד מרוצה ממזגן, הוא חזק וומתחיל לקרר מיד כשמפעילים אותו, בקרת אקלים נוחה לשימוש ולא הפעלתי אותו מעולם על מקסימום - לא היה צורך אפילו בימים הכי חמים.

מבחינת אחיזת כביש ויציבות - אני מרוצה. הרכב מאפשר להרגיש ביטחון עצמי בנסיעה ובסיבובים. לא ניסיתי ולא אנסה אקסטרים (לא חיפשתי ולא מחפש רכב ספורט, אבל כן חשובה ליזמינות כוח יחסית), אבל בנסיעות רגילות בהחלט הרכב טוב.

כמו שציינתי קודם, מנוע שקט, בידוד טוב, מושבים טובים - סה"כ גולף רכב טוב. אני מתגעגע למתלים שהיו לי ב-BMW, דברים שהם אכלו בכביש ואני אפילו לא ידעתי עליהם, עכשיו אני "אוכל" אותם, אומנם באופן די מעודן - מתלים של גולף לא שוברים את הגב, אבל סופרים באופן מאוד קפדני את כל ניפלאות כביש. בידוד טוב ולא שומעים את הגרגור המיוחד של המנוע, שומעים שזה רעש שונה מזה של 4 צילינדר, במיוחד ברחוב צר ושקט, אבל לא כמו בגולים V5 עם אגזוז זרימה חופשית.

אני שוב רוצה לציין לטובה את הארגונומיקה, מיקום של הכל מותקן בצורה כזאת שמאוד קל ואינטואיטיבי להשתמש. כיוון הגה לגובה ועומק מאוד עוזר (יש גישה קלה להכל) ביחד עם כיוון כיסא לבחור את התנוחה הנוחה ביותר.

מבחינת מקומות ישיבה מאחור, כימעט ואין אותם - אין מקום לרגליים. המושבים עצמם מאוד נוחים, אבל באוקטביה שיש לה אותו בסיס גלגלים במושבים קדמיים יש מאחורה כימור שנותן מקום לברכיים. לכן, מבינתי מדובר ע רכב 2+2, כלומר שני מקומות למבוגרים ועוד 2 לילדים. בשבילי זאת לא בעייה, לרוב אני נוסע מקסימום +1. אפשר כמובן להזיז את המושבים קדימה ולשבת ממש בתוך הדש בורד ואז יש יותר מקום מאחור (אני לא אוהב לשבת עם ברכיים בתוך הדש בורד, אלא אוהב שיהיה קצת מרווח).

בתא מנוע מאוד צפוף, אין מספיק מקום להכניס יד בין רדיאטור לבלוק. הכל מאוד דחוס וגרמנים עוד הכניסו לשם מצבר :shock:. מרגישים בסיבובים שרוב המשקל הוא על ציר קדמי ויחס משקל בין צירים לא אופטימלי - באוטקטביה 1600 מבחינה הזאת יתרון - רכב יותר מאוזן. זה לא מפריע במהירויות מנהלתיות, אבל יש הרגשה שחלק אחורי ממש קל, במיוחד בירידות (הרכב לא מחליק אצלי).

בסופו של דבר, כניראה אם רוב נסיעות היו בעיר, כניראה צריכת דלק הייתה פחות טובה, לכן אנשים שאוהבים לינסוע בעיר, עדיף להם כניראה את הדגם אם נפח מנוע קטן יותר, למשל 1600/1800, מכיוון שגם ככה בנסיעה איטית של עיר אין יתרון לרכב עם נפח מנוע מוגדל.

הרכב בינתיים עבר שני תדלוקים סה"כ וקרוב ל-600ק"מ אצלי.

ג'אנטים 17 עם צמיגי חתך 45, הם מתכון לנסיעה קשיחה ו"משברת עצמות". גולף 4 על כל דגמיה, דווקא מצטיינת בנסיעה מאוד נוחה, על חשבון דינמיות ורכינה מופרזת בסיבובים.

• תוכן חדש...