Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשובתי בערבון מוגבל.

אם מה שפורסם היום באתר זה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=327342

נכון ומדוייק, הרי היות ואתה שואל מה יותר כדאי , הרי התשובה ברורה - סקודה פאביה TSI ב - 94K כדאית בהרבה

על פולו TSI ב - 113K.

בסה"כ מדובר במכוניות "אחיות" עם פלטפורמה זהה , מנוע וגיר זהים. אלא אם הפרש המחיר בפועל שונה לגמרי , או

הפאביה תטמון בחובה איזו הפתעה מאכזבת (דלות קיצונית באיבזור סטנדרטי) זו תשובתי.

יש המייחסים עדיפות בכל מקרה לפולו בהיבטים של סגנון , עיצוב ,תדמית, שמירת ערך עתידית וסחירות , איכות

גימור וחומרים.

עדיפויות אלו בחלקן הגדול מדומות ו/או לא משמעותיות , וגם אם תקפות בחלקן - כל אחד שישקול אם שווה את הפרש המחיר.

פורסם

נכון ומדוייק, הרי היות ואתה שואל מה יותר כדאי , הרי התשובה ברורה - סקודה פאביה TSI ב - 94K כדאית בהרבה

על פולו TSI ב - 113K.

בסה"כ מדובר במכוניות "אחיות" עם פלטפורמה זהה , מנוע וגיר זהים. אלא אם הפרש המחיר בפועל שונה לגמרי , או

הפאביה תטמון בחובה איזו הפתעה מאכזבת (דלות קיצונית באיבזור סטנדרטי) זו תשובתי.

במחיר הזה ההפתעה המאכזבת תהיה מנוע עם 86 כ"ס. הגרסה עם המנוע הזהה לפולו ככל הנראה תעלה באזור ה 113K.

vik014, במידה ואתה נוהג להסיע אנשים במושב האחורי - הפאביה מגיעה עם 2 כריות אוויר נוספות שמגנות על יושבי המושב האחורי.

פורסם

הפולו טיפה יותר מאובזרת מהפביה בגרסה הבסיסית

הגירסה הבסיסית 105 כ"ס עם DSG עןלה 102000 ש"ח שזה משמעותית יותר זול מהפולוץ

הגירסה המאובזרת (יותר מהפולו) עולה גם יותר - 117000 ש"ח

לדעתי הפרסום שניתן לקנות פאביה סטיישן DSG ב-94000 ש"ח עם מנוע TSI עם הספק של 86 כ"ס מקורו בטעות.

המנוע החלש משודך לתיבת ידנית בלבד.

הגירסה הרגילה עולה 87000 ש"ח (מחיר מעולה למי שמסתפק בתיבה ידנית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא טעות. ספייס 1.2TSI עם 86 כ"ס ותיבת DSG עולה 94K ש"ח. המנוע החלש משודך לתיבה ידנית בלבד רק בהאצ'בק. בספייס מנגד, למנוע החלש רק תיבת DSG.

פורסם
בסה"כ מדובר במכוניות "אחיות" עם פלטפורמה זהה

הן לא על פלטפורמה זהה, פאביה מבוססת על הפלטפורמה הישנה יותר של פאביה דור ראשון

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, מצטער על ההקפצה.

אני נמצא בימים אלו בקונפליקט רציני, אני מתלבט בין הפולו לפאביה, מחירן של שתיהן בגרסאות הידניות הוא זהה אבל הפאביה מגיעה עם מנוע ה1.2 TSI לעומת הפולו עם מנוע 1.4 האטמוספרי המיושן ועם אבזור חסר לעומת האבזור העשיר שמציעה הפאביה, ההתלבטות היא כמובן לגבי התמיד והאיכות אך בראש ובראשונה לגבי ירידת הערך.

האם ההפרש יהיה משמעותי בעוד שנתיים - שלוש כשארצה להחליף את האוטו? בטוח שהפולו תשמור על ערכה יותר מהפאביה אך עד כמה, ומה דעתכם, מה עדיף? אשמח לשמוע

פורסם
שלום, מצטער על ההקפצה.

אני נמצא בימים אלו בקונפליקט רציני, אני מתלבט בין הפולו לפאביה, מחירן של שתיהן בגרסאות הידניות הוא זהה אבל הפאביה מגיעה עם מנוע ה1.2 TSI לעומת הפולו עם מנוע 1.4 האטמוספרי המיושן ועם אבזור חסר לעומת האבזור העשיר שמציעה הפאביה, ההתלבטות היא כמובן לגבי התמיד והאיכות אך בראש ובראשונה לגבי ירידת הערך.

האם ההפרש יהיה משמעותי בעוד שנתיים - שלוש כשארצה להחליף את האוטו? בטוח שהפולו תשמור על ערכה יותר מהפאביה אך עד כמה, ומה דעתכם, מה עדיף? אשמח לשמוע

א. אני לא חושב שהפולו תשמור על ערכה טוב יותר במיוחד ב 1.4

ב. נניח והיא תשמור על ערך טוב יותר מהפאביה זה יהיה 1000 שקל במקרה הטוב.

ג. אתה תהנה הרבה יותר ממכונית עם מנוע 1.2TSI מאשר 1.4 המיושן והעגלתי.

פורסם

אני היתי חוסך עוד קצת לפולו TSI 1.2 .

לדעתי זה הרכב סופרמיני הכי יפה שיש כיום בשוק !

וזה ברור כי הוא ישמור ערך טוב יותר מהסקודה .

פורסם

השאלה היא עד כמה האם זה יהיה כל כך משמעותי ואני מעוניין בגיר ידני כך שזה לא כל כך רלוונטי, ובמחיר הזה כבר עדיף לקנות את הגולף 1.6 הידנית למרות המנוע החלש.

פורסם
הן לא על פלטפורמה זהה, פאביה מבוססת על הפלטפורמה הישנה יותר של פאביה דור ראשון

מחזק. פאביה מבוססת על פלטפורמה PQ24 שהיא הדור הקודם, כלומר פולו דור 4. איביזה ופולו החדשות מבוססות על פלטפורמה PQ25. אבל PQ25 היא למעשה המשך פיתוח של PQ24 בתוספת של אפשרות להנעה כפולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנוע 1.4 בפולו המשודך לגיר DSG הוא לא עגלה. הפולו היא מותג, ולאורך זמן היא תשמור על ערכה טוב יותר אולי בפרק זמן של 3 שנים הפער יהייה זניח.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
מחזק. פאביה מבוססת על פלטפורמה PQ24 שהיא הדור הקודם, כלומר פולו דור 4. איביזה ופולו החדשות מבוססות על פלטפורמה PQ25. אבל PQ25 היא למעשה המשך פיתוח של PQ24 בתוספת של אפשרות להנעה כפולה.

תסביר את זה?

אה נכון האתר משוחד.

מנוע 1.4 בפולו המשודך לגיר DSG הוא לא עגלה. הפולו היא מותג, ולאורך זמן היא תשמור על ערכה טוב יותר אולי בפרק זמן של 3 שנים הפער יהייה זניח.

אורן

עגלה!

עזבו אתכם שטויות תדברו תכלס!

ההבדל שמירת ערך בין פולו לפאביה הוא 2000-3000 שקל אם בכלל לטובת הפולו.

ההבדל בין הפולו 1.2 לפאביה באותה רמת אבזור הוא 15,000 שקלים חדשים. ( 102 מול 117)

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

לשואל.

אני מדבר על המנוע ולא על המכונית.

1.2TSI משודך לתיבה ידנית חזק משמעותית מ1.4 משודך לאותה תיבה.

פורסם

בפעם האלף: פולו יקרה יותר כחדשה ולכן במחירון המחיר שלה גבוה יותר.

מצד שני, אם תסתכלו על ירידת הערך עם השנים - הפביה שומרת על ערכה בצורה לא פחות טובה, אפילו עם עדיפות קלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...