Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.

אנחזו זוג צעיר, כרגע בלי ילדים (אבל מקוים לשנות סטטוס בעתיד הקרוב...), גרים באזור בלי חניה (אז עדיף רכב קטן) וכפי שציינתי בכותרת- לא מבינים כלום ברכבים (וגם לא הקרובים לנו, שאלנו). כרגע יש לנו קליאו B, עוד מעט בת 10, חוץ מזה שהיא צפופה אין תלונות.

רוצים להחליף למשהו חדש כל עוד היא מתפקדת ונוכל לעשות טרייד אין.

התקציב הוא עד 100, אבל כמובן- אין סיבה לזרוק כסף אם לא צריך.

חשבנו על מאזדה 2 או פג'ו 207, ובהתייעצות מהירה בפורום שלא מבין כלום ברכבים כולם צחקו עלינו.

החלופות שהוצעו הן הונדה ג'אז או טויוטה יאריס, וכל המשתתפים בשרשור הצביעו באופן גורף לטובת קניה מליסינג, ולא חדש מהניילונים.

שאלותיי (אם תסכימו כמובן לענות) הן אלו:

*האמנם ההצעות שלנו כאלה לא מוצלחות?

*היאריס והג'אז טובות יותר?

*יש לכם רעיון משלכם (למרות שגם ככה אנחנו מסוחררים ולא יודעים מה לעשות עם המידע, אז רק אם יש משהו מעולה שאנחנו (שוב) מפספסים...)

*ליסינג או חדש, ברור שליסינג? בעלי מאוד נוטה לכיוון החדש, מטעמי "לא אוהב להסתבך", אין לו כח לבדיקות (שאין לנו מושג איך עושים), שלא יעבדו עלינו, שנשכח לשאול איזה משהו נורא חשוב וכאלה.

*ולבסוף- מה לעזאזל אמורים לשאול? כמובן שאני מתכוונת לשאלות בסיסיות, היינו באולם תצוגה של מאזדה וחוץ מלשבת ברכב לא ידענו לשאול כלום. צריכת דלק? (מה נחשב טוב?) מנוע? (כמה הוא צריך להיות?) בגדול אנחנו מחפשים אמינות (שתספיק ל10 שנים בלי יותר מדי תקלות), נוחות וגודל סביר.

תודה תודה תודה למי ששרד עד כאן, ולמי שיש לו תובנות לתרום- בכלל תודה! :wink:

שירה.

פורסם

התקציב שלכם מאפשר מגוון רחב של מכוניות.

מבחינה כלכלית, לקנות חדש זה כמעט אף פעם לא משתלם. הכי טוב למצוא מכונית בת שנה-שנתיים שספגה כבר חלק מירידת הערך. מליסינג דווקא ממש לא מומלץ לקנות כי המכוניות עוברות לרוב חיים קשים.

יאריס וג'אז - שתיהן טובות, אך לשתיהן גיר רובוטי די מעצבן (מטלטל בהעברת הילוכים) - בצעו נסיעת מבחן לפני הקנייה. ג'אז גם יקרה מהתקציב (אבל יש הנחות).

אפשרויות נוספות - יונדאי i20 מציעה חבילה טובה מבחינת אבזור ויכולת. מאזדה 2 גם כן, אבל היא יקרה סתם ללא סיבה. פורד פיאסטה מעט זולה מה-2 ומציעה יותר איכות, אבזור ובטיחות, תמורת פחות ביצועים - מומלצת מאוד.

בקיצור - קודם תחליטו אם אתם מעוניינים לחסוך בכסף ולקנות משומשת בת שנה-שנתיים (יחסוך לכם כ-20000 במחיר הקנייה בממוצע, ולאורך הזמן יחסוך נניח כ-10000 שקלים בירידת ערך). אם אתם בכיוון של חדשה, בצעו נסיעת מבחן על יאריס ותראו אם הגיר מתאים לכם. סעו גם על הפיאסטה, שהיא לטעמי מהטובות בקבוצה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא במצב של משפחה מתרחבת יש לתת תשומת לב לתא המטען שיוכל להכיל יותר מעגלה נטו. כאן לדעתי יש יתרון להונדה ג'אז.

אם אין בעיה עם גיד ידני גרסת 1200 יכולה להיות פתרון אולטימטיבי. יאריס תהיה לכם צפופה יותר מקליאו.

מכונית נוספת שיכולה להיות רלוונטית - שקודה פאביה. בימים הקרובים באולמי תצוגה אמור לנחות דגם 1.2TSI שקרוב לתקציב ויכול להיות פתרון טוב לצרכים שהוצגו. 

פורסם

ממליץ על מכוניות VAG. סיאט איביזה/פולו/פאביה (כשהפולו קצת יקרה בתחזוקה).

מכוניות מסיביות, ומרווחות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מאזדה 2 צפופה יותר מקליאו שלכם.

207 גם לא גדולה מדי (אבל בכל זאת יותר מרווחת ממאזדה).

הונדה ג'אז הכי מרווחת בקבוצת הסופר מיני. היא גם מאוד חיסכונית וסחירה.

אני בהחלט ממליץ לחפש ג'אז בת שנתיים.

רק שמהר תגלו, שמספר הרכבים במצב טוב קטן מאוד, הם נחתפים מהר, ומחיר המחירון יותר גבוה מרכבים אחרים מאותו הסוג.

גם הביטוחים והטיפולים לא מהזולים.

אבל מדובר ברכב איכותי ומתאים גם לעתיד (עם תיקים\עגלות ועוד).

פביה\פולו\איביזה מהדור הקודם לא ייתנו הבדל משמעותי במרחב פנים.

יש לי עוד אופציה סוזוקי SX4 האצ'בק:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=28&SubModelID=1284&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=24382&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

מדובר ברכב משפחתי (או כמעט משפחתי), לא גדול מימדים, אבל עם בגאז' סביר, מרחב פנים לא רע, ביצועים טובים, תנטחת הישיבה גובהה, צריכת דלק לא גבוהה.

הלינק מתייחס לדגם עם מערכת בקרת יציבות ESP ו 120 כ"ס.

זה מה שמומלץ.

הבעיה היחידה שאני חושב עליה, זה שצריך להתרגל לקורה A גדולה שבהתחלה מסתירה את שדה הראייה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולמה לזוג ללא ילדים לא לרכוש רכב מיוחד? גם חסכוני ,גם מיוחד וגם נוח מבחינת חניות(גודל) אני מדבר על הפיאט 500:-D

מנוע בנזין בנפח 1.2 ל' המפיק 70 כ"ס וניחן בתצרוכת דלק חסכונית של 19.6 ק"מ לליטר בממוצע (יצרן) . מחירה של גרסה זו יעמוד על 100 אלף שקלים עם התיבה הידנית.

http://cars.walla.co.il/?w=/21/1486604/

אם משומש, אז הג'אז של הונדה מאוד מומלצת. בהחלט רכב מצויין שבתור חדש פשוט לא מצדיק את המחיר המפורז!

ועוד רכב מאוד מומלץ חדש(105K) זה הפורד פיאסטה המצויינת והנמכרת מסוגה באירופה!

http://www.mysay.co.il/articles/ShowArticle.aspx?articlePI=aaaeah

:fadein:
פורסם

אני מת על חכמולוגים שממליצים לקנות פיאט 500 למשפחה שרוצה ילדים קטנים.

king7777, נכון שאין לך ילדים וגם שמץ של מושג מה צרכים מהרכב כשיש ילדים? תודה שלא הצעת סמארט, היא מגניבה, נכון.

זה הרי כסף לא שלך, אז מה איכפת לך להגיד שטות לאנשים שלא מבינים...

בתור בעלים של סוזוקי SX4 אני שקלתי להמליץ עליה, אבל היא יותר גדולה מהפביה, יותר יקרה ובגאז' שלה קטן יותר.

פורסם

ממליץ מאוד על SKODA ROOMSTER !!

בעיקר למשפחה קטנה.

נסו לחפש אחת מיד שניה במצב טוב. אפשר למצוא בסביבות 90K לאחת במצב חדש שנה על הכביש.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם
אני מת על חכמולוגים שממליצים לקנות פיאט 500 למשפחה שרוצה ילדים קטנים.

king7777, נכון שאין לך ילדים וגם שמץ של מושג מה צרכים מהרכב כשיש ילדים? תודה שלא הצעת סמארט, היא מגניבה, נכון.

זה הרי כסף לא שלך, אז מה איכפת לך להגיד שטות לאנשים שלא מבינים...

בתור בעלים של סוזוקי SX4 אני שקלתי להמליץ עליה, אבל היא יותר גדולה מהפביה, יותר יקרה ובגאז' שלה קטן יותר.

תמשיך למות!! כרגע אין ילדים ואולי אתה לא יודע אבל זה לא בדיוק תוכנית לבקשתך,מה גם שעם אתה לא יודע זה לוקח זמן ולא מעט ולכן ציינתי שכל עוד אין ילדים אפשר להנות מרכב מגניב!! ובנוסף נתתי עוד המלצות שבניגוד אלייך ,חוץ מלהתלונן לא עזרת במאום!!.

:fadein:
פורסם

טוב, נו...כנראה שגם לקרוא את כל השרשור אתה צריך ללמוד.

לפי הגיון העקום שלך, משפחה צעירה שמחזיקה ברכב בן 10 וכנראה מקבלת סיבסוד לחידוש הרכב לרגל התרחבותה הקרובה, צריכה לקנות פיאט 500, רצוי אבארט כמובן, כדי למכור אותה כעבור חודשים ספורים, להפסיד איזה 20 אלף ולהתחיל לחפש רכב אחר שהולם את צרכיהם. העיקר שיהיה מגניב.

תמשיך להתחכם. 

פורסם
תמשיך למות!! כרגע אין ילדים ואולי אתה לא יודע אבל זה לא בדיוק תוכנית לבקשתך,מה גם שעם אתה לא יודע זה לוקח זמן ולא מעט ולכן ציינתי שכל עוד אין ילדים אפשר להנות מרכב מגניב!! ובנוסף נתתי עוד המלצות שבניגוד אלייך ,חוץ מלהתלונן לא עזרת במאום!!.

אני מניח שאתה צעיר שעדיין גר עם ההורים. לתקן אנשים שממליצים שטויות זה גם שירות.

רכב מגניב עולה כסף, להחליף רכב עולה כסף וגם אם זה בעוד 5 שנים למשפחה צעירה במיוחד עם ילד טרי יש דאגות הרבה יותר חשובות מאשר למכור את הרכב "ספורט" שלהם בשביל משהו יותר פרקטי, ואני בכלל לא מתחיל לדבר על כסף.

אתה מכיר את הגאז והפיאסטה מקרוב? היית בעלים של אחת מהן? על סמך מה אתה כל כך ממליץ עליהן?

המלצתי, היא קודם כל חכות לסוף שנת הדגם שחלה עוד מספר חודשים ולקנות עודפי מלאי, בצורה כזאת אפשר לרכוש רכבים חדשים עם הנחות משמעותיות (הורים של חבר קנו איביזה 1.6 עם איבזור מקצה לקצה בקצת יותר מ90K).

כיוון שני הוא עודפי מלאי שהיבואן בכל זאת לא הצליח למכור ונאלץ להעמיד במגרשים, ככה ניתן למצוא רכבים חדשים עם 0 ק"מ אשר איבדו יד (אתם תהיו יד שניה) במחיר הרבה יותר זול מרכב חדש.

מנסיון משפחתי-כל הרכבים אשר מתבססים על פלטפורמת האיביזה, פולו, פאביה הם מאוד אמינים. אצל הוריי ישנה קורדובה(איביזה עם תא מטען) בת 5 שנים ו85K ק"מ אשר מלבד תקלה אחת בדוושת גז לא חוותה בעיות מאודה, אצל קרובי משפחה ישנה פאביה 2006 אשר גמעה כבר כמעט 200K בלי להתלונן.

רק בגלל שאתם מעוניינים לחסוך, אני אחרוג מהמנהג להמליץ על הרכב "הכי יקר שהבנאדם מוכן לקנות" ואמליץ לבדוק את הסוזוקי אלטו, רכב חדש מהניילונים ב60K ש"ח, אמנם קטן אבל מימדים קטנים וחסכוניות אלו היתרונות שלו. בפורום כללי ישנו שירשור מאוד ארוך על האלטו ממליץ לעיין.

פורסם

לא,

הבדיחה היא להמליץ לאלה שצפוף להם בקליאו B, נוהגים להשאר עם הרכב 10 שנים, ובכוונתם להרחיב את המשפחה על סוזוקי אלטו..

אני מכיר מקרוב את ג'אז, יש במשפחה ג'אז מודל 2007 - רכב מצויין, חיסכוני ביותר, מרווח, קל לתמרון בחניה.

וזה הכיוון שאני ממליץ - ג'אז ממודל הקודם.

וגם SX4 בת שנתיים תפורה לדרישות של פותח השרשור, גם בתור רכב לזוג+1.

רומסטר מתאימה גם למשפחה יותר גדולה, אבל היא יותר בזבזנית מג'אז (משמעותית).

את פיאסטה החדשה אני לא מכיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשאתה עונה בייעוץ, תענה לצרכים שמבקש פותח השרשור ואל תדביק את החלומות שלך עליהם.

מה לזוג שלא מבין ומתעניין ברכבים והחלומות שלך על מגניבות?

בפעם הבאה תקבל התראה על ייעוץ לא מבוסס!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...