Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר וישה - אני מסכים אתכם.

ולא חסרים מקומות להתנדב!

ברגע שיתאפשר להם להתנדב במקומות חליפיים, הכל ייפתר.

הבעיה היא שלא מתאפשר. אגב, כיום דווקא יש מגמה של התגייסות חרדים לצבא - גם ליחידות טכנולוגיות וגם ליחידות ייעודיות כמו הרבנות הצבאית והנח"ל החרדי. לצערי, מדובר במתכונת מצומצמת. אם הצבא היה מציע יותר יחידות - היו יותר מתגייסים.

הבעיה של המדינה היא שכמו בכל דבר, הולכים עם הראש בקיר במקום למצוא פתרון טיפה יצירתי (כמו שאתם, תומר וישה, הצעתם תוך שניה).

ולמי ששואל "מה ליחידות טכנולוגיות ולחרדים"?, אז תדעו שמבחני כניסה ליחידות האלה לא בודקים אם אתה יודע C# או ג'אווה וכו', אלא את יכולת החשיבה נטו. ומי שלומד גמרא על בסיס יומיומי, המחשבה שלו חדה כמו תער. אני יכול להעיד ממקור ראשון שלימוד גמרא במקרים מסויימים דורש יותר מחשבה ומאמץ שכלי מקורסים של הנדסת תוכנה/אלקטרוניקה/פיזיקה, גם הקשים שבהם. (מתמטיקה בדידה או לוגיקה, למי שמכיר, יהיו הרבה יותר קלים למי שיש ניסיון בגמרא).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי הבעיה שלנו היא לא דת אלה הפוליטיה של הדת או דת פוליטית,

שבינה לבין הדת יש קשר כמו מחט לת$ת.

יש אנשים שרוצים כח [כל מיני באבות \ידעונים\מקובלים\פוליטיקאים מזרם אשכנז \מזרח \אמצע תורכיה]. שלא מוכנים לוותר על כוחם ובגלל זה מושכים את העגלה לכיוון שישמור את הרוב בצד שלהם ,גם אם הדבר נוגד את התורה או את המשך קיומה של המדינה שבה הם חיים ,כמו תמיד תרבות החשיבה של הכאן ועכשיו גוברת על מה יקרה בעוד אי אילו שנים לילדים שלנו כאן.

וזה מה שמרתיח לי את הדם לא הדת.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תגידו , למה אתם רק תוקפים את החרדים??

אולי שהמדינה תתחיל לתפוס אומץ וביצים , ולהיכנס גם בערביי ישראל שגם ככה לא תורמים בכלום גורמים נזק ומקבלים יחס כמו כל אזרח שווה??

למה אני חייב לעשות צבא 3 שנים והערבי לא?? ואז הוא לומד בטכניון בגיל 18 ואני רק בגיל 22?????

ולמה משריינים להם מקומות???.. כי הם בני מיעוטים???

על זה צריך להילחם, ולא לארגן מלחמה בתוך המדינה ולהשמיץ,

רובכם פה לא מודעים לכלום, הבעיה היא שהחרדים עובדים, הם מזמן עובדים, אבל הם לא משלמים מיסים על זה, זה כן,

יש להם פטור מהצבא וזה גרוע, כולם חייבים להתגייס חרדי כן או לא, מקסימום שיארגנו להם יחידות משלהם, וצורה קצת שונה , כמו שלא יהיו להם בנות בבסיס או מדסניקיות,

בקיצור , מספיק להשמיץ ציבור שלם , תחפשו להשמיץ ציבור שבאמת לא תורם למדינה בשום שום כלום,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כי הדיון עכשיו הוא בנושא החרדים וההטבות שהם מקבלים.

תפתח דיון בנושא הערבים ונדבר שם על ההטבות שהם מקבלים

קודם תסתכל בבית שלך (על היהודים במדינה שאתה חי בה), אחרי זה נדבר על השאר. זה שגר בבית ממול ומאיים להרוג אותך, זה מילא, אבל כשמהבית שלך מנסים להרוג אותך, זה כבר דורש עדיפות עליונה לדעתי.

אגב סתם שאלה, מותר לחרדי ללכת לרופאה נקבה? לפי מה שידוע לי אסור והשבוע ראיתי שני צעירים בקופת חולים שנכנסו לחדר של הרופאה כשבחדר ליד יש רופא גבר בדיוק לאותם העניינים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ברגע שיתאפשר להם להתנדב במקומות חליפיים, הכל ייפתר.

הבעיה היא שלא מתאפשר. אגב, כיום דווקא יש מגמה של התגייסות חרדים לצבא - גם ליחידות טכנולוגיות וגם ליחידות ייעודיות כמו הרבנות הצבאית והנח"ל החרדי. לצערי, מדובר במתכונת מצומצמת. אם הצבא היה מציע יותר יחידות - היו יותר מתגייסים.

בזמנו גויסו 2 בחורי ישיבה חרדים, נשואים עם ילדים לסוללת תותחנים. נדמה לי שהם שירתו רק שנה אבל אח"כ שירתו במילואים בתותחנים. הם היו חילים טובים , ואחד מהם שהגמרא חידדה את יכולתו, היה אלוף בלמצוא סיבות לצאת לחופש, ללכת לרופא שיניים צבאי, לא לקפל רשת הסוואה בשבת ועוד.

היתה גם סוללה שכולה הורכבה מבחורי ישיבה.

אני לא מבין למה לא מפעילים \ מרחיבים את הסידור הזה.

לא קל למצוא חיילים טובים, והבחורים החרדים האלה מחונכים ובעלי יכולת. אנחנו צריכים אותם.

הבעיה של הכניעה לחרדים היא רק קצה קרחון של כניעת הממשלה לקבוצות לחץ. יש רק דרך אחת לתקן את המצב, ולתת לממשלה למשול, והיא שינוי שיטת הבחירות. בזמנו צרפת היתה במצב כזה (בעצם יותר גרוע, ולפעמים הממשלה התחלפה כל חצי שנה ) ואז דה-גול תיקן את שיטת הבחירות והממשלה התחילה למשול.

איפה דה-גול כשצריך אותו? אני מציע לחתום על עצומה בנושא.

יהודה

פורסם

עם כל הכבוד זה הדדי, מצד אחד הרבה חרדים לא רוצים להתגייס ומצד שני הצבא לא רוצה ולא צריך אותם. 3 אחים שלי שירתו בנח"ל החרדי, גם כלוחמים רובאי 07, עשו פעילות בשכם וג'נין ותפסו שם קוים וברגע שהשתחחרו הצבא נתן להם פטור ממילואים מהסיבה שלצבא אין בהם צורך ואין לו היכן להציב אותם. בתקופה האחרונה הוחלט להקים גדוד מילואים של הנח"ל החרדי ובכ"ז בינתיים לא זז כלום ולא מתחייבים שמישהו ישובץ בו. לוחמים ותיקים יותר בגדוד (כמוני, שהגעתי מגדוד 903 בשנת 2000 בערך לנח"ל החרדי ושירתתי כלוחם בקו בנפת שכם עד סיום השירות) לא קיבלו בכלל זימונים למיונים/שיבוץ ולכן אע"פ שאין לי פטור ממילואים לא זומנתי עדיין אף פעם מאז השחרור מתישהוא ב2003.

• תוכן חדש...