Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חוקי.

שוטרים בהחלט מחרימים סכינים, אפילו אם זה סכין של 2-3 אצבעות של מחזיק מפתחות עם קוצץ ציפורניים ומשייף.

אני אומר זאת עם סמך ניסיון אישי ( כמובן שזה היה רק מחזיק מפתחות- אפילו לא חשבתי שזה ישמש אותי להגנה אישית או משהו ) וניסיון של חבר טוב.

כפי שנאמר מעליי- אם אתה באמת רוצה משהו טוב וחוקי להגנה עצמית, אז תקנה ספריי פלפל.

והכי טוב- פשוט לנסות ולהימנע ממצבים של סכסוכים ומכות.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שנאמר - סכין שאתה לא יודע להשתמש בה - עדיף לא לשלוף (כמו אקדח).

ובכלליות עדיף להשתמש בספריי פלפל וללמוד במקום הקרוב אלייך קרב מגע או שיטת הגנה עצמית פרקטית אחרת (אני בכוונה אומר את זה ככה ולא אומנות לחימה שזה משהו אחר) במקום לחפש להחזיק נשק שיעשה פוזה אבל ברוב המקרים רק יכניס אותך להרבה יותר צרות ממה שהיית בהן מלכתחילה.

וגם אני לא מבין כ"כ למה שאדם נורמטיבי יכניס את עצמו למצב מול 5 אנשים חמושים? (וגם במקרה הזה , וגם עם סכין ביד , וגם עם ידע בהגנה עצמית - הפתרון הוא עדיין לברוח)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם מול 3 אנשים לא חמושים ואתה עם מצ'טה אתה עדיין תגמור באותו המצב כמו מול 5 בלי כלום ביד- השאלה כמה נזק תסב לצד השני.

המטרה שלך בהגנה עצמית זה להפסיק את ההתקפה עליך בכל דרך- בין אם זה לתקוף חזרה או לקחת את הרגליים ולברוח.

סכין לא משרת את המטרה הזו סכין זה כלי תקיפה ולא הגנה עצמית.

ספרי פלפל כמו שהמליצו לפני תשרת את המטרה של הפסקת ההתקפה עליך (תלוי באיזו כמות ואיכות פגעת בעיניו של התוקף/תוקפים- ככה כמות הזמן שיש לך להתרחק בזריזות מהמקום מבלי שהתוקף יבין בכלל מה קרה שם הוא יחפש מים לשטוף את העיניים ורק יחמיר את מצבו)

לא גז מדמיע- זה שווה לתחת.

והפתרון השני שלך זה אלה טלסקופית- כלי מסיבי הן להגנה והן לתקיפה- ארוך בשילוב עם תנופה ניתן להנחית מכה חזקה מאוד + ממרחק- בזה היתרון שלך על פני תוקף עם סכין- הוא צריך להתקרב אליך כדי לפגוע בך.

האלה יכולה לשמש אותך גם לריתוק של התוקף לקרקע עד להגעה של המשטרה שתעצור אותו.

אבל מה שבטוח סלקציה למועדון אתה לא תעבור לא עם הסכין ולא עם האלה מה שמשאיר אותך עם גז פלפל.

חוויתי רסיסים של גז פלפל לעיניים (צריבה מיידית ומציקה)

מי שחטף את עיקר התרסיס היה מרותק למשך חצי שעה מבלי יכולת להגיב לילד בן 4 (כאשר הוא עצמו נושק ל2 מטר עם מעל ה100 קילו)

פורסם

לי יש פינצטה מתחת לכרית וזה מאז שאישתי הפסיקה לעשות גבות :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צודק, אני מנסה לתפוס איתה את ה PDF שבורחים לך מידי פעם :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא מחוקק, ולדעתי גם אף אחד מיושבי הפורום.

כ-ו-ל-ם ענו לך פה אחד: אל תסתובב עם סכין, אבל אתה ממשיך לחפש איפה אולי אפשר כאילו כזה אפילו...

אתה רוצה להסתובב עם סכין? ת'פאדל, אחר כך אל תפתח שרשור "איך להרים את הסבון בלי להתכופף?".

אני לא מחפש ומנסה למצוא פרצה כזאת או אחרת בחוק,

אני שואל מתוך התעניינות וסקרנות זה הכל.

הבנתי את הנקודה.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם
שאלה נוספת:

האם מקרה כמו מקרה של שי דרומי יתפוס בבית משפט? שבאים לתקוף\לשדוד אותך אבל במקום אקדח אתה משתמש בסכין?

אם אני לא טועה במקרה של שי דרומי (שהפך לימים ל"חוק דרומי") הוא השתמש האקדח שהיה ברשותו ברשיון נגד אנשים שבאו לשדוד את ביתו (או את החווה שלו או משהו כזה)

הוא לא הסתובב במועדון וכמה ערסים התחילו להציק לו אז הוא ירה בהם.

לעומת זאת היה לא מזמן מקרה של מישהו שטייל ליד הבית והחזיק אקדח (גם ברשיון) ותקפו אותו שלושה בחורים אז הוא ירה בהם. היום הם תובעים ממנו מיליון שקל (או דולר, לא זוכר בדיוק) כי אחד מהם היה מאושפז במצב אנוש.

*יסלח לי כבודו שאני לא נותן סימוכין למה שאני כותב, פשוט מאוחר ואין לי כח לחפש את הפרטים המדוייקים, אז אני כותב מהזכרון. מקווה שהוא אינו בוגד בי. אם אני טועה, אשמח אם תתקנו אותי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא צריך סכין בשביל להראות מאיים, ומי שמכיר אותי יודע.

אבל בכל זאת, אם משהו קורה, אני יודע להשתמש במה שהגנטיקה הורישה לי ואני לא יוצא פראייר.

.

שמע,

כל עוד אתה לא יודע "ללכת מכות", אתה יכול להראות גדול כמו מקרר SIDE BY SIDE עם שרירים מנופחים בכל הגוף, בשניה שתתקל באחד שיודע ללכת מכות (קרי, למד איזו אומנות לחימה או שתיים) הוא יקמט אותך בצורות שאתה אפילו לא תתאר ולא ממש תספיק לקלוט.

במקרה שבוע שעבר היתה לי הדגמה בלייב של מה שהרגע כתבתי, הייתי באימון אייקידו (קבוצה שמתאמנת בשביל הפאן), כעבור שעה וחצי של אימון במקרה יצא מהחדר כושר הסמוך בחור שחור בגובה מעל 1.90, רחב ושרירי מ-א-ו-ד, הוא ראה אותנו, התלהב והחליט להצטרף אלינו.

באיזשהו שלב המאסטר רצה להראות לנו שטכניקה טובה תנצח גודל ועוצמה ולקח את אותו בחור גדול להדגמת הטכניקה תוך שהוא מפציר בו לנסות להתנגד או "להשתחרר".

כעבור בערך 5 שניות אותו שחור מגודל ייבב על הריצפה תוך הפצרות שהמאסטר ישחרר לו את היד לפני שהיא נשברת.

זה המקום לציין שהמאסטר ממש שחיף, שוקל פחות מ-70 קילו על 1.70 מ'.

בקיצור, תיהיה גיבור גדול ותשתמש בגנטיקה שלך, עד שיום אחד תנסה להיות גיבור על איזה "ציפלון" שיודע קצת יותר ממך.

סירטון שאני ראיתי לפני כמה שנים על מדריך קרב מגע במתקן של משרד הביטחון, הבחור נקלע לפיגוע בעת ששהה בחו"ל במטרה לאמן אנשי שב"כ בקרב מגע.

בסירטון שצולם על ידי מצלמות האבטחה במקום רואים את הבחור בשיטתיות ובהחלטיות מנטרל 3 מחבלים חמושים בידיים ח-ש-ו-פ-ו-ת.

את אותו בחור פגשתי אישית במהלך אימון, אמנם הוא לא נמוך, אבל ממש לא טיפוס שרירי, מראה ממוצע לגמרי.

ותאמין לי שאתה לא רוצה להתקל בו, עם או בלי סכין.

קח את מה שכתבתי פה ושים לך את זה באיזו פינה בראש, זה עלול לשמור לך על החיים.

אגב, סתם כדי להכניס עניין לדיון, הוראות פתיחה באש של יחידות אבטחה כאלה ואחרות (לדוגמא) מגדירות אדם שמיומן באומנות לחימה כאדם חמוש, גם אם אין לו שום נשק חם\קר ביד, מהסיבה הפשוטה שבהיותו מיומן באומנות לחימה הידיים והרגליים שלו הם נשק לכל דבר ועניין.

לבחור מעליי, בוא לא נשכח שגם מקרה שי דרומי הינו תקדים משמע יתכן שלפני כן היו אנשים שהגנו על עצמם וזכו לעונש על כך.

גם שי דרומי היה יושב בכלא אלמלא הצעקה הציבורית שקמה בעקבות המקרה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא כזה גבוה, וגם יש לי עוד לאן להתנפח, אבל אני יודע ללכת מכות.

אני ממש לא תופס מעצמי ולא חסר אנשים שיפרקו אותי מכות כי הם יודעים ללכת מכות יותר טוב, ואני גם לא התכוונתי שיתחיל להתפתח דיון.

אני לא חי בסרט שאין עליי, אני גם חטפתי מכות, האף שלי לא בשמיים.

פשוט אותי חינכו ככה - או שתלך מכות עם הידיים כמו גבר, או שתברח, אבל לא משתמשים בסכינים/אלות וכו'.

פורסם

מספיק עם השטויות.

סכין היא לא כלי חוקי לשימוש להגנה עצמית. לא משנה מה אורכה ואם היא ננעלת או לא.

לשון החוק במלואה ניתן למצוא בפורום "סכינים למבינים".

החוק אומר שסכין מותרת בנשיאהלמטרה כשרה בלבד . מה הגודל שלה לא משנה אם אתה משתמש בה למטרה לא כשרה כמו הגנה עצמית. אם תשתמש באולר שוויצרי (חוקי למטרה כשרה) או מאצ'טה של 22 אינץ', דינך יהיה זהה. אז מספיק עם השטויות האלו.

סכין היא כלי לפני שהיא כלי נשק. אתה רוצה נשק? תוציא רישיון לאקדח.:evil::evil::evil:

בגלל אנשים כמוך, אספנים נתקלים בבעיות מפה ועד מחרתיים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם אני לא טועה במקרה של שי דרומי (שהפך לימים ל"חוק דרומי") הוא השתמש האקדח שהיה ברשותו ברשיון נגד אנשים שבאו לשדוד את ביתו (או את החווה שלו או משהו כזה)

הוא לא הסתובב במועדון וכמה ערסים התחילו להציק לו אז הוא ירה בהם.

לעומת זאת היה לא מזמן מקרה של מישהו שטייל ליד הבית והחזיק אקדח (גם ברשיון) ותקפו אותו שלושה בחורים אז הוא ירה בהם. היום הם תובעים ממנו מיליון שקל (או דולר, לא זוכר בדיוק) כי אחד מהם היה מאושפז במצב אנוש.

*יסלח לי כבודו שאני לא נותן סימוכין למה שאני כותב, פשוט מאוחר ואין לי כח לחפש את הפרטים המדוייקים, אז אני כותב מהזכרון. מקווה שהוא אינו בוגד בי. אם אני טועה, אשמח אם תתקנו אותי.

אז האם זה משנה היכן אתה נמצא ? אם אותם הבחורים שתקפו אותו היו תוקפים אותו בבית לא היה אפשר לתבוע אותו?

אני מדבר מבחינת אקדח.

ועוד שאלה היפוטתית , אם שי דרומי היה דוקר את הפורץ עם סכין מהבית ולא יורה בו , דינו היה זהה?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי

• תוכן חדש...