Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום הייתי בחברת אוויס, הציעו לי רומסטר 2008 56,000 ק"מ, מליסינג נהג יחיד. שמורה.

עשיתי סיבוב, בעיר ובכביש מהיר, האמת די נהניתי.

קראתי בפורום שהיא קצת 'נוקשה' ויש מתלוננים על מזגן מרעיש.

אני שואל לגופו של ליסינג והחברה האמורה, לא לגופו של הרומסטר.

אודה לכל המשיבים.

פורסם

היית מתחתן עם ז**ה?

אם כן, אז ליסינג זה יופי של דבר.

לקנות מהחברות הגדולות זה ז**ת צמרת.

אתה לא יודע מי נהג על הרכב, איך נהג על הרכב, כיצד הרכב טופל (ואני לא מתמם בכך שגם שרוכשים רכב מיד פרטית יש הרבה מקום להונאות)

אתה מקבל אריזה מאוד מפתה של פגושים צבועים, רכב נקי עם ניילונים, תשלומים, משרדים ממוזגים וסוכני מכירות מעונבים.

כל זה להסוות את מה שאתה באמת מקבל.

אני לא טוען שאין מציאות ברכבי ליסינג, אבל בשביל למצוא אחת אתה צריך הרבה מזל או קשרים בחברה.

למה לא לחפש אחת פרטית?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בעניין הליסינג דעתי נחרצת ולא הייתי קונה גם אם היתה הנחה של 50 אחוז (בעצם 50 אחוז שווה :wink: )

בקשר לרכב, יש לנו בחברה אחת כזאת. נוהגים עליה מעל 10 עובדים שונים, הרכב מתפקד מצויין

סוחב כמו סוס בעליות, נוחות, יציבות ומרחב פנימי מעולים.

אם לא היה מכוער הייתי לקוח לאשתי אחד כזה, אבל מה לעשות שאני אוהב גם יופי במכוניות

ועוד דבר קטן, היא חסכונית בטירוף - בסביבות ה 1 ל 15 בתוך העיר, ומוחצה לה לכיוון ה 19.

תתחדש

Golf 2008 MK5

פורסם

איני חסיד של קניות מליסינג, ממש לא.

אבל אני טוען לכל דבר יש את המחיר שלו (והנתונים ה"יבשים" של הרכב כפי שהובאו כאן סבירים, אם הם נכונים).

אם המחיר "טוב" - זו יכולה להיות קניה טובה (בכפוף לבדיקה כמובן + לקבל אחריות מהליסינג).

עריכה - נהגתי ברכב כזה - צריך לאהוב את מראהו (טעם), מרווח, קצת נוקשה, אבל הסה"כ הכללי חיובי.

alfa 156 2.5.

פורסם

הרומסטר רכב חמוד מאוד (יש לי סקאוט).

לחיוב - נוח לתובלת ילדים עירונית, מרווח, סידור כיסאות חכם, ראות מצוינת, חסכוני.

לשלילה - עגלה מתה, איכות הרכבה וגימור מאכזבת, רעשים ותקלות מוזרות מכוון ההגה והמזגן שלא תוקנו (התייאשתי), פלסטיקים זולים למגע ומתפרקים בקלות.

עדיין הייתי קונה עוד אחת.

לעניין קנייה מליסינג, קצת קשה לאמר את זה כשהרוב המכריע של המכוניות המשומשות הן מליסינג אבל עדיין הייתי מתעקש ומחפש אחת פרטית ולא קשור מאיזה חברה מדובר.

פורסם

עכשיו בלבלתם אותי לגמרי.

המגיבים ממליצים חד משמעית על פרטית ולא מליסינג. אבל משיטוט בפורום הזה אני מסיק כל הזמן את ההיפך.

אדם פרטי לך תדע מיהו ומהו. אין לו ענין לשמור על מוניטין, הוא לא מנהל ספר, חסכן בטיפולים ובחלקים, מייפה קוסמטית את הסחורה, וכו' וכו'. כל ההיפך - בליסינג של חברה מכובדת, שמטפלת במוסך מורשה וחבל לה להתלכלך על סחורה זבל.

בשניהם אני לוקח לבדיקה. אז מה ההבדל?

ובכלל, בדיקה לא מועילה הרבה למי שלא מבין ברכבים. כל הבדיקות נראות אותו הדבר, רשימת חסרונות קבועים שהבודקים מכסים את עצמם, ואתה זקוק למישהו אמין שיבדוק את הבודקים, ינתח לך את הדו"ח ויפריד בין מה שחשוב למה שלא חשוב. עכשיו לך תחפש מישהו כזה...

פורסם

בליסינג, חברות מסויימות נוהגות לחסוך, מגדילות את מרווחי הטיפולים ומשתמשות בחלקים מאיכות נמוכה. זה לא חייב להיות נחלת מחזיק הרכב הפרטי בלבד (ולחברות הליסינג יש אלפי רכבים לתחזק. אז עשה את החשבון...).

בגלל זה, הדיעות בפורום בדר"כ הן שקנייה מליסינג איננה מציאה, ועדיף מפרטי, שאם יכול להראות לך את המסמכים והניירת הרלוונטיים לתחזוקת הרכב - אתה יכול לראות היכן טופל ומה בוצע, וגם לאמת קילומטראז'.

לא דיברנו עוד על כך, שיש נהגים בליסינג, שהופכים את הרכב ל"רכב שטח/שבילי עפר", וקורעים אותו. אינני מתרשם מכך שנהג רכב הליסינג הוא "נהג יחיד". אנשים נוטים להחליף ולהעביר רכבים בחברות, לתת לאישה ולבנים לנהוג, ולא כולם שומרים על הרכב (כמו נהג פרטי, אשר יודע כי יגיע היום ויצטרך למכור ולהראות שהרכב במצב טוב), כי יודעים שהרכב לא שלהם, ויוחלף בבוא הזמן.

לעניין הבדיקה - צריך לדעת להפריד בין טפל/כסת"ח לעיקר. על אחת כמה וכמה אם אינך מבין את משמעות טופס הבדיקה, תוכל להעלות אותו לפורום ואני מאמין שיסבירו לך את הממצאים (מה צריך לתקן, ומה נרשם סתם).

קניית רכב, היא עניין קצת מורכב כפי שראית.

alfa 156 2.5.

פורסם

סליחה, אך המציאות יותר מורכבת מ"ליסינג זה רע ופרטי זה טוב".

לטובת הליסינג:

1. הקניה זולה יותר באופן משמעותי.

2. זה יותר נגיש - בכל חברת ליסינג יש היצע של מאות רכבים שמהם ניתן לבחור ולא צריך לכתת רגליים בכל רחבי הארץ.

3. מקבלים אחריות (לפעמים).

4. יש "בעל בית" שאליו ניתן לפנות במקרה של בעיה ולעתים יש מוניטין לשמר. במקרה של מוכר פרטי אין עם מי לדבר שניה לאחר המכירה.

5. יש תחולה לחוק מכירת רכב משומש שמחייב את העוסק בגילוי נאות ומקנה לקונה זכויות במקרה של רמאות.

6. חברות הליסינג מתקנות את הליקויים שהתגלו בבדיקה ומבצעים תיקוני קוסמטיקה. אצל מוכר פרטי אפשר לשכוח מזה.

7. בשוק היד השניה יש המון סוחרים ורמאים.

אגב, היתרונות הנ"ל רלוונטיים גם לגבי הטרייד אין הרשמיים של היבואנים שאז מקבלים את היתרונות ורכב מיד פרטית.

בחודש האחרון רכשתי שני רכבים - האחד מחברת ליסינג והשני מאדם פרטי (עם עבר של ליסינג מימוני בן שנה אחת).

פורסם

כל עוד אתה לוקח את הרכב לבדיקה משלך, ויוצא תקין מעולה

אישית אני חושב שאוויס היא חברה אמינה, השם שלה לא עלה בכותרות האחרונה כמו של שלמה ואלבר, הם נותנים גם ספר טיפולים לדעתי מפורט וממה שראיתי מעלי את הבדיקות גם באתר.

בלי קשר תמיד אתה צריך לוודא בבדיקה משלך, גם בקנייה מפרטי, תמיד מומלץ

לגבי קנייה מפרטי ומליסינג, רוב הרכבים היום בשוק הם מליסינג אז שלא יבלבלו את המוח,

וכן- מסכים איתך לגבי המחירים, מה לעשות שאתה ענק יש לך כוח קנייה, אז זה יוצא משתלם...

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

לא יודע על סמך איזה נתונים הקריצו לך פה שרוב מעדיף פרטיות" או משהו כזה.

יש לא מעט יתרונות בקניה ממגרש ליסינג.

רכב קרוע יכול להיות גם פרטי וגם ליסינג

רכב מוזנח יכול להיות גם פרטי וגם ליסינג

רכב לא מטופל יכול להיות רק פרטי (ליסינג יטופל בכל מקרה טוב יותר או פחות, זה ויכוח שלא נכנס אליו).

לבדיקה לא תלויה איפה שאתה רוצה אפשר גם ליסינג וגם פרטי.

תיקון דברים לקויים שימצאו - רק ליסינג.

אחריות כזאת או אחרת לאחר הרכישה - רק ליסינג.

לפחות מבחינת שילדה תאונות קשות - בפרטי או שהמוכר יהיה הגון או שימרח אותך ויגיד לך אחרי שתשים 400 ש"ח בדיקה

"לא ידעתי שיש מכת שלדה". בליסינג בחברות הגדולות אף אחד לא יתעסק עם זה. זה הולך לסוחרים (כמובן שלא לוותר על בדיקה

חיצונית בכל מקרה).

אז הבנת?

לא אומר שלא עדיף פרטי, אם מצאת פרטי מלוקק ממוכר אמין , אז מצויין. אני רק טוען שהקניה מליסינג של חברות גדולות

ברוב המקרים היא בהחלט סבירה וטובה ורוב האנשים מרוצים מהקניה.

ואגב, אם הרכב הוא מציאה והוא דגם סחיר (לא יודע לגבי רומסטר) שלא תחשוב שיקצצו לך עשרות אחוזים במחיר, אז מזל שיש כאלו שיעשו טובה לחברת הליס ויהיו מוכנים "לתת 50%" מערך הרכב. הם כנראה לא יקנו את הרכב כי אף אחד לא ימכור להם.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

רכב ממש לא מומלץ, לאבא שלי יש 50 כאלה בעבודה, למרות המנוע הקטן ולמרות שהוא V3, האוטו הזה צורך יותר דלק מהאלפה מיטו, מדוד.

בנוסף לכך הרכב חלש, אז גם חלש וגם צורך דלק בכמויות.

ושלא נדבר על המראה המצחיק.

הדבר היחיד שטוב באוטו זה שהוא מרווח ברמות.

לא ממליץ אפילו קנגו וכל האחרות יותר חסכוניות.

• תוכן חדש...