Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להלן תמונה שצלמתי היום בכביש בהמתנה ברמזור.

עובדות :

1 .רכב מסוג פורד פוקוס מדגם חדש (לכל היותר בן שנה) עומד ברמזור.

2. ניתן להבחין כי פנסי הבלימה הראשיים האחוריים בצידי הפוקוס אינם דולקים , בעוד שפנס הבלימה

השלישי , החלש יותר , בחלון האחורי דולק. (בנוי ממספר נורות קטנות ברצף).

3. מדובר ברכב השייך לליסינג - לחברת שלמה SIXT.

תובנות :

1. אין מדובר בתקלה כללית במנגנון אורות הבלימה - עובדה שאור הברקס בחלון האחורי עובד.

2. כנראה מדובר בשריפת נורות אורות הבלם הראשיים כתוצאה מבלאי / הזנחה מתמשכים .

היות ושני הפנסים בצדדים תקולים , סביר שזמן רב לא עבר הרכב בדיקת תקינות מערכת תאורה.

בד"כ נשרפית נורה אחת ורק כעבור זמן רב גם השנייה.

וואלה , איזה תובנות מעמיקות , נשמח לראות על מה אתה מתבסס בקביעות הנ"ל .

השערות / מסקנות סבירות :

1.הפוקוס החדשה נפוצה מאוד בכבישים . לא שמתי לב שיש תקלות תאורה חריגות בפוקוס לעומת שאר דגמי מכוניות .

מה גודל המדגם שלך ?

2. כן שמתי לב שברכבי ליסינג יש הרבה ליקויי תאורה , והמצב חמור יותר אפילו למול דגמי רכב פרטיים ישנים בהרבה ,

ובוודאי למול כלי רכב פרטיים משנתונים דומים.

נשמח לראות את הנתונים עליהם אתה מסתמך , גודל המדגם ושנתון המכוניות הנדגמות.

3. נהג ליסינג ממוצע אינו מגלה איכפתיות מרובה לאחזקת רכבו ותקינותו - "זה באחריות חב' הליסינג".

אתה לא מתבייש לכתוב שטויות לא מבוססות כאילו על סמך תחושות הבטן שלך בלבד ?

4. חברת הליסינג מחפפת בטיפולים ובאחזקה לחסוך בזמן ובעלויות . אם עושים טיפול קפדני לפי מפרט אמורים לבחון

גם מערכות תאורה. מעניין באיזו רמה מתוחזקות מערכות בטיחות אחרות מעבר לתאורה - כמו בלמים, צמיגים , מע' היגוי וכו'.

אני נוהג בליסינג כבר 10 שנים, אצלי ובכל רכבי החברה שלי לא חיפפו בדבר, כל תלונה מטופלת על ידי קצין הרכב בצורה מקצועית, ובחזרת הרכב מהטיפול קצין הרכב דואג לבדוק את הרכב.

5. היות ורכב חדש עובר טסט במכון רישוי פעם ראשונה לאחר שנתיים - סביר להניח שרק בעיתוי זה יש סיכוי שיתוקן הליקוי הזה

ושאר תקלות בטיחות שהצטברו מאז עלה הרכב לכביש. (בהנחה שחברות ליסינג מעבירות טסט בנוהל קפדני כמו פרטיים).

שטויות, כרגיל מראה את חוסר הידע שלך ואת ההנחות חסרות הבסיס שלך בכל ההודעה הנ"ל.

ברור שבוודאי הקצנתי את המצב - יש נהגי ליסינג שכן איכפת להם , ויש (אולי) חברות ליסינג המתחזקות רכבן בסטנדרטים

ראויים , אבל ,לדעתי , המצב מופקר וחמור.

אני מציע לך לבדוק, ולא להביע חוות דעת נטולת ביסוס.

ואם אתה בודק, אני מציע לך לבדוק רכבים פרטים, אני בטוח שתופתע מהתוצאות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

שלום.

אני עובד בחברה מאוד גדולה בארץ של ליסינג(אלדן)

תפקידי הוא חשמלאי רכב, אני יודע כמה מאמצים משקיעה החברה ברכביה, אם זה בטיפולים שותפים ואם זה בטיפולי היום יום.

יש לאלדן מוקד 24 שעות ביממה, יוצא אליך מחלץ ומחליף לך עם זה נורה ועם זה כול דבר אחר.

החברה משקיעה מיליוני שקלים בשנה בחלפים, אם זה מקוריים ואם זה תחליפים,תלוי בסוג הרכב שנת הרכב ובאיזה רכיב דרוש,

אז אנא ממך על תגיע למסקנות על דעת עצמך,ללא כל ידע מראש אז מה אם ראית פוקוס אם נורות שרופות,יוצא לי כל יום לראות אלפי נהגים ברכבים פרטים נוסעים אם נורות שרופות ואם מלא תקלות שונות.

נירן

פורסם

אני בהחלט מסכים עם כל המגיבים שטענו שדברי אינם מבוססים על מחקר מדעי / מדגם מייצג ומדעי , אבל שימו לב :

כל המגיבים שמגינים על בטיחות רכבי הליסינג ואיכפתיות נהגי הליסינג הינם גם כן מדגם מוטה ובלתי רלבנטי - ומדוע ?

כולכם חברים בפורום זה , לו שותפים בד"כ חובבי מכוניות ונהיגה , ומטבע הדבר הינכם בעלי איכפתיות /מודעות / גישה

לנושא אחזקת רכב ובטיחותו , אפילו שאינו "שלכם" ממש.

לכן דעתכם מייצגת את המוכר לכם , אבל רוב משתמשי הליסינג שייכים כנראה לזן אחר.

מזה מספר שבועות אני עם רכבי הפרטי החדש , איביזה SC 1.6 , ובגלל שאני עדיין בהרצה, אני מנצל את הקשב הפנוי שלי

לראות ממבט חיצוני רמת בטיחות ואחזקה של כלי רכב בכביש.

באופן חד משמעי הבחנתי למיתאם בין רכבים חדשים עם תקלות תאורה וצמיגים ירודים לבין היותם רכבי ליסינג , ודרך אגב

אין לי שום דבר נגד רכבי ונהגי הליסינג , כל עוד הם בטיחותיים דיים.

פורסם

מה שאתה כותב כאן היה נכון לפני מספר שנים - אז עובדים היו מקבלים רכב בליסינג קורעים לו את הצורה ומחזירים לחברת הליסינג שכבר תעביר את הרכב הלאה. גם הטיפולים היו נעשים חלקם בצורה מחופפת או בכלל לא.

אבל היום הגישה שונה עובד או אדם פרטי שמקבל רכב בליסינג חותם על חוזה עם אחריות לכל נזק ברכב .רוצה להרוס את הרכב? או להזניח ? בכיף רק תדע שאתה תשלם על זה בסוף תקופה.

חברת הליסיניג שלי מטפלת במוסכים מורשים של היבואן יותר מזה הם שאולים אותי לאיזה מוסך אני מעדף להכניס את הרכב.

כנ"ל לגבי הצמיגים כאשר סרבתי להרכיב על הרכב רביעה סינית נענתי בחיוב להרכבה של צמיגי טויו.

אני מדליק בכל ימות השנה אורות ונשרפו לי כבר הרבה נורות - כולן הוחלפו תוך שעה משיחת הטלפון לחברת הליסינג.

פנסי בלימה ספציפית קשה יותר לזהות כשרופים אלה אם מישהו מעיר לך בכביש.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מזה מספר שבועות אני עם רכבי הפרטי החדש , איביזה SC 1.6 , ובגלל שאני עדיין בהרצה, אני מנצל את הקשב הפנוי שלי

לראות ממבט חיצוני רמת בטיחות ואחזקה של כלי רכב בכביש.

באופן חד משמעי הבחנתי למיתאם בין רכבים חדשים עם תקלות תאורה וצמיגים ירודים לבין היותם רכבי ליסינג , ודרך אגב

אין לי שום דבר נגד רכבי ונהגי הליסינג , כל עוד הם בטיחותיים דיים.

אורן, כל הניתוח שלך הוא מגוכח וחסר ביסוס.

אתה סתם "מחרטט" בז'רגון פסאודו-מדעי: "מנצל את הקשב הפנוי שלי" "מיתאם" וכו'.

אין שום "מיתאם" בין רכב ליסינג לתקלות תאורה מלבד בדמיונך הפורה. לא ברור לי איך אתה מצליח (באמצעות ה"קשב הפנוי" שלך?) לאבחן תוך כדי נסיעה צמיגים ירודים ברכבי ליסינג.

לא זאת בלבד שאתה מכליל את רכבי הליסינג כבלתי בטיחותיים, אתה עוד מעז להתייחס את "נהגי הליסינג" באופן כוללני.

מוטב היה אילו היית שומר את הגיגיך המופרכים לעצמך.

פורסם

אני עשיתי סקר וגיליתי מתאם של 100% לבין העלות של רכב ליסינג לעובד.

כמו כן גיליתי מתאם מלא לכך שכל נהג ליסינג יודע שהוא יכול להרים טלפון ותוך שעה מגיע מישהו להחליף לו מנורה

ולכן המסקנה שלי היא שרכבי ליסינג בטוחים יותר כי תוך שעה מישהו מגיע להחליף מנורה .

פורסם

הרכב "שלי" שייך לניו קופל,אני שומר עליו יותר מעל הרכב הפרטי ,כי הרכב הזה משרת אותי לנסיעות ארוכת ולאף אחד אין חשק להיתקע עם רכב בדרך לים המלח או טבריה.

בעניין חברת הליסינג,השרות שלהם מעל ומעבר ואם הרכב הפרטי שנשרפת מנורה אני דוחה את ההחלפה לסופ"ש,ברכב ליסינג אני מתקשר באותו הרגע ועד 3 שעות מגיע איש שירות להחליף.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
אורן, כל הניתוח שלך הוא מגוכח וחסר ביסוס.

אתה סתם "מחרטט" בז'רגון פסאודו-מדעי: "מנצל את הקשב הפנוי שלי" "מיתאם" וכו'.

אין שום "מיתאם" בין רכב ליסינג לתקלות תאורה מלבד בדמיונך הפורה. לא ברור לי איך אתה מצליח (באמצעות ה"קשב הפנוי" שלך?) לאבחן תוך כדי נסיעה צמיגים ירודים ברכבי ליסינג.

לא זאת בלבד שאתה מכליל את רכבי הליסינג כבלתי בטיחותיים, אתה עוד מעז להתייחס את "נהגי הליסינג" באופן כוללני.

מוטב היה אילו היית שומר את הגיגיך המופרכים לעצמך.

אולי אתה "מפקד" , אבל יש לך עוד דבר או שתיים ללמוד.

1. אם לא ברור לך איך אני מצליח לאבחן צמיגים ירודים ברכבי ליסינג , אז בוא אלמד אותך --> למשל, אם אני ממתין ברמזור

ומשמאלי מזדה 3 חדשה למדי מליסינג ואני רואה צמיג קדמי מסוג "לינג לינג" וצמיג אחורי מתוצרת "ספיד פאוור" , לא צריך

להיות "מפקד" כדי להבין שתחזוקת הצמיגים אינה משובחת.

דרך אגב, ניתן לעשות זאת גם אם מביטים שלא בזמן נהיגה ברכב חונה....(למאותגרי חלוקת קשב).

2. אם ניחנת ביכולת הבנת הנקרא הרי לא היית מאשים אותי בהכללות גורפות , שהרי כתבתי :

"ברור שבוודאי הקצנתי את המצב - יש נהגי ליסינג שכן איכפת להם , ויש (אולי) חברות ליסינג המתחזקות רכבן בסטנדרטים

ראויים"

3. כנראה לא הבנת היטב את לוגיקת טיעוני - לפעמים לאחר מספר קריאות נוסף ההבנה משתפרת.

פורסם

אנא פרסם את כל ממצאי הסקר ה"מדעי" שלך כדי שנוכל לראות את גודל המדגם ופרטי הנתונים.

כמו כן נשמח לראות את נתוני קבוצת הביקורת של רכב פרטי עליה המבוססת התיאוריה שלך.

עד אז, דעתי נותרת ללא שינוי.

• תוכן חדש...