Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יכולה להיות הסיבה שהמזגן נוזל? מדובר במזגן יחסית ישן (אבל לא ישן מדיי) של אלקו שהתחיל פתאום לנזול אחרי חודשים שעבד קשה ולא עשה בעיות (גר באילת)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נזילה של מים בדרך כלל נובעת או מלחות ממש גבוה וניקוז לא מספק או הצטברות של קרח

קרח יכול להצטבר הרבה פעמים כאשר יש הצטברות של אבק על צלעות הקירור.

תנסה לפתוח אותו ולראות אם יש קרח, אם יש אז תכבה אותו תן לקרח להפשיר, נקה אותו ובתקווה שזה לא יקרה שוב

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

אם היה מחסור בגז אז הוא לא היה מקרר, נכון? כי הוא עדיין מקרר מצויין.

פורסם

תתחיל מניקיון יסודי של הפילטרים, הצלעות וצנרת הניקוז. ב 99% מהמקרים זה יפתור את הבעייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כיבינו לשעה וכרגע הוא לא נוזל, נקווה שלא ימשיך ככה. פילטרים נוקו לפני כחודש.

פורסם

נסה לבדוק את צינור הניקוז.

תנתק אותו מהמזגן , ותנשוף לתוכו עד שיצא כל הלכלוך. ( כמו שמנפחים בלון)

:smilecolr:snipersmi
פורסם

איכן הטפטוף?

הרבה פעמים סתימה בצינור הניקוז היא הגורם לטפטוף.

לגבי מחסור בגז- בזמן הפעלת המזגן וודא שהניפלים היושבים על יחידת העיבוי אינם קופאים.

פורסם

סביר להניח שצינור הניקוז נסתם (כתוצאה מאבק שמצליח להיכנס למערכת ולהצטבר אט אט בדרכי הניקוז של המזגן).

בשלב ראשון שחרר את הסתימה - ניתן לעשות זאת ע"י יניקה קלה בקצה צינור הניקוז (בזהירות שלא תשתה את המים הללו !!!).

בשלב שני עליך "לשטוף" את מערכת הניקוז של המזגן. ניתן לבצע זאת ע"י הזרמה של מים חמים החל מהמאדה. ניתן לשפוך בזהירות מים חמים על המאדה ולתת להם "לגלוש" על צלעות המאדה ולרדת מטה. אני לרוב נעזר בבקבוק חצי ליטר או ליטר וחצי ולאט לאט שופך את זה על כל צלעות המאדה (בקבוק אחד לא מספיק, צריך למלות כמה פעמים ולחזור על הפעולה). בצינור הניקוז תוכל לראות מים חומים\עכורים לגמרי. אחרי כמות מסויימת של מים אתה תראה שהמים שיוצאים הם נקיים כמעט לגמרי. אצלי אני מגדיל לעשות אחת לשנה (רק במזגנים שממש עובדים מסביב לשעון - שזה בסלון ובחדר שינה) גם ניקוי עם סבון למאדה; אני משתמש בקצף לניקוי (מהסוג החלש ביותר, לא כזה שפוגע בפלסטיקה או בציפויים למינהם) או בתרסיס קצף (כמו ספררי לניקוי חלונות רק כזה שמוציא גם קצף) ומרסס על המאדה במקומות ה"בטוחים" (נזהר לא להתקרב ללוח המודפס או לרכיבים אחרים כגון הצג הדיגיטלי). אחרי כמה דקות אני שופך מים חמים באיטיות רבה. פעולה זו מנקה את המאדה והיתרון המושג הוא גם ניקוי של ה"עלים" בתוך המאדה + ביטול הריח הרע שיש במזגן כשהמדחס יוצא להפסקות).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק יש לך מושג למה במזגן של הקיה קרניבל שלי יש ריח רע כשהמזגן על איוורור? (מתי שהמדחס מפסיק לעבוד AC מכובה)

יש איזה ספרי שמנטרל את הריחות הלא נעימים האלו? מה עושים ?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי, נסה להחליף פילטר, במידה וזה לא פותר את הבעיה נסה להשתמש בתכשירים יעודיים, במידה וזה לא עוזר אז צריך לפרק את כל תעלות הניקוז ולנקות אותם, פעולה שתעלה לך כמה אלפי שקלים (אני הייתי משתמש בספריי של ריח טוב עד שתמכור את הרכב במקום לבצע את הפעולה האחרונה).

ד"א, זו הסיבה למה ממליצים גם בחורף להדליק את המזגן על קירור, כדי שהמערכת תתאוורר קצת.

עדכון לגבי המזגן: כנראה שהצטברו מים על צלעות הקירור מכיוון שמאז שהפשרנו אותו הוא לא מטפטף, במידה והוא יחזור לטפטף אני אבצע את מה שהצעתם.

פורסם

אני ממליץ לך לכוון את המזגן לטמפרטורה לא נמוכה מדי (22-23 מעלות, ולא 17-18 )

ולעוצמת האוורור הכי גבוהה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עדכון לעדכון: המזגן חזר לנזול, מהצד השני הצינור של הפליטה עובר בתוך תעלות וממש לא נראה לי לעניין להתחיל לפרק את כל הקונסטרוקציה הזו.

בנוסף מדובר במזגן ישן ולא כ"כ בא לי לנסות לפרק אותו ולגלות שהכל לא חוזר למקום ב-100%.

בקיצור העצלנות חוגגת, נחכה שבוע עד שבעל הדירה יחזור מחו"ל ושהוא ישבור את הראש עם זה. בנתיים נסתפק במזגן השני (קטן) ומאוורר.

• תוכן חדש...