Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

מדובר במשרה בת"א שעד עכשיו היתה קבועה (3 חודשים) במשרדי מטה של בנק, במקום קבוע ו-9 שעות עבודה קבועות ביום עפ"י החוזה, ללא שעות נוספות. השכר הינו 6500 ש"ח ברוטו כולל נסיעות.

השינויים הקיצוניים הם כדלקמן, מעבר לערים מרוחקות כמו: ירושלים, אשדוד, בת-ים, הרצליה, פ"ת וכו'. יש צורך להיות בכל עיר בין שבוע לשבועיים (סניפים של בנקים) לתת תמיכה מקצועית לאנשי הסניף.

במעמד החתימה על החוזה לא אמרו לי שמדובר בדינמיות מבחינת מקומות העבודה ומניסיון העבר שלי, טענתי שבפרוייקטים קודמים עבדתי אמנם בסניפים אך רק באיזורים הקרובים לת"א (ר"ג, גבעתיים, הרצליה ות"א עצמה).

גם אמרתי מראש לבחורה מהחברת השמה שמעסיקה אותי שאם אופי העבודה הוא עבודה בסניפים ומעברים תמידיים - אני לא מעוניין תחת השכר שאני עובד בו כרגע.

אז 3 חודשים עברו להם והנה, הדבר שממנו חששתי קרה - אני צריך לעבוד ברחבי הארץ ואני כבר לא ילד.

העבודה בסניפים עפ"י תכנית העבודה אמורה להיות עד 4/2011.

עשיתי חישוב ורכב מהעבודה לא שווה לי לקחת כי זה יאכל לי את כל המשכורת. חשבתי על לבקש העלאה של 2000 ש"ח למשכורת כיון שאופי העבודה השתנה וזה לא משהו שלקחתי בחשבון, אני פשוט רציתי לעבוד במקום קבוע בלי יותר מדי כאב ראש וללכת הביתה לאחר 9 שעות ושיעזבו אותי בשקט. בנוסף לזה, להחשיב את זמני הנסיעות שלי כשעות עבודה + להכניס לחוזה את עניין השעות הנוספות שלא היה מקודם.

אשמח לקבל הכוונה ומה לעשות במצב כזה. ביום חמישי ב-8 בבוקר אני אמור לשבת עם הבחורה על פתיחת החוזה מחדש, ואני צריך להיות נחוש ועיקש, לגרום לה להבין שזה באמת מה שמגיע לי ולא פחות.

אודה לכם אם תוכלו לסייע לי ולהכווין אותי, האם אתם חושבים שהדרישות שלי צנועות/מוגזמות מדי, מה אתם הייתם מבקשים וחושבים שהוא לגטימי? יש לציין שאני נחשב עובד טוב ולא בעייתי שעושה את עבודה על הצד הטוב ביותר.

תודה, ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

רכב + גילום כפיצוי על הנסיעות

רכב לצרכי עבודה (ז"א שצריך להחזיר אותו בסוף היום) לא יהיה פיצוי מספק.

תשלום ש"נ כפי בתעריף הנהוג, כאשר את זמן העבודה יש לחשב מרגע היציאה מהבית ועד החזרה.

אש"ל במגבלות הפטור.

זה נשמע לי הוגן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רכב + גילום = כל ההוצאה של הדלק והרכב ע"ח המעביד? (בסביבות ה-3200 ש"ח לקבוצת רישוי 2 אם אני לא טועה). זו היתה כוונתך?

צר לי על הבורות, מה זה אש"ל?

פורסם

אוכל שתיה לינה. החזר הוצאות מזון וכו'. יש לזה תקרה קבועה (ונמוכה זוועות), אבל יש סיכוי שהיא תוסר בקרוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מוכר לי המצב.

אני במצבדומה לשלך, אך אני ניכנסתי אליו בידיעה שזה מה שהולך להיות, ונכנסתי אליו כדי לצבור ניסיון בתור מישהו שכרגע סיים תואר מהנדס ואין לו שום ניסיון.

לדעתי מה שהציעו מעליי זאת ההצעה הכי טובה - לדרוש גילום שווי רכב במשכורת( למרות שדרך אגב - מעשה זה אינו חוקי מבחינת המעסיק, לכן פשוט תבקש תוספת שכר בסכום ששווה לרכב מליסינג).

פורסם

בקש רכב מגולם מלא (השכר שלך נטו לא ייפגע אפילו בשקל). העובדה שאתה מקבל רכב צמוד תפצה על זמן הנסיעות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אהלן.

מדובר במשרה בת"א שעד עכשיו היתה קבועה (3 חודשים) במשרדי מטה של בנק, במקום קבוע ו-9 שעות עבודה קבועות ביום עפ"י החוזה, ללא שעות נוספות. השכר הינו 6500 ש"ח ברוטו כולל נסיעות.

קודם כל, אין חיה כזאת "ברוטו כולל נסיעות". הנסיעות הם תמיד בתוספת לברוטו, בסעיף נפרד בתלוש, ואם בתלוש שלך הן לא מצויינות בסעיף נפרד, לכשתסיים את מקום העבודה - תבע אותו בבית הדין לעבודה. תקבל בוחטנת נאה. הגיע הזמן שהמעסיקים יפסיקו עם מדיניות "הכל כלול".

לגבי מה נכון לדרוש, אני עם שי. ז.

לחלופין, אם הבנק מוכן להעמיד לרשותך רכב של הבנק, אותו תחזיר בסוף היום לסניף הבסיס (דהיינו, לא רכב צמוד), אתה יכול להסתפק בזה + תוספת שכר שתכסה את השעות הנוספות שאתה עושה.

ושאלה קטנה, יש לך מרכיב שעות נוספות גלובאלי בתלוש או שאין מרכיב שעות נוספות בכלל?

בכל מקרה, זה הסעיף להוסיף בו על משכורת הבסיס הקיימת את תוספת הזמן שתעשה בעבודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קודם כל, אין חיה כזאת "ברוטו כולל נסיעות". הנסיעות הם תמיד בתוספת לברוטו, בסעיף נפרד בתלוש, ואם בתלוש שלך הן לא מצויינות בסעיף נפרד, לכשתסיים את מקום העבודה - תבע אותו בבית הדין לעבודה. תקבל בוחטנת נאה. הגיע הזמן שהמעסיקים יפסיקו עם מדיניות "הכל כלול".

לגבי מה נכון לדרוש, אני עם שי. ז.

לחלופין, אם הבנק מוכן להעמיד לרשותך רכב של הבנק, אותו תחזיר בסוף היום לסניף הבסיס (דהיינו, לא רכב צמוד), אתה יכול להסתפק בזה + תוספת שכר שתכסה את השעות הנוספות שאתה עושה.

ושאלה קטנה, יש לך מרכיב שעות נוספות גלובאלי בתלוש או שאין מרכיב שעות נוספות בכלל?

בכל מקרה, זה הסעיף להוסיף בו על משכורת הבסיס הקיימת את תוספת הזמן שתעשה בעבודה.

צודק. הברוטו זה 6000 ש"ח + 500 ש"ח נסיעות בסעיף נפרד (מגיע ישירות לנטו).לגבי רכב - לא חושב שזה מומלץ מהסיבה שאם נניח למשרדים שאני עובד בהם כרגע, לוקח לי בבוקר חצי שעה להגיע, לצורך העניין בשעה 7 אני יוצא מהבית ומגיע ב-7:30 למקום העבודה, העבודה בסניפים תהיה מהשעה 7:30 (כאילו הגעתי למשרד האם שלי והעברתי כרטיס ומשם נסעתי לסניף הממוקם נניח בי-ם, ואז השעון דופק, גם אם אני מגיע בשעה 9 לעבודה - שעה וחצי נסיעות כלול לי כשעה וחצי עבודה, זו המדיניות של הבנק). אני חושב שעדיף שתוספת השכר על אופי העבודה השונה (עבודת שטח בשונה מהעבודה במשרד קבוע) שתגולם בכסף לברוטו. חשבתי על סכום של 2000 ש"ח נוספים ואם יסכימו לסגור איתי על 1500 ש"ח זה יספק אותי. מה דעתכם?

פורסם

25% תוספת על אותה העבודה רק בגלל שזה באתר אחר נשמע לי מוגזם וכמעסיק לא הייתי משלם את זה (אלא אם יש לך יכולות גבוהות יחסית לממוצע).

לגבי רכב נכון שלא תקבל את ביטול הזמן שלך אבל תקבל בתמורה רכב לשימושך הפרטי ששווה הרבה יותר מזה אבל אם אתה בוחר לקבל את הכל רק בכסף ולא בהטבות שחוסכות לך כסף בקש שיעמידו לך רכב בבסיס האם לצורך הנסיעות ואז אין שווי רכב ואתה מחתים כרטיס בהגעה למשרד כדי להחזיר את הרכב. אני בטוח שאחרי חודש כזה של טרטור אתה כבר תצטער שלא לקחת רכב.

פורסם

קצת מתעלק על השרשור, אבל הדלקת אצלי איזה נורה אדומה.

כשהתחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי (לפני כמעט שנה), סיכמנו על סכום מסוים בברוטו - נקרא לו X.

כשבאתי לחתום על החוזה, הציגו לי את הרכב המשכורת כך:

כ80% מX - משכורת גלובאלית (שנגזרת משכר שעה שהם קבעו כפול 196 שעות בחודש)

כ20% מX - שעות נוספות גלובאליות (בלי מינימום שאני מחויב אליו בחודש ובלי תקרה) שזה בגלל החוק של שלי יחימוביץ

ועוד כמה מאות שקלים - החזר נסיעות.

כלומר בפועל, חיבור של שלושת אלה ביחד מביא את המשכורת ברוטו להיות בדיוק מה שסיכמתי איתם במקור.

אתה טוען שזה לא חוקי ?

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

החוק הזה עשה יותר נזק מאשר תועלת , הוא כוון לעובדים שמרוויחים את המשכורות הנמוכות במשק ומנוצלים, וכאן בהחלט היה לזה מקום, אבל לעובדי הייטק למשל, החוק הזה לא טוב מכיוון שבהרבה מקרים המעסיק אמר: אם המשכורת עד עכשיו היתה כוללת שעות נוספות (גם אם לא בוצעו), אבל עכשיו אני אוריד את המשכורת ואשלם על השעות הנוספות בנפרד.

אז אצלנו בחברה יש איסור כרגע לעשות שעות נוספות "רשמיות" (מצאו לזה ניסוח משפטי חוקי) ובנוסף מי שמחסיר - חוטף הורדה במשכורת לפי מספר שעות ההחסרה.

עכשיו לך תתבע את המעסיק שלך על 10 שעות נוספות בחודש , הרי ישגרו אותך משם כמו טיל.

אז מה שקורה בשורה התחתונה שהמשרה לא גמישה לכיוון העובד אבל כן לכיוון המעסיק.

סתם למשל, ביום אחד החסרתי חצי יום בגלל קניית הרכב החדש שלי

ביום אחר החסרתי עוד חצי יום בגלל מכירת הרכב הקודם.

זה בכלל לא מעניין אף אחד שעשיתי בחודשים שלפני כן לא מעט שעות נוספות, אלא חטפתי הורדה בכל מקרה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל זמן שהתלוש והמשכורת מאורגנים כך, זה חוקי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קצת מתעלק על השרשור, אבל הדלקת אצלי איזה נורה אדומה.

כ20% מX - שעות נוספות גלובאליות (בלי מינימום שאני מחויב אליו בחודש ובלי תקרה) שזה בגלל החוק של שלי יחימוביץ

רק שתהיה מודע לכך שתוספת עבור שעות נוספות גלובאליות בלי חובה לבצען בפועל נחשבת שכר לכל דבר ובבוא היות אתה זכאי לתנאים סוציאליים עליהן כאילו היו חלק קבוע מהשכר.

פורסם
רק שתהיה מודע לכך שתוספת עבור שעות נוספות גלובאליות בלי חובה לבצען בפועל נחשבת שכר לכל דבר ובבוא היות אתה זכאי לתנאים סוציאליים עליהן כאילו היו חלק קבוע מהשכר.

לא ציינתי כי זה לא היה רלוונטי כ"כ, אבל קבענו על אחוז מסוים מהברוטו שהוא ה"שכר הסוציאלי" וממנו מחושבות ההפרשות וכו'

בלי קשר לחלוקה בין שכר, נסיעות ושעות נוספות

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

זה לא חוקי. כל שכר שהוא שכר עבודה חייב בהפרשות לתנאים סוציאליים פרט לשעות נוספות, נסיעות ואש"ל.

• תוכן חדש...