Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלחתי לו הודעה פרטית מזמן, הוא לא השיב.

בהודעה שלו הוא גם מתייחס לפרוייקט של BMW, שגם להם פניתי אבל לצערי מועד ההרשמה כבר עבר.

בקשר להנדסה ביו-רפואית, אז גם על זה חשבתי פעם, אבל חוץ משם התואר וקצת קריאה באינטרנט אני לא יודע כלום. איך אני אמור להחליט אם הנושא מתאים לי? בגלל שהשם שלו משלב גם הנדסה וגם רפואה ? :?

רועי האיר את פניי עכשיו עם הנדסת האלק., לפני זה לא חשבתי על הנושא אבל עכשיו אני מתכוון לחקור את העניין. אם למישהו יש טיפים\המלצות אז אני אשמח לקבל.

תודה שוב פעם לכולם, אתם מאד עוזרים לי.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

בקשר להנדסה ביו-רפואית, אז גם על זה חשבתי פעם, אבל חוץ משם התואר וקצת קריאה באינטרנט אני לא יודע כלום. איך אני אמור להחליט אם הנושא מתאים לי? בגלל שהשם שלו משלב גם הנדסה וגם רפואה ? :?

כן, בדיוק בגלל זה :?

דיברת על זיקה לשני התחומים האלה ולאט לאט יותר נטית לכיוון ההנדסי,

יש לך תחום שמשלב את שניהם ברמה מאוד גבוהה (4 שנים בטכניון למהנדס).

זה כמובן לא רפואה קלאסית, אלא יותר מדעי הרפואה.

אתה יכול להתחיל מימים פתוחים שיש בכל מקום עכשיו או לשוחח עם בוגרים

(אם תחליט שזה שווה התעניינות, אני יכול להפנות אותך למישהי שסיימה שם).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

התחום הביו-רפואי של ההנדסה עוסק בעיקר בפיתוח של מכשור רפואי ופרה-רפואי. עוד על התחום אתה יכול לקרוא, למשל, באתר של אוניברסיטת בן-גוריון. אם בא לך לשמוע קצת יותר על הלימודים בהנדסת ביו-רפואה, אתה יכול לנסות לפנות לחבר הפורום gadik6 שמכיר מעט את התחום.

בנוגע להנדסת חשמל - איזה טיפים אתה מחפש? שאל ספציפית ואולי אצליח לעזור לך מהכרותי את התחום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בנוגע לגרמנית - אני עדיין לומד. בגרמניה. ואין לי ממש העדפה למיקום ספיציפי בגרמניה אני שולח טפסי הרשמה לאוניברסיטאות ובוחר בטובה מאלה שקיבלו אותי.

אינפיניטי (זה השם שרשום לך בדרכון? ניסן מקבלים תמלוגים, לפחות?),

אפשר לקבל פרטים נוספים על לימודי גרמנית בגרמניה- אולי לינק לבי"ס (אולפן?) בו אתה לומד? משך הלימודים? עלויות משוערות? מי לומד שם- רק מהגרים\ סטודנטים? היכן מתגוררים במשך הלימודים (הבנתי שעברת לגרמניה עם הוריך)?

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

צביקה פיק, בעיקרון מעניין אותי יותר לדעת יותר מה\איך\איפה עובדים אחרי התואר, איך המשוכורות וכו'.

בעיקרון מתוך האופציות בתחום ההנדסה (ביו רפואה\אלקטרוניקה\מכונות\מכוניות\גנטיקה) איזה מהם מומלץ יותר? לאיזה מהם יש יותר ביקוש עבודה?

יגאל, אל דאגה אנפיניטי לא חייבת לי כלום, הכינוי שלי כך לא בגלל היצרנית, אלא בגלל המשמעות (נצח).

קצת על הלימודים שלי בגרמניה למי שמתעניין:

התחלתי ללמוד גרמנית במוסד פרטי, בכוונה שאחרי חודשיים אני אמשיך את לימודי השפה באוניברסיטה, לצערי לי זה לא הצליח כי תעודת הבגרות שלי עוד לא הייתה מכונה והם לא הסכימו לקבל אותי בהסתמך על תעודת הציונים. אז המשכתי ללמוד במוסד בו התחלתי.

בעיקרון ברמה הראשונה של השפה (A1), רוב הלומדים הם מהגרים ואנשים זקנים שנשלחו ללמוד את השפה אחרי שנים שהם חיים במדינה אבל עדיין לא שולטים בשפה (והם ישארו ברמה הזאת גם הרבה הזמן אחרי שאתה כבר כמה וכמה רמות מעל), ככל שמתקדמים ברמה כך גם הרמה של האנשים עולה (והגיל יורד). כך לפחות היה הנסיון שלי.

זמן הלימודים - תלוי בבנאדם עצמו, בדר"כ זה לוקח בין 8 חודשים לשנה ומשהו (עד שמצליחים לעבור את מבחן ה DSH, שהוא מבחן מאד קשה).

אם אתה מתחיל ללמוד באוניברסיטה אז כמובן יש לך את האפשרות לקחת מעונות, במקרה שלי אני גר בדירה פרטית (בלי ההורים - הם בישראל).

עלויות - זול, זה ממש לא - לפחות לא בשנה הראשונה (זה נהיה פחות יקר כשמתחילים בתואר). לימודי שפה נעים בסביבות 300-400 אירו בחודש, שכירות דירה נעה בין 250-350 אירו (תלוי בעיר, בגודל, שותפים...), והשאר תלוי כמה אתה בזבזן (יש לקחת בחשבון שהכל פה יקר, החל מהאוכל ועד לביגוד).

הנה כמה לינקים שבהם יש עוד פרטים:

http://www.study-in-germany.de/

http://www.daad.de/deutschland/index.en.html

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

עריכה: רועי צ. מאיך שראיתי מחברים ללימוד, שהתחילו קודם ללמוד בגוטי במדינות שלהם ואחרי זה הגיעו לגרמניה, הם היו ברמה מאד טובה. בעיקרון המוסד ידוע כאחד הטובים ביותר ללימודי גרמנית (גם פה בגרמניה).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

בעיקרון מתוך האופציות בתחום ההנדסה (ביו רפואה\אלקטרוניקה\מכונות\מכוניות\גנטיקה) איזה מהם מומלץ יותר? לאיזה מהם יש יותר ביקוש עבודה?

אי אפשר לדעת לאיזה מקצוע יהיה ביקוש בעוד 4+ שנים (במקרה הטוב) כאשר תסיים את תואר.

עצה שלי, לך ללמוד את מה שמעניין ומאתגר אותך אינטלקטואלית ולא מקצוע שרק מכניס לחם הביתה,

בטור סטונדט להנדסת חשמל/אלקטרוניקה בשנה האחרונה ללימודים, ראיתי הרבה כאלה שבעיקר הולכים אחרי הכסף, אנשים אלה לרוב לא שורדים הרבה זמן ולרוב נפלטים די מהר מלימודים/עבודה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
צביקה פיק, בעיקרון מעניין אותי יותר לדעת יותר מה\איך\איפה עובדים אחרי התואר, איך המשוכורות וכו'.

מה זה משנה במה יש יותר ביקוש? כל עוד אתה בחור רציני עם ראש על הכתפיים וסיימת את תואר המהנדס שלך במוסד מכובד ועם ממוצע ציונים סביר ומעלה, מובטל לא תישאר. עוד 1000 או 2000 ש"ח לחודש שווים לך חיים שלמים של עבודה במקצוע שאתה לא מתחבר עליו?

כולם מומלצים. לך עם הלב שלך ועם מה שמעניין אותך לעשות.

לגבי מה עושים, באופן כללי -

מהנדסים ביו-רפואיים עוסקים בפיתוח ציוד רפואי, ולכן נדרשים לידע גם בנושאי חשמל, גם בנושאים פיזקליים וכמובן גם בביולוגיה. תחום שנשמע מעניין אבל עד כמה שאני יודע בארץ הוא עדיין די בחיתולים ואין הרבה חברות בתחום.

מהנדסי אלקטרוניקה עוסקים בפיתוח של מכשור אלקטרוני, בהיבטי החומרה (תכנון רכיבים, RF, תכנון מעגלים, בדיקות וכו') ובהיבטי התוכנה.

מהנדסי מכונות עוסקים בפתרון של מגוון רחב של בעיות מכניות. מתכנון פחים וקופסאות ועד לתכנון של חלקי מטוסים.

הנדסת רכב - קרא את המדריך אליו קישרו קודם, הוא די מפורט. חוץ ממנו היו עוד כמה הודעות בפורום הכללי על אנשים שלמדו ולומדים את התחום בארץ ובחו"ל.

גנטיקה - לא מכיר.

הנדסת פלאפל ושווארמה - הכי טעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אגב, אפילו תחום הנדסת המכונות דורש דמיון מסוים (גם לאחזקה/תחזוקה וגם לפיתוח/תכן), כך שתבדוק אם זה מתאים לך דמיונית או לא.

לדעתי תחום מעניין שעולה עכשיו זה "מהנדס מערכת".

משכנתא זה קל

פורסם
מה זה משנה במה יש יותר ביקוש? כל עוד אתה בחור רציני עם ראש על הכתפיים וסיימת את תואר המהנדס שלך במוסד מכובד ועם ממוצע ציונים סביר ומעלה, מובטל לא תישאר. עוד 1000 או 2000 ש"ח לחודש שווים לך חיים שלמים של עבודה במקצוע שאתה לא מתחבר עליו?

הבעיה היא שזה לא 1000-2000 ש"ח. בהנדסת אלקטרוניקה (ושוב אני נדבק לזה כי זה מה שאני מכיר) אתה יכול למצוא עבודה עם תואר ראשון (זו ברירת המחדל); זה לא ככה במקצועות הנדסיים אחרים. ההיצע הרבה יותר גדול והבדלי השכר יכולים להגיע לפי 3. תבדוק מה שיעור המובטלים בקרב בוגרי גנטיקה או ביו רפואה ותקבל קצת פרפסקטיבה, בוודאי ובוודאי בקרב בוגרי תואר ראשון. כרגע המצב הוא שבכל התארים האלו ההיצע מקדים בהרבה את הביקוש. המצב אמנם משתפר, אבל לא הייתי מהמר על זה את העתיד שלי.

זה לא שאין מהנדסי אלקטרוניקה מובטלים, פשוט זה הימור הרבה יותר מוצלח מהפן הכלכלי, כמו גם ממבחר הגופים בהם אפשר לעבוד אח"כ.

דרך אגב, הנדסת אלקטרוניקה לא קשורה ממש לתוכנה, למרות שלא מעט חוטאים ומשלבים בין התחומים (התוצאות גם נראות בהתאם). לא הייתי ממליץ - אישית - על מדעי המחשב, מאחר וזה באמת די משעמם, אבל כן על הנדסת מחשבים (כמו בטכניון למשל), שעוסקת, בגדול, בשילוב חומרה-תוכנה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אי אפשר לדעת לאיזה מקצוע יהיה ביקוש בעוד 4+ שנים (במקרה הטוב) כאשר תסיים את תואר.

עצה שלי, לך ללמוד את מה שמעניין ומאתגר אותך אינטלקטואלית ולא מקצוע שרק מכניס לחם הביתה,

בטור סטונדט להנדסת חשמל/אלקטרוניקה בשנה האחרונה ללימודים, ראיתי הרבה כאלה שבעיקר הולכים אחרי הכסף, אנשים אלה לרוב לא שורדים הרבה זמן ולרוב נפלטים די מהר מלימודים/עבודה.

זה מאוד נכון לתחום ההיי-טק בכלל. זה מקצוע שוחק ומתיש, שצריך בסופו של דבר לאהוב.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

הנדסת פלאפל ושווארמה - הכי טעים.

לאבא שלי בזמנו היתה מאפייה. ניסיתי להפציר בו ללמד אותי את הכלים הדרושים כדי שאוכל לפתוח מאפייה בגרמניה, הוא לא הסכים. חבל דווקא נראה לי שהעסק היה מצליח פה :wink:

בנוגע לכל עניין המשכורות, מובן לי שלא צריך לבסס את ההחלטה שלי על העניין הזה, וכמו שכתבתי לפני זה, אני לא שואף להיות Big shot. בטח ש1000-2000 ש"ח לא ישפיעו לי על ההחלטה. הכוונה שלי הייתה לדעת אם יש בכלל הצעות עבודה בתחום, או שאחרי סיום התואר אני אמצא את עצמי רק עם חתיכת נייר מקושטת תלויה על הקיר.

:mm_yeah: על השאר, זה בהחלט עזר לי לסדר טיפה את המחשבות בראש שלי, בינתיים אני נמשך לכיוון הנסדת אלק. או רפואת שיניים (כן, אני יודע שאין קשר בין השניים).

להנדסה אני נמשך בגלל שזה יותר "מחוץ לקופסה" ופחות משעממם מרפואת השניים. מצד שני מה שמושך אותי ברפואת שניים זה שאני יכול לעבוד כעצמאי ולא כשכיר, ונראה לי שזאת גם בחירה עם פחות סיכון (אני מצפה פחות או יותר למה שאני הולך ללמוד בזמן התואר, ובמה אני הולך לעסוק אחרי הסיום - דבר שבהנדסה פחות ברור לי).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מצד שני מה שמושך אותי ברפואת שניים זה שאני יכול לעבוד כעצמאי ולא כשכיר, ונראה לי שזאת גם בחירה עם פחות סיכון (אני מצפה פחות או יותר למה שאני הולך ללמוד בזמן התואר, ובמה אני הולך לעסוק אחרי הסיום - דבר שבהנדסה פחות ברור לי).

כן, גם תמשיך לעבוד אחרי גיל 40, מה שכלל לא וודאי עם מקצועות ההנדסה. נשמע לי לא רע בכלל, למען האמת.

פורסם

שחכתי להוסיף שאם אני לומד ר. שיניים אז כנראה אני לא אוכל לעבוד בגמניה.

אין רופאי שיניים בפורום? אולי המצב נראה רק מבחוץ ורוד, ומבפנים המצב עגום. :roll:

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

למה שלא תוכל? חשבתי שבהרבה מאוד מדינות (קנדה\אוסטרליה למשל) יש מדיניות הגירה מאוד מתחשבת כלפי רופאים. זה לא כך באירופה?

• תוכן חדש...