Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי דיהטסו אפלאוז 92 אוטומת. קניתי רכב לפני שבועים.

יש לי שאלה קטנה.

מהוא מפלס שמן גיר הרצוי?

בדקתי עם המקל מתכת(לא יודעה איך קוראים לזה בידיוק) והיה 11ס"מ...נראה יותר מידי לדעתי.

מה אתם אמרים זה תקין?

תודה.

פורסם

שלום רב !

כמו בכל כלי, האורך בס"מ לא קובע.

במדיג יש פס מקסימום ומינימום, וקיים סימון של הוט, המרמז על בדיקה נוזל הדראולי בתיבת הלוכים במנוע חם.

לכן בצע נסיעת מבחן של 10 דקות, חזור לחניית ביתך, העמד את הרכב על משטח ישר. משוך את ידית בלם היד, והעבר להילוך סרק(ניוטרל), הוצא את המדיד, נגב אותו, הכנס אותו שוב, ובדוק האם מפלס הנוזל שהוא בצבע אדום, מגיע עד לפס המקסימום בהוט(חם) ולא(קולט) קר, עודף שמן מזיק, לא פחות מחוסר.

הנוזל ההדראולי המתאים להוספה אם חסר,הוא דקסרון 3.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב

בדיהטסו אפלאוז שנת 92 3 הילוכים יש שני מקומות מילוי שמן ואים לא יהיה שמן בשני המקומות הגיר ישבוק מהר מאוד

מקום ראשון הוא כמובן דרך מדיד השמן ע"פ הסימון .

המקום השני הוא באקס דרך בורג מילוי מאחורי הגיר ( מקום קצת בעייתי ) רוב הגירים הללו אים לא כולם אלא שנהרסו לא היתה טיפת שמן באקס

בברכה זיסו יוסי -מוסך זיסו

פורסם

שלום רב !

מכיוון שלא סביר, והחשד לבדיקה לא נכונה, אשאל אותך האם בדקת במנוע חם, ובמנוע עובד, או כבוי?

חזור לפורום לעדכן, ופרט בדיוק רב, שלב אחר שלב, כיצד ערכת , את בדיקת מפלס הנוזל ההדראולי בתיבת ההלוכים, ובאם יתאפשר לך, לספק תמונות, הדבר יעזור מאד, כי כידוע תמונה שווה אלף מילים !!

את השמן העודף במידה ויש(אני בספק רב), יש לרוקן במוסך בלבד.

בשלב זה אל תרוקן, וגש למוסך לבדיקה מקצועית.

בברכה

צביקה

פורסם

בדקנו באוטו חם אחרי נסיעה היה כמעט פי 2! הורדנו איזה ליטר עם אבא שלי. אכשיו זה בHOT כשהרכב עובד על N. האוטו מרגיש הרבה יותר טוב בכביש.

פורסם

אבי שלום רב !

ראשית אני שמח מאד שעלית על בעייה חמורה, ופתרת אותה בעצמך !

שנית כיצד רוקנת את הנוזל?

האם אתה מוכן לפרט,כיצד האטו מרגיש עכשו, יחסית למה שהוא התנהג לפני הורקת עודפי הנוזל ההדראולי.

האם ידוע לך היכן ומי טיפל לאחרונה ברכב, ומדוע הוא הוסיף לו שמן, האם במוסך, או מתדלק בתחנת דלק?

בברכה

צביקה

פורסם

אז כך:

הנוזל רוקנו מהבורג ליד גלגל שמאלי לתוך מיכלית ניקוז שהיה לאבא שלי. אכשיו ברגע שנוסעים, כמעט ולא מרגישים איך שהגיר מחליף הילוכים. לפני היה יותר מורגש. לפנינו הרכב היה בבעלות סבתא בת 82 ואין לי מושג למה היא שמה כל כך הרבה שמן.:-D

נראה לי בתחנת דלק הוסיפו לה כי בבאגאג' יש בקבוק שמן גיר של חברת "דלק" דלקול נראה לי.

אני ימשיך לבדוק את הנושא ליתר ביטחון.

לנסוע 10 דקות > לעשות N > לחכות 2 דקות ואז לבדוק את המפלס שיהי ב HOT. כך זה נכון?

תודה.

פורסם

אבי שלום רב !

אני כולי תקווה שאתה לא מתכוון לפקק מלוי שמן גיר, לממסרת הקדמית, כלומר לבקאקס.

מה כתוב על הבקבוק שנמצא ברכב של חברת דלק, אנא הקרא לי את הכיתוב עליו, ומה צבע הנוזל שבבקבוק?

אני בספק רב שסבתא בת 82 יודעת לבדוק שמן ולהוסיף שמן, או כל נוזל אחר ברכב, ומשאירה זאת לטיפולו של המוסכניק שלה.

האם בדקת נוזל הדרואלי במנוע מונע?!

בברכה

צביקה

פורסם

אבי שלום רב !

ההנעה אצלך היא הנעה קדמית.

עקב כך ציריות הרכב המסובבות את הגלגלים הקדמיים, מקבלים מהממסרת הקדמית שלך, המחוברת לתיבת ההלוכים האוטומטית שלך, שמכילה נוזל הדראולי דקסרון 3, ואילו הממסרת מכילה שמן מינרלי בצמיגות 75/90 או 80 /90 עד כמה שזכור לי ברגע זה.

בממסרת לרוב אין פקק ריקון, אך יש רק פקק מלוי,כאשר המפלס מלא בממסרת, הוא מתחיל לנזול מהפתח, ואז יש לסגור את פקק המלוי.

לכן לא ברור לי ע לאיזה פקק ריקון של תיבת ההלוכים אתה מתכוון, משום שלא ידוע לי על פקק שכזה, ולכן בוא נמתין לתגובה מוסמכת יותר מפי מומחים.

בברכה

צביקה

פורסם

תראה על "מקל מתכת" המפלס היה פי 2 מ HOT.

אחרכך פתחנו בורג ליד גלגל והשמן התחיל לנזול עד שקיבלנו תוצאה: שמן במפלס HOT. חוץ מזה לא עשינו כלום. האם זה בסדר?

• תוכן חדש...