Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר.

עד כמה שזה נשמע אבסורד, סטטיטסטיקה היא נושא מדוייק.

המשתנים שנלקחים בחשבון הם כה רבים, שאפשר להניח שלקחו בחשבון לא רק את גיל הנהג, מינו וכמות הק"מ שעשה, אלא גם את מצב בריאותו, מחלות רקע, מצבו המשפחתי, השכלתו, אזור מגוריו, הכנסתו ועוד שאר פרמטרים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהתחשב בכך שרכב זה כלי נשק לכל דבר ויכול לפגוע כמו סכין לדעתי כדי לעשות מבחן שליטה ומהירות תגובה פעם בכמה שנים. יש אנשים שבגיל 20 לאו דווקא יעברו את המבחן הזה ויש אנשים בני 80 שיוכלו לעבור אותו בקלות. כל אחד והיכולות (וחוסר היכולות) שלו.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
בהתחשב בכך שרכב זה כלי נשק לכל דבר ויכול לפגוע כמו סכין לדעתי כדי לעשות מבחן שליטה ומהירות תגובה פעם בכמה שנים. יש אנשים שבגיל 20 לאו דווקא יעברו את המבחן הזה ויש אנשים בני 80 שיוכלו לעבור אותו בקלות. כל אחד והיכולות (וחוסר היכולות) שלו.

טוהווב !!!

כמה תאונות קטלניות יש עם זקנים?????

האם אחרי שנים רבות של עבודה מילואים ובניית המדינה ,נצמצם את מרחב המחייה של זקננו? (גם כך הבריאות הרופפת נוגסת בהם)

ומה קורה כשצפוף במדרכה? אולי גם שם הם מפריעים?

עצמאות של הזקנים בין היתר היא יכולתם המוטורית .כל עוד הם יכולים(והם נידרשים לכך בבדיקות רפואיות ) זבי החוטם יחכו בסבלנות!!!

יום עצמאות שמח !!!

צ'צ'יק

פורסם

כמעט כל יום אני נתקל בהרבה מצבים מסוכנים שנגרמים ע"י חוסר תשומת לב של נהגים, אם במכוון או לא.

אדם שסוטה (בטעות) לנתיב הצמוד אליו כשהוא במהירות אפסית ושאר הרכבים במהירות גבוהה, כי במקום לשים ידיים על ההגה ולהסתכל על הכביש הוא מחזיק ב2 ידיו עיתון וקורא בו.

בחורה שהייתה עסוקה בלחלום ולשחק בשיערה עם 2 הידיים גילתה שהיא מעכבת את התנועה אחרי שהרמזור התחלף, לחצה על הגז, ובטעות נכנסה לי לנתיב וחתכה אותי, כי שוב, הידיים לא על ההגה.

נתקלתי גם בכמה קשישים שהיו עם 2 ידיים על ההגה - ושוב, עשו את אותה טעות של כניסה לנתיב וסיכון המכוניות שנוסעות בכביש.

אני לא חושב שזה נקבע רק לפי הגיל, אבל אפשר לראות שחלק מהקשישים מבצעים טעויות למרות שכביכול הם נוהגים "לפי הספר".

פורסם
אפשר לראות שחלק מהקשישים מבצעים טעויות למרות שכביכול הם נוהגים "לפי הספר".

אפשר לראות שחלק מהצעירים מבצעים טעויות למרות שכביכול הם נוהגים "לפי הספר".

לדעתי, סטטיסטית, חלקם של הצעירים הטועים, גדול יותר - גם בגלל זה הם משלמים יותר עבור ביטוחים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אפשר לראות שחלק מהצעירים מבצעים טעויות למרות שכביכול הם נוהגים "לפי הספר".

לדעתי, סטטיסטית, חלקם של הצעירים הטועים, גדול יותר - גם בגלל זה הם משלמים יותר עבור ביטוחים.

.

כמובן, אך רוב הטעויות שהצעירים מבצעים נובעות כי הם לא נוהגים "לפי הספר".

ולכן הסטטיסטיקה בהתאם.

פורסם

זאת ההשערה שלך, אך אם אין לך כל ביסוס מדעי עליה, היא עדיין תישאר בגדר השערה.

יכול להיות שגם אני חושב כך וזה עדיין לא הופך את זה לנתון עובדתי, כי אין לי את המחקר על זה שאוכל להתבסס עליו.

.

פורסם

אני מסכים שיש התדרדרות אבל סבא שלי עד גיל 79 נהג ולא רע ד"א.

בגיל שמונים הפקדנו לו את הרשיון כי הוא כבר ראה לא טוב.

וגיל 64 זה לא לא זקן ולא קשיש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

הסטיגמה שיש על "נהג חדש" ממש לא נכונה!

יש המון נהגים חדשים יחסית שנוהגים ממש טוב, ואין מה לעשות, גם לי קרה, אפילו לא פעם אחת, שנהג מבוגר (וגם זקנים) עשו שטות וכמעט נכנסתי באחד מהם.

דוגמא?

כביש עירוני, נסיעה של 40 קמ"ש, שברולט לבנה חדשה, דופקת ברקס באמצע הכביש כשאין כלום לפניו!

ממש בלי סיבה, לא שמיהרתי, אבל בשביל להמשיך ישר בכביש צריך לעצור?! ועוד במכה?!

הנהגים המבוגרים והזקנים יכולים להיות יותר מסוכנים מנהגים חדשים, זה לא סוד, פשוט יותר קל להגיד שהצעירים משתוללים ועושים שטויות, למרות שיש הרבה כאלה שלא!

פורסם

אילו היה טור כזה בסטטיסטיקה שנקרא "תאונות מטופשות במיוחד",

אולי אפשר היה לגלות מה אחוז הקשישים שמעורבים בהן.

מכיוון שלא ידוע לי על נתון כזה, לא נראה לי שהמקרה שתיארת קשור בכלל לגיל.

אני מכיר מישהו שנפגע מתאונה מאוד-מאוד דומה, כשניסה לעזור לנהגת

שנכנסה לפניקה ובכל המכוניות לידה בחניון, באותה הזדמנות.

היא הייתה בת 20 בכלל, אז אולי צריך להוריד את הנשים מהכביש?

(המשפט האחרון לא נאמר ברצינות)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
גם לי קרה, אפילו לא פעם אחת, שנהג מבוגר (וגם זקנים) עשו שטות וכמעט נכנסתי באחד מהם.

דוגמא?

כביש עירוני, נסיעה של 40 קמ"ש, שברולט לבנה חדשה, דופקת ברקס באמצע הכביש כשאין כלום לפניו!

ממש בלי סיבה, לא שמיהרתי, אבל בשביל להמשיך ישר בכביש צריך לעצור?! ועוד במכה?!

אני מקווה שברור לך שאם היית נכנס ב"זקן" הזה זה היה 100% אך ורק באשמתך!

אף אחד לא חייב לך בדרך עירונית למה הוא בולם באמצע הכביש ולמה (*), שמור מרחק, סע בזהירות, צפה את הקורה בכביש קצת מעבר לקצה הרכב שלך (מה שאולי לא עשית כי אתה נהג חדש?) ולא תופתע מאף זקן בכביש שהמהירות בו היא 40 קמ"ש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה לגמרי לא נכון. עצירה מוחלטת באמצע הכביש היא עבירה, ומבחן שמירת המרחק גם הוא כפוף למבחן "הנהג הסביר". עם זאת, גם אם "הזקן" היה גורם לתאונה, הוא לא היה האשם היחיד (גם אם העיקרי), ובטח ובטח שעצירות פתאום ללא איתות אינן נחלתם הבלעדית של המבוגרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב,

השרשור הזה הזכיר לי מקרה שקרה מתחת לבית של השכן שלי לפני כ-4.5 שנים בערך,

והייתי חייב לספר...

זה היה ביום שבת בערך ב-10 בבוקר, הייתי במיטה ופתאום אני שומע קולות חריקה וחבטה

עזים ותוך כדי כך רעש של מנוע צורח שבסופם רעש של שאון עצום של מים.

בהתחלה לא הבנתי מאיפה זה מגיע עד שפתאום נדהמתי לגלות לאנטיס בתוך הגינה של השכנים!!

כמובן שירדתי יחד עם אבא שלי למטה לראות מה לעזאזל קרה שם.

הסתבר שאישה מבוגרת שאך הוציאה רשיון לא מזמן החליטה לצאת בשבת בבוקר לסיבוב עם הרכב

ולתרגל קצת נסיעה וחניה.

היא נתנה קצת גז יותר מדי עלתה על המדרכה, נלחצה, התבלבלה ואז לחצה על הגז בכל הכוח

בדרך הספיקה לנפץ לרסיסים גדר אבן, גדר חיה,שיבר מים ראשי, עד שנעצה בשיח גדול.

אני חייב להודות שלאחר שהרגענו אותה, וכמובן סגרנו את המים הייתי חייב לרוץ הביתה ולהביא מצלמה.. :twisted:

(מצורפים התמונות)

אני לא יודע אם זה מצחיק או עצוב יותר אבל שמישהי זרקה לאוויר מזל שאף אחד לא עבר האישה אמרה

"מה פתאום אני שמתי לב....."

מאז כל פעם שאני עובר ליד הבית הישן שלי ורואה את גדר האבן (שהספיקו לבנות מחדש) עולה לי חיוך.

100_0423.jpg

100_0424.jpg

100_0425.jpg

100_0426.jpg

100_0427.jpg

100_0428.jpg

פורסם
טוב,

השרשור הזה הזכיר לי מקרה שקרה מתחת לבית של השכן שלי לפני כ-4.5 שנים בערך,

והייתי חייב לספר...

זה היה ביום שבת בערך ב-10 בבוקר, הייתי במיטה ופתאום אני שומע קולות חריקה וחבטה

עזים ותוך כדי כך רעש של מנוע צורח שבסופם רעש של שאון עצום של מים.

בהתחלה לא הבנתי מאיפה זה מגיע עד שפתאום נדהמתי לגלות לאנטיס בתוך הגינה של השכנים!!

כמובן שירדתי יחד עם אבא שלי למטה לראות מה לעזאזל קרה שם.

הסתבר שאישה מבוגרת שאך הוציאה רשיון לא מזמן החליטה לצאת בשבת בבוקר לסיבוב עם הרכב

ולתרגל קצת נסיעה וחניה.

היא נתנה קצת גז יותר מדי עלתה על המדרכה, נלחצה, התבלבלה ואז לחצה על הגז בכל הכוח

בדרך הספיקה לנפץ לרסיסים גדר אבן, גדר חיה,שיבר מים ראשי, עד שנעצה בשיח גדול.

אני חייב להודות שלאחר שהרגענו אותה, וכמובן סגרנו את המים הייתי חייב לרוץ הביתה ולהביא מצלמה.. :twisted:

(מצורפים התמונות)

אני לא יודע אם זה מצחיק או עצוב יותר אבל שמישהי זרקה לאוויר מזל שאף אחד לא עבר האישה אמרה

"מה פתאום אני שמתי לב....."

מאז כל פעם שאני עובר ליד הבית הישן שלי ורואה את גדר האבן (שהספיקו לבנות מחדש) עולה לי חיוך.

הלאנטיס למכירה?

הייתה עוברת בדיקה או שהיו מוצאים פגיעות שאסי בתחתית?

שיהיה רק טוב. נהג כזה פשוט דורש שלילה על בסיס: רשלנות בשימוש בכלי רכב וסיכון חיי אדם.

בכפר סבא (לא רחוק ממקום העבודה שלי) כבר היו 2 מקרים שנהג(ת) טיפס על המדרכה, אחת ללא נפגעים ואחת עם נפגעת שקרה לה משהו ממש אבל ממש לא נעים.

• תוכן חדש...