Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

כשקניתי את הגרוטאה שלי, המוכר אמר לי שהספידומטר תקול ושהוא לא מראה את המרחק והמהירות האמיתיים, אלא מראה בפועל מהירות יותר גבוהה בפועל = מרחק יותר קצר. נגיד אם אני נוסע על 100 קמ"ש אמיתיים, הספידומטר יראה 130 קמ"ש והמד מרחק ימדוד עפ"י זה.

ככה נסעתי אי אילו שנים.

עד שאתמול עלה בי החשש שמא המצב לא כך ושנים אני משלם דלק יותר ממה שאני אמור.

אז נסעתי מהבורסה לנתניה מרחק של 26.5 ק"מ בדיוק עפ"י האייגו. מדדתי הלוך+חזור ויצא שהספידומטר אכן תקול אבל המד מרחק לא!

הוא אפילו תקין ומדוייק ללא סטיות! וזה נבדק מול GPS!

בערך 3 שנים אני עושה עם הגרוטאה ממוצע של 1/10 ועם מזגן אז פחות!

כולה מנוע 1108 סמ"ק שאמור להיות חסכוני.

ואני נוסע חסכוני מאד. לא מושך הילוכים, מקסימום 100 קמ"ש. הצריכה נשארת 1/10.

קראתי קצת מחיפוש בפורום והדעות חלוקות.

הבעיה יכולה להיות או במחשב ניהול מנוע (שופץ לפני חודשיים, לא רלוונטי), או מצערת מלוכלכת (נוקתה לפני חודשיים, לא רלוונטי), או פילטר אויר (במצב מעולה, לא עבר 10K מהחלפתו) או חיישן חמצן.

לפני שאני נכנס לאורן מיודעינו ונפרד מאי אילו שקלים, הייתי רוצה לשמוע עוד הצעות.

תודה, שביט

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ראשית בצע בדיקה מדויקת של צריכת דלק, בנסיעות בינעירוניות בלבד, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש במישור וכשהמזגן כבוי.

יתכן שאין בכלל צריכת דלק מוגזמת, אבל צריך קודם כל למדוד כראוי.

בברכה - רפי לין

פורסם

מדדתי ממוצע.

אין סיכוי לרדת מ1/10.

נסעתי עם האוטו לכינרת וירושלים ובסופו של דבר הצריכה היא אותו הדבר.

הלחץ אויר בצמיגים תקין ואני בודק אחת לשבוע שבועיים.

ועכשיו בחורף נסעתי לרוב עם חלונות סגורים. עדיין לא הגעתי למצב שהייתי צריך מזגן (חוץ מבשרב המטורף לפני חודש).

האוטו אוכל דלק. נקודה.

מה עכשיו?

פורסם

עכשיו לגשת למוסך או מכון הזרקות דלק (שיהיו מקצועיים) ולבצע בדיקת 4 גזים, בדיקה וסריקה של כל מע' ניהול המנוע (הזרקה והצתה) כולל החיישנים, זמן פתיחת מזרקים וכו', בדיקת לחץ דלק ועוד.

בברכה - רפי לין

פורסם

כשעבדתי במת"ם חיפה, נסעתי כל יום מהקריות. נסיעה של 20 ק"מ לכל כיוון, לפחות 10 מהם בין עירוניים.

צריכת הדלק בקסארה הייתה מגיעה לכיוון ה-650-700 ק"מ למיכל דלק.

כיום, כשאני עובד בצ'ק פוסט, אוכל פקקים מדי יום - צריכת הדלק ירדה ל-600 ק"מ ולפעמים פחות - זאת כאשר מספר הק"מ ירד בחצי!!!

מה שאומר - כדאי לך לבדוק היכן אתה נוסע לפני שאתה מוציא כסף מיותר.

פורסם

נו, נסיעה עירונית פרופר.

קצת פקקים, הרבה רמזורים. פה ושם באמפרים. רוב הזמן אתה בהילוך 3, מוריד פה ושם לשני וגם עוצר די הרבה.

אם היית נוסע ברכב אוטומטי תוצרת קוריאה היית חוזה בפלא שנקרא צריכת דלק של 1:7. תגיד תודה 8)

פורסם

מנוע 1108 על 800 קילו איתי ביחד, דלק, שמן, נוזל קירור, ושטויות קבועות באוטו יוצא בערך 950 קילו אני לא מאמין שהצריכה צריכה לעבור 1/12 גם בתוך העיר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

נשאר לך לעשות רק בדיקת 4 גזים.

וחשוב מאוד - לבדוק את הדודים של האגזוז. הולכים הרבה בפונטו וגורמים לצריכה הנ"ל.

את הממיר אתה כבר תבדוק בבדיקת הגזים.

תעדכן...

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אד הוק לא.

הורדתי את התרמוסטט ואני עם מזגן קבוע. הצריכה אותו הדבר.

עוד חודש וקצת התרמוסטט יחזור ואני אסע פחות עם מזגן, אני מאמין שהצריכה קצת תשתפר.

אבל בגדול, 1:10.

• תוכן חדש...