Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעה באתי לצאת מהחנייה עם הג'טה של אמא שלי ברוורס, מהחנייה של כפר השעשועים, עכשיו החנתי מאונך לכביש. עכשיו, מאחורי התחת של האוטו עמדה שורה של רכבים, ארבעה רכבים, מאחורי התחת עמד הרכב הראשון בטור של החונים, ובמקביל לרכב הרביעי בטור בהפרש של כמעט 80 מטר עמדה לה מונית בנתיב הימני (כשאני באתי לצאת הייתי על השמאלי קצת עם התחת). הרחוב של רמת החייל הוא חד סטרי למי שיודע, ואני בא לצאת לדאבוני עם הרכב ופתאום אחי צועק לי עצור! עצרתי מהר ובום הוריד אותי נהג מונית. מהר יצאתי לראות הכל בעיניים. מה שראיתי היה ככה:

• הנהג מונית עשה רוורס של 80 מטר ברחוב חד סטרי!
  • הוא היה על אמצע הכביש, הג'טה הייתה בחצי הנתיב הימני והוא היה על האמצע ככה שאפילו לא עליתי על הנתיב שכביכול ציין ש'שלו'.
  • וכמובן שפשוף לאורך 2 הדלתות שלו ואצלי היה בכנף האחורית פגיעה לא נוראית (סיפור של עד 1000 שקל במקרה הכי הכי מופרך) ועף חיישן רוורס, גם לא נורא כל כך.

עכשיו, כשיצאתי ישר איבדתי את העשתונות וצעקתי ואחי הרגיע אותי והנהג מונית היה חמום מוח גם ואמר לי להתקשר למשטרה שאין לו כוח לטפל בזה כי אני "בדיוק שעה על הכביש וכך ככה הולכים לקחת לי את הרישיון" והנהג ניסה להחליץ כל הזמן שאני עשיתי לא טוב ושעדיף לי להגיד לאבא לסיים את זה בלי חברות ביטוח. ואבא שלי כבר היה בדרך והמשטרה לא רצו להוציא ניידת כל עוד אין נפגעים. בכל מקרה צילמתי את כל האזור כמה שיכלתי, לקחתי את הפוליסה שלו והוא את שלי.

כל הנתונים מראים שאין לי שום אשמה! ולמה הוא יצא טמבל? כי אחרי ששאלתי אותו למה הוא עשה רוורס, הוא אמר לי כי צריך לעשות רוורס כדי להכנס לחניה, עכשיו: א. הוא עשה רוורס לא מבמקביל לרכב שהוא רוצה לחנות ממולו, אלא 80 מטר אחריו! והנקודה השניה שעליה הוא נפל: החניה שהוא כביכול רצה להכנס אליה היא חניית נכה והוא- לא נכה, ללא שום תו.

הכל צולם.

עכשיו ל2 התמונות שיראו את מה שקרה בערך:

קודם כל:

obmw3egldm5t.jpg

זאת החנייה שהוא רצה להכנס אליה כביכול, ובעיגול הלבן מצד שמאל זה מאיפה שהג'טה יצאה ברוורס

והתמונה השניה:

yymqn0mzjgzy.jpg

בעיגול האדום איפה שהנהג מונית עמד.

בעיגול הלבן זה איפה שהג'טה עמדה. (בתמונה אחי הזיז את הג'טה כדי לפנות את התנועה).

כמה נקודות שאני רוצה לציין:

1. הנהג מונית חזר על דבריו שאני צריך ללמוד שאיפה שהוא עושה רוורס- הנתיב שייך לו., מה שהוא לא שם לב- אני לא הגעתי אפילו לקו המקווקו, ז'א שהוא לא נסע רק על הנתיב הימני אלא עבר על השמאלי.
  2. החניה שהוא טען שהוא רצה לחנות בה- חניית נכה, אין לו שום תו נכה ואסור לו להחנות שם.
  3. הוא עשה רוורס כמעט 80 מטר!! והוא טוען שבדרכי פלא הרוורס היה מבמקביל למכונית החונה, חרטה ברטה.

מה אפשר לעשות בנידון?

אני נהג חדש ואני לא רוצה לוותר על זה. בעיקר שמתי לב שהוא כל הזמן לחץ ללכת ושלא כדי לי לערב ביטוח..

והיו איתי באוטו אחי וחברה שלי שיכולים לשמש כעדים.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

שניכם אשמים.

לשניכם אסור לסוע לאחור ללא מכוון (מה לעשות, זה החוק) וכל תאונה שנגרמת כתוצאה מנסיעה לאחור ללא מכוון היא אשמת הנהג.

במקרה הנדיר הזה, שניכם נסעתם לאחור ונכנסתם אחד בשני.

לחוקיות החניה בנכים ואם הוא חצי נכה, רבע נכה או לא נכה כלל אין שום שייכות לתאונה.

בקשר לאיבוד ה"אשטונות" והצעקות, לא ציפיתי ממך למשהוא אחר :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שניכם אשמים.

לשניכם אסור לסוע לאחור ללא מכוון (מה לעשות, זה החוק) וכל תאונה שנגרמת כתוצאה מנסיעה לאחור ללא מכוון היא אשמת הנהג.

במקרה הנדיר הזה, שניכם נסעתם לאחור ונכנסתם אחד בשני.

לחוקיות החניה בנכים ואם הוא חצי נכה, רבע נכה או לא נכה כלל אין שום שייכות לתאונה.

בקשר לאיבוד ה"אשטונות" והצעקות, לא ציפיתי ממך למשהוא אחר :roll:

מה זאת אומרת ללא מכוון.?

ואני נסעתי רוורס כדי לצאת מחניה, שהסתכלתי טוב טוב עם דגש לצד שממנו מגיעות המכוניות (כביש חד סטרי) וראיתי את המונית עומדת שם במרחק של 80 מטר ממני על פארקינג בוודאות. והוא לא יכול סתם ככה לעשות רוורס באמצע כביש כזה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

וכשאתה יוצא מחניה ברוורס אתה צריך לוודא שאתה לא מהווה סכנה לאף אחד בכביש.

אם אין לך את היכולת לבצע את זה (ואם נכנסת בו אז ברור שלא הייתה לך את היכולת לבצע את זה) אתה צריך לבקש (שוב, עפ"י החוק) ממישהוא שיכוון אותך.

עצם העובדה שהוא בעצם נסע ברוורס כנגד כיוון התנועה לא יכול להוות סעד עבורך כי אם זה היה ילד על אופניים או סתם הולך רגל שהיית מוריד מה היית טוען אז?

בקיצור ולעניין, לך אסור לנסוע רוורס ללא מכוון, לו אסור גם כן וסביר להניח שאם תלכו עם העניין לחברות הביטוח, תיאלצו כל אחד להפעיל את הפוליסה של עצמו.

ודרך אגב, תתקשר שוב למשטרה ותגיד תודה שלא הגיעו כי כנהג חדש היית עלול לחטוף דו"ח על נסיעה לאחור שמסכנת משתמשים אחרים בדרך- 4 נקודות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אסור לסוע לאחור ללא מכוון

זה קיים בצבא, לא ידוע לי שזה קיים באזרחות.

אני מחזיק קובץ מעודכן לשנת 2007 ושם כתוב בתקנה 45:

נסיעה אחורנית

נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע -

(1) סיכון או פגיעה;

(2) הטרדה או הפרעה;

אפשר לטעון שנקיטת האמצעים הדרושים היא מכוון, אך אין הכרח שזה יהיה דווקא מכוון, התקנה לא מתייחסת ספציפית למכוון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

SmartCoupe,

אני לא יודע אם המרחק באמת היה 80 מטר או 10 מטר וגם 10 מטר לענ"ד הם מוגזמים לנסיעה ברוורס לצורך חניה.

ככלל, נסיעה ברוורס מותרת רק במקום שאין לך כל אפשרות אחרת - כגון יציאה מחניה.

אם פיספסת פניה ב-2 מטר, אסור לנסוע רוורס אלא לעשות סיבוב שלם בהתאם לכיווני התנועה ולחזור חזרה לפניה.

אם אתה צריך להיכנס לחניה אזי לצורך תימרון מותר רוורס אבל לא לנסוע 10 מטר כדי להגיע למפרץ.

תקנה 37, אוסרת נסיעה נגד כיוון התנועה בכביש חד-סטרי - אלה שמתחכמים ונוסעים רוורס נגד הכיוון הם פשוט נוסעים נגד הכיוון וזה לא משנה אם הוא נסע קדימה או אחורה, זה לא משנה אם הוא נסע 2 מטר או 20 מטר.

זה שנהג המונית רצה לחנות בחניית נכה / על המדרכה / בתוך גינה ציבורית, זה ממש לא קשור לעצם הענין. מן הסתם ברור שכשהוא נוסע רוורס הוא לא רואה מה מראה התמרור שלפני.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם נהג המונית לא ישנה את גירסתו עד מחר ויטען שכלל לא נסע רוורס וזה אתה שפגעת. העדים שלך צריכים להמשיך להיות חברים שלך עד למשפט שיהיה בעוד כך וכך שנים/חודשים וגם לזכור כל פרט, ולכן כדאי שיערכו לעצמם רישום "הקפאת זיכרון" לצורך ריענון בבוא היום. במהלך משפט עלולה לעלות השאלה האם העדים שלך לא מוטים לטובתך בגלל הקשר שלכם.

אתה כותב שהמונית עמדה מרחק 4 מכונית מאחוריך. לפי הבנתי, מדובר בכ-10-12 מטר ולא 80 מטר.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם הבנתי נכון הנהג מונית עשה רווס ופגע בך, אין לך מה לדאוג, תערב ביטוח אם נהיה לו שפשוף על שתי הדלתות אין לו איך לטעון שאתה נכנסת בו

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

:roll:

לפי מה שאני זוכר, רק משאית מחייבת מכוון.

חיפשתי באתר משרד התחבורה, וזה מה שמצאתי שם: (מאתר משרד התחבורה הלינק מוביל לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים...)

http://www.rsa.gov.il/TeachingCenter/law/Pages/Back.aspx

פורסם

כן מכוון, לא מכוון, שני הרכבים נסעו לאחור, שניהם אשמים באותה מידה.

לפותח השרשור, דבר ראשון, תפעיל בדיקת איות.

דבר שני, תורה לביטוח שלך לא לשלם ותקן את הנזק שלך (אם קטן מהשתתפות עצמית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שניכם אשמים.

לא נכון.

בדקתי עכשיו בחוברת נהלי אישום של מתנ"א - קיימים שלושה סעיפים המתייחסים לנסיעה אחורנית ואף אחד מהם אינו דורש מכוון.

הסעיפים הם:

• 45 - נסיעה אחורנית ללא צורך
  • (1)45 - נסיעה אחורנית תוך סיכון עוברי דרך
  • (2)45 - הטרדה/הפרעה לעוברי דרך בנסיעה אחורנית

התאונה היא נזק בלבד, לכן אין סכנה שיקחו לך את הרישיון. אתה נסעת לאחור מכיון שלא היתה לך ברירה, נהג המונית נסע לאחור - לעומת זאת - בשל גחמה רגעית. יתכן שיש לך אשמה תורמת בכך שהיית צריך לצפות את האפשרות שיבוא לך משהו גם מהכיוון השני, אולם לדעתי זה בהחלט לא גורע מאשמת נהג המונית ובטח לא גורם לך להיות אשם באותה מידה כמוהו.

ודחילכ, רחם עלינו והשתמש בבודק האיות של וורד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
...

אני מחזיק קובץ מעודכן לשנת 2007 ושם כתוב בתקנה 45:

...

.

אפשר לקבל גם את הקובץ הזה בבקשה?

:-)

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

בוא נתחיל בשאלה הכי חשובה (שמשום מה לא נשאלה עדיין): מה הנזק? מהתמונות המונית נראית די שלמה. מה קרה לג'טה של אימא?

בזמנו, כשעוד היו לי שערות על הראש, משרד התחבורע היו טוחנים ברדיו סיסמא "בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם". זה תקף גם לפה. אל תתחמם, אל תאבד עשתונות. זה מיותר לחלוטין, למרות שלטעמי אתה צודק,אפילו לאחר שקראתי את הציטוטים של החוק היבש שהעלו כאן בכירי הפורום-לדעתי מעבר לעניין הרוורס, הוא נסע גם בניגוד לכוון התנועה . פעלת מצויין שצילמת את הזירה מכל כוון אפשרי ואת המונית שנפגעה.

כמה דברים שתיקח איתך כלקח מהתאונה הזו:

1.תמיד להסתכל גם לכוון שלא אמורות לבוא ממנו מכוניות.

2.להזהר מנהגי מוניות. אלו כדי לתפוס נסיעה או לחסוך זמן בנסיעה "על ריק" יעשו דברים מדהימים. (כמו למשל לנסוע רוורס חצי מרחוב הברזל, ושיספר לסבתא שלי שהוא "ראה חניה").

ולמה שאלתי מה הנזק? אם מדובר על שפשופים קלים, ושניכם יורדים מזה, מה טוב.

אם לא, דווח לסוכן הביטוח שלך. זה תמיד השלב הראשון. ממילא ההודאה של מי מהצדדים באשמה לא מחייבת את חברת הביטוח.

(בד"כ כתוב אי שם בפוליסה שלא מתפקידך לקבוע מי אשם ואין להודות בשום דבר). תן לו לעבוד. הוא יזמן שמאי, יפנה לחברת הביטוח של נהג המונית וכו'. אין לך מה לדבר יותר עם נהג המונית עצמו. הוא שועל יותר מנוסה ממך ולא תוציא ממנו כלום.

ושלא יפחידו אותך. אף אחד לא יקח לך את הרשיון.  

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אלעד,

הקישור הוא לחנ"א.

אצלי מדובר ב"אבא" של החנ"א - פקודת התעבורה, תקנות התעבורה, צו התעבורה.

יבגני,

אי אפשר, הוא עלה בזמנו כ-150 ש"ח אם אני עדיין זוכר נכון.

.

• תוכן חדש...