Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי יותר קל למצוא מוסטנג אדומה , אבל אני לא רואה כיצד כלה עם השמלה הגדולה שלה נכנסת למושב האחורי במוסטנג, הוא מתאים לילד לשני מבוגרים יהיה מעט צפוף.....

אלא אם הוא חושב שמשהו יתן לו את הרכב לנהוג לבד...

:lol::lol:

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תהיותי בכחול:

במקרה הקדילאק הזאת זה רכב חלומותיי היא שנת 59 !!

יש כזאתי לבנה בהיכל נוקיה, הוא מגיע פעם בהרבה זמן. אם הוא מגיע פעם בהרבה זמן, אז כנראה שאין "כזאתי" בהיכל נוקיה.

אתה יכול לדבר אם (?) בעלי אתה נשוי לגבר?

בעל מועדון החמש מי זה? בעלך?

שם בטח יש לו רשימה אם ואם לא? מספרי טלפון. בטח.

וכמו שקובי מילוא היה כותב (לפני שהתייאש...): כדאי להקדיש עוד כמה שניות לקריאת ההודעה, לפני שלוחצים על "פרסם תגובה".

עודד

פורסם

הערכתי בשחור :

מר פירסט אינו מסוגל להפנים את העובדה, שלא לכל באי הפורום יש יכולת דידקטית מושלמת.

כפי הנראה הוא שכח לרגע שלא לכל העולים החדשים ניתנה הכשרה בת 6-7 שנים לפחות ברזי השפה העברית, אשר מן הסתם, אינה להם שפת אם.

יתרה מכך במערכת החינוך של היום אין דגש כה רב כפי שהיה בעבר - לפני כ 20-30 שנה, בכל אשר קשור לדקדוק.

מורים מדברים עם טעויות ובסלנג. שירים נכתבים עם טעויות מכוונות ואין מי שיתקן...

לפיכך אין זה בטוח שבדיקה נוספת טרם משגרים את ההודעה, תסייע בשיפור המלל, אצל כל אחד ואחד מאיתנו.

ואם כך המצב, לא תינתן זכות הביטוי לכולם ? לאן נחזור לימים חשוכים בהם חוסר ביטחון מנע מאנשים להביע את דעתם ?

הקורא בסך הכל ניסה לעזור לפותח השרשור. תגובה שכזו עלולה לגרום לו להסס בנסיונו לסייע בפעם הבאה.

מה עסור לקטוב קצט אם שגיעות ?? מה קרה, כפרה , אולי זה הסיגנון שלו ?

אילן

פורסם
הערכתי בשחור :

מר פירסט אינו מסוגל להפנים את העובדה, שלא לכל באי הפורום יש יכולת דידקטית מושלמת.

כפי הנראה הוא שכח לרגע שלא לכל העולים החדשים ניתנה הכשרה בת 6-7 שנים לפחות ברזי השפה העברית, אשר מן הסתם, אינה להם שפת אם.

יתרה מכך במערכת החינוך של היום אין דגש כה רב כפי שהיה בעבר - לפני כ 20-30 שנה, בכל אשר קשור לדקדוק.

מורים מדברים עם טעויות ובסלנג. שירים נכתבים עם טעויות מכוונות ואין מי שיתקן...

לפיכך אין זה בטוח שבדיקה נוספת טרם משגרים את ההודעה, תסייע בשיפור המלל, אצל כל אחד ואחד מאיתנו.

ואם כך המצב, לא תינתן זכות הביטוי לכולם ? לאן נחזור לימים חשוכים בהם חוסר ביטחון מנע מאנשים להביע את דעתם ?

הקורא בסך הכל ניסה לעזור לפותח השרשור. תגובה שכזו עלולה לגרום לו להסס בנסיונו לסייע בפעם הבאה.

אילן

אילן יקירי!

הדור של "העולים" משנות השלושים ועד שנות השבעים שבאו לארץ בלי שידעו עיברית טרחו ולמדו לכתוב ולדבר עברית. לחלק גדול מהם היתה שפה מדהימה בעושרה ובשימוש במקורת השפה באופן יוצא מהכלל.

אז היום, עם כל ההי טק, אפשר קצת להתאמץ ולנסות לכתוב בעברית.

ההערה לא היתה כדי להעליב או לפגועומטרתה היא להעלות לדיון צורך אמיתי בשיפור.

עברי דבר עברית!

שלמה דן גדרון

פורסם

התלבטתי אם להגיב, אנסה בכל זאת:

ראשית, באמת לא התכוונתי לפגוע באיש, אם כי אני מודה שלפעמים תגובותי "יוצאות" מעט ציניות...

שנית - ניתן להבחין בין עברית לא מושלמת של מי ש"אימץ" אותה בשלב מאוחר (עולים חדשים, לדוגמה...), לבין מי שמדבר וכותב בצורה עילגת את שפת אימו.

לגבי הסוג הראשון - אני משתדל לא להעיר (ואם "פיספסתי" - אני מתנצל). ניתן גם להבין, לעתים, שגיאות כתיב בודדות.

אך לגבי עברית עילגת, לעתים חסרת כל סימני פיסוק, הנכתבת ע"י כאלה שזאת שפת אמם - קשה לי להיות סובלני. אפשר (ובמידה מסוימת של צדק, לצערי) להאשים את מערכת החינוך ו"כמובן" את התקשורת.

ובכל זאת - התבטאות בכתב (ובפומבי, במיוחד) דורשת "השקעה" מסוימת. השפה הכתובה (בכל שפה...) שונה מזאת המדוברת, ואין זה מוגזם לצפות למשפטים מסודרים והגיוניים, לפחות בפורום מכובד זה. לשם כך אין צורך ב"יכולת דידקטית מושלמת" ....

ולעצם הענין - נראה לי שדווקא כותב ההודעה הנדונה הפנים את הערתי בדבר בדיקה לפני "שיגור". הודעה אחרת של אותו כותב, משעה מאוחרת יותר (ובשרשור אחר) נראית הגיונית ומסודרת מאד.

ואגב - כל זה לא חדש. ראו את סעיף 10 של כללי הפורום. מעניין לקרוא את הודעתו ה"היסטורית" של "קומפי", בדיוק בנושא זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=40880

עודד

פורסם

אילן

לא.

אם זה הסגנון שלו יש לו 2 אפשרויות:

1. רק לקרוא פה.

2. לכתוב את ההודעה בתכנת וורד שמותקנת אצלו במחשב, ולהפעיל בודק איות.

גם אם היה שולח מכתב למערכת עיתון, או מכתב רשמי לעורך דין שפנה אליו, היה משקיע עוד 2-3 דקות בבדיקת מכתבו.

כך מצפים ממנו גם בפורום.

הפורום הוא לא צ'אט, הוא לא SMS בין 2 חברים. הוא פורום.

אף אחד לא מצפה שכל החברים היו דוקטורים לבלשנות, כותבי נאומים ואנשי הגהה, אבל תיקון טעויות ניסוח, כתיבה עם סימני פיסוק, כתיבה עם מינימום שגיאות כתיב, וכתיבה ללא סלנג - מצופה מכל המשתתפים.

מי שמתקשה יותר, מי שיש לו בעיית דיסלקציה, מי שהוא עולה חדש והשפה אינה שפת אימו, או אפילו מי שסתם ממהר לכתוב הודעה, ואין לו זמן או סבלנות לקרוא אותה שוב ולראות שהיא ברורה ליתר חברי הפורום - אנו ממליצים לו להשתמש בבודק איות המותקן לו במחשב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לא.

אם זה הסגנון שלו יש לו 2 אפשרויות:

1. רק לקרוא פה.

2. לכתוב את ההודעה בתכנת וורד שמותקנת אצלו במחשב, ולהפעיל בודק איות.

אפשרות שלישית היא לעבור לגוגל כרום , שבו יש בודק איות אינטגרלי (והוא גם הרבה יותר מהיר )

http://www.google.com/chrome/

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הי

אני חושב שתגובתו של עודד להתפתחות שחלה בעניין תגובתו הראשונה, הינה מאוד חיובית וראויה להערכה.

זאת ביחד עם תגובתו הבונה של שלמה, מובילות אכן למסקנה, שכדאי לתמוך בתיקוני הגיה וניסוח, כי רק כך ניתן לשפר וללמד.

לעיתים (לדעתי), כדאי לעשות זאת בצורה "לימודית" שלא תראה צינית לחלק מהאנשים.

מקוה שבתגובתי שלי, לא הבעתי זלזול או התנשאות, כי לעיתים הבא לתקן עוול יכול להחריפו.

שבת שלום

אילן

פורסם

טוב אז לכל המביני השפה העברית "והאחים של אבשלום".

בסדר גמור אם אתם רוצים להתחיל לתקן כל אדם על השגיאות שלו בסדר גמור.

אני אתרום ככל יכולתי לעניין הזה, ונראה לאן בסוף הפורום הזה יגיע.

אני הייתי תחת לחץ !! הייתי צריך ללכת לאיזה שהוא מקום ואמרתי לי נקדיש עוד דקה

מזמני הלא פנוי בשביל לעזור לאותו אדם. אז כתבתי פעמיים בעל מה הסיפור פה ??

ואכן הקדשתי דקה מזמני הלא פנוי, קטע נמחק.

בנוסף לדרישה המוצדקת ממך לכתוב בעברית מובנת ונכונה, אתה נדרש לשמור על לשון נקיה. אחרת הפורום ואתה תגיעו לשני מקומות נפרדים.

ראה הוזהרת!

פורסם
שלום לכם באתר פורום המכוניות אני לא יודע אם הייתי צריך לפתוח נושא חדש או לא אבל ממש אשמח אם תעזרו לי בחיפוש אחר מכונית חלומותינו לחתונה אנחנו מחפשים פורד מוסטנג אדומה משנים:1964-1969 אדומה לא חובה פתוחה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי כי במועדון החמש לא עזרו לי כל כך האם יש אפשרות לקישור עם אנשים שיש להם את הרכב הזה או כל נושא של עזרה בנושא רכב זה שיהיה לכל קוראי פורום קאר חג שמח מחכים לתשובות ולעזרה .

התמונה היא בערך הרכב שאנחנו רוצים למרות שהיא מאוסף הדגמים שלנו אפשר להבין במה דברים אמורים ולמה התכוונו לאיזה רכב

לא חושב שזאת בעיה תוכלו להשתמש כמעט בכל דגם של מוסטנג,אם לכלה יש אפשרות להוריד את ה"חישוק" היא תוכל להתיישב יפה מאוד איתך ברוב הדגמים מאחור.

אני מניח שכמה חבר'ה כבר יפנו אלייך בפרטי וינסו לעזור תמורת סכום סימלי 8)

פורסם
לא חושב שזאת בעיה תוכלו להשתמש כמעט בכל דגם של מוסטנג,אם לכלה יש אפשרות להוריד את ה"חישוק" היא תוכל להתיישב יפה מאוד איתך ברוב הדגמים מאחור.

אני מניח שכמה חבר'ה כבר יפנו אלייך בפרטי וינסו לעזור תמורת סכום סימלי 8)

חברה אתם פה לא עוזרים לי אתם רבים בין עצמכם לגבי מי אמר מה וזה לא תורם ואף לא עוזר בלירה !

למי שיש מוסטנג אדומה או יודע מישהו שיש לו מוסטנג אדומה בין השנים לעיל אנא מכם שלחו לי הודעה פרטית בכדי שאוכל לתקשר עימו תעזרו לי אל תעזרו ליצר הרע שבכם החתונה הולכת וקרבה והפורום הזה הוא האופציה היחידה שלי להשיג את החלום שלנו ...

מה גם שיש לה יומולדת באותו היום אז בכלל אוכל לעשות הפתעה !!!!

ממתין ליאור גפן

פורסם

ליאור,

אני מבין את רצונך הכללי ורצונך מהפורום.

דבר אחד לא לקחת בחשבון. חלק ניכר מהאספנים לא נכנס כלל וכלל לפורום ואתה מצפה מחברים לספר לך על חברים אחרים או לספר להם עליך...:?

כפי שכבר נרמז לך, תגיע למפגשים השונים של מועדון החמש, שם תפגוש חברים עם מכוניות מגוונות, אולי גם מוסטאנג אדומה...

זו הדרך הנכונה לעשות זאת.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

לחיזוק מילות דורן, יש רכבים שלא עונים על הדרישה המדוייקת שלך (אולי הצבע אדום אולי לא, אולי יש גג נפתח אולי לא).

כיוון שיש הרבה דגמים (חלקם נדירים יותר\פחות, לחלקם יש בעלים שלא\שכן מוכנים לעזור).

ההמלצה היא לבוא ולבקר במפגשים כפי שאמרו בעבר או לחילופים לחפש בפורום תמונות של מכוניות העונות לטעמך ולהתכתב עם בעלי הרכב.

פורסם
זה לא תורם ואף לא עוזר בלירה !

שלום ליאור,

נראה לי שאתה קצת מפספס. מועדון ה-5 והפורום אינם סוכנויות להשכרת מכוניות אספנות. למען האמת, אין דבר כזה בארץ - בעיקר כי הוא איננו חוקי. על פי תקנות רכב אספנות, הרכב הוא לצורך תחביב בלבד ואיננו מיועד לעסקים.

זה לגיטימי לפנות בבקשה מעל דפי הפורום, ומי שיכול (ורוצה) לעזור כנראה שעשה (או יעשה) זאת. אך אינך יכול להתלונן ש"לא תורמים" לך. חובה כזאת איננה חלה עלינו :-P.

כמו שכתבו - אתה מוזמן למפגשים, שם תוכל לפגוש גם בעלי "מוסטנג" (אולי אפילו אדומות..) שאינם גולשים בפורום, ויתכן שישמחו לעזור לך. לא לכולם יש רק "יצר רע" :-P

באיחולי מזל טוב לחתונתך וליום ההולדת של בת זוגך

עודד

• תוכן חדש...