Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע לחו"ל לחודש, ותוהה עד כמה קריטי לטרטר מישהו מהחברים שלי שיבואו להתניע את האוטו, כדי שהמצבר לא ימות... אז השאלה הראשונית היא האם בכלל חייבים לעשות את זה? ואם כן-

• כל כמה זמן צריך להתניע, במינימום?
  • האם צריך גם לנסוע באוטו או שמספיק להניע בחניה?

אני נוהג בפג'ו 206 2002 עם מצבר בן פחות משנה, אם זה משנה.

תודה!

פורסם

חודש זה לא קריטי .

נתק את אחד הקטבים במצבר והרחק אותו מהמצבר ,שתחזור תחבר ותניע.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם המצבר תקין אז תוך חודש הוא לא אמור להתפרק (במידה ואכן מנתקים את אחד הקטבים שלו, רצוי את המינוס). אתה גם יכול לוודא שהמצבר טעון למקסימום ע"י השארת הרכב בסרק למספר דקות כאשר כל צרכני החשמל (אורות, מערכת, אוורור) כבויים.

וכן, כמובן זה מנתק את האזעקה.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

שלום רב

לגבי נושא השארת רכב לחודש . ללא התנעתו

כאשר הרכב כבוי יש מעבר חשמלי ( יונים ) במעגל החשמלי בין קטבי המצבר . הזרימה החשמלית הזו צורכת כ 0.2 אמפר לשעה

( בהנחה שהרכב תקין ) רכב ישן או עים התקנות לקויות יכול להגיע גם עד כאמפר לשעה ( מאוד לא תקין - דבר שיגרום לפריקת המצבר תוך מספר ימים. ) .

תפקידו של המצבר להכיל מטען חשמלי לצורך הנעת הרכב ע"י המתנע ( סטרטר) .

למעשה לאחר הנעת הרכב מסתיים תפקידו של המצבר ונכנס לפעולה האלטרנטור שתפקידו לטעון חזרה את המצבר ( עקב הפעולה של הסטרטר ) ולספק את המטען החשמלי לפעולת המנוע ושאר הצרכנים המופעלים ברכב

כלומר אים תשאיר את הרכב דומם למשך כחודש בהנחה שהרכב תקין תהיה פריקה של 0.2 אמפר כפול 24 שעות ליממה כפול 30 ימים . עכשיו הכול תלוי במצב המצבר

אלטרטיבה שניה היא הנעת הרכב כול מספר ימים אך חובה לבצע נסיעה של עד כ15 דקות ( מהסיבה שעצם ההנעה פורקת את המצבר )

הדרך השלישית היא הכי בריאה למצבר והיא ניתוקו .דבר המאפס את כול ההגדרות של הרכב + מע" השמע .עצם הניתוק והחיבור לא כול כך בריא אך בהנחה שלא עושים זאת כול יום זה בסדר .

הפן האחרון הוא נושא הביטוח של הרכב כאשר המצבר מנותק וכמובן גם המצבר של האזעקה .

בברכה זיסו יוסי - מוסך זיסו

פורסם

מספר תיקונים.

200 מיליאמפר זרם פרזיטי כאשר מתג הצתה סגור זה יותר מידי.

המצבר לא סיים את תפקידו לאחר הנעה כוון שהוא משמש כמעיין פילטר לזרם הטעינה (מנחית זרמי AC של האלטרנטור) ומשמש גיבוי כאשר צריכת הזרם מגיעה לקצה גבול היכולת של האלטרנטור.

אם מדובר רק בחודש, נתק מצבר וזהו.

פורסם
מספר תיקונים.

200 מיליאמפר זרם פרזיטי כאשר מתג הצתה סגור זה יותר מידי.

המצבר לא סיים את תפקידו לאחר הנעה כוון שהוא משמש כמעיין פילטר לזרם הטעינה ומשמש גיבוי כאשר צריכת הזרם מגיעה לקצה גבול היכולת של האטלרנטור.

אם מדובר רק בחודש, נתק מצבר וזהו.

לגבי 0.2 אמפר עים אזעקה דרוכה ואימוביליזר זה עוד בגדר התקין

לגבי הסבר על תפקיד המצבר -הסברנו בצורה אלמנטרית בלבד ולא ללימודי הסמכה

נ.ב

לא תמיד צריך לנסות לתקן תשובות -( גם התשובה שלך לא בדיוק תקינה וגם לא מוסיפה לשאלה הרלונטית)

פורסם

זיסו שלום,

צריכת הזרם הפרזיטית ברכב מודרני ללא התקנות נוספות קרי, איבזור מקורי בלבד צריכת הזרם היא בדרך כלל 25-50 מיליאמפר ולא 200 מיליאמפר. במידה ומותקנת אזעקה איכותית+קודן צריכת הזרם לא צריכה לעבור את 80 מיליאמפר.

בדוק את צריכת הזרם ברכב מודרני לאחר כ-5 עד 10 דקות כאשר המחשבים במצב SLEEP MODE או כבויים ותראה שצריכת הזרם יורדת פלאים (אצלי לדוגמא בגולף דור 5 צריכת הזרם היא כ-15 מיליאמפר).

במקרים רבים כאשר הרכב נמצא בסל"ד סרק והמזגן עובד+אורות דולקים מתח הטעינה עלול לרדת לערכים נמוכים מאוד ולכן במקרה זה המצבר מספק גם זרם למערכת החשמל. בכדי לפתור בעיה זו ברכב שלי לדוגמא מחשב בקרת החשמל באופן אוטומטי מעלה את הסל"ד ל-1100 סל"ד כאשר מתח הטעינה יורד ל-12.0 וולט בכדי שמתח הטעינה יעלה ל-13.8. וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק שלום

תשובתי זאת ניתנה לגבי 3 הדרכים להשארת רכב לחודש ללא הנעה ולא באתי להסביר איך בונים טיל

אני חוזר ומדגיש חבל על כול הערות הסרק הללו ( כשאני עונה אני לא מדבר על רכב ספציפי אלא באופן כללי ביותר ברור שאצלי ברכב לא הייתי "חי" עים 0.2 אמפר . ) ותתפלא מגיעים אלי לא מעט רכבים שלא הניעו אותם בין "רק" שבועיים ולא חודש והמצבר פשוט מת. אז ברור שהבעיה לפעמים היא לא רק מצבר חלש אלא גם בעיה נוספת . אך בתשובה לשאלה כזו צריך להיות חכם ולא רק צודק . ( אחרי שהוא יחזור מהחופשה של 30 יום והרכב אולי לא יניע התשובה תהיי " אהה המצבר שלך היה גמור " )

חברה אני מכבד אותכם תנסו לכבד את הזולת חג שמח לכולם

פורסם
לגבי 0.2 אמפר עים אזעקה דרוכה ואימוביליזר זה עוד בגדר התקין

לגבי הסבר על תפקיד המצבר -הסברנו בצורה אלמנטרית בלבד ולא ללימודי הסמכה

נ.ב

לא תמיד צריך לנסות לתקן תשובות -( גם התשובה שלך לא בדיוק תקינה וגם לא מוסיפה לשאלה הרלונטית)

גם ברכבים עתירי טכנולוגיה שאני בודק בפועל, אני לא מוצא יותר מ 100 מיליאמפר וזה עוד עם מערכות איתור שמותקנות ברכב. זה אמיתי ולא תיאוריה ויש לך הערות לגבי התשובות שלי, אנא, אל תחסום את עצמך, אחרת איך נלמד?

פורסם

"צריכת הזרם מגיעה לקצה גבול היכולת של האלטרנטור."

יש לי שאלה ( אני מנסה ללמוד ) כמה אמפר האלטרנטור שלך . ומהי צריכת "הרכב" הממוצעת ברכבך ( אתה יכול להתפרע ולהפעיל את כול הצרכנים)

פורסם

שאלה טובה ותרשה לי לענות בכלליות ולאו דווקא בהתייחסות לרכבי.

האלטרנטור אינו מגיע ליכולת המקסימלית שלו בסיבובים נמוכים, קרי בסרק (בערך 30% מההספק המקסימלי בסרק). הווה אומר שבמצבים בהם אתה למשל, מדליק מזגן, מפשיר אדים אחורי, אורות, מגבים ואולי גם מערכת שמע ואתה תקוע בפקק, מאזן הטעינה הופך להיות שלילי והמצבר מפצה על חוסר הזרם של האלטרנטור.

כמובן שאם מצב זה יימשך לאורך זמן, מצבר הרכב יתפרק למצב גם של חוסר התנעה.

אם המצבר היה מחובר, לצורך הדוגמא, רק כדי אפשר התנעה, מתח הטעינה במצב שתואר לעיל היה נופל והרכב היה פשוט מדומם בשלב מסויים.

• תוכן חדש...