Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סוברו לאונה 91'

יש שריטה גדולה בדלת של הנהג שהתפתחה כבר לחלודה ,

ואני רוצה לעשות זאת בעצמי:

א. העלות של צביעה כזאת היא 50% ממחירו של הרכב,

ב. עיניין היופי לא מעניין אותי, אלא רק שהחלודה לא תמשיך לכל הדלת,

ג. יצאתי לחופש,

אז לשאלות,

א. איך להסיר את החלודה, ע"י נייר זכוכית, או נייר שמיר, או ע"י חומר אחר.?

ב. איזה צבע יסוד לקנות , ?

ג. איזה צבע לבן לקנות, (לגבי אחדות הצבע, בועות, גלים, ושאר ירקות , לא אכפת לי, העיקר שיראה הכי בסיסי שיש)

נ.ב. אם מישהו רוצה לשלוח אותי או להמליץ לי ללכת לבעל מקצוע, אז אני לא מעוניין!

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

היי.

קודם כל זה לא מסובך,זה אפילו כיף מאוד לעשות לבד.

אני יכול לומר לך מניסיון שלי ולפי דעתי:

חלודה תמיד תחזור,גם אם תעשה אצל בעל מקצוע,זה יחזור.

הפעולה היחידה שתגרום לחלודה להיעלם זה לחתוך את החלק הנגוע ולהלחים פח חדש במקום ,ואז תצטרך חומר וצבע יסוד ועל כל זה צבע רכב 2 שכבות ואז סגרת את העניין לתמיד.

בסובארו זה לא סוד,יש מחלה של חלודות שתוקפות את הרכב,אמרו לי לא פעם מוסכניקים וותיקים (אלו שעובדים מהלב,לא רק כסף), אמרו לי שהדבר היחיד שיכול לגמור את הרכב הזה זה החלודה שאוכלת ואוכלת.

ולכן.....

אצלי ברכב מיגרתי את התופעה ,ציפוי זפת בתחתית הרכב,כל הרכב מצופה דנמייט(סה"כ כ 80 יריעות!),אין פח חשוף, החלקים בצדדים של החלון האחורי,אלו שמכוסים פלסטיק שחור,בכל הסובארואים זה מקור לחלודה אין סופית שאוכלת את כל הקורות והמסגרת של החלון,גם אם לא רואים חלודה,תוריד את הפלסטיקים,מאחורה רוב הסיכוי שהכל חלוד,אצלי ברכב אני הוצאתי את הפלסטיקים האלו,ולמרות שלא היה חלודה מתחת בכלל,הלחמתי 2 חתיכות פח ועשיתי יישור עם הקורה,כלומר אין פלסטיקים,הכל חלק, מעבר לזה מסביב לחלון הקדמי תמיד יש חלודה,אני חתכתי הכל והלחמתי חדש,כנ"ל מסביב לפנסים האחוריים, ובזה מסתיים הענייין לתמיד! בנוסף אני הרגתי את התופעה עוד לפני שהיא התחילה: שמתי פס סופר 7 לבן (סיליקון לא יעזור פה מניסיון),מסביב לחלון האחורי בכדי למנוע הישארות עתידית של מים בין הגומי לחלון , כמו כן מסביב לפנסים האחוריים כדיי למנוע הישארות מים בין הפנס לפח,מה שיגרום לחלודה בסופו של דבר,אומנם זה לא נראה כמו רכב חדש,אבל זה רכב ישן ולא מעניין אותי המראה,יותר חשוב לי מה שבתוך הקנקן.

ישנם גם 2 נקודות מעצבנות שהם החיבורים של הכנפיים האחוריות,החיבור שלהם על הבודי הוא מאחורי הפגוש האחורי,יש תפר בשני הצדדים מתחת לפנס,שם תמיד יש חלודה בתפר עצמו,בנוסף הייתה לי אנטנה במרכז הבגאז עד שיום אחד איזה ילד החליט לקחת אותה,כמובן שהוא לא הצליח להוריד אותה כי היא תפוסה מבפנים(אני לא פראייר), אבל נזק בצבע הוא עשה,מה שאני בא לומר פה,ישנם דברים שעשיתי לבד כמו האנטנה הזאת,שייפתי את המקום וצבעתי יסוד+המרייט לבן חלק,בקושי רואים את זה אבל זה קיים,כמו כן התפר של הכנפיים האחוריות,אני הורדתי פגוש אחורי, שייפתי את התפר וצבעתי,זה מקום שכל זה צריך לשייף מעט ושיכבת צבע עם מכחול.

בסופו של דבר,אין נקודת חלודה אחת בכל הרכב וזה מה שחשוב!(לי בכל אופן).

אם אתה רוצה לשמוע בעצתי:

שייף את החלק הנגוע עד לפח המקורי של הרכב, שים חומר דוחה חלודה(שפורפרת קטנה)(15 שקל),על זה צבע אפור ייסוד(12 שקל), ועל זה אם הרכב שלך לבן זה הכי קל, קנה צבע שנקרא המרייט לבן חלק (25 שקל), וצבע איתו שכבה אחת עם מברשת(5 שקל) על החלק ובזה סגרת את העניין לטווח בינוני ,מכיוון שזה בדלת אז אין שם מים שנשארים ולכן סביר להניח שזה יחזיק לך שנה שנתיים אם לא יותר,אם וכאשר, עד שתצוץ שם איזו נקודת חלודה,אם אתה פדנט כמוני(מה שלא נראה לי), אחרי שנה שנתיים,שייף את המקום שוב ותצבע בצבע שכבה אחת וסגרת עניין.

שוב,אני עשיתי גם צבע כללי אז אני יודע על מה אני מדבר.

כמו כן יש לי חבר שגם עשה לסובארו שלו צבע כללי והחלודה היכן שהייתה חזרה אחרי שנה + במקומות שלא בוצעה הלחמה, ולכן, אני חושב שאתה צריך לעשות לבד אם יש לך ידים קצת טובות, ולא ממש איכפת לך שזה ייראה כאילו הרכב יצא מתנור.

מקווה שעזרתי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת, למרות שקצת הורדתה לי את החשק בגלל שאתה טוען שזה יחזור,

איך כדאי לשייף את החלודה ?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

על הדלת הסבירות שזה יחזור היא נמוכה....

לשייף עם נייר שיוף, אם מדובר בשריטה אז כל דבר יכול לעזור ,פשוט תגרד את השריטה עד שתוריד שיכבה ,פשוט להוריד שיכבה של החלודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הכוונה היא שתוריד את החלודה לחלוטין עד שתגיע לפח ה"מגולוון"

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...