Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהחיפושים פה בפורום וכל מיני נושאים שנפתחים על אכילת שמן מנוע אני רוצה להבין משהו,

המנוע אמור לאכול כמות שמן מסוימת על כל כמות קילומטראז' מסוים? גם אם המנוע בסדר גמור?

יש לי רנו קליאו 94 ידנית מנוע 1.4 . כמה שמן היא אמורה לאכול ל1000 קילומטר?

אני עשיתי טיפול 10 אלף ומאז עברתי 1000 קילומטר. לא ראיתי שום שינוי על המדיד.

ומה עם מי רדיאטור? גם הכמות שלו אמורה לרדת גם אם הכל בסדר?

למה זה קורה? אכילת שמן\מים אם המערכות בסדר גמור וללא בעיות?

תודה לכולם ולילה טוב

Renault clio RT 1994

פורסם

אלכס שלום רב !

צריכת שמן עד ליטר לאלף קילומטר ברכב שלך, נחשבת לסבירה.

לעומת זאת מערכת הקירור שלך סגורה, ובמערכת תקינה ללא נזילות, לא אמור להיות חסר גם גרם מים כל השנים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מים הופכים לאדים כאשר הם רותחים, מים רותחים ב100 מעלות צלסיוס, מי קירור לעומת זאת מעלות את טווח הרתיחה ל120 מעלות, כך שטווח הרתיחה מאוחר יותר, ומאפשר לנסוע מבלי לגרום נזק של התחממות יתר, ולחץ גבוה, שאמור להקפיץ את פקקי המנוע.

מים לא מתאדים, אלא מתעבים, ומכאן שמו של מיכל העבוי מפלסטיק, בו המים מתעבים הופכים לטיפות, ועם התקררות מי הקירור, הם הופכים שוב לנוזל, כך שהמפלס נשאר תמיד קבוע במנוע קר.

בברכה

צביקה

פורסם
אבל כשהמים מתחממים, חלקם הופכים להדים לא?

הד= בת קול !

עד= מוסר עדות(בבית משפט למשל).

אד= אד מים/ טל.

בברכה

צביקה

פורסם

נוזל הקרור לא מתאדה בכלל? אני יודע שאם ניקח בקבוק מים רגילים בטמפרטורת החדר ונשאיר אותו פתוח המים כן יתאדו (בקצב הרבה יותר איטי ממים רותחים אבל עדיין), לנוזל קרור אין את הבעיה הזו?

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם
ונשאיר אותו פתוח

מערכת הקרור היא מערכת סגורה. גם נוזל קרור, גם מים, ואפילו כוהל (בעל נטיה גבוה להתאדות) לא יתאדו במערכת סגורה. כפי שהסביר צביקה חברי הטוב והמלומד - גם האדים יאספו במיכל עיבוי.

תיקון קל לדבריו של צביקה - מיים מתאדים בכל טמפ' הגבוה מ-4 מעלות צלזיוס. ב-100 מעלות הם רותחים, אבל הם מתאדים עוד הרבה קודם. כביסה על החבל מתייבשת גם כשאין בחוץ 100 מעלות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אידוי מים מתבצע כל הזמן ובכל טמפרטורה , רק מהשכבה העליונה של המים, רתיחה של מים מתבצעת ב100 מעלות סלזיוס ואז קצב האידוי יותר מהיר.

מכיוון שהמערכת סגורה , המים המתאדים חוזרים בתהליך עיבוי למים נוזלים . כך שאין סיבה שתחסר כמות המים במערכת .

HONDA CIVIC LS

פורסם

אז נניח אני מסיים נסיעה על הרכב כשהוא נמצא בטמפרטורת עבודה, מכבה את המנוע ולאחר מכן רוצה לבדוק מים ע"י פתיחה של מיכל העיבוי. אני אראה פחות מים ממה שיהיו אחרי שהמים יתקררו? או שבעצם המים שהפכו לאדים יברחו מהמיכל עם פתיחת הפקק ולכן לא יהפכו חזרה למים מה שיגרום לירידה קלה במפלס המים?

אז המסקנה שלי אמורה להיות לא לבדוק מים כשהמים חמים?

Renault clio RT 1994

פורסם

אם תבדוק מים שהמיכל חם יש סיכוי טוב שתקבל שפריץ של מים רותחים לפנים או ליד!

לא פותחים מיכל עיבוי כאשר המנוע חם!

בעיקרון יש המון סיבות לאובדן מים, חלקן פשוטות לטיפול כמו פקק מיכל עיבוי שלא סגור טוב או לא אוטם טוב.

אני ממליץ לך לבצע בדיקת נזילות בלחץ (מעבירים לחץ אוויר דרך מיכל העיבוי ורואים היכן יש נזילות), בייחוד לקראת הקיץ הקרב ובא.

פורסם

מערכת הקרור היא אטומה אבל במיכל עיבוי יש צינור פתוח שמחובר לפקק (לנקז עודף נוזל?) כך שהוא לא אטום - לא יתכן שחלק מהנוזל יתאדה דרכו עם הזמן?

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם
מערכת הקרור היא אטומה אבל במיכל עיבוי יש צינור פתוח שמחובר לפקק (לנקז עודף נוזל?) כך שהוא לא אטום - לא יתכן שחלק מהנוזל יתאדה דרכו עם הזמן?

אין שום צינור פתוח שמחובר לפקק

• תוכן חדש...