Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא משתלם כלכלית. שאנשים ילמדו לנהוג.

אני יגיד לך משהו? חיי אדם זה לא לשיקול כלכלי והתגובה שלך ממש לא במקום לדעתי,מתי כבר המדינה תשקיע בתשתיות ובכבישים שישמרו על חיי אדם,זה שווה הרבה יותר מכל כסף,תאמין לי שביום שתבין מזה הכאב הזה של לאבד קרובים בגלל השפל בכבישים (דבר שאני לא מאחל לשום אדם לא משנה מי הוא)אתה תדבר אחרת.

מתי המדינה הזאת תלמד שחיי אדם זה מעבר להשקעה,עזבו בצד שהכבישים בכלל לא משהו לדעתי,אבל זה פשוט לא צודק שבגלל שיקול כלכלי יהיו קורבנות!

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פאקינד תא כפפות!

על פי גרסת הנהג, תא כפפות מחורבן שנפתח תוך כדי נסיעה, גרם לנהג המשאית המטומטם לסוטת תוך כדי נסיעה והוא גלש לנתיב הנגדי וטבח במשפחה שלמה.:x

אני מקווה שעד יומו האחרון (כמובן מאחורי סורג ובריח) התמונות האלה ילוו אותו כל רגע כל שניה.

בקשר לתשתית וגדרות הפרדה, למרות שאני בעד העניין, אי אפשר לבנות חומות מגן לכל אורך ורוחב המדינה , בדיוק כמו שבשביל למנוע הרוגים הולכי רגל אנחנו לא בונים חומות על כל המדרכות עם שערים רק במעברי חציה.

אנשים צריכים לנהוג כמו בני אדם ולא להתעקש לסגור תא כפפות מחורבן תוך כדי נסיעה מהירה בסיבובים ועוד במשאית :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בהתייחס לעובדה שזאת לא תאונה ראשונה בנוסח זהה (משאית+גורם אנוש במשאית+תוצאה של זלזול בנהיגה וחוסר זהירות מתבקשת מכלי הרכב המפלצתיים האלה), מישהו שם במשרד הממשלתי צריך לעשות חשבון נפש.

רק מהיום בכבישים:

-נהג מונית פרטית החליט שאין שום דבר רע בעצירה מלאה באמצע נתיב ימני מתוך 3 נתיבים בדרך מהירה המסומנת באדום לבן משני צדדיה, כמובן עם משולש אזהרה דולק, כדי להוריד/לעלות נוסעים.

-נהג אוטובוס (עמוס נוסעים) של אגד הצטרף מאחוריי לנתיב השמאלי ביותר בכביש החוף(אני ביצעתי עקיפה) רק כדי להבהב לי (לאחר 1.5 שניות מרגע כניסתו לנתיב) לפנות לו את הנתיב, כשאני במהירות תלת ספרתית לא ממוצעת!

הוא כמובן נשאר בשמאל לאורך כל הדרך אחרי שעקף אותי במהירות לא נתפסת.

פורסם
כרגיל, תאונה עם משאית... אף פעם לא יילמדו לקח.

המתים אף פעם לא לומדים לקח, אבל מעניין, מה הלקח שאתה היית לוקח מהתאונה הזו?

בהתייחס לעובדה שזאת לא תאונה ראשונה בנוסח זהה (משאית+גורם אנוש במשאית+תוצאה של זלזול בנהיגה וחוסר זהירות מתבקשת מכלי הרכב המפלצתיים האלה), מישהו שם במשרד הממשלתי צריך לעשות חשבון נפש.

אותה השאלה גם לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני יגיד לך משהו? חיי אדם זה לא לשיקול כלכלי

זה עובדתית לא נכון.

היכולת לצייד את הצבא לא קובעת חיי אדם?

אם בעלות של לסלול את הירידות לסדום עם גדר הפרדה אפשר היה ליצור הפרדה בפי 4 ק"מ אחרים של כבישים בארץ, זה לא עדיף?

אולי בכלל עדיף להשקיע את הכסף במלחמה בפשיעה?

בהגדלת סל התרופות.

ןלא חסרות עוד מטרות מצויינות.

כסף הוא בסה"כ תרגום של משאבים למשהו שניתן לסחור איתו, וכשחסר כסף אנשים מתים. יש קורלציה ברורה בין שיעורי תמותה לעושר של המדינה.

ובגלל תאונה אחת, מקרה אחד, לא משנים סדרי עדיפיות.

פורסם
אותה השאלה גם לך.

1) ענישה! ענישה! ענישה!

נהגי המשאיות האלה נוסעים על הכבישים עם רזומה של עבירות פשוט הזוי!

אם היו פועלים במערכת המשפטית כמו שצריך, אולי משהו כזה היה נמנע.

2) חובת קורסי רענון לנהגי אוטובוסים/משאיות אחת לתקופה מסויימת, כאשר בקורס ניתן להראות סרטונים של מקרים שקרו ותוצאותיהם (למשל המקרה הנ"ל עם תא הכפפות ומקרים נוספים שהיו בגלל נייד או התעסקות ברדיו או סתם חוסר זהירות).

מכיר את פקודות הצבא? פקודות דם?

חבר שלי הוא נכה צה"ל, הוא זכה להרגיש מקרוב מזה פיצוץ של טיל RPG בגלל טעות של הסמל שנקר פצצה חיה בזמן לימוד לחניכים, 24 חיילים נפצעו.

היום, אין לוחם אחד בגולני (או אולי אפילו, ואני מאמין שכן, כל הלוחמים במהלך הכשרתם) שלא צפה בסרטון הזה.

פורסם

כולם פה(כמעט) מדברים פה אחד על אוזלת יד של הממשלה ביזבוז כספים מטורף על טיסות לחו"ל של חברי כנסת משועמים..וחיסכון מטורף בכל מה שקשור לבטיחות בדרכים,אם זה גדרות הפרדה-לימוד נהיגה יותר מקצועי וכן הלאה.

איך זה שעד היום לא התאחדנו כגוף אחד לעמוד שלנו ?! החיים שלנו הפקר?

נלמד מהאופנועים כשנגעו להם בכיס שיגעו את כל המדינה. החיים שווים יותר מכל כסף.

אני קורא פה בפורום (כל יום) ובמגזין אוטו (כל חודש), כבר כמה שנים את הביקורות אבל אף אחד לא עושה דבר.

פורסם

מכיר את הכביש הזה ואת העקומה הזו ככף ידי (מסומנת בחץ שחור בתמונה למטה).

מדובר על קטע כביש די רחב, בעל שני נתיבים לתנועה העולה למעלה (כיוון נסיעת היונדאי).

לתנועה היורדת (המשאית) עיקול ימינה די חד, ולפניו ישורת ארוכה. יותר מדי רכבים מגיעים לעיקול הזה במהירות גבוהה מדי וזולגים לתוך הנתיב האמצעי (של התנועה העולה, יש פס לבן מפריד).

בנוסף הרבה מאוד נהגים בתנועה העולה נוסעים בנתיב האמצעי, העיקול עבורם הוא שמאלה והם זולגים לשם.

ההנחה שלי שנהג המשאית פשוט לא העריך נכון את העיקול ולא הצליח להאט בזמן. לא תא כפפות ולא בטיח.

ייתכן מאוד שנהג היונדאי היה בנתיב האמצעי וכך לא היה לא סיכוי להגיב למצב.

צד ימין של הכביש (היכן שנמצאו בסופו של דבר שני כלי הרכב) הינו מישורי, נהג הנוסע בנתיב בימני יכול בתגובה מהירה לברוח לשם. יש גם שוליים לכביש.

אני ממש לא רוצה לבקר את נהג היונדאי, במיוחד שאיני יודע בוודאות מה קרה שם. אני רק יכול להעיד על עצמי שבקטע הכביש הזה אני נצמד לימין, מחכה לסיום העיקול לפני שאני מתחיל לחשוב על מעבר לנתיב האמצעי (לצורך עקיפה בלבד).

בכיוון נסיעת המשאית (בירידה) אני מתחיל להאט הרבה לפני הסיבוב, שוב - מדובר בסיבוב די חד, בשיפוע של ירידה, הבלימה שם צריכה להיות חזקה אם לא מתכוננים מראש.

לגבי יצירת הפרדה בין הנתיבים - אינני חושב שזה ריאלי, ולא בטוח בכלל שיעצור משאית דוהרת בירידה כזו. יש יותר סיכוי שיגרום לתאונות רבות של נהגים שלא יבואו נכון לסיבוב ויכנסו בהפרדה.

תנחומי הכנים למשפחות ההרוגים.

aa.jpg

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בהקשר הזה, מחקרים שונים הראו כי כביש סטרילי ורחב לאורך כל קטעיו, עם הפרדה מושלמת מהולכי הרגל ומהמכוניות שמגיעות מהצד הנגדי, הוא הכביש המסוכן יותר, מכיוון שהוא מעודד את הנוהגים בו "להרגע" ומשכיח מהם את העובדה שהם נוהגים במהירויות גבוהות יחסית.

בניסוי שערכו בפלורידה, באחד מהכבישים הכי מסוכנים בארה"ב, מצאו תגלית מעניינת: היו יותר תאונות בחלק ה"סטרילי" והרחב של הכביש, עם הפרדה בולטת ומורגשת מהולכי הרגל, מאשר החלק השני והצר יותר, בו חנו מכוניות בצידי הדרך והולכי הרגל יצרו מגע קרוב יותר עם המכוניות. הנהגים פשוט הרגישו בטוחים פחות והיו מרוכזים יותר בנעשה על הכביש, ולא בנעשה בתיק האיפור.

אני לא אומר שכביש הערבה צריך להיות עמוס במכוניות חונות ובהולכי רגל, אבל אני גם לא חושב שצריך להפוך אותו לכביש מהיר ו"נקי". קודם כל, יהיו לכך השלכות סביבתיות. שנית, על פי רוב הנסיעה לאילת או לישובים סביבה היא נסיעה ארוכה של למעלה מ-3 שעות. אחרי 3 שעות על כביש מונוטוני, נהגים יכולים להיות מסוכנים יותר מנהג מרוכז בכביש מפותל.

צריך למצוא פשרה באמצע: כלומר, כביש שיאפשר עקיפה ומרווח בטחון מספיק עבור הנהגים, אבל גם לא יתן להם "להרדם".

פורסם
1) ענישה! ענישה! ענישה!

2) חובת קורסי רענון לנהגי אוטובוסים/משאיות אחת לתקופה מסויימת,

איך ענישה או חינוך יימנעו את התאונה, שאת סיבותיה אתה אפילו לא יודע, כמו גם "הרזומה" של הנהג?

מכיר את הכביש הזה ואת העקומה הזו ככף ידי (מסומנת בחץ שחור בתמונה למטה).

מעניין.

לפי התיאור שלך מה שנחוץ שם זה אמצעי להאטת התנועה, שילוט ו/או שינוי תוואי.

פורסם
המתים אף פעם לא לומדים לקח, אבל מעניין, מה הלקח שאתה היית לוקח מהתאונה הזו?

מישהו דיבר על המתים? אתה ראית איך רוב נהגי המשאיות והאוטובוסים נוסעים? זה נראה לך נורמלי להשאיר את זה כמו שזה ולא לעשות כלום מפאת "שיקולים כלכליים"?

אבל חס וחלילה שהנהג הישראלי הממוצע יעבור קורס רענון או קורס נהיגה מתקדמת, כי הרי אף אחד לא יכול ללמד אותו נהיגה יותר טוב ממנו, יש לו וותק מעל 20 שנה ונסיון על הכביש! מישהו יכול להגיד לו איך לנהוג? מה פתאום.

אז אותו נהג, בין אם זה אוטובוס, משאית, או כל רכב אחר, נוהג כמו שהוא חושב שהוא יודע לנהוג, מזלזל בחוקי התנועה, בשמירת מרחק, ערנות על הכביש, הוא נוהג, חוזר הביתה, ושוב בבוקר יוצא לעבודה עם אותם הרגלי נהיגה, עד הטעות הקטנה והקריטית שעולה בחיי אדם, ולפעמים גם בחייו.

והממשלה ומשרד התחבורה כן יכולים לשפר את התשתיות בכבישים ועוד דברים שכן יכולים למנוע תאונות קטלניות שכאלו. ואם כבר מדברים, אז למה לא לעשות את אותו הרעיון כמו שבארה"ב כמו שאיזה אחד ציין ופירט פה? מה רע?

פורסם
איך ענישה או חינוך יימנעו את התאונה, שאת סיבותיה אתה אפילו לא יודע, כמו גם "הרזומה" של הנהג?

אכיפה, אכיפה, ועוד פעם אכיפה. תאונות סתם קורות? לא! תאונות קורות לרוב בגלל אי ציות לחוקי תנועה.

אני ממש בטוח שאותו נהג משאית שנכנס ברכב המשפחתי והרג משפחה שלמה נהג בצורה עירנית תוך כדי שמירה על חוקי תנועה. אה, אבל סליחה... הנהג קיבל מכה מהתא כפפות, אוי... כמה נוראי...

פורסם
מישהו דיבר על המתים? אתה ראית איך רוב נהגי המשאיות והאוטובוסים נוסעים?

איך רובם נוסעים. אני לא יודע מה איתך, אני לא ראיתי את רובם, ורב אילו שכן ראיתי הם בסדר גמור.

אבל חס וחלילה שהנהג הישראלי הממוצע יעבור קורס רענון או קורס נהיגה מתקדמת, כי הרי אף אחד לא יכול ללמד אותו נהיגה יותר טוב ממנו, יש לו וותק מעל 20 שנה ונסיון על הכביש! מישהו יכול להגיד לו איך לנהוג? מה פתאום.

מה הקשר בין זה ובין התאונה?

אז אותו נהג, בין אם זה אוטובוס, משאית, או כל רכב אחר, נוהג כמו שהוא חושב שהוא יודע לנהוג, מזלזל בחוקי התנועה, בשמירת מרחק, ערנות על הכביש,

ומה הקשר בין זה ובין התאונה?

והממשלה ומשרד התחבורה כן יכולים לשפר את התשתיות בכבישים ועוד דברים שכן יכולים למנוע תאונות קטלניות שכאלו.

איך תשתית קשורה לתאונה הזו?

אני שואל שוב, מה הלקח מהתאונה הזו?

• תוכן חדש...