Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה הגיע היום וגם אני נכנס לעולם השיפורים.

לפני חודשיים רכשתי וולוו 740 GLE 2.3 מבציר 91.

כמה פרטים שלא הרבה אנשים יודעים על הרכב הזה:

- הוא הנעה אחורית, ואפשר להרגיש את זה בקלות כי יש לו תחת יחסית שובב.

- ההתנהגות על הכביש לא פחות ממדהימה והיא ממש לא מה שציפיתי. חשבתי שזה יהיה רכב משעמם לנהיגה אבל הוא ממש טוב.

- המשקל שלו הוא רק 1200 קילו, שזה פחות ממאזדה 3, כך שאני לא רוצה להוריד במשקל.

- ההגה מעולה ומתקשר כמו שצריך.

- רדיוס הסיבוב שלו יותר קטן מזה של סובארו ג'אסטי, אז אפשר לעשות פרסה כמעט במקום.

- יש לו במקור 130 כ"ס, שזו התחלה טובה מאוד.

לאחר יישור קו רציני וכמה בדיקות, ולאחר שראיתי את ההתנהגות שלה, החלטתי שזה רכב מעולה כ"סליפר", והכוח שלו די מספק.

אבל!

יש כמה דברים שאני רוצה לשנות בו, ואני נותן לעצמי טווח של שנה-שנה וחצי לעשות אותם.

1) המרה לגיר ידני (גם אם זה לא גיר של וולוו)

2) אולי להתקין טורבו (הדגם של המנוע מאפשר זאת מבחינה חוקית כי חלק מהם הגיעו עם טורבו מהמפעל).

התחלתי כבר את המחקר לגבי הגירים שאפשר לשים. ראיתי כמה פרויקטים בחו"ל ובהם השתמשו בגיר של ואנדורה או טנדרים אמריקאים אחרים.

מחר (היום) הוולוו נכנסת לצביעה כי הצבע במצב די שרוף, אבל אין צורך כמעט בפחחות כי הגוף במצב מעולה.

השלב הבא עוד חודשיים הוא ריפוד חדש ואת השינויים המכאניים אני אעשה במהלך השנה.

יש עוד הצעות?

אין לי תקציב מסודר כי זהו לא הרכב היומיומי שלי, ואני מתכנן שהוא יישאר אצלי כמה שנים טובות.

IMG00061-20091224-1029 (Large).jpg

IMG00064-20091224-1029 (Large).jpg

פורסם

2) אולי להתקין טורבו (הדגם של המנוע מאפשר זאת מבחינה חוקית כי חלק מהם הגיעו עם טורבו מהמפעל).

להתקין טורבו על מנוע אטמוספרי זה לא כ"כ פשוט. מנועים שהיגיעו עם טורבו ממפעל הם בעלי יחס דחיסה ובוכנות אחרים. מחיר רק של בוכנות האלה כפול ממחיר הבוכנות של דגם האטמוספרי. לפי דעתי גם תזמון שונה, מנוע כזה אם מנתקים לו טורבו נכבה ישר.

יותר כלכלי להתקין מנוע פירוק מחו"ל. מחיר משוער למנוע כזה במצב טוב 10,000ש"ח. אל תשכח כמובן מערכת ניהול מנוע, לפי מה שביררתי הם שונים מדגם אטמוספרי. גם במנוע טורבו יש מספר דגמים, כגון FT, FK שמשתמשים באותו בלוק.

מעבר לזה לדגם עם טורבו יש קולר שמן ובוכנות שלו מקוררות שמן. לגבי דגם אטמוספרי אינני יודע.

ד"א, קשה מאוד להשיג מנוע טורבו 2.3 מפירוק במצב טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמה הצעות:

לגבי מנוע: אם אפשר, מבחינה חוקית, לגדוש - אז יש הרבה אפשרויות. הפשוטה ביותר לדעתי היא לקחת מנוע ומערכת הזרקה מרכב 940 HPT. אח"כ אפשר להוסיף גל זיזים משופר ולקבל מעל 200 כ"ס בקלות ובאמינות. אפשר גם לקחת הכל חוץ מהבלוק כדי להקל על הרישום.

הילוכים: אם אתה רוצה תיבה ידנית פנה אלי בה"פ. הדרך הטובה ביותר להמיר לידני היא לקחת מרכב קיים - רצוי כמובן סדרה 7. אפשר גם בשיטות אחרות אבל זה יותר קשה.

תחשוב על האפשרות של הנמכה קלה - 20-30 מ"מ. שיפור ניכר.

שפץ את המתלים הקדמיים. לא קשה והרכב יהיה כמו חדש.

שים בולמים טובים - למשל מונרו סנסה-טראק, לא יקרים כל כך.

החלף את הבלמים הקדמיים לצלחות 290 מ"מ. הדבר מצריך תושבות מתאימות למשאבת בלם וגלגלים 15". השיפור בבלימה גדול.

וכן הלאה...

דני

פורסם

האמת היא שיותר מלגדוש, אני מעוניין להפוך אותה לידנית.

גדישה זה טוב ויפה אבל אני משתגע מהגיר האוטומטי. רק לחשוב כמה יותר נעים יהיה לנהוג בו כשהוא יהיה ידני כבר גורם לי לרייר. כוח יש מספיק ואין לי טענות אבל אני מרגיש שהגיר אוכל לי חלק מהחוויה כי הגיר עצמו מרגיש ממש כבד (זה מה שהוא אמור לעשות ברכב הזה).

כשאמרת סדרה 7 אתה מתכוון לBMW סדרה 7 או סדרה 700 של וולוו?

לגבי המתלים, הם עברו שיפוץ לפני מעט מאוד זמן אצל הבעלים הקודם והם במצב מצוין.

את הבולמים סביר להניח שאני אחליף במקביל לגיר וגם אבצע הנמכה באותה הזדמנות.

היום היא נכנסה לצביעה ואמורה לחזור הביתה עוד שבוע בערך.

פורסם
לאחר קצת מחקר בגוגל יוצא שכמות נכבדת מאוד של רכבים משתמשים בגיר ZF 4HP22 כולל סדרה 7 של BMW.

חלק 94X באים עם גיר יפני AW.

ZF בעייתי, הרבה מכוני גירים לא רוצים לשפץ אותו - זה גם המקום הכי חלש ב-E32 (בגלל זה התקנתי גיר חדש מקרטון ולא שפצתי את הישן).

יותר קל למצוא וולוו 940 במצב סביר עם טורבו וגיר יפני מאשר לחפש גיר עבור רכב שלך. החלפה לידני עלולה לצרוך הרבה כסף ושינויים כגון החלפת בקקס אחורי, דרייבשפט, אולי גם גשרים, פלייויל, קונסולה מרכזים בסאלון וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האם אתה מתכוון ל850 T5 מרמת גן?

אם כן הרכב הושבת בתאונה מאחור באיזור צומת גהה לפני שנתיים בערך.

בכל מקרה לא נעים להרוס את הנושא המקורי של יוסי :oops:

פורסם

נראה לי שיש כמה אנשים שלא מבינים את הפואנטה בשיפור הזה.

כל אחד יכול לקחת ולקנות רכב ידני, ואולי זה אפילו יעלה לו פחות. הבעיה היא שצריך להתייחס גם לשאר הרכב.

כנסו ליד 2. כמה וולוו ידניות יש? בדיוק, אין!

למי שדיבר על הZF, אני לא צריך גיר ZF. אני צריך גיר ידני שתואם לו. מה שיש לי כרגע זה ZF.

אתה אומר אולי שהגיר החדש גם צריך להיות ZF או AW?

אגב, לקנות 940 במצב מספיק טוב יעלה לי לפחות 20000. ההמרה לידני יכולה אולי להגיע ל10000, כך שזה יותר זול במקרה הכי גרוע.

(לא לשכוח שהאוטו כבר ייראה טוב החל מהשבוע הבא, כשהוא חוזר מצביעה).

פורסם

לארץ לא יובאו ה 740\940 בגירסאות הידניות שלהן.

חבל, הגיר הידני שלהן נעים לתפעול והמצמד רך יחסית.

ל 740 2.3 מנוע נחמד בעל הספק סביר ומומנט טוב, שסביר להניח שפילטר פתוח ושיפור מערכת הפליטה יעלו את הספקו, גם אם השיפור לא יהיה דרמטי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למי שדיבר על הZF, אני לא צריך גיר ZF. אני צריך גיר ידני שתואם לו. מה שיש לי כרגע זה ZF.

אתה אומר אולי שהגיר החדש גם צריך להיות ZF או AW?

גירים ידניים של BMW הם GETRAG. לא יודע מי מספק גיר ידני של וולוו. בכל אופן, רק גיר במקרה כזה לא מספיק, דרושים חלקים מסביב.

פורסם

לפני כמה שנים הייתה לאבא שלי:

וולבו סטיישן 740 טורבו 16 שסטומים, ידנית.

הרכב הגיע בייבוא אישי, ידני מקורי עם קצת מעל 200 כ"ס.

סתם הערה - אחרי הוולבו אבא קנה איפרזה, אחרי זה (והנוכחית) לאון טורבו 2007 והוא עדיין מתעגע לעוצמה המפנקת...

הבעיה המרכזית, רכב יקר לאחזקה, טיפולים מאוד יקרים...מאוד

הרכב נמכר לבחור מרמת גן, הרכב נראה לפני כמה חודשים עם שלט למכירה (צבע אפור עם כיתוב TURBO 16V מאחורה)

ממליץ לגשש...

GOLF GTI 1.8T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...