Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם שנוסע לתומו ברכבו (החדש ששוויו 100,000 ש"ח) ולפתע מתרחשת תאונה שאינה באשמתו - מגיח מישהו ונכנס בו.

כדי לפשט את העניין, נניח שהאשם בתאונה מודה שהוא אשם ואפילו למרבה הפלא יש לו ביטוח מקיף והוא מתכוון להפעיל את הביטוח.

כך יוצא שהאדם שולח את הרכב למוסך, מתקנים לו אותו, וכיוון שיש פגיעת שסי הוא אפילו מקבל כסף חזרה מהביטוח על ירידת ערך.

ירידת הערך נקבעת על 5% והוא מקבל 5,000 ש"ח.

כעת האדם רוצה למכור את הרכב החדש שלו לאחר תאונה. לא רק שהוא לא יצליח למכור אותו ב- 95,000 ש"ח, ברור לכולנו שגם ב- 90,000 ש"ח הוא לא יצליח למכור.

השאלה היא האם האדם יכול לתבוע את הביטוח של האדם הפוגע או את האדם הפוגע באופן אישי על נהיגה לא אחראית ולבקש את הסכום הראלי שהוא מאבד משוויו של הרכב?

וגם על עוגמת הנפש / טראומה / ריצה למוסך ובזבוז זמן?

פורסם

לתבוע הוא יכול אבל הוא לא יקבל כלום.

ירידת הערך נקבעת ע"י שמאי ומשולמת לפי תאריך התאונה ולא לפי תאריך המכירה ושמאי הוא האדם היחיד המוסמך לקבוע ירידת ערך.

טראומה אתה יכול לתבוע מביטוח החובה ואובדן שמן אתה יכול לתבוע מהפוגע אבל הסיכויים שתקבל משהו גם עם קבלות זניח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לתבוע הוא יכול אבל הוא לא יקבל כלום.

ירידת הערך נקבעת ע"י שמאי ומשולמת לפי תאריך התאונה ולא לפי תאריך המכירה ושמאי הוא האדם היחיד המוסמך לקבוע ירידת ערך.

טראומה אתה יכול לתבוע מביטוח החובה ואובדן שמן אתה יכול לתבוע מהפוגע אבל הסיכויים שתקבל משהו גם עם קבלות זניח.

זה ממש לא "בקטע" של לתבוע סתם, אלא ריאלית - אתה נוסע באוטו שלך ונפגע מרשלנות של אחר. אתה עכשיו הולך עם צלקת שנקראת שסי על הרכב ששום שמאי שקבע ירידת ערך לא באמת מכסה.

ראלית שווי הרכב לעולם יהיה נמוך מזה שיקבע השמאי.

מדוע לא לתבוע אותו על פגיעה ברכוש - אמנם לא בזדון אלא רשלנות, אבל עדיין. למה אתה צריך לספוג את זה?

פורסם

אלון,

ירידת הערך נקבעת נכון למועד התאונה והתיקון והיא נקבעת ע"י השמאי שבדק את הרכב.

אם הנפגע נעזר בשמאי שעובד עם חברת הביטוח, זכותו להביא שמאי מטעמו שיבדוק את הרכב וימציא חוו"ד אחרת. בהנחה שהשמאי הפרטי יתן ירידת ערך גבוהה יותר, סביר שחברת הביטוח לא תקבל זאת. במצב שכזה הנפגע יכול לפנות לבית המשפט ובסופו של דיון יקבע מי צודק יותר.

אם הנפגע ימצא צודק, מן הסתם ישלמו גם עבור השמאות הנוספת. אם הנפגע יפסיד, יכולה חברת הביטוח לבקש שישלמו לה הוצאות עבור הדיון.

אתה לא יכול לדעת מה יהיה ערכה של ירידת הערך משוקלל ליום המכירה כי לעולם אין לדעת מתי ימכר הרכב ואיזה עוד "נגעים" יתווספו לו עד למועד המכירה שישפיעו על מחירו. ככל שיש יותר נגעים כך יותר קשה לשקלל מה חלקה של ירידת הערך בבוא היום.

צא וחשוב - הרכב שווה היום 100,000. נניח ירידת ערך של 5 אחוז = 5,000 ש"ח נכון להיום.

אתה מוכר את הרכב בעוד 3 שנים כשהמחירון שלו נניח על 70,000, משמע ירידת הערך שווה רק 3.500 ש"ח. אם בגלל התאונה מכרת ב-65,000, אזי כבר לכאורה קיבלת ירידת ערך של יותר מ-7 אחוז.

אם מלכתחילה לא היתה נקבעת ירידת ערך למועד התיקון, אזי לאף מוכר לא היה איכפת להתאמץ למקסם את מחיר המכונית בעת המכירה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אהבתי את הדוגמא המספרית שלך ולכן אשתמש בה.

בהמשך לנתונים שלך, אני טוען שאם המחירון של הרכב הוא 70 אלף ש"ח ספק אם אצליח למכור אותו ב- 60 אלף ש"ח. אולי ב- 55.

למה שלא אתבע את הנהג הפוגע על רשלנות? שהוא יקח את התביעה לחברת הביטוח שלו מצידי - אותי זה לא מעניים מי ישלם את הפיצוי.

פורסם

כך ההסדר המקובל. סוגרים חשבון נכון למועד התיקון.

אם לא מקובל עליך, באפשרותך לפנות לבית-המשפט נכון למועד התיקון עובר למועד הפיצוי ולבקש ממנו סעד. אל תצפה לניסים ונפלאות בענין הזה, כי כפי שהסברתי לך, אם הרכב ימכר כעבור 5 שנים, מי אמר שהתאונה היא זאת שגרמה לירידת ערך כה גדולה? אולי המנוע חלש/ אולי בגלל שהרכב עבר צביעה מחדש עקב קילוף צבע/ אולי בגלל שהרכב טויוטה ואיבד מאמינותו עקב תקלות היצרן/ אולי בכלל היצרן פשט את הרגל.

תהיה בטוח בדבר אחד, אם שמאי קבע לך ירידת ערך של 5 אחוז, הרכב לא יאבד מערכו 25 אחוז בגלל אותה תאונה. הויכוח שלך על הערכת השמאי יתבטא באחוזים בודדים. מעטים המקרים בהם תמצא הפרשים כה קיצוניים בין שמאי לשמאי על ענין ירידת ערך אלה אם מדובר בשמאי מושחת או טעות בתום לב. כל שמאי יודע שאם יתן הערכה מוגזמת מידי, הוא למעשה מזמין עליו בוודאות ביקורת נגדית.

כפי שאמרתי, כשההפרש הוא אולי אחוזים בודדים, מן הסתם עובר למועד המכירה יתכן וקיבלת פיצוי גבוה מנזקך בפועל וגם אם אכן מכרת בקצת יותר נמוך, הרי שכפי שכתבתי לך בדוגמה, ממילא קיבלת מראש את ערך הנזק.

אם יש לך ספק ואתה רוצה להרגיע את מצפונך, אתה יכול נכון למועד תיקון/פיצוי, לממן שמאי מטעמך ולראות אם יש הפרשים מהותיים ואם כן לשקול את המשך צעדיך.

אגב, גם בחלק מהמקרים של נזקי גוף, קיימים מקרים שסוגרים את חשבון הפיצוי נכון למועד התביעה וזאת למרות שקיימת האופציה שבעתיד תחול החמרה. לא תמיד ניתן לדעת מתי תהיה ההחמרה (אולי כעבור 20 שנה) ומה יהיה היקפה. פשוט משקללים משהו מוסכם למועד התביעה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אדם שנוסע לתומו ברכבו (החדש ששוויו 100,000 ש"ח) ולפתע מתרחשת תאונה שאינה באשמתו - מגיח מישהו ונכנס בו.

כדי לפשט את העניין, נניח שהאשם בתאונה מודה שהוא אשם ואפילו למרבה הפלא יש לו ביטוח מקיף והוא מתכוון להפעיל את הביטוח.

כך יוצא שהאדם שולח את הרכב למוסך, מתקנים לו אותו, וכיוון שיש פגיעת שסי הוא אפילו מקבל כסף חזרה מהביטוח על ירידת ערך.

ירידת הערך נקבעת על 5% והוא מקבל 5,000 ש"ח.

כעת האדם רוצה למכור את הרכב החדש שלו לאחר תאונה. לא רק שהוא לא יצליח למכור אותו ב- 95,000 ש"ח, ברור לכולנו שגם ב- 90,000 ש"ח הוא לא יצליח למכור.

השאלה היא האם האדם יכול לתבוע את הביטוח של האדם הפוגע או את האדם הפוגע באופן אישי על נהיגה לא אחראית ולבקש את הסכום הראלי שהוא מאבד משוויו של הרכב?

וגם על עוגמת הנפש / טראומה / ריצה למוסך ובזבוז זמן?

זה לא ממש משנה מי אשם בתאונה ואינך יכול חד משמעית לתבוע את האשם בתאונה מאחר ובשביל זה יש לו ביטוח , נקודה!

\ולכן ...בשני המקרים ( אם אתה אשם או מישהוא אחר ) הביטוח הנתבע שולח שמאי מטעמו שקובע לך ירידת ערך מגוכחת

בסדר גודל של 3-5% (כמובן , אני מדבר על תאונה בה נפגעה השלדה ) אך כאשר תרצה למכור את הרכב , בפועל תקבל

סדר גודל של 20-30% פחות משוויו , ואין מה לעשות בנדון!

מה תגיד לרוכש שיתעניין ברכב ? תגיד לו שאתה מוריד לו על מכה בשסי 5% כי כך קבע השמאי של חב הביטוח?

במקרה הטוב הוא יצחק לך בפנים , וברוב המקרים הוא יתרוק לך את הטלפון בפנים..., 5% על שסי ?, איפא אתה חי ?

לצערנו זה המצב לאשורו ואין מה לעשות בנדון ....הרי אינך יכול להתלונן בחברת הביטוח ולהלין על השמאי שלהם שנתן

לך ירידת ערך מגוכחת , הם פועלים ע"פ החוק כאשר ידוע להם מעל לכל ספק סביר שבשוק החופשי אף אחד לא ידבר איתך

על פחות מ 20-30% וגם יותר מכך.....

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
זה לא ממש משנה מי אשם בתאונה ואינך יכול חד משמעית לתבוע את האשם בתאונה מאחר ובשביל זה יש לו ביטוח , נקודה!

\ולכן ...בשני המקרים ( אם אתה אשם או מישהוא אחר ) הביטוח הנתבע שולח שמאי מטעמו שקובע לך ירידת ערך מגוכחת

בסדר גודל של 3-5% (כמובן , אני מדבר על תאונה בה נפגעה השלדה ) אך כאשר תרצה למכור את הרכב , בפועל תקבל

סדר גודל של 20-30% פחות משוויו , ואין מה לעשות בנדון!

מה תגיד לרוכש שיתעניין ברכב ? תגיד לו שאתה מוריד לו על מכה בשסי 5% כי כך קבע השמאי של חב הביטוח?

במקרה הטוב הוא יצחק לך בפנים , וברוב המקרים הוא יתרוק לך את הטלפון בפנים..., 5% על שסי ?, איפא אתה חי ?

לצערנו זה המצב לאשורו ואין מה לעשות בנדון ....הרי אינך יכול להתלונן בחברת הביטוח ולהלין על השמאי שלהם שנתן

לך ירידת ערך מגוכחת , הם פועלים ע"פ החוק כאשר ידוע להם מעל לכל ספק סביר שבשוק החופשי אף אחד לא ידבר איתך

על פחות מ 20-30% וגם יותר מכך.....

אמיר

מה שאמרת זו בדיוק הנקודה. ואני לא רוצה לקבל את האמירה שאין מה לעשות.

אני רוצה לעשות, למה מגיע לי הנזק הזה בגלל טעות של אחר? אני רוצה פיצוי הולם.

אף אחד כאן לא שמע על תביעה נוספת את הביטוח על ירידת ערך ראלית?

פורסם

תביעות ביטוח מתיישנות כעבור 3 שנים.

אף אחד לא אומר שאינך יכול לתבוע בבית-משפט את חב' הביטוח על ההפסד הנוסף אך תצטרך לעשות זאת תוך מקסימום 3 שנים מיום התביעה.

בנוסף, תצטרך להוכיח בבית המשפט שהפסדת כל-כך הרבה רק בגלל התאונה ולא בגלל שום דבר אחר.

קח בחשבון שאם תמהר למכור את הרכב, היינו מרגע הפירסום עברו יומיים עד למכירתו, עלולה חברת הביטוח לטעון שלא התאמצת מספיק כדי למקסם את מחירו כי נקודת ההנחה שלך היתה לכאורה להפיל על הביטוח את ההפסד.

בכל מקרה, בלי שתצטייד בשמאות נוספת, אתה מלכתחילה מתחיל מנקודת חולשה.

.

פורסם
מה שאמרת זו בדיוק הנקודה. ואני לא רוצה לקבל את האמירה שאין מה לעשות.

אני רוצה לעשות, למה מגיע לי הנזק הזה בגלל טעות של אחר? אני רוצה פיצוי הולם.

אף אחד כאן לא שמע על תביעה נוספת את הביטוח על ירידת ערך ראלית?

אנחנו חוזרים שוב לבעייה המרכזית " זה החוק" !

החוק נישען על השמאי , המציאות נשענת על היצע וביקוש ומצב השוק.

השמאי יבוא ויאמר , לפי החוק ירידת הערך היא 4% .

אתה תבוא ותאמר , לפי מה שמוכנים לשלם לי , ירידת הערך היא 25% .

לי , ולך , ולכל עם ישראל , ברור שרכב פגוע שילדה ניזוק פעמיים :

א. יש כאלה שלא רוצים לרכוש רכב פגוע שילדה בכל סכום , מה שמוריד את הביקוש לרכב כזה

ומכאן שגם במישור הזה נגרם לך נזק מאחר ופוטנציאל המכירה ירד משמעותית .

ב. אף בן אדם שפוי , לא ירכוש רכב פגוע שילדה אלא אם כן המחיר ירד במינימום 25% .

האם בעקבות מסקנות אלו המשקפות את המציאות מגיע לך פיצוי ? בוודאי , חד משמעית כן!

אבל אין שום גוף או בית מישפט שישפה אותך על כך ולמרות שאתה צודק , מאחר וחב הביטוח

על שלל עורכי הדין שברשותה , תוכיח לבית המשפט , שפעלה כחוק ....

לכן אני לא חושב , חרף העובדות , ולמרות שאני ממש רוצה לעזור לך , שיש לך סיכוי במקרה כזה

ושוב , אתה צודק!

בא נאמר , שאתה איש עקרון , ולא מוכן להיות פראייר , ושוכר שרותיו של עורך דין , וניגש למשפט

מול חברת הביטוח , אוקי? האם זה שווה את הסיכון שהסיכוי לניצחון הוא יחסית קטן ? ואם תפסיד

הריי ברור לך שתשלם הון תועפות שכ"ט עו"ד + כל הוצאות המשפט...לא?

אולי זה היה שווה אם הי לך מכונית במליון ש"ח כאשר מכה בשילדה שפירושה 250,000 שח פחות

במכירה , היו שווים מאמץ מישפטי בסדר גודל כזה.

כך אני לפחות רואה את פני הדברים.

תעשה את החשבון שלך.....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אולי על קצה שילדה מקבלים 5 אחוז.

קשה לי להאמין שעל פגיעת שילדה משמעותית יורידו רק 5 אחוז.

לקחת דוגמה תאורטית שהמספרים בה מנותקי מציאות ולהסיק מממנה על המציאות, זה מרחיק לכת.

.

פורסם

זאת באמת טענה מאוד מעניינת ובחיים לא יצא לי לחשוב על זה.

באמת מה עושים במצב כזה?

אני לא מאמין שאין מה לעשות בנדון תמיד יש מה לעשות.

באמת הזוי שבנאדם מקבל רק 5 אחוז פיצוי משווי הרכב וימכור אותו ב20-30 אחוז פחות.

• תוכן חדש...