Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במכוניות ישנות נהוג לטפל כל מקסימום 10K,כי אחרת זה יכול להזיק למנוע וזה ממש לא בריא,גם ככה הבלאי שקיים כבר גדול.

במכוניות חדשות יותר לא יקרה כלום אם תחליף ב15K.

פורסם

אפשרי למשוך עם שמן סינתטי מלא 15000 אך לא מומלץ.

וגם לא נירא לי שמומלץ לך להשתמש בשמן סינתטי.

ממליץ לך לעבור ל 10W40 וכל 10000 ק"מ טיפול.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

הוראות היצרן הן טיפול כל 10000 ק"מ או כל חצי שנה, גם אם המכונית לא עברה את המרחק הזה.

לא מומלץ להישאר עם שמן מינראלי ליותר מ 10000 ק"מ.

מנוע ישן מייצר יותר פיח, יותר גזי פליטה חודרים לאגן השמן ומחמצנים אותו, ולכן השמן מתלכלך ו"נשחק" מהר יותר.

תאכלס לשאלה שלך - מה יקרה, אם תדחה את הטיפול ל15000 ק"מ - סביר להניח ששום דבר לא יקרה. קצת יותר שחיקה וקצת יותר בוצה. זה לא יוסיף לאורך חיים של המנוע, אבל הוא גם לא ילך בגלל זה. אבל בגישה כזאת אפשר למשוך את הטיפול עד 20 או עד 25 אלף, יש מצב שגם במקרה זה המנוע לא ילך. (אבל אל תבוא אלי בטענות אחר כך:wink:).

בכל אופן, אני בסוויפט שלי הייתי מחליף שמן ופילטר כל חצי שנה, שזה היה יוצא בערך כל 5000 או 6000 ק"מ. הייתי משתמש ב 15W40 מינראלי.

שורה תחתונה - אם אתה בונה על האוטו הזה לעוד הרבה זמן - אל תדחה את הטיפול.

פורסם

גלון שמן מינרלי עולה 40 ש"ח, פחלטר עולה עוד 25 ש"ח.

בשביל 65 ש"ח אתה הולך לעשות ניסויים? עבודה במוסך שכונתי יעלה לך מקסימום 150 ש"ח.

מה גם שבאוטו ישן הולכים עוד דברים ובד"כ עולים עליהם בטיפול 10000.

אני יכול לספר לך שאני עושה טיפולים לבד ברכב הישן שלי פאסט 93, יום אחד במקרה הייתי במוסך בשביל גילוי דליפת גז וכשהאוטו היה על הליפט גיליתי תפוח משולש שבור לגמרה.

חובה לגשת למוסך לפחות כל 10K.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לא יקרה כלום אם לא יוצא לך בדיוק בזמן.

באופן חד פעמי, זה בסדר, רק לא להפוך את זה להרגל.

וכמובן יקרה לא יקרה זה הכול מזל.

פורסם

אין לי מושג עם השמן הוא מינרלי או לא, האם מומלץ להחליף סוג שמן בטיפול הבא או להישאר עם 20w50?

האוטו ממש לא אוכל שמן, והשמן במנוע הוא 20 50 של חברת דלק דור שקניתי אצלהם בתחנה, לפניו היה 20 50 של סופרמוטור.

פורסם

אנחנו לא הולכים להיכנס לך לכיס אבל הטיפול הזה כמו שכבר אמרו לפניי הוא טיפול מונע, כלומר לא בגדר שאם לא תעשה אותו אז המנוע יהרס בטווח המיידי, אך אם תמשוך את זה יותר מידי אתה מסתכן בנזק מצטבר למנוע וכמו כן באי גילוי בעיות שונות באוטו. כמו ביטוח, ההשקעה תחזיר את עצמה על הפעם הראשונה שמשהו היה יכול להשתבש.

• תוכן חדש...