Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי מזה 4 חודשים פיאט פונטו 98 XTZ60 שרכשתי לרגל קבלת רשיון נהיגה .

כחלק מבדיקה שגרתיתי אחרי חודש של שימוש ברכב שמתי לב שמפלס נוזל הקירור נמוך (מתחת למינימום)

ולכן הלכתי וקניתי מים ירוקים ,מילאתי עד המקסימום ונסעתי .

לאחר יומים בדקתי וראיתי ששוב מפלס המים ירד ולכן עלתה האפשרות שאני מאבד מים בגלל הרדיאטור הפנימי .

אבא שלי בדק וראה כי רצפת הרכב שלי רטובה (מתחת לשטיחים הקדמיים) במים ירוקים ולכן החלטנו לעשות מעקף ולנתק את הרדיאטור הפנימי .אחרי הניתוק הוספתי מים ירוקים עד הסוף וייבשתי את המים שחדרו לרכב .

לאחר כמה ימים גיליתי שהרטיבות נעלמה וחשבתי שמפלס המים ישאר על המקסימום אך זה לא קרה .

ולכן לשאלתי מה יכול לגרום לתופעה הזו כי במוסך שלי לא גילו שום נזילה והדיאטור הפנימי מנותק ואין יותר מים מתחת לשטיחים

בנוסף לדגם הנל אין שעון חום רק מנורה ולכן אני לא יודע אם הרכב מתחמם כי הבנתי שהיא נדלקת רק במצבים קיצוניים .

אבא שלי טען כי יש במערכת אוויר וזה מה שגורם לירידה אבל לי זה לא נשמע כל כך למרות שאני 0 בתחום אני מקווה ללמוד .

כרגע אני ממלא לעיתים קרובות את המים ברכב אבל הם יורדים 5 סמ מתחת למינימום כל פעם (אחרי נסיעה אחת )

נ.ב אני בן 17 וכל מה שסיפרתי מתבסס על עזרה מאבי כי אני לא מבין גדול

תודה רבה לעוזרים

פורסם

שלום רב !

ראשית רבל חיזוק ופירגון, אתה לא מתנהג כבן 17, אתה לא מתבטא ומתנסח כבן 17, אתה לא יהיר כבן 17, ואתה מתנסח בצורה מקצועית, ועם ידע ששמור למבוגרים ממך, אתה צנוע, ושומר על כללי כתיסב נאותה ללא שגיאות כתיב, עם פיסוק,תענוג לעיניים, ועל זה מגיע לך כל הכבוד.

מפרטי שאלתך, אני מסיק, שקיימת איבוד מים קטן אך קבוע של מי קירור, שחלקו ניתגלה , ובוטל בעזרת חסימת הצנרת לרדיאטור חימום, אך האיבוד ממשיך ולא נתגלה בבדיקה שטחית במוסך.

לכן עלייך לבצע בדיקה עמוקה ויסודית יותר.

תחילה עלייך לשוב למוסך,ולבקשו לבצע בדיקת לחץ למערכת קירור, שבו ניתן להבחין בנזילות של מתגלות בבדיקה שטחית, על ידי שעון לחץ המתחבר במקום הפקק של מיכל העבוי.

במידה ולא תתגלה נזילה חיצונית, מצנרת מים משאבת מים או פקקי מנוע, לא נותר אלא לבצע בדיקת לחץ הפוך, שבו מחדירים לחץ אוויר לכל צילנדר בנפרד, כדי לאתר בעבוע מים ברדיאטור מה שיצביע על חדירת קומפרזייה למים, או חדירת מי קירור לתא השריפה, במקרה כזה, תיהיה גם פליטת עשן לבן וסמיך מצינור הפליטה, שיעיד ע לחדירת מי קירור לתא השריפה, ופליטתו בצורת עשן לבן, מצינור הפליטה.

מאיזה תוצרת מי הקירור שאתה מוסיף האם אתה משתמש בפראפלו?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

ראשית רבל חיזוק ופירגון, אתה לא מתנהג כבן 17, אתה לא מתבטא ומתנסח כבן 17, אתה לא יהיר כבן 17, ואתה מתנסח בצורה מקצועית, ועם ידע ששמור למבוגרים ממך, אתה צנוע, ושומר על כללי כתיסב נאותה ללא שגיאות כתיב, עם פיסוק,תענוג לעיניים, ועל זה מגיע לך כל הכבוד.

מפרטי שאלתך, אני מסיק, שקיימת איבוד מים קטן אך קבוע של מי קירור, שחלקו ניתגלה , ובוטל בעזרת חסימת הצנרת לרדיאטור חימום, אך האיבוד ממשיך ולא נתגלה בבדיקה שטחית במוסך.

לכן עלייך לבצע בדיקה עמוקה ויסודית יותר.

תחילה עלייך לשוב למוסך,ולבקשו לבצע בדיקת לחץ למערכת קירור, שבו ניתן להבחין בנזילות של מתגלות בבדיקה שטחית, על ידי שעון לחץ המתחבר במקום הפקק של מיכל העבוי.

במידה ולא תתגלה נזילה חיצונית, מצנרת מים משאבת מים או פקקי מנוע, לא נותר אלא לבצע בדיקת לחץ הפוך, שבו מחדירים לחץ אוויר לכל צילנדר בנפרד, כדי לאתר בעבוע מים ברדיאטור מה שיצביע על חדירת קומפרזייה למים, או חדירת מי קירור לתא השריפה, במקרה כזה, תיהיה גם פליטת עשן לבן וסמיך מצינור הפליטה, שיעיד ע לחדירת מי קירור לתא השריפה, ופליטתו בצורת עשן לבן, מצינור הפליטה.

מאיזה תוצרת מי הקירור שאתה מוסיף האם אתה משתמש בפראפלו?

בברכה

צביקה

ראשית תודה רבה .

לא ,אני לא משתמש בפראפלו אלא במים ירוקים ואת שם החברה החברה אני לא יודע .

אני לא יודע אם זה עוזר אבל הרכב עבר ככה טסט לפני 10 ימים בפעם הראשונה אצלי :-)

האם קיים סיכוי שאטם ראש מנוע אחראי לבעיה ?

ושוב תודה.

• תוכן חדש...