Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סויפט 90 ידנית.

נדלקת לי נורה אדומה בצד ימין למטה בלוח שעונים מתחת לp של הבלם יד, נורה של סימן קריאה.

הנורה נדלקת בעיקר שאני "עוקף" במפרים הכוונה עולה עליהם חצי, וגם שאני לוקח סיבובים חדים במהירות, יש לציין שזה במהירות נמוכה אין אזהרה. נדלקת ממש לשנייה ונעלמת. וזה קורה בעיקר בפניות ימינה.

זה משהו רציני?

פורסם

לא חסר נוזל בלמים. איך זה קשור לסיבובים עם אפשר לשאול? הנורה הזו קשורה לבלמים או שזו נורית התראה כללית כזו?

מה שכן אני פתחתי שירשור לגבי טיפול 10 אלף הבא שלי ומה יש לי להחליף והמליצו לי להחליף שמן ברקס כי הרבה זמן לא החליפו, למרות שאין חוסר. יש קשר?

פורסם

נורת בלם היד משמשת גם לנורת התראה למפלס נמוך של נוזל הבלמים. יש חוסר נוזל בלמים או תקלה בחיישן בתוך מיכל נוזל הבלמים.

פורסם

דניאל זה לא נורית בלם היד לא הבנת נכון, נורית בלם היד מסומנת ב"p" האזהרה שקופצת לי מסומנת בסימן קריאה בתוך סוגריים.

פורסם

זה עוד יותר מחזק את הטענה שהבעיה היא בנוזל הבלמים (אם אתה אומר שלא חסר, כנראה זה חיישן)

ונוזל בלמים מחליפים כל שנתיים - אם לא החלפת או לא יודע מתי החליף הבעלים הקודמים תחליף ומייד - בניגוד לנוזל קירור\שמן מנוע, פה מדובר על הבטיחות שלך.

פורסם

שלום רב !

דניאל כתב במפורש שנורת ההזהרה, בצורת סימן קריאה בתוך סוגריים, משמשת את בלם היד, וגם את חיישן ההתראה בפני מחסור בנוזל בלמים, מכך ניתן להסיק, שהבעייה כנראה בחיישן, וניתן לבודד את הבעיה, על ידי ניתוק זמני, של הקונקטור, המתחבר לחיישן , ואם נורה לא תדלק, הדבר יעיד על בעייה בחיישן, יתכן והנורה מעידה כל עובי רפידת דיסקת הבלמים הקדמיים.

במידה ולא חסר כלל נוזל בלמים, והבלימה תרינה, יש להכנס למוסך גם כך בגלל הקירבה לטסט, על מנת לפרק גלגלים, על מנת לקבל אישור בלמים לפני הטסט, וגם בהזדמנות זאת ניתן לרענן את נוזל הבלמים.

אין קשר בין איכות וטריות נוזל הבלם, ולהדלקת הנורה, המעידה ברוב במקרים על מחסור בנוזל בלמים, שמדליק את הנורה תחילה, בעת סיבוב חד בגלל נטיית הנוזל לנוע בהטייה, ולגרום לירידה במפלס הנוזל במיכל השקוף, וזאת ברוב המקרים הסיסב להבהוב הנורה, בעת סיבוב חד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היום בדקתי נוזל בלמים באור יום, חום חלודה לכיון השחור, והוא ממש טיפה מעל נקודת ה min יכול להיות שבסיבוב חד הנוזל נע לצד אחד והצד השני נשאר ריק והרכב חושב שאין נוזל בלמים.

לא מזמן הרכב עבר ניקוי וכיוון ברקסים, הברקסים די חדשים גם מקדימה וגם מאחורה, אבל הם חורקים לא משהו רציני, המוסכניק אמר שהם חדשים ו"טריים" והחריקה היא כתוצאה מה"מותג" הזול של הברקסים ולא כי הם "מתו".

דרך אגב אני חייב לציין הרכב בולם מאוד חזק, יצא לי לבלום כמה בלימות חירום בגשם והם הצילו אותי.

אשמח להדרכה להחלפה עצמאית של שמן ברקס לרכב שלי והמלצה על שמן אחר מומלץ.

פורסם

שלום רב !

קבל ממני את המלצותי הבאות, אתה יכול לקבלם כמו שהם או לדחותם על הסף:

ראשית גש למוסך אחר ולא לזה שטיפל לך בבלמים לא מכבר, ולא רעהן לך את הנוזל בלמים בפעם הקודמת, ולא הבחין בנזילה באחד ממשאבות האופן, או ממשאבת בלם מרכזית, ולכן קיים כעת חוסר.

מכייון שידוע כבר לכל חברי הפורום, שיש לך טסט במרץ, ומשום שבלמים הם דבר בטיחותי מדרגה ראשונה, פנה עכשו למוסך אחר, שיבדוק את הסיבות לחוסר הבלמים, יחליף נוזל בלמים בתקן דוט 3, יחליף את הרפידות הקדמיות לרפידות איכותיות ולא סינית, ובכך גם הרעש יעלם, ויבדוק באם צינורות הבלם לא יבשים או נוזלים.

את כל הבדיקות ואת ההחלפות שהמלצתי יש לבצע במוסך, ולא בעבודה עצמית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אני חונה בחנייה קבועה לא הייתי אמור לראות במקרה את הנזילה בצעצמי?

הנורה התחילה להידלק בימים האחרונים בפעם האחרונה שעשיתי טיפול לברקסים זה היה לפני חודש ובאמת לא בדקו נוסל בלמים.

האם צריך להחליף נוזל או פשוט להשלים את החסר?

ד"א אני לא מוצא סיבה להחליף את הרפידות הם חדשות יחסית הם פשוט לא ממותג שעולה הרבה כסף, והם בולמים מעולה.

אשמח להמלצה למוסך בחיפה או טירת כרמל, דיפות לטירת כרמל כי שם אני מתכוון להביר את הרכב טסט.

פורסם

אם אכן הסיבה לחוסר היא נזילה, יכול להיות שעיקר הנזילה מתרחשת בעת לחיצה על הדוושת (והעלאת הלחץ במערכת - וזה קורה רק בנסיעה).

ולמה אתה צריך שיבדקו נוזל בלמים ? מדובר בנוזל הכי חשוב ברכב ואתה חייב לבדוק אותך תקופתית בעצמך.

אם חסר אז הכי חשוב קודם לטפל בסיבה לחוסר ואז למלא. אבל, במידה וכמו שאמרת שלא החליפו נוזל הרבה זמן, תחליף כבר.

• תוכן חדש...