Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מפרסם פה את האשכול בדיוק כמו שפירסמתי אותו במועדון פיאט ישראל, אשמח לקבל גם תגובות מחוץ למועדון .

וזה האשכול:

ראשית כל: יש לי פיאט פונטו ספייס 2001.

הסיפור התחיל ככה, אתמול בלילה נסעתי והמד חוםה ראה כי התחיל לטפס כרבע מעל מה שמותר.. ויורד הוא לרוב על מצב נורמלי ואז טיפה עולה 2 פסים ושוב חוזר..

הבוקר לקחתי אותך למוסר שאני נורא סומך עליו בתחום הזה - מוסך רדיאטור רחובות, הוא לא איתר נזילה ואמר כי יש המון אוויר במערכת.. הוא לא יכול לאתר כרגע, יש סיכוי שזה כניראה הראש מנוע אמר, לך למוסך אחר שאתה סומך עליו שלא ינסה לדחוף לך סתם ראש מנוע, שיברר אם הוא מוצא את הבעיה.

לקחתי את המותק שלי למוסך דניאל באשדוד (מורשה) בוריס קיבל אותי שם... פירק כבלי הצתה, פלאגים ועוד (תוך כדי שהוא הוציא את הכבלים, הם נקרעו ואמר שזה כבר בלאי - והחליפו לי כבלים ב-330 שקל), הוא אמר כי ברכב ישנן 2 מערכות, מים וגז והן נפרדות ואסור שיתערבבו יחד, הוא הראה לי שברגע שהוא מחבר אוויר (או משו כזה) למנוע הוא מראה כאילו המנוע עובד, והראה לי כי המים מתחילים לעלות כלפי מעלה ולצוף (בעקבות כך שיש אוויר והמערכות התערבבו או משו)

הוא טען כי יש לבדוק את הנושא לעומק ולא רוצה סתם לזרוק לי אפשרויות.. הם רוצים לפרק לי את הראש מנוע.,

כרגע הרכב נוסע במצב טוב, האוטו לא מתחמם בכלל... ובול על החצי ולכן אני שואל. ובכמה נזק דעתכם אני אצא.. (בנוסף אמר כי אני צריך להחליף פלאגים למה גם לא מקוריים והמצב שלהם בכלל לא טוב)

הוא הציע לי בחום להשאיר את האוטו כדי לא למנוע נזק נוסף, אך מסיבות שלא אפרט כאן פשוט לא יכולתי, אני אניח שם ככל הנראה את הרכב על הבוקר לבדיקה לפירוק ראש מנוע

רציתי להתייעץ פה מה לדעתכם קורה פה וכמה לדעתכם הכל יצא

ואם בכלל צריך לרוץ ולתקן את זה.

תודה רבה, נתי

תמונות מצורפות...

nlpq4k.jpg

n1vtx4.jpg

21e9e1f.jpg

פורסם

קודם כול בקשר לחוטי הצתה זה באמת בלאי טבעי וקורה אין מה לעשות,תתנחם בזה שלפחות עכשיו יש חוטי הצתה חדשים.

בכול מקרה כנראה מה שהוא עשה זה הוציא את הפלאגים שם את המנוע בחפיפה ובדק לך קומפרסיה הפוכה,שזה אומר שבמקום שהמנוע ייצר קומפרסיה(דחיסה) הוא הכניס למנוע לחץ מהצינור אויר.

ברגע שעלו מים מהרדיאטור זה אומר שהאטם ראש,מה שמפריד בין המעביר מים של הבלוק מנוע לתא שרפה של הראש נשרף וחודר לך קומפרסיה למים.

זה יחמיר בהדרגה ועדיף לטפל בזה כעת.

פורסם

כי כנראה שזה לא משמעותי עדיין,אל תדאג עם הזמן זה יחמיר :wink:

עדיף לטפל בזה כול עוד זה בחיתוליו ולא למשוך

פורסם

אם קיימת חדירה של מים למנוע, אז ניתן לראות סימני שמן במים וסימני מים בשמן. מים הופכים להיות כהים ומוקצפים, כאשר השמן מקבל גוון לבן ומאבד תכונותיו. אז בשלב מסוים המנוע יכול להתקע, נכון יותר אחת הבוכנות, ואז ... כמו שאומרים ברוסית...

לא אתבטא, אך לא כדאי לשמוח שהכל פתאום תקין וורוד, כי אם יש חשד לתקלה כה רצינית, אז מומלץ לבצע בדיקה פרטנית וזאת ללא דחוי .

בהצלחה, ומקווה שסה"כ מדובר במנורה שנשרפה בפנס! :wink:

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

למה כולם חושבים שאם יש חדירת קומפרסיה למים יהיה שמן במים?

רוב הסיכויים שאטם ראש נשרף הוא נשרף סביב אחד מעברי המים.

פורסם

נתנאל שלום רב, וברוך בואך לפורום !

ראשית קבל המלצה חמה, ישירה מהתנור, קרא את כללי הפורום, ואת כללי פורום אכני, והמנע משימוש מיותר ואסור בחחח ,ובשימוש מיותר בשלוש נקודות(לדוגמא....)

ועכשו לבעייתך:

חדירת קומפרסייה למי הקירור, גורמת לחדירת מי קירור לתא השריפה, במקרה אחד, ו/או לחדירת קומפרסייה/דחיסה, לרדיאטור, אשר מחררת לחץ דרך שסתום הלחץ במכסה הרדיאטור, או מיכל העבוי, וגורם לעליית מפלס מי הקירור במיכל העבוי.

בנסיעה בכביש פתוח, כאשר מערכת הקירור תקינה, והטמפרטורה תקינה, חדירת הקומפרסייה קטנה יותר, ולכן הלחץ במערכת הקירור נשמר, ולא עולה, ולכן הרכב לא מתחממם, בעת עצירה ברמזור, יעילות הקירור יורדת, הלחץ עולה במערכת, מי קירור עולים במיכל העבוי, ובמקרה של חדירת מי קירור לתא השריפה, עשן לבן וסמיך יפלט מצינור הפליטה, עקב מי קירור שחדרו לתא השריפה, והפכו לקיטור, במקרה כזה, יתגלה אובדן מסיבי אבל קבוע של מי קירור, הזנחת הטיפול בכך תחמיר את הבעייה, ועלולה להגדיל את אובדן מי הקירור, שיחדרו לתא השריפה, ויגרמו לבכבוע של מי קירור במיכל העבוי, שריפת אטם הראש תגדל, מה שיוביל לאובדן דחיסה, ומכאן ורידה בהספק המנוע, ובהרטבת אלקטרודת הפלג במי קירור, מה שיגרמו לקיצור הפלג, והניצוץ יתקשה לשרוף את תערובת הדלק, של הצילנדר הבעייתי, והרכב יתחיל לקרטע, בגלל צילנדר לא מתפקד.

גש בהקדם למוסך המתמחה בפיאט פונטו, ומומלץ בפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
למה כולם חושבים שאם יש חדירת קומפרסיה למים יהיה שמן במים?

רוב הסיכויים שאטם ראש נשרף הוא נשרף סביב אחד מעברי המים.

ואכן AB צודק, ברוב המקרים אין חדירת מי קירור לשמן, וזה קורה לעיתים נדירות, ברוב המקרים חדירת הקומפרסיה, היא באזור מעברי מים סתומים, או אכולים, בגלל שימוש במי ברז.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

או מים בצבע של קריסטל בלי הגזים :wink:

לפעמים אני רואה ראשי מנוע שמרוב שהמים היו יותר צבע מאשר חומר פעיל כולשהוא המעברי מים ירוקים בצבע זרחני ואכולים לגמרי

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המקצוענים והאנשים הטובים שמגיבים פה

הרגעתם את ליבי, עוד כמה שעות טובות אבקר במוסך מורשה של פיאט ( דניאל בע"מ - אשדוד ), ואגלה את הבעיה כפי שהיא, אחזור לרשום מה היה.

על פי רדיאטור רחובות והבדיקה שבוצעה במורשה, לא עורבבו מים ושמן יחדיו (עדיין) אז אני מבין שהמצב עדיין לא החמיר, כמה זמן לדעתכם אורך טיפול בבעיה כזו? (לא רוצה להיתקע להמון זמן בלי אוטו)

פורסם

חשבתי שרק החלפת ראש מנוע לוקחת כזה זמן. אבל לפי מה שרשמתם פה ככל הנראה מדובר רק באטם ? (אני מקווה שאני צודק במונח)

מדוע כל כך הרבה זמן עבודה?

פורסם

כי בשביל להחליף אטם ראש צריך:

להוריד סעפות

אטם מכסה שסתומים

טיימינג

חיישנים

ועוד כמה דברים קטנים שהראש מנוע הוא אחד מהם,לשלוח את הראש לשיפוץ שלעצמו לוקח חצי יום ולהרכיב הכול בחזרה.

פורסם

ראש? שיפוץ?

דיברנו פה על האטם, לדעתך הראש יצטרך לעבור שיפוץ כלשהו?

ואגב, למה בכלל כל הדבר הזה קרה.. מדוע פתאום כל זה קרה... בלאי?

• תוכן חדש...