Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לאחרונה פג'ו 206, 5 דלתות. המערכת שיש בה היום זה רדיו דיסק ו-4 רמקולים (אחד בכל דלת), לדעתי הכל ברמה די נמוכה. אני מעוניין להשתדרג.

הנתונים:

• תקציב - עד 2500 ש"ח
  • אני אוהב מוסיקה בווליום מכובד, אך לא נורא גבוה. איכות הסאונד חשובה לי.
  • אני מבין היטב באלקטרוניקה, והידע שלי בתחום האודיו לרכב נרכש רובו ככולו מקריאה בפורום.

השאלות:

1. אילו חלקים לקנות?
    • HU + קומפוננט
    • HU + קומפוננט + רמקולים אחוריים
    • HU + קומפוננט + מגבר
    • HU + קומפוננט + רמקולים אחוריים + מגבר
    • כל הנ"ל + סאב
    • קונפיגורציות אחרות?

[*]אני זקוק להמלצות לרכיבים הנ"ל - יצרנים, דגמים, נתונים טכניים, איפה לרכוש?

[*]אני די טוב בדברים טכניים ולא רע בעבודת ידיים, אבל האם לא עדיף ללכת למישהו מקצועי בשביל התקנה? לפחות בפעם הראשונה שאני נחשף לעולם הזה?

[*]אם אני הולך למתקין מקצועי - האם אפשר לבוא עם הרכיבים שקניתי עצמאית או שאני מחוייב לקנות ממה שהוא מוכר בחנות שלו?

[*]המלצות למתקינים שאפשר לסמוך עליהם?

[*]המלצות למקומות שבהם גם מוכרים וגם מתקינים? חשוב מאוד שיהיו אנשי מקצוע שיהיו מספיק ישרים כדי לא לעבוד עלי בגלל שאני חדש בעסק.

[*]מה הסיכוי שברגע שיהיו ווליום ובאסים אמיתיים באוטו, אני אתחיל להשתגע כי פתאום יתחילו כל הפלסטיקים לרעוד ולרטוט, ואני אמצא את עצמי במרדף אחרי הזנב של למצוא מקורות רעש ולנסות לנטרל אותם, ללא סוף...?

אתם כרגע המקור היחיד שלי למידע והמלצות אמיתיות, אז מאוד אודה לכולכם אם תוכלו לעזור לי בשאלות הנ"ל :roll:

תודה

פורסם

בתקציב שיש לך קצת קשה..

הייתי ממליץ לך ללכת על : HU + קומפוננט + מגבר + סאב

ואם אתה פתוח ליד 2 אז אפשרי לבנות משהו חמוד..

מערכת בבניה!!! HU: אלפיין 9855.

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

פורסם

התקציב שלך נמוך יחסית, אבל אפשר להכניס רכיבים שיעשו את העבודה ויתנו תמורה טובה:

רדיו דיסק: פיוניר 4050- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687206

קומפוננט: מורל טמפו- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=578142

מגבר: ג'יי בי אל- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=416544

סאב: קיקר סי ( 500 ש"ח עם תיבה)- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=130349

סה"כ יוצא 2300 ש"ח לרכיבים.

התקנה פשוטה תעלה עוד כ- 500 ש"ח.

חוטים יעלו עוד כ- 250-300 ש"ח.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

אנשים, תודה על התגובות...

1. אני מבין שאתם לא ממליצים על רמקולים אחוריים ואתם דווקא כן מעדיפים סאב ומגבר. אפשר לדעת למה? (שגם אלמד משהו על הדרך :-P).
  2. אני מבין שהתקציב קצת לחוץ - כמה נורא יהיה לוותר על מגבר וסאב (בתור התחלה לפחות) ולהישאר רק עם HU וקומפוננט? קראתי בפורום דעות קצת חלוקות לגבי כמה זה אפקטיבי קומפוננט ללא מגבר.
  3. בגדול אני פתוח ליד 2. איך אני מוודא שמה שאני מקבל אכן במצב טוב? לגבי רמקולים בעיקר זו יכולה להיות בעיה אם כבר טחנו אותם. איפה אתם ממליצים לחפש - באתר יד 2 או אולי בפורום עצמו?
  4. כשנכנסתי לאיזו חנות/מתקין, הוא ניסה להציע לי HU של פיוניר 3150 במחיר של 750 ש"ח. האם זה HU טוב? האם המחיר טוב? התשובה שלכם תהיה מדד טוב בשבילי כדי להבין אם וכמה הוא ניסה לעבוד עלי.

תודה

פורסם

1. עם מגבר אתה תשמע הרבה יותר חזק ואיכותי, וסאב יתן באסים הרבה יותר טובים מרמקולים אחוריים ( שבהרבה מהמקרים יפריעו ויהרסו את האיכות של הקומפוננט הקדמי ).

2. בעיקרון אתה יכול לוותר בינתיים על מגבר וסאב, לאסוף עוד כסף ולקנות מגבר וסאב טובים יחסית.

3. אם אתה קונה מיד שנייה בפורום מאנשים מוכרים וותיקים- אתה יכול להיות בטוח כמעט ב- 100 אחוז שמדובר על מוצרים אמינים.

אתה יכול לבדוק את הרמקולים ע"י חיבור שלהם לרדיו דיסק או למגבר, לשמוע ולבדוק אם הם לא מגמגמים.

אתה יכול גם לראות בעין אם קרועים או יבשים במימברנה.

4. את הרדיו דיסק הזה תוכל לקנות ב- 640 ש"ח: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=725938

הפיוניר 4050 עולה אותו הדבר, אבל הוא יותר מתקדם מה- 3150.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

1.גם אתה מעדיף סאב ומגבר,אם לא תביא מגבר ההגברה שתהיה לך ברכב היא מהרדיו דיסק שמספק כ-20RMS ואיכות לא משהו,מגבר "פותח" בצורה טובה יותר את הרמקולים ומצליח להוציא מהם הרבה יותר עוצמה וצליל יפה.

סאב בשביל לשפר את איכות הצליל ולספק באסים טובים יותר ממה שרמקול מוציא.

אין טעם ברמקולים אחוריים מפני שאתה יושב מקדימה,הרמקול צריך להיות קרוב לנהג ולא רחוק ממנו.

2.בתקציב הזה יש אפשרות להכניס מגבר וסאב ראויים ככה שלא חושב שצריך לוותר על מגבר וסאב.(אלא אם כן עוד כמה זמן יהיה לך עוד כסף ואז תוכל לקנות את המערכת לאט לאט עם חלקים איכותיים יותר).

3.קודם כל תבדוק שהכל עובד שאתה קונה את הפריטים,אם זה רדיו דיסק תשחק בהגדרות ותראה שכל המקשים עובדים,אם זה מוצהר כרדיו דיסק עם אחריות או חדש תבקש לראות את האחריות,אם הוא מגיע עם שלט תבדוק גם שהשלט עובד,אם זה רמקולים תסתכל אם הם קיבלו פגיעה פיזית,תתן הגבהה ותבדוק אם הם מנגנים בווליום גבוהה,אותו דבר לגבי סאב.

מגבר-תבדוק גם שאין פגיעה פיזית,שהמגבר במצב טוב,תתן למגבר לנגן כ-10 דקות בווליום גבוהה ותראה קודם כל אם הוא מנגן עדיין בווליום גבוה,ותבדוק אם הוא מתחמם,יש עוד כמה דברים שבטח שכחתי ואני מאמין שיוסיפו אחריי עוד עצות לבדוק שהפריטים תקינים,ווליום גבוה=עד ששומעים עיוות,שאתה שומע עיוות תוריד טיפה את העוצמה אתה לא רוצה להרוס לעצמך ולבחור שתקנה ממנו את המערכת.

רצוי לקנות את הפריטים הנ"ל דרך הפורום,עדיפות למשתמשים בעליי מספר הודעות גבוה יותר,אם אתה יכול להגיע למפגשים,אני יודע שיש כאלה שמוכרים שם ציוד.

4.המחיר שהציעו לך לרדיו דיסק בהחלט סביר מפני שזה כולל התקנה.

לבדיקת מחירים אתה יכול להכנס לZAP:

www.zap.co.il

במחיר הזה הייתי הולך על הרדיו דיסק 4050.

פורסם

או קיי, הבנתי אתכם, ותודה על העצות.

כדי להישאר בכל זאת בתקציב, וכדי לחסוך את הבלאגן של לקנות יד שנייה (חוץ מזה שזה הרבה יותר מגניב לקנות דברים חדשים :-D), אני אקנה HU + קומפוננט + מגבר. זה בתור התחלה, ואח"כ כשארצה עוד, אוסיף גם סאב.

קיבלתי בינתיים המלצות לרכיבים הבאים (מחירים מזאפ):

• HU - פיוניר 4050 - מחיר 627 ש"ח
  • קומפוננט מורל טמפו - מחיר 525 ש"ח
  • מגבר JBL CS-60.4 - מחיר 665 ש"ח

סה"כ רכיבים 1817 ש"ח. לפי RUDY התקנה + חוטים עוד 700-800 ש"ח. סה"כ כ- 2500 ש"ח.

יש עוד המלצות לרכיבים אחרים?

אפשר לתת לי המלצות למתקינים באזור ת"א?

תודה רבה!

פורסם

אני בעד גם רמקולים אחוריים!!!

מערכת בבניה!!! HU: אלפיין 9855.

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

פורסם

eladgol1, אתה מוכן להסביר למה אתה ממליץ גם על רמקולים אחוריים?

כולם - אפשר לקבל חוות-דעת על הרכיבים שרשמתי בבקשה? אני הולך לקנות בימים הקרובים, ובינתיים המליצו לי רק על דגם אחד מכל דבר, ולא הייתי קורא לזה מחקר מעמיק כל כך. אני בטוח שכולם פה מבררים היטב מה הם קונים והאם זה הטוב ביותר עבורם לפני שהם קונים. הייתי רוצה לעשות אותו דבר, ואני צריך את עזרתכם...

אם תוכלו להגיב על הדברים שכתבתי בהודעה האחרונה, ולתת המלצות אחרות לפי ראות עיניכם - זה יהיה מעולה.

תודה!

פורסם

לדעתי, ולדעת אנשים אחרים, אלה הם הריבים הטובים ביותר שאפשר להכניס בתקציב הנמוך שלך ( למוצרים חדשים ).

מה שרשמת בהודעה האחרונה יעשה את העבודה בינתיים.

פורסם

אם רוב הידע שלך הוא מקריאה בפורום אני מקווה שאתה כבר מבין שב2500 אתה לא תגיע יותר מידי רחוק.

אאאאאאאבל :-D

הכל עניין של הגדרה וציפיות לעומת יכולת הכרה במציאות וביכולת.

ויש לך ידע באלקטרוניקה ככה שאם תצטרך לבנות קרוס למשל - אפשר לדבר איתך בגובה העיניים ואולי אפילו אתה זה שיצטרך לדבר איתי בגובה העיניים.

ב2500 אני מציע לך לקנות HU ומגבר 4 ערוצים (שניהם מיד 2 בכדי לחסוך עלויות מיותרות)

תקנה סט קומפוננט יחסית טוב לקדימה וזוג אחוריים הכי פשוטים שיש 6*9 או אפילו 10*7 ותחתוך אותם בLPF במגבר על 80 הרץ בערך

אתה תקבל מספיק באס מהאובליים אם תסגור אותם בתוך תיבה שמוצמדת למגש האחורי או אם תחזק מספיק טוב את המגש האחורי וזהו.

מהסט הקדמי אתה תנגן 80 ומעלה ואם תקנה סט מספיק טוב - תוכל להגיע לתוצאה נאה שמתאימה לתיאור הראשוני שלך מהסאונד ברכב...

מציע לך לחפש ביד2 HU כמו ה880PRS, 9855 או 9853 של אלפיין וכו' וכו' היות הם צריכים להיות מאוד זולים היום (באופן יחסי) ויתנו לך פיצ'רים שאח"כ אתה תודה עליהם כשתשדרג להגברה אקטיבית (אם תשדרג) וגם אם לא - TA וקרוס אקטיבי למערכת 3WAY (סט שני חלקים וסאב) זה תמיד דבר טוב...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כדאי לך לקחת בחשבון כמה דברים:

1.אם תיקח את כל החלקים שאתה מתכוון לקנות כחדשים מחנות אחת אני מאמין שיסדרו לך מחיר מעט יותר נוח

2.תוכל לחפש התקנה לדעתי בפחות מ800 שקל לעבודה וחוטים,אך שים לב שאתה לא ניגש לאיזה חאפר שלא יודע מה הוא עושה,מתחת ל600 שקל תתחיל לחשוד,כמובן תלוי מה כוללת ההתקנה.

3.היתי מחכה בנוסף עם הסאב גם למגבר טוב יותר,המגבר של הג'י בי אל יעשה עבודה לא רעה עם טמפו אך יהיה חלש (יחסית) כדי להוזיז סאבים של 300 RMS למשל סאבים של ג'י בי אל,אלא אם יש בכוונתך לקחת סאב קיקר C12 ואז כבר המגבר ידחף אותו יפה מאוד.

פורסם

טוב, לאחר קריאת ההמלצות הנ"ל ובירור נוסף שעשיתי, עוד מספר שאלות:

1. HU של פיוניר:

1. מה משמעות מספור הדגמים שלהם ואיך אפשר להשוות ביניהם?
    2. ה- 4050 לעומת ה- 3150 לעומת ה- 3250 - מה ההבדלים (למעט המחיר) ומה יותר מומלץ?
    3. אם אני רוצה שיכיל גם BlueTooth - איזה דגם לחפש במחיר של 600-800 ש"ח (אם יש בכלל)?
    4. [*]מגבר JBL CS-60.4 לעומת JBL GT5A604 - מה ההבדלים המשמעותיים ומה מומלץ יותר (שוב, למעט המחיר).

• תוכן חדש...