Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגורים בדירת שותפים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

רציתי לשאול כאן את הסטונדטים \ כאלו שגרים בדירה עם שותפים כמה שאלות על עלויות

מצאתי דירה, 5 חדרים, מסודרת ויפה, עם אנשים נחמדים (כך זה נירא) שעולה לי כ-1300 ש"ח בחודש וזה כולל:

ארנונה, מים, חשמל, יס, אינטרנט, גז...

עכשיו אני מתכוון לעבוד כל השבוע חוץ משבת כל יום מ3 בצהריים עד 10 בלילה... כלומר אני לא יהיה הרבה בבית..

רציתי לדעת בערך מהם עלויות המחייה?

אף פעם לא גרתי לבד, ואין לי נסיון בזה, לכן שואל שאלה כזאת כדי לדעת לפחות בערך הוצאות כמו מזון וכו' שאני לא יודע כמה ואיך, ומה אולי עוד צריך שאין לי מושג...

אשמח לעזרה פה :)

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

אם זה באמת כולל הכול, אחלה מחיר... תבדוק שוב ליתר ביטחון.

יש ועד בית? דמי ועד בית? כל אחד מנקה את הפינה שלו או שמזמינים מנקה לכל הדירה?

תכל'ס, ההוצאה העיקרית היחידה שנותרה היא אוכל, וקשה מאוד לענות על זה.

אם אתה יודע לבשל ואוהב לבשל ולא אוכל מחוץ לבית אפשר להסתדר בלי בעיה עם 500 ש"ח לחודש

(הצלחתי גם ב-300, אבל זאת סתם התעללות), ואם אתה לא יודע לבשל ואתה אוהב לאכול בחוץ,

תכפיל את הסכום ב-2 או ב-3. בקיצור, תלמד לבשל או שתקבל אספקת אוכל מהאימא הפולניה (אחלה סידור לסטודנטים).

דיאודורנט/שמפו/סבון/קרם נגד קמטים/ג'ל לשיער - זניח, כמה עשרות שקלים בחודש.

כביסה - בטל בשישים אם אתה מכבס לבד.

מעבר לאלה, יהיו כל מיני הוצאות קטנות וחד-פעמיות בתחילת הדרך,

על דברים שממש לא קשורים זה לזה - מטאטא, וילון, גרביים, מפצל חשמל, סכו"ם, מנורת שולחן, כותש שום...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמה שותפים נכנסים בדירת 5 חדרים? ארבעה?

כעיקרון עד שלושה שותפים בדירה זה נחשב סביר, למרות שלדעתי שני שותפים זה המקסימום הנסבל. לפי המחיר שציינת והעובדה שהוא כולל הכל, אני מניח שיותר משלושה שותפים ולדעתי כדאי שתחשוב על זה שוב.

בסך הכל ההערכה שנתן לך hans די נכונה מניסיוני האישי, למרות שאצלי דווקא ההוצאות הקטנות בתחילת הדרך היו די גדולות (סדר גודל של כמה מאות שקלים).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בוא אני אתן לך המלצה.

אל תיכנס לדירת שותפים עם עוד 3 שותפים חוץ ממך.

למעט במקרים בהם אתה רווק, וה3 שותפות הם גם חברות בנבחרת הביקיני של שוודיה.:-D

חסוך מעצמך את העונג הזה, בכל מקרה אחר.

under construction..

פורסם

גם אני מייעץ לך להימנע מלהיכנס לדירה עם כל כך הרבה שותפים, בעיקר אם אתם לא, לכל הפחות, חברי ילדות וצבא (או נבחרת המעודדות של שוודיה).

שותף אחד, או מקסימום 2, לא יותר.

עדיף לחפש דירה קטנה יותר, או מחולקת. עדיף שבחדר יהיו שירותים ומקלחת צמודים.

ההוצאות שנאמרו בתגובה 2, סך של כ-500 ש"ח בחודש, נכונות. כמובן, לכאלה שחיים בצמצום יחסי, ולא כולל רכב, בילויים וכו'

בהצלחה

• תוכן חדש...