Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא במקום, לא חוקי, ובכלל לא בסדר להמליץ על כדורים אופיאטיים. שכן הם מסוכנים ללא הכוונה והשגחה רפואית, ממכרים, ויכולים לגרום לתלות ופגיעה באין ספור מערכות בגוף.

סתאאאם! :lol:

תאמין לי שכשקיבלתי אותו (באשפוז ללא יכולת לזוז ועם כאבי תופת בגלל עויתות שרירים בשילוב עם חצי גוף מרוסק) הדבר האחרון שעניין אותי זה הנזקים שלו כי השפיות שלי עניינה אותי יותר.

אחרי שקיבלתי אותו התחלתי להבין את הנרקומנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני עברתי את התהליך הנעים של שתל (אכן, הראצ'ט בפה הוא די מצחיק). ממליץ לך לקחת כדורים ב3-4 ימים שלאחר הניתוח ללא קשר לכאב - עד שיתחיל לכאוב לך, ייקח לכדורים זמן לפעול, ואתה לא רוצה לחכות את הזמן הזה.

יכול להיות שמצבי שונה, שכן עברתי שתל בשן קדמית עקב תאונת רכב (לא כאב עד אחרי הניתוח, וכמעט ולא היה נפוח, אבל בין תהליך עקירת השן הקדמית ועד סיום ההשתלה והצבת התותבת עברה שנה, תבינו לבד מה קורה לבחור בשנות ה-20 לחייו בלי שן קדמית...), אבל הפעולות הכירורגיות עצמן אינן נוראיות. הצד החיובי - הרבה גלידה :wink:

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אפשרי, אבל במקרה כזה צריך להשחיז שן או שנים צמודות לשן החסרה בכדי להרכיב עליהם כתר+כתר נוסף. ולפעמים גם יש צורך לבצע טיפול שורש לשן בריאה בכדי להרכיב עלייה כתר זמני לכן לא עושים זאת ונשארים תקופה מסויימת ללא שן או שינים.

איזה כייף לי :)

פורסם
גם אני עברתי את התהליך הנעים של שתל (אכן, הראצ'ט בפה הוא די מצחיק). ממליץ לך לקחת כדורים ב3-4 ימים שלאחר הניתוח ללא קשר לכאב - עד שיתחיל לכאוב לך, ייקח לכדורים זמן לפעול, ואתה לא רוצה לחכות את הזמן הזה.

יכול להיות שמצבי שונה, שכן עברתי שתל בשן קדמית עקב תאונת רכב (לא כאב עד אחרי הניתוח, וכמעט ולא היה נפוח, אבל בין תהליך עקירת השן הקדמית ועד סיום ההשתלה והצבת התותבת עברה שנה, תבינו לבד מה קורה לבחור בשנות ה-20 לחייו בלי שן קדמית...), אבל הפעולות הכירורגיות עצמן אינן נוראיות. הצד החיובי - הרבה גלידה :wink:

בחורה בלי שתי שיניים קידמיות זה אחלה :-o

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שעושים זה בנייה של פלטה (כמו מה ששמים בפה אחרי שמורידים את ה"קוביות" של הגשר), ועליה תותבת. זה נראה יחסית סביר, אם כי ניתן להבחין בקיומה. עם זאת, כל פעולה שקשורה לפה (אכילה, ומעבר לכך...) קשה מאוד עד שמתרגלים, וגם לאחר מכן, אתה לא רוצה להפתיע את הבחורה עם מהלך סטייל זקן בן 70 (תני לי רק שנייה מותק, אני שם את התותבות בכוס ליד המיטה :-)).

מרק10 כתב:

בחורה בלי שתי שיניים קידמיות זה אחלה :eek:

אולי יותר בכיוון של 4 :roll:

PUG-306 XSI MK2

פורסם

גשר זו שיטה שעדיין קיימת, אך שתל עדיף. בשביל גשר יש צורך "להרוג" 2 שיניים בריאות ע"י טיפול שורש כמו שמרק אמר, וזה חבל כי 2 שיניים בריאות צריכות להדפק. מבחינת מחיר אגב זה לא משנה כי המחיר כמעט וזהה אם עושים שתל או גשר (כשמדובר על שן אחת חסרה). שתל זה גם אסתטי יותר, וגם התהליך מצריך פחות פגישות (יש רק צורך לחכות עד שהוא ייקלט).

פורסם

התכוונתי לסוג של "גשר" (לא יודע אם זה המושג הנכון, לא בקיא למזלי הרב) כפתרון זמני עד ליצירת השתל, אבל אני רואה שזה לא כדאי.

זה רק אני שמתקשה להאמין שרפואת השיניים במאה ה-21 כל כך "פרמיטיבית" ? (מילא בתחום "השיפוצים", אבל גם ברפואה מונעת...)

פורסם

מתעלק ברשותכם על השירשור, הייתי היום אצל רופא שיניים ויש צורך לעקור את כל שיני הבינה, כמובן שכולם כלואות וזה רק באופן כירורגי.

אחריי כל מה שקראתי פה אני ממש מת מפחד מלעשות זאת, אבל אין לי יותר מידי ברירות.

אני מתלבט האם לעקור כל פעם שתיי שיניים(אחת למעלה ואחת למטה מאותו הצד) על מנת לא לעבור זאת 4 פעמים אלא רק פעמיים, יש פה למישהו ניסיון עם זה?

ומישהו מכיר כדור מספיק חזק נגד?! איבופן בכלל לא מזיז לי...

קובי

פורסם

למתעלק החושש:wink::

לי עקרו את כל 4 שיני הבינה, 3 מהן באופן כירורגי, בהפרש של כמה שנים.

עדיף לבצע 2 ועוד 2, בכל מקרה צד אחד מנוטרל לשבוע-שבועיים כשיש עקירה.

אצלי, 2 העקירות הראשונות (באותו צד) בוצעו אצל כירורג פה

עקב גודלה העצום של השן התחתונה, שבכלל נטתה לצד ואיימה לדחוף לי את הלסת החוצה.

העקירות הבאות בוצעו אצל רופא השיניים הקבוע, העליונה הייתה סטנדרטית

והתחתונה הייתה פרוצדורה שנמשכה שעה וחצי.:shock: אני הייתי בסדר גמור,

הרופא כמעט התפגר - הוא נאלץ לפרק את השן למיליון ואחת חתיכות,

ולחפש בכל הקליניקה אחר מאריכים מיוחדים למקדח. אה, וגם תפרים ועניינים, שטויות.

לגבי כדורים חזקים - תתייעץ מראש עם הרופא כדי שימצא לך משהו מתאים, מראש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה, אני אתקן את עצמי. יש לעקור 3 שיני בינה(אחת כבר עקרתי בשנה שעברה)

אני חייל וכל העקירות הם כירורגיות ויעשו בבית חולים תל השומר, הבעיה היא שדרך הצבא אני לא יכול לקבל כל כדור שאני ארצה(או שרק אני חושב ככה?).

גם אצלי השיניים לוחצות כבר על כל הלסת(השן שוכבת ולחוצת את כל השיניים אחד על השני).

אני זוכר ששנה שעברה כשעקרתי את השן שום כדור לא השפיע עליי וממש סבלתי במשך שבועיים.

גם נירוסין ואיבופן יחד לא השפיעו על הכאב.

אגב יש סכנה בלקיחת אופטלגין נוזלי ובמקום לבצוע להשאיר בפה בצד הכואב? שמעתי שמישהו עשה את זה עם נורפן וזה הרדים לו מעט את המקום.

קובי

פורסם

ממליץ לבצע את העקירות הכירורגיות אצל רופא שהוא מומחה לכירורגית פה ולסת,

יש כל מיני שיטות לבצע עקירות, והרופא הוא זה שיחליט מה הדרך העדיפה לפי מדדים שונים וכתלות במטופל שמולו (יש כאלו שמעדיפים הכל במכה בהרדמה מלאה, ויש כאלו שלא יכולים לשלם הכל עכשיו וכו')

מי שבאזור ירושלים טוב יעשה אם יילך למרפאת השיניים בבית החולים הדסה עין כרם ומי שבאיזור המרכז - בביה"ח אסף הרופא או תל השומר.

אחד שיודע. באמת.

פורסם

בכל מה שקשור לניתוחים בפה, ולא עקירות פשוטות, אין ספק שעדיף לשלם מעט יותר וללכת לכירורג.

במידה ומישהו מעוניין בהמלצה, אשמח לספק אחת בפרטי - הבחור טיפל בי ובכל משפחתי באופן יוצא מן הכלל,

וללא תלונה אחת (ואצלי התהליך היה מסובך מאוד). הבחור יקר, ומסיבה טובה (יכלתי לגדוש את הרכב במחיר שעלו הטיפולים:cry:).

KD2 - אם השן הנעקרת היא בצדדי הפה, לא בהכרח חובה לשים גשר זמני. במקרה שלי, עברתי תאונת דרכים שגרמה ל"עזיבתה" של שן אחת באופן קבוע, ולשבירה חמורה של אחרת. מכיוון ובגיל שבו עברתי את התאונה לא היה ניתן לבצע השתל, הזיזו את כל מבנה השיניים בלסת העליונה (מוי כיף) כדי לסגור את הרווח (וכמה שנים לאחר מכן נזקקתי לשתל), ולכן גם לא היה ניתן לבצע גשר (והאמת, עדיף שכך, לגשר כפי שכבר נאמר יש סיכונים משלו).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

תעשה אצל כירורג טוב שתבחר לבד ולא יכאב לך בכלל. אני עקרתי 2 שיני בינה יחד ולא היו כאבים או הגבלות באכילה (לא לקחתי אפילו אקמול).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...