Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1) איך יכול להיות שסובארו B3 איטית יותר מB4 עם בדיוק אותו מנוע (2 ליטר, ידנית או אוטמטית)?

2)למה סיאט לאון (1.8 טורבו) עולה פחות מאיביזה FR שיותר חלשה איטית וקטנה מהלאון?

:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

פורסם

1. בידני - אולי יחסי העברה שונים בגיר, אווירודינמיות. באוטומט - גיר שונה (רגיל מול רציף).

2. מיצוב, אולי ארץ ייצור. היא גם לא עולה פחות אלא אותו הדבר (150 אלף).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

^

הבחור דיבר על שני דגמים ספציפיים -

לאון TSI ידנית אכן זולה יותר מהFR ב10 אלף, למרות הבדלי הממונט הכוח הברורים לטובת הלאון והיתרון של הלאון על האיביזה בכל פרמטר אחר.

בעל הבית בצ'מפיון השתגע? :-P

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הסבר הגיוני יכול להיות שהלאון 1.8 TSI איננה ממותגת כרכב ספורטיבי אלה כמשפחתי וגרסאות הספורט שלה הן הFR והקופרה בעוד האיביזה FR ממותגת כספורטיבית וגם חדישה יותר.

את דעתי כבר אמרתי שהלאון היא עסקה טובה בהרבה נכון להיום מהאיביזה, אבל בכל מקרה המחיר של הFR לא ישאר כך לאורך זמן וטוב יעשו צ'מפיון אם ידאגו לייבא גרסה ידנית שלה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
1. בידני - אולי יחסי העברה שונים בגיר, אווירודינמיות. באוטומט - גיר שונה (רגיל מול רציף).

2. מיצוב, אולי ארץ ייצור. היא גם לא עולה פחות אלא אותו הדבר (150 אלף).

רוני

רוני צודק, התבלבלתי בין הלאון הידנית לאוטומתית (לאון ידנית עולה כמו FR DSG ), למרות זאות יש הפרש של 10 כ"ס לטובת הלאון.

עוד תופעה מעניינית, אוקטביה DSG עם אותו מנוע כמו של הלאון עולה 12K פחות .

בקשר לסובארו, מעניין איך המהנדסים שלהם הצליחו להתגבר על הפרש משקל של 75 קלוגרם (1345 מול 1420) ועוד להרוויח 0.1 במיאוץ למאה ו17 קמ"ש למהירות המירבית וגם להיות יותר חסכונית מחוץ לעיר (תוספת של הילוך 1 מסוגל להביא לכזה יתרון?).

פורסם

לאון ידנית עולה 15K פחות מהאיביזה FR שמגיעה רק עם DSG.

אותה לאון עם DSG עולה 150K שזה באמת דיי דומה ךמחיר הFR.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
רוני צודק, התבלבלתי בין הלאון הידנית לאוטומתית (לאון ידנית עולה כמו FR DSG ), למרות זאות יש הפרש של 10 כ"ס לטובת הלאון.

עוד תופעה מעניינית, אוקטביה DSG עם אותו מנוע כמו של הלאון עולה 12K פחות .

בקשר לסובארו, מעניין איך המהנדסים שלהם הצליחו להתגבר על הפרש משקל של 75 קלוגרם (1345 מול 1420) ועוד להרוויח 0.1 במיאוץ למאה ו17 קמ"ש למהירות המירבית וגם להיות יותר חסכונית מחוץ לעיר (תוספת של הילוך 1 מסוגל להביא לכזה יתרון?).

אוקטביה DSG עולה פחות גם בגלל מיצוב או רמת אבזור.

וסובארו - קל מאוד. יחסי העברה בתיבת ההילוכים יכולים להשפיע הרבה מאוד. מספיק למשל שבאחת המכוניות ההילוך השני לא מגיע ל-100 ובשנייה כן בשביל לשנות את ה-0 ל-100 משמעותית. בנוסף, תיבה רציפה מנצלת טוב יותר את ביצועי המנוע.

17 קמ"ש במהירות מרבית - גם תלוי ביחס ההעברה הסופי ובתיבה הרציפה (יכול להיות שבאוטומטית ניצול הכוח פחות טוב וקרוב למהירות המרבית אין לה מספיק כוח לדחוף את האוטו קדימה). בנוסף, לאווירודינמיות השפעה גדולה על המהירות המרבית ויכול להיות שזו של ה-B4 פשוט טובה יותר. אותו הדבר בנוגע לחסכון בדלק - שיוט בסל"ד נמוך יותר יכול להביא לתוצאה טובה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקשר לסובארו,אני מניח שאתה מתכוון לB4 החדשה.

אם כן יש הבדל גדול: לB3 תיבת טיפטרוניק בעלת 4 הילוכים,לB4 החדשה תיבה רציפה בעלת 6 הילוכים.

התיבה הרציפה,כשמה כן היא,מבצעת העברת הילוכים בצורה הרבה יותר מהירה (10 מאיות השניה אם אני לא טועה,בDSG לדוגמא מהירות העברה של 2 עשיריות השניה) ולכן מאבדת פחות כוח בהעברה,ולכן מהירה יותר וחסכונית יותר,בנוסף למס' הילוכים גדול יותר שגורם בדר"כ לשיוט בסל"ד נמוך יותר.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אם כן יש הבדל גדול: לB3 תיבת טיפטרוניק בעלת 4 הילוכים,לB4 החדשה תיבה רציפה בעלת 6 הילוכים.

התיבה הרציפה,כשמה כן היא,מבצעת העברת הילוכים בצורה הרבה יותר מהירה (10 מאיות השניה אם אני לא טועה,בDSG לדוגמא מהירות העברה של 2 עשיריות השניה) ולכן מאבדת פחות כוח בהעברה,ולכן מהירה יותר וחסכונית יותר,בנוסף למס' הילוכים גדול יותר שגורם בדר"כ לשיוט בסל"ד נמוך יותר.

התכונתי לידנית

פורסם
וסובארו - קל מאוד. יחסי העברה בתיבת ההילוכים יכולים להשפיע הרבה מאוד. מספיק למשל שבאחת המכוניות ההילוך השני לא מגיע ל-100 ובשנייה כן בשביל לשנות את ה-0 ל-100 משמעותית. בנוסף, תיבה רציפה מנצלת טוב יותר את ביצועי המנוע.

אתה מדבר על גרסאות ידניות או אוטומטיות? כמו כן אינני מסכים איתך על תיבה רציפה וניצול טוב יותר. אולי רק בתנאי מסוים אחד - DRIVE. אך ל-D משלבים בעיקר ביציאה לכביש מהיר, כי ההילוך הרביעי בתיבה אוטומטית של סובארו הוא אפילו לא הילוך, הוא OVERDRIVE עם יחס העברהפחות מ-1 (נדמה לי 0,69). התיבות הישנות יותר, ללא הטיפטרוניק, יותר חכמות מאלה של B3. יש הרבה יותר אופציות תפעול, לכל מצבי הנהיגה.

אז מה?היא מגיע ל-100 קמ''ש בהילוך שני, המהירות המקסימלית שלו יותר גבוהה מ- 100 קמ''ש.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יכול להיות שעליתי על משהו לגבי B3 איטית יותר לאומת B4........ יכול להיות מכיוון של-B4 מערכת פליטה מפוצלת וזה נותן לה יתרון של נשימה בריאה יותר ועוד כמה חלקיקי שנייה בהאצה ? ל-B3 מערכת פליטה לא מפוצלת (רק ל-WRX ו-WRX STI).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...