Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מציף וולוו 740

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברשותי וולוו 740 שעברה שינוי לאחרונה למנוע קרבורטור שנלקח מוולוו 240 מדובר בקרבורטור SOLEX

הקרבורטור עבר שיפוץ יסודי ,נוקה והוחלפו לו שלושת הדיאפרגמות :עומס,תאוצה ומשנק.

המצוף כוון 33.8 מ"מ לפי היצרן וההצתה כראוי,למרות הכל :wink: עושה רושם שהקבורטור מציף לא עד כדי דימום מנוע

אבל זה מתבטא בפרט בעומס המנוע לא מגיב ישר לדוושת הגז אלא לאחר שנייה ואז מרגיש מעין שחרור והאצה חזקה

ודבר נוסף הוא קושי בהתנעת מנוע חם ו"ממשיך לעבוד לאחר כיבוי" .

מה שלא הבנתי בקרבורטור זה הוא שישנה דיאפרגמה שסוגרת מעבר אורור תא מצוף דלק בלחיצת דוושה ופותחת אותו בסרק

האם זה אמור לעבוד ככה???

שבוע טוב לכולם.

פורסם

שלום רב !

צלם את פתח אורור תא מצוף, ואת הדיאפרגמה, הסוגרת את פתח האורור.

בדוק באם לא קיים טפטוף דלק בסרק, לתוך הסעפת יניקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב !

צרפת לינק שבור, שלא ניתן לפתיחה, צרף שוב לינק חדש.

רצוי בתקריב, עם תמונה של הדיאפרגמה האחראית, על סגירת פתח האוורור.

בברכה

צביקה

פורסם

היי צביקה ,

אני מרגיש שאני יוצא מדעתי :-) מהרקבורטור הזה,הבאתי מהפירוק 2 קרבורטורים והצלחתי להשיג קיט שיפוץ מלא

בשניהם הוחלפו דיאפרגמת תאוצה,דיאפרגמת עומס(3 ברגים מהצד) ודיאפרגמת צ'וק,אטם מרכזי ,מחט מצוף (2.1) \

כיוון מצוף 33.8 מ"מ ,כיוון C/O והחלפת דיאפרגמה אחראית פתיחת מצערת שנייה כולל צנרת ואקום חדשה.

בשני הקרבורטורים תופעה זהה של חוסר דלק\ הצפה לעיתים מורגש שהמנוע מאבד כוח והדוושה לא מגיבה כמו שצריך

אלא לאחר לחיצה "עמוקה" ואז כמובן מיתקבל קיקדאון , שיפצתי בעבר קרבורטורים של סובארו (בערך 10 :wink:) לאף אחד

מהם לא היתה תקלה חוזרת למעט משאבת האצה לא אורגינלית (אני חושב צבע ורוד אם אני לא טועה).

אני חושב שהיתיאשתי סופית ואני אחליף את הסעפת עם קרבורטור של סטומברג של מודל יותר ישן בלת ברירה.

אם יש לך איזשהוא רעיון יצירתי סופי אני אשמח לקבל אותו באהבה.

בתודה מראש אלי.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום אלי.

לפי התמונה הקארבורטור לא מורכב נכון ואני מכווה שעדיין לא נגרם לו נזק.

בעם צביקה רחוק לך אני מזמין אותך עם הקארבורטור למכון שאני עובד בו להרכבה וכיוונים נכונים .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים היה רגוע:-) הקרבורטור הזה הוא השני שהבאתי ורק בכדי להמחיש את הדגם אפילו לא סגרתי

את הברגים של החלק העליון ולא הצמדתי אותו לתחתון.

פורסם

עדכון קטן בעל משמעות גדולה:

לאחרונה הסבתי את מערכת ההזרקה המכאנית לקרבורטור,כמו כן הוצאתי את 2 משאבות הדלק שהיו קיימות ברכב

והרכבתי צינור 10מ"מ מהצינור הקשיח מתחת לרכב עד למשאבת דלק,דבר מוזר שאני ניתקל בו הוא לאחר נסיעה

שהרכב בפרט לא סוחב בעליות ,המסנן דלק כמעט ריק לחלוטין ושהרכב עומד בסרק רואים זריקות קטנות של דלק אבל

לא זרם ממשי,משאבת דלק הוחלפה למשומשת ולאחר מכן לחדשה בשל חשד של אספקת דלק לקוייה,למישהו יש רעיון יצירתי???

פורסם

אלי שלום רב !

אני מניח שהמשאבת דלק חשמלית, היכן היא מורכבת בתא המנוע?

האם קיית מערכת החזרת דלק לטנק הדלק?

האם סתמת אותה?

האם בדקת ספיקת משאבת הדלק במקום, על ידי הזרמת דלק לכלי שקוף וריק, כאשר מתג ההצתה פתוח, והדלק זורם, לכוון הכלי השקוף?

איזה משאבת דלק של סובארו/ מיצובשי?

האם קיים ממסר לפני משאבת הדלק?

האם המשאבה מתחממת

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום רב!

משאבת הדלק היא מכנית ,קיימת מערכת החזרה לטנק דלק וסתמתי אותה .

היום לאחר נסיעה ראיתי כי מסנן הדלק ריק כמעט לחלוטין וכי קיימת זרימה קבועה אליו אני מסיק שהקרבורטור מתמלא

משאבת הדלק מפסיקה לעבוד ואז ממשיכה שהלחץ יורד(כי אין לי מסנן "בועות") והדלק זורם ישירות ממסנן הדלק לקרבורטור.

בדקתי כי דלק לא מטפטף לסעפת יניקה בסרק וכי בלחיצת גז ישנה זרימה נאותה (כמו ספריי) למצערת ראשית .

מה שכן גיליתי להפתעתי היום שאני פותח את מכסה הפלסטיק העליון של הקרבורטור אני שומע מעין משיכת אויר חזקה ממנו

ושאני סותם את 2 "הלועות" עם היד אין לי משיכה חזקה וכיבוי מיידי של המנוע (אני זוכר שביצעתי בעבר הרחוק בדיקות כאלו)

יש לך כיוון מחשבה ,אני מקווה שאני לא משגע גם אותך:-) ,בתודה מראש אלי.

נ.ב עוד אינפורמציה קטנה לבעייתי הגדולה:הדלקת בוקר מבוצעת ללא לחיצת דוושת גז עם משיכה של 3/4 צו'ק,

ההנעה היא מידית ללא שום עכבות אבל לאחר שנייה ישנה הרגשה של הצפה ו"טרטור מנוע" אני מחזיר את המשנק לחצי

לוחץ מעט גז ואז המנוע "מיתייצב"

פורסם

אלי שלום רב !

האם המנוע הקודם לא היה מוזרק, לפני שהוסב לקרבורטור?

לדעתי סתימת מערכת ההחזרה לטנק היתה טעות, יש להשאיר אותה פתוחה, או לשלב בה מסנן בועות.

למסנן הדלק אסור שיהיה ריק ומשאבת הדלק אמורה להזרים לא לחץ דלק קבוע, מבלי שתוכל לדעת מתי היא מפסיקה זאת, ממבט חזותי.

משיכת האוויר החזקה בעת פירוק מכסה הפלסטיק לא תקינה.

התנעת המנוע ללא לחיצה על דוושת התאוצה, היא כמובן תקינה, אך עלייך להחזיר מייידית את כבל הצוק יד לשתי שליש ממהלכו, עד להגעת המנוע לסלד יציב, ולא חנוק מתערובת דלק עשירה, וחנוקה בגלל סגירת יתר של הצוק.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שוב שלום !

אני חושב ש"עליתי" על משהו ,הואקום האחראי על פתיחת מצערת שנייה הוחלף בואקום מקרבורטור של סקודה

מפאת חוסר דיאפרגמת ואקום תקינה של הקרבורטור שברשותי (רובן שבורות בבסיס שלהן) ,הדיאפרגמה המאולתרת

הורכבה עם בורג אחד ושמתי לב היום לאחר נסיעה במנוע דומם כמובן וסוף מהלך דוושה עם משיכת אויר מהדיאפרגמה לדמות

מצב של ואקום והרי זה פלא: המצערת השנייה זזה אולי במקצת ,לדעתי זוהו חלק גדול מבעיית הסחיבה שלי (תקן אותי אם אני

טועה) ואולי גם חלק מצלצול המנוע שמופיע לאחרונה כי הצלצול וחוסר הסחיבה "באו ביחד" , אני מקווה שזה זה ובאה מנוחה

ליגע.

פורסם

שלום רב !

הרכבת הדיאפרכמה לציר המשני עם בורג אחד לא תקינה, אך עדיין לא הכרחי שזה ימנע מהזרוע לנוע בעת מעבר וואקום לדיאפרגמה , וזאת בתנאי שהבורג הבודד שמורכב, מחוזק חזק, ומונע מכל המכלול לנוע יחד עם משיכת הדיאפרגמה, ובכך הוא מונע מהציר השני להיפתח.

בכל מקרה, איני רואה קשר ישיר לצלצול המנוע, שאמור לא לצלצל שלא בעומס מלא על המנוע.

"ליגע לא תבוא לעולם מנוחה, טל מלמטה טל מעל, מבית אלפא עד נהלל"!

לא הגבת בנוגע לצינור החזרת דלק לטנק, ומסנן הבועות שחיוני ומונע, ירידת לחץ דלק בעומס ממשאבת הדלק.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שבת שלום !

ראיתי בבירור כי הדיאפרגמה אינה מושכת את המצערת השנייה בעומס מכיוון שקיבלה עיוות בהיותה תפוסה על בורג אחד

הרכבתי אותה מחדש ואכן הרכב מגיב יותר יפה לדוושת גז מבעבר ,אני לתומי חשבתי כי אם המצערת השנייה אינה ניפתחת

זה אומר בבירור כי אין אספקת דלק תקינה ומשום זה המנוע יצלצל .

המסנן בועות לעת עתה לא מורכב על הרכב אבל זה עלול לגרום בעיות צביקה?

תודה על תגובותך עד כה,אלי.

• תוכן חדש...