Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל.

אני לא מכיר ספציפית את המצב ביונדאי גטס, אבל בהרבה מכוניות אחרות ההתאמה של הפילטר התחליפי לתיבת האוויר אינה מושלמת, או שיש מרווחים, שגורמים לחדירת אוויר לא מסונן, או שהפילטר נכנס "בלחץ"

וגם בחלק מהמקרים שטח הסינון (כלומר מספר כפלי הנייר) בפילטר התחליפי קטן יותר לעומת זה של המקורי. כלומר הפילטר התחליפי יסטם מהר יותר.

תזכור, מרווחי הטיפולים, שהגדיר היצרן, מתייחסים לשימוש בחלפים מקוריים.

אם לדוגמא, יש לפילטר התחליפי חצי מכמות הנייר, צריך גם להחליף אותו בתדירות גדולה פי 2.

פורסם
יש הבדל.

אני לא מכיר ספציפית את המצב ביונדאי גטס, אבל בהרבה מכוניות אחרות ההתאמה של הפילטר התחליפי לתיבת האוויר אינה מושלמת, או שיש מרווחים, שגורמים לחדירת אוויר לא מסונן, או שהפילטר נכנס "בלחץ"

וגם בחלק מהמקרים שטח הסינון (כלומר מספר כפלי הנייר) בפילטר התחליפי קטן יותר לעומת זה של המקורי. כלומר הפילטר התחליפי יסטם מהר יותר.

תזכור, מרווחי הטיפולים, שהגדיר היצרן, מתייחסים לשימוש בחלפים מקוריים.

אם לדוגמא, יש לפילטר התחליפי חצי מכמות הנייר, צריך גם להחליף אותו בתדירות גדולה פי 2.

אז עדיף מקורי בשביל עוד 30 שקל

יונדאי גטס :-D

פורסם

בהחלט עדיף ורצוי מקורי.

מסנן מקורי מתוכנן היטב הן למעבר האויר דרכו והן לרמת סינון חלקיקים טובה ומדויקת.

מסנן אויר תחליפי הנו רק חיקוי סתמי של גיבוב חומרים.

יש גם לדגמי מכוניות שונים מסנני OEM, שזה מיצרני המשנה עבור יצרני הרכב ואלו מסננים איכותיים.

בברכה - רפי לין

פורסם
בהחלט עדיף ורצוי מקורי.

מסנן מקורי מתוכנן היטב הן למעבר האויר דרכו והן לרמת סינון חלקיקים טובה ומדויקת.

מסנן אויר תחליפי הנו רק חיקוי סתמי של גיבוב חומרים.

יש גם לדגמי מכוניות שונים מסנני OEM, שזה מיצרני המשנה עבור יצרני הרכב ואלו מסננים איכותיים.

בברכה - רפי לין

תודה

בסוף קניתי את המקורי מיונדאי

אפשר לנעול

יונדאי גטס :-D

פורסם

ספציפית לגבי מסנן אויר לגטס (מק"ט 28113-1C000) הייתי ממליץ לשים או מקורי או

כמו שרפי לין כתב OEM. הוא עולה חצי ומסנן באותה רמה בדיוק. (ההבדל באמת הוא 20-25 ש"ח הבדל).

אבל ישנם מסננים ביונדאי שהייתי ממליץ לשים רק מקורי.

לדוגמא, ביונדאי אקסנט מ 06, מסנן האויר (28113-1G000) ישנם סיבי זכוכית שדבוקים לנייר ומגבירים

את איכות הסינון. עוד לא נתקלתי באף מסנן אחר מלבד המקורי שיש לו את הסיבי זכוכית האלה.

דרך אגב, יש ביונדאי גם מקרים להיפך כמו בH100 דיזל הישנים:

שם המסנן החליפי OEM לדעתי באיכות טובה יותר מהמקורי והוא גם בא עם כנפיים שאין למקורי.

פורסם

שלא נדע, אבל יש מקרים שעדיף הורים מאמצים על פני ביולוגיים. אז זו אינה בהכרח דוגמא טובה.

ברור שתמיד עדיף המקורי. אני חושב שהשאלה הנכונה היתה למעשה "כמה נורא יהיה לשים מסנן לא מקורי?"

וכמו שענו, יש מקרים בהם ההבדלים משמעותיים יותר ויש מקרים בהם פחות.

אם ההבדל במחיר מאוד משמעותי ומכביד על הכיס, אני הייתי נוקט בגישה של עדיף מסנן חליפי חדש על פני מקורי סתום.

• תוכן חדש...