Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול לקחתי פיג'ו 206 XLINE לבדיקה בקומפיוטסט אשדוד. הרכב עם גיר ידני, מודל 2004, 109K ק"מ יד שנייה כשהבעלים הנוכחי מחזיק ברכב פחות מחצי שנה (סיפר סיפור על תאונת אופנוע ש"זיכתה" אותו בהרבה כסף מהביטוח והוא משדרג להונדה - "כל המשפחה שלי הונדה, רק הונדה...").

הרכב טופל ביד הקודמת במוסך מורשה והוצאתי פלט טיפולים (מצורף), רק שגיליתי שהוא לא אומר לי הרבה. אם מישהו יכול להעיף מבט ולהגיד אם הכל נראה בסדר זה יהיה מצויין. הטיפול האחרון במורשה היה בדצמבר 08' והבחור אמר שעשה טיפול לא מזמן במוסך לא מורשה (אין שום תיעוד).

תוצאות הבדיקה הסופיות מצורפות ואם יש צורך בשאר העמודים, אוכל להעלות גם אותם. ברכב התגלו מספר ליקויים:

לרכב יש נזילת שמן וצריך להחליף מחזיר שמן, מה שיצריך פירוק של הגיר. מישהו יכול להעריך כמה יעלה התיקון הזה?

בנוגע לבעיה בחיישן מצערת, הבעיה מוכרת למישהו? איזה טיפול זה מצריך?

האם הבעיה בשלדת מרכב היא ממש שולית או שיתכן שיש עליה ירידת ערך כלשהי? (הבוחן אמר לי שזה די זניח ומאוד נפוץ ב-206)

חשוב לציין שהבחור עובד באיזור התעשייה של קומפיוטסט והוא בעצמו מכונאי. למרות שניסה כל הזמן להיות "ראש קטן" ולענות לי כאילו הוא לא מכיר את הסביבה (איפה זה קומפיוטסט/מוסך מורשה), בזמן הבדיקה גיליתי שהוא מכיר בקומפיוטסט חלק מהעובדים וגם במורשה נראה שהייתה היכרות מוקדמת (וזה אחרי שהוא אמר לי שהוא לא יודע איפה יש מורשה באשדוד!!). האם יתכן שמכון כמו קומפיוטסט יסכן את שמו בהטיית תוצאות הבדיקה?

דבר נוסף שצרם לי הוא שהמנוע פשוט מבריק- בלי טיפת אבק! מה שעלול להעיד על התעסקות יתר עם המנוע- מה אתם אומרים על זה?

כפי שניתן להבין מכל האמור לעיל, לא הייתה לי כימיה טובה עם המוכר ואני מרגיש כאילו יש לי מספיק סימני שאלה כדי לוותר על ה-500 ש"ח שהלכו על הבדיקה ולהמשיך הלאה. מצד שני, אני חושב שכבר נהייתי פרנואיד ואני חושש שכך לעולם לא אמצא רכב (אני מחפש כבר הרבה זמן). אשמח מאוד לשמוע חוות דעת.

תודה רבה לכל העונים

tipulim 1.pdf

tipulim 2.pdf

tipulim 3.pdf

bdika.pdf

פורסם

בגדול הרכב מטופל לפחות בתקופה של הבעלים ה1, יכול להיות שיש פה משהו מסריח עם הבחור והמכון בדיקה, אני הייתי ממליץ לך לקחת את הרכב למכונאי שלך שיסתכל על הרכב, כמה הוא דורש על הרכב? כמה המחירון?

פורסם

המחירון 39 אבל לרכב יש תוספות שלא ממש מעניינות אותי (מגנזיום, בקליות) שמעלות לו קצת את המחיר. הוא מנסה למכור כבר הרבה זמן- התחיל מ-43 ולאט לאט ירד. היום דורש 39K

בכל מקרה, במידה ואחליט לקנות את הרכב, אני חושב שזה רעיון טוב מאוד לקחת אותו למוסך שאבחר כדי לקבל הצעת מחיר לתיקון הנזילה.

מה בקשר לשאר הריג'קטים?

פורסם

בין לומר בע"פ לבין טופס כתוב יש הבדל, לכן כמו שכתבו לך מעלי, קח את הרכב למישהו שאתה סומך עליו, פחח שיבדוק את השילדה, אפילו תשלם לו עוד 50 ש"ח אם בא לך על 2 דקות עבודה שיעשה סיבוב מתחת לרכב ויבדוק מה תיקנו בשילדה, כי בטופס הבדיקה כתוב תיקונים, ולא מפורט איזה תיקונים. אח"כ כדאי שגם מכונאי שאתה סמוך עליו יבדוק.

בנוסף קח בחשבון אלפיה - אלפיה וחצי לתקן את זוג הבולמים הקדמיים, ועוד משהו כמו 100 - 150 אם באמת נדרש כיוון פרונט.

חוץ מזה, תבדוק מאיפה נזילות השמן (לרכבים האלה יש מחלה ידועה שאטם ראש מנוע נפרץ באיזור 100K ק"מ , פתיחת ראש מנוע ותיקון במורשה יעלו לך כ 2500 ש"ח)

אם הכל עובר חלק (פגיעת השילדה באמת עם משמעות נמוכה) , סע למורשה לקבל הצעת מחיר על התיקונים ותקזז את זה ממחיר הרכב.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

סתם לידע כללי בתור אחד שיש לו והיו לו206 (הקודמת 1.4 ידני ועכשיו 1.6 אוט') הרכב הזה לא הולך מחירון אלא אם כן הוא שמור בצורה מטורפת ועם ק"מ בריצפה, ההיצע במקרה הזה גדול בהרבה מהביקוש כך שאם תסתכל באינטרנט אתה יכול לראות 206 שמפורסמת כבר חודשים(אני לא מדבר על רכבים שמורים עם ק"מ נמוך מאוד אלא על רכב ממוצע) ועוד אתה בעצמך מודה שהוא מנסה למכור את הרכב הרבה זמן.

אני חושב שיש מה לסדר ברכב בין אם זה הנזילה ובין אם זה המצערת וגם מנורת ABS דולקת כך שאתה צריך להוריד לו עוד מהמחיר, לדעתי תיקח אותו למכונאי שלך, לפני זה תכין את המכונאי שלך שאתה בא ושינפח קצת את הליקוים אם באמת הלקויים שהמכונאי שלך מצא תואמים לליקוים בבדיקה הכל עניין של מחיר.

פורסם

טוב, כרגיל עצותיכם שוות זהב ואני יאמץ אותן בחום. ביום ראשון אקח את הרכב למוסך שאני מכיר להערכת נזקים ואתמקח על המחיר (וזה רק בהנחה שהוא יסכים לגלות גמישות במחיר). כל מה שאני רוצה זה לוודא שהרכב שווה את הסכום שאשים עליו ושאני לא צפוי לבלות איתו שנה שלמה במוסכים על דברים שהיו "כתובים על הקיר".

nepet: ממה שאני הבנתי מתוצאות הבדיקה לא היו תיקונים בשלדה אלא רק במרכב ממכות קלות. האם אני טועה?

כמה אתם חושבים שצריך עוד להוריד במחיר הרכב כדי שיהיה ראוי לקנייה? (אני מודע לבעייתיות שבשאלה הזו ובכל זאת הייתי שמח אם מישהו היה זורק קצת מספרים באוויר).

פורסם

לפי הבדיקה שהצגת לא היו תיקונים בשילדה אלא רק במרכב

תיקח אותו למוסך שלך תבקש הצעת מחיר על תיקון AIR BAG שזה יכול להיות יקר, תיקון הבעיה במצערת(שזה בד"כ החלפה)

החלפת 2 בולמים קדמיים (אישית אני חושב שזה כסת"ח אבל בשבילך זה עוד קלף מיקוח במחיר)

ותיקון הנזילה (אמרתה שצריך לפרק את הגיר לא?) תציג לו כמה עולה התיקון תבקש שיוריד לך את עלות התיקון מהמחיר, אל תסכים שהוא יתקן את הליקוים כי אם הוא מכונאי הוא יכול לנקות את המצערת ולהגיד החלפתי,לשטוף את הנזילה ולהגיד החלפתי אטם,

אין לך מה להפסיד תזרוק לו איזה מחיר שבא לך (כמובן מחיר הגיוני) לדעתי תוריד את עלות התיקון של כל הליקוים ותנסה להוריד לו עוד במחיר.

פורסם

nepet: ממה שאני הבנתי מתוצאות הבדיקה לא היו תיקונים בשלדה אלא רק במרכב ממכות קלות. האם אני טועה?

אתה לא טועה, לא היו תיקונים בשילדה , זה אכן במרכב, טעות שלי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

שים לב שהרכב לפני טיפול גדול שכולל טיימינג, טיפול שעלותו היא באזור ה2000 ש"ח. אל תשכח לשקלל גם את זה למחיר. אם אין תיעוד - אין טיפול.

בסך הכל לפי תוצאות הבדיקה אין משהו שצריך להטריד אותך במיוחד. יש תקלות שצריך לטפל בהן, אבל אין נזק רציני או עדות לתאונה רצינית כך שמהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע. קשה לי להאמין שסוחר שמגיע לעשות קומבינה על חשבונך יסתחבק בגלוי עם עובדי המכון לפני הבדיקה, הם בדרך כלל חכמים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה אתה צודק, אבל הוא לא הסתחבק, בכל הפעמים שזה קרה (לפחות שלושה מקרים) היה זה העובד שפנה אליו, והוא עשה ככל יכולתו לצמצם את התקשורת. שאלתי אחד מהם אם הם מכירים והוא ענה לי בלגלוג שהם מכירים מחדר הכושר ושלא אדאג, לא ישנו את הבדיקה בגלל שהם מכירים (מה שכמובן גרם לי להתחיל לדאוג).

האמת היא שלא נראה לי שהוא סוחר, אבל כנראה שמשום מה הוא מעורבב היטב בתחום המוסכים. מה שהפריע לי זה שממש ניכר היה שהוא מנסה להסתיר את זה שהוא מכיר שם הכל (הדוגמא הטובה ביותר היא שהוא טען שאינו יודע איפה המורשה באשדוד וכשהגענו לשם הסתבר שהוא ביקר שם לא מזמן).

בקיצור, במחשבה שניה אני חושב שכלל לא הייתי טורח להעלות את הרכב לבדיקה, אבל מכיוון שלא "חלב על בוכים שנשפך" ונראה לי שהבדיקה יצאה בסה"כ סבירה, אולי כדאי לשקול את העניין בכל זאת אם יהיה מוכן לרדת במחיר. אגב, יש לך הערכה כמה יעלו התיקונים? מההערכות שקיבלתי עד עכשיו התיקונים+טיפולים מצטברים כבר ל 4-5K ש"ח.

פורסם

תבדוק טוב טוב את נושא כריות האוויר, ראשית מפאת חשיבות הבטיחותית הרבה, ושנית העסק יכול להיות יקר מאוד.

דבר נוסף מערכת הדלק נבדקה טופלה מס' פעמיים, אבל לפי הדו"ח כנראה שיש עדיין בעיה כלשהיא, תבדוק גם הנושא הזה.

לפי הסטוריית הטיפולים הוחלפו משאבת מים, רצועת תיזמון ומיסב מותחן, כך שבכלל לא בטוח שצריך לעשות טיפול טיימינג בקרוב.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

שוב תודה לכל העונים.

אני מתכוון להציע לו להוריד את המחיר ב-3-4K בגלל: הנזילה, המצערת, מנורת ABS דולקת וטיפול שיצטרך לקרות מייד לאחר הקנייה (לא הבנתי אם צריך טיימינג או לא. טיימינג הוחלפה פעם אחרונה ב-08.2006 כשהיו לרכב 50K ק"מ. מישהו?). במידה ויסכים להורדה הזו מראש, ניפגש מחר וניקח את הרכב למוסך שאבחר לוודא שלא היו הטיות בבדיקה ולמוסך מורשה שיגידו מה הבעיה עם ה-ABS. נשמע הגיוני?

• תוכן חדש...