Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף מצאתי עוד תמונות של הדרבי :lol:

הייתי בן 14-15

000000 054.jpg

000000 057.jpg

000000 056.jpg

000000 055.jpg

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יום אחד מצאתי בפרדס מיכל דלק מדברי של ימהה XT600 טנרה, כמובן שהרכבתי אותו על הדרבי.....

מה שאני זוכר שהמיכל התאים לשילדה של הדרביכאילו תוכנן עבורה ובירזי הדלק נלקחו מאיזה סוזוקי.

הבעיה היחידה היתה שאם הייתי ממלא יותר מחצי מיכל דלק אז הדרבי לא היה מסוגל לזוז מהמישקל...

דרבי FD טנרה :lol:

000000 058.jpg

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם
דווקא הצבעים של המיכל ממש מתאימים לדרבי!

הדגם FD לא זכור לי מה ההבדל מול הדגם הרגיל שהיה?

חן.

מבחינה מכאנית ושילדה, הוא היה בדיוק כמו האירופה.

השינוום היו קוסמטיים בעיקר (פלסטיקה) ובלם דיסק מקדימה.

פורסם

השילדה של כל הדרבים זהה, האירופה שונה מהסופר "במגן מנוע" בלבד, הזרוע האחורית היא זו שהתחלפה והבולמים של האירופה היו גם עם אויר.

הFD למעשה הגיעה עם זרוע אחורית מונושוק, והייתה מתעקמת יחסית בקלות, הבולמים הקדמיים הצתמקו חזרה והגלגל הקידמי קיבל דיסק לבלימה.

למעשה הFD היה דגם מתקדם יותר של היומבו ולא הממשיך של האירופה, ההצתה הייתה עם פלטינה(באירופה אלקטרונית) הגיר היה עם 4 הילוכים(באירופה 6) והצילנדר היה מצופה כרום עם שסתום עלים(באירופה ללא שסתום עלים), כמו כן הFD הגיע עם אגזוז לחץ במקור בשביל לקבל עוד איזה חצי חמור להספק.

תאמת לא מובן למה דרבי החליטו לגנוז את דגם האירופה המשוכלל והמתקדם יותר ולייצר אופנוע עגלתי מבלי שום מאפיין טכנולוגי פרט לבלם הדיסיק הקדמי.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
סוף סוף מצאתי עוד תמונות של הדרבי :lol:

הייתי בן 14-15

ממש מדליק

מזכיר מאוד את הטיאס בגלל הפנס

מתי אתה מעדכן את האשכול של הטיאסים?

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים,

חלפה למעלה מחצי שנה מאז העדכון האחרון בעניין "נסיך 3 " (נובמבר 2010 הודעה 172). מדי פעם צצו עניינים קטנים כגון שיפוץ סטנד הטיפולים שרכשתי (דצמבר 2010 הודעה 177) וכמובן רכישת הסובארון "גברוש" בפברואר 2011 לגביו פתחתי שרשור נפרד. אז הנה תקציר האירועים במהלך החודשים שחלפו. אני מתריע מראש שזה הולך להיות ארוך, אז תכינו קפה, תתרווחו בכסא, ואני מקווה שתיהנו מהקריאה לפחות כמו שאני נהניתי מהכתיבה.

על פי התכנון המקורי, חשבתי לנצל את חודשי החורף לשיפוצו של הדרבי יומבו = "נסיך 3". רכישתו הלא צפויה של הסובארון גרמה למצוקה תזרימית של מזומנים והיוותה מכה אנושה לקופה הקטנה שיצרתי בעמל רב והעלמתי במשך זמן ממושך מעיניה החוקרות של הנשמה. בנוסף למצוקה הכספית, נתתי לנשמה הבטחה מפורשת לאחר ש"גברוש" הגיע לחניה שלנו שלא לרכוש שום גוש חלודה נוסף בטווח הזמן הנראה לעין כדי שלא אצטרך לעבור בעצמי שיפוץ פנימי וחיצוני מקיף כדבריה, וכדי ש"גברוש" לא יישרף באורח מסתורי. שתי הסיבות הללו אילצו אותי לרדת למחתרת ולא להמשיך בפרוייקט שיפוץ "נסיך 3" והעלאתו על הכביש כפי שיאה לו (וכן אתם צודקים, הנשמה עדיין לא מודעת לקיומו ואין לי שום כוונה לעדכן אותה בנושא כי הבריאות שלי יקרה לליבי).

יחד עם זאת, ולאחר כחודשיים של התחבטות וכאבי גמילה מחלודה, וגלישה בפורום ומעקב אחרי פרויקטים דו-גלגליים אחרים (ליאור עם ההונדה והדוקאטי,אורן עם הגארלי, ועוד) מצאתי פתרון יצירתי. במהלך חודש אפריל החלטתי להפתיע את הנשמה לקראת יום הולדתה עם מתנה לא שגרתית שתגרום לה לעומס רב על מרכז העצבים ולקריסת מערך העיקוב שלה. התחלתי לפזר רמזים דקים על כך שהשנה בניגוד לשנים קודמות אני מתכוון להשקיע במתנה ליום ההולדת שלה, מתנה אישית עבורה (ולא עבורי ותבינו לבד.....). נקטתי בשיטת הפעולה הזו כשבועיים. הנשמה כמובן ניסתה לתחקר אותי בעדינות (נו, עדינות אצלה זה מושג יחסי אבל תתפלאו, אפשר להתרגל לכל דבר אם רק משתדלים) ופיזרה אף היא רמזים על סוג המתנה המועדפת עליה (יקרה). לאחר שחלפו שבועיים, בערב חגיגי אחד התקשרתי לנשמה בהפתעה מוחלטת והודעתי לה שתתכונן, המתנה בדרך. הנשמה התמוגגה מנחת ועוד יותר שמחה לציין שהיא ממש שמחה שהשנה היא לא צריכה להזכיר לי שיום הולדתה קרב ובא ושאחרי כל כך הרבה שנים ביחד הפנמתי את העובדה שהכל (אבל ממש הכל) מגיע לה בזכות ולא בחסד. מובן שהסכמתי איתה וביקשתי ממנה להתכונן למתנה הכי מרגשת שאני מביא רק לה, מתנה שתשנה לה את החיים (תאמינו לי, היא חשבה שאני מגזים ולא ידעה כמה שהיא טועה).

אני בטוח שלא תנחשו מה המתנה. גם הנשמה לא שיערה בחלומות הכי פרועים שלה (או בסיוטים הכי רעים שלה) שהמתנה תהיה גורת כלבים קטנה ונחמדה. אני אנסה לתאר את הסיטואציה כדי שתבינו – אני פותח את הדלת ובזרועותי הגורה עם סרט ורוד על הצוואר, הנשמה עומדת ממול לבושה נפלא ומחייכת מאוזן לאוזן וממתינה למתנה שלה, ואז שקט, דממה, ציפור לא מצייצת, העולם עומד מלכת, החיוך קופא על פניה של הנשמה ומבט לא מאמין עולה בעיניה. לפני שהיא מסוגלת להתעשת ולפתוח בסידרה של צרחות כהכנה לתרגיל העורף, אני מדביק לה הגורה לפנים וצוהל בקולי קולות מזל טוב . הילדים יוצאים מחדריהם בגלל השמחה הלא אופיינית שעולה ממני, ומתנפלים בצווחות גיל על הנשמה ועל הגורה. הגורה דווקא משחקת אותה נפלא, כאילו תיאמה את מהלכיה איתי ומתחילה ללקק ביסודיות את האיפור מפניה של הנשמה שעדיין עומדת קפואה ואינה מצליחה להזיז איבר או לשחרר ציוץ. אני ממשיך ומלבה את השמחה, מדליק את הילדים ומקפיד להשאיר את הדלת פתוחה בבחינת נתיב מילוט מיידי.

מה אני אגיד לכם חברים, זו היתה אהבה מליקוק ראשון. הנשמה שבדרך כלל שונאת כל דבר חי או צומח וגם הרבה מאוד דומם, נפלה שדודה לקסמיה של הפלא החדש, שעם כל הצניעות יכולה לזכות בתואר "בר רפאלי" של הגורות. השתיים צמודות כל הזמן ואין ספק שהכלבה יוצרת לנשמה עיסוק רב ומעניין בניקוי שתן והפרשות מכל פינה אפשרית בבית, ושעות של הנאה בבישול מיוחד רק עבורה (לי היא בחיים לא בישלה בכזו תשומת לב והשקעה).

ועכשיו לשוס האמיתי בתוכנית. גורים עולים כסף נכון? חיסונים עולים כסף נכון? והנה מצאתי דרך מנצחת למלא מחדש את הקופה הקטנה שלי באמצעות קצת חשבונאות יצירתית לגבי ההוצאות........ומכאן אפשר לחזור לדרך המלך ולהמשיך בראש שקט בשיפוץ הדרבי. הנשמה עסוקה מעל הראש עם המתנה שלה (הכי כיף היה כאשר הנשמה הגדולה גילתה מה הנשמה הקטנה עשתה לסנדלים החדשים שלה, אבל זה סיפור כואב אחר), כסף יש, אז לעבודה. אני מודה שזו דרך ארוכה ומפותלת וגם אורכת זמן, אבל החיים לצידה של הנשמה לימדו אותי מהי סבלנות......

אחרי כל ההקדמה הזו, מה התקדם? אז לא הרבה.....ראשית, הסתיים מיני פרוייקט שיפוץ הסטנד לאופנוע כולל ניקוי, שיוף וצביעה וגם החלפת משטח הטיפול, אבל זה באמת סתם בשביל הכיף .

לאחר מכן, קניתי את כל הברגים האפשריים לדרבי מחדש, והם ממתינים ליומם מתוייגים בשקיות קטנות ויפות. החלטתי לא לעשות ציפוי אבץ לברגים הישנים ואני מעדיף ברגים חדשים עם ראש אלן. זה הוויתור היחיד בנוגע למקוריות שאני עושה בשיפוץ הזה.

בשלב הבא, טיפלתי בכסא. שלחתי אותו לפחחות וחיזוק הלחמות + ניקוי חול + צביעה + ריפוד והתוצאה לפניכם. אתם יכולים להשוות למקור שמופיע בתמונות קודמות בשרשור הזה. ניסיתי כמיטב יכולתי לשמור על הכיתוב של הלוגו שלמרבה הפלא נשמר טוב לאורך כל השנים בגשם ובשמש. לצערי, מה שהטבע לא הצליח לעשות במשך 25 שנות חשיפה, הצליח לעשות הרפד "הגאון" במשך 10 שניות או פחות מכך. הגאון רצה לנקות את האזור עם סיליקון מיוחד וכמעט מחק ומרח את כל הכיתוב. הוא עשה נזק אבל כזה שאפשר לחיות איתו.

בנוסף, ייצרתי והלחמתי "משולש" שמחזיק את הכנף האחורית ואת ה"גשר" שמחזיק את הצד האחורי של מכסי הצד. ראיתי כיצד זה נראה במקור על גבי השילדה של הדרבי אירופה, כלומר "נסיך 1". הכנתי שבלונה בהתאם, וייצרתי לבד עם הרבה שיופים עם שופין..... הסתייעתי בחבר להתאמה ולהלחמה (עמי מאזור התעשיה נווה מגן ברמת השרון – תודה עמי), ו-"על הדרך" גם כמה תיקוני הלחמה בתחתית השילדה. אני מצרף תמונות של איך נראה המקור על "נסיך 1", ואיך נראית השילדה של "נסיך 3" לפני ואחרי.

היום בבוקר פירקתי את המשולש של הקידון של תורם האיברים – "נסיך 2 " (תוכלו לראות תמונות שלו אם תדפדפו אחורה בשרשור) - כדי שאוכל ללמוד ולהבין איך זה עובד ואז ליישם זאת על "נסיך 3". למרבה ההפתעה הצלחתי לעשות את זה די בקלות אבל גיליתי שלאורך ציר ההיגוי חסרים 4 חלקים מתוך 9 שמופעים בספר הרכב שברשותי. אני מניח שזה מסביר את החריצים העמוקים בציר ההיגוי עצמו. את החלקים שפירקתי והצלתי הכנסתי לטינר לניקוי מכל השומן והדרעק שנדבקו במשך השנים. את כל הג'ולים של מיסב ההיגוי ניקיתי בקפדנות והכנסתי לשקית. כל החלקים הללו ביחד עם יתר החלקים השמישים שפורקו מ-"נסיך 2 " ישמשו כחלקי חילוף ורזרבה ל-"נסיך 3".

יתכן שלחלק מכם זה נראה מאוד טריוויאלי ופשוט לעשות דברים כמו שפירטתי למעלה, אבל בשבילי זה ממש עולם ומלואו. אני מזכיר לכם שאני מוגדר כמאותגר טכני בכל הקשור לרכבים/אופנועים ומכאניקה מכל סוג. מצבי לא קשה כמו בתחילת הדרך לפני שנתיים כמעט, ואני ממש לא חושש לפרק דברים או לייצר פתרונות, ואני יכול לומר בסיפוק כי מצבי בתחום הטכני כבר אינו מוגדר "אנוש" אלא "קשה אך יציב" בלבד עם סיכוי לשיפור.

זהו לבינתיים. לא הרבה אבל בהתחשב בנסיבות זה ממש לא רע. בשלב הבא מתוכנן ניקוי חול לכל החלקים "האדומים" וצביעתם (ולאחר מכן החלקים ה"שחורים" וה"כסופים"), כולל חלקים רזרביים שפורקו מ-"נסיך 2 " שכאמור הוכרז רשמית כתורם איברים. מאחר ואין לי מספיק מזומנים בקופה, אני מתכוון לפרק חלקים מושלמים מהדרבי אירופה ("נסיך 1") ששיפוצו הסתיים לא מכבר אך אי אפשר לרכב עליו בגלל מתלה קדמי גמור, ולהעבירם לשימוש בדרבי יומבו "נסיך 3" . המטרה הראשונית של שיפוצו של "נסיך 1" היתה ליצור פסל יפה לסלון....וגם ללמוד תוך כדי תהליך. בסך הכל, למעט מנוע ומתלים, קדמי ואחוריים, ומעין "מגן מנוע" שהוא למעשה חתיכת פח מחורר שמולחם לשילדה, כל החלקים זהים לחלוטין. אני מתכוון לשדרג את "נסיך 3" עם המתלה האחורי של "נסיך 1" שהוא למעשה מונושוק. יש נקודת עיגון ביומבו כי השילדות של האירופה והיומבו זהות. יחד עם זאת, בהחלט יתכן שאשפץ את הבולמים האחוריים הישנים של היומבואים (נסיכים 2 + 3 ) או אחליפם בחדשים כדי לשמור על מקוריות הדגם – עוד לא החלטתי. כאשר תהיה "שילדה מתגלגלת" אני אעבור לעבוד על המנוע, והפעם אני בהחלט מתכוון לפתוח מנוע, דבר שמעולם לא עשיתי. אם אסתבך, אני משוכנע שיהיו חברים בפורום שיוכלו להדריך אותי (כפי שאמרתי, את שלב הפחד המכאני כבר עברתי מזמן.....).

כאשר אצבור עוד קצת מזומנים בקופה קטנה אני אעשה סט מדבקות נוסף ואתחיל בשיפוץ מכסי הצד והמסיכה הקדמית הרזרביים שיש לי מתורם האיברים. אולי אני אנסה גרפיקה שונה בצבע לבן כי היה גם דרבי יומבו לבן (זהה לחלוטין למעט העובדה שהיה עם גיר אוטומטי).

אז זהו, אשמח לשמוע חוות דעת, עצות והצעות לשיפור וייעול, בעיקר לגבי הבולמים האחוריים. אם מישהו מכיר בעל מקצוע שמתמחה בשיפוץ בולמים כאלה (פירוק, ניקוי, צביעה והרכבה) אשמח לדעת. לחילופין, אם מישהו מכיר מישהו שמוכר כאלה פה בארץ או בחו"ל באמצעות איביי(330 מ"מ מעין לעין, עדיף בצבע אדום) אשמח גם לשמוע.

ולקינוח, צירפתי גם תמונה של הכלבה הכי יפה בשכונה....

שלומי

P5280008.jpg

P5280011.jpg

P5280016.jpg

P6260002.jpg

P6260005.jpg

אחרי הלחמה 1.jpg

שלדות 2 + 3 פרופיל.jpg

P4150012.jpg

פורסם

שלומי

אתה אפילו לא ידעת כמה אתה חושב על הנשמה והקרובים לה.

הרי את גברוש רכשת כדי לצאת עם הכלבה לטיולים - הלא כן :lol:

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

לדברי אישתי, שסיימה בהצטיינות קורס מאלפי כלבים של ווינגייט, אם אתה לא מחפש צרות.

(מעבר לרגילות עם הנשמה) אל תיתן לכלבה לעלות על המיטה!

אחרת אתה תישן בסוף במלונה!

הצעות אילוף טיפול בגורים וכד' נא להפנות לענת! רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים,

חלפה שנה (פחות שבוע אבל מי סופר) מאז הפעם האחרונה בה עדכנתי את השרשור. אתם יודעים, תירוצים יש למכביר – היה קיץ, היה חורף, יש עבודה, יש ילדים, יש פרויקטים דחופים יותר, אין תקציב וכו'. בקיצור, סיפורים כמו חול ואין מה לאכול....

למען האמת, העיכוב בהמשך פרוייקט שיפוץ הדרבים נבע ממצוקת מקום, פשוטו כמשמעו. היכן שהוא בתחילת חודש נובמבר שעבר נאלצתי לפנות את המוסך בו שכנו לבטח ההונדה והדרבים ונאלצתי לאלתר פתרון חלופי לשיכונם.

כרגיל במקרים בהם נדרש פתרון תקציבי, פניתי בתחינות אל רעייתי שתחיה (הלוואי שתחיה עם מישהו אחר שיסבול גם הוא) כדי שתעזור לבעלה לצאת מהסבך. כמקובל לגבי אדם כמוני שמרבית זמנו עסוק בהישרדות נטו אל מול הנשמה וילדיה, הצעתי לה לבחור אחת משתי חלופות לפתרון עליהן חשבתי:

החלופה הראשונה שמבחינתי היא מובנת מאליה נפסלה על הסף. הנשמה הבהירה לי בצורה נחרצת וכואבת שאין שום סיכוי שהאופנועים יוכלו לחנות בסלון (איזה אישה רעה!!!!).

לגבי החלופה השנייה היא טרחה לציין בנחישות שהיא לא מסכימה לשלוח את הילדים לאימוץ במשפחות אחרות כדי לפנות את חדריהם לטובת האופנועים (למה לא בעצם? ושייקחו גם את הכלבה הארורה יחד איתם).

מאחר ושתי הצעותי היצירתיות לפתרון המשבר נדחו על הסף, העליתי בלית ברירה את הפתרון השלישי והרצוי לי ביותר, כלומר, החלפת המחסן הקיים במחסן משופר וגדול יותר. להפתעתי (ותאמינו לי שבאמת הופתעתי) הנשמה לא צרחה ולא שרטה, אלא שקלה בכובד ראש את החלופה ואמרה שאם אני מוכן להקצות לה שטח במחסן עבור הדברים שלה, היא מוכנה לאשר את ההוצאה התקציבית הלא מתוכננת הזו ואפילו תסייע במימון. לא טרחתי לשאול למה פתאום מגיע לי כל הטוב הזה (בדיעבד הסתבר לי שמדובר בטעות ענקית), ומיד התחלתי בפעולות למכירת המחסן הישן ורכישת חדש במקומו.

התוצאה לפניכם. אתם יכולים לראות את המצב לפני, תוך כדי, ואחרי. הנשמה אומנם קצת קיטרה שהכרחתי אותה לפרוק את המשאית עם החלקים, לסחוב אותם עד למעלית, ולסיום לסחוב יחד איתי את הקורה המרכזית דרך חדר המדרגות לאורך 15 קומות עד הבית כי אין מעלית באורך של 4 מטר, אבל היא עמדה בזה בגבורה והוציאה לי את המעיים אחר כך במשך חודש, אבל אני יודע שזה רק בגלל שאני חשוב לה והיא לא רוצה שחלילה אחשוב שהיא מתרככת עם השנים.

אז זהו, עכשיו יש לי סדנה מושלמת, יש לי ליפט קטן לאופנועים, יש מקום איחסון ראוי לדרבי המושלם וגם לשני הדרבים המפורקים (אני עוד לא יודע היכן לשכן אותם כאשר אסיים את הרכבתם אבל דיה לצרה בשעתה), המקום נוח לעבודה גם בלילות כי התקנתי תאורה, ויש גם רדיו, המטבח נמצא ממש בסמוך כך שגם יש קפה נגיש, ובקיצור, החיים דבש.

אני שוקל לשים שלט DERBI FACTORY LINE מחוץ למחסן כי זה נראה ממש כמו קו ייצור של דרבי עם כל החלקים הרזרביים שאני טורח לצבור באובססיביות. הילדים הוזהרו שהשטח מחוץ לתחום עבורם אם כי לדעתי ההזהרה הזו מיותרת ולא עושה עליהם הרבה רושם, ובמיוחד לא על האוצר הקטן שבדומה לאמא שלו לא ממש סופר את אבא שלו ומיד החנה את האופניים והקורקינט שלו ליד הדרבי.

המשך יבוא......בינתיים, תהנו מהתמונות.

שלומי

P5100150.jpg

PB110231.jpg

PB110230.jpg

PC280381.jpg

P5050674.jpg

P5050675.jpg

פורסם

אם אתה שואל אותי המחסן הישן יותר יפה, סתאאם.

לא הבנתי, קנית את החלקים לבד והרכבת לבד?

מה העלות למטר אלומניום כזה, וכמה יצא המחסן כולו? (אם יורשה לי לשאול).

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בוקר טוב לכולם,

נו טוב, הסדנא החדשה נתנה לי חשק להמשיך ולהתקדם עם הפרוייקט שלי. כפי שלמדתי משרשורי השיפוץ של מר"ן ליאור ברוך, כדאי ורצוי לשלוח ברגים/צירים/קפיצים וכו' לציפוי אבץ . בשבוע שעבר תפסתי יוזמה לא אופיינית והגעתי אל מפעל תרשיש שנמצא בחולון. השירות היה מהיר, מקצועי ואדיב והמחיר סביר לחלוטין, בדיוק כפי שליאור אמר - 150 ש"ח + מע"מ. ללא הרבה מילים, הנה התוצאה לפניכם בצילומים של לפני ואחרי.

אני מניח שבוודאי תתהו מדוע יש לי חלקים מסויימים כפולים או אפילו משולשים, וזה מהסיבה הפשוטה שהחלטתי שאני משפץ את 2 הדרבים של במקביל (נסיך 2 שמיועד להיות תורם איברים ונסיך 3 שמיועד לנסיעה ויש לו רישוי כדת וכדין על שמי) + כל חלקי הרזרבה שהצלחתי לצבור ולרכוש במהלך השנים. לטעמי, אין טעם לחזור בעתיד על אותו תהליך פעם נוספת ולכן כבר כעת אני משפץ את כל החלקים ואורז אותם בשקיות מקוטלגות או במקרה של חלקים גדולי בעטיפה של נייר קלקר (מהסוג שעוטף מכשירי חשמל חדשים שיוצאים מהקופסה שלהם).

העלות כמובן תהיה כפולה , במיוחד בקטע של הצביעה, דבר שמעכב אותי בהתקדמות, אבל אם אעשה זאת בנפרד אזי העלות תהיה בעתיד גבוהה יותר. אני מעדיף להשקיע עכשיו ולהתקדם מעט יותר לאט בפרוייקט אבל לחסוך ריצות וכסף בהמשך. כפי שהבנתם, אני לא ממש ממהר כי הדרבי לא יעלה על הכביש לפני 2014.

בהמשך השבוע, התקדמות נוספת שכרגע בתהליך אבל זה יחכה לעדכון הבא.

תהנו.

שלומי

PC280376.jpg

PC280375.jpg

P7030762.jpg

P7030763.jpg

פורסם
אם אתה שואל אותי המחסן הישן יותר יפה, סתאאם.

לא הבנתי, קנית את החלקים לבד והרכבת לבד?

מה העלות למטר אלומניום כזה, וכמה יצא המחסן כולו? (אם יורשה לי לשאול).

גם אני מעוניין בפרטים לגבי המחסן, נראה סבבה דרך אגב

פורסם
בוקר טוב לכולם,

נו טוב, הסדנא החדשה נתנה לי חשק להמשיך ולהתקדם עם הפרוייקט שלי. כפי שלמדתי משרשורי השיפוץ של מר"ן ליאור ברוך, כדאי ורצוי לשלוח ברגים/צירים/קפיצים וכו' לציפוי אבץ . בשבוע שעבר תפסתי יוזמה לא אופיינית והגעתי אל מפעל תרשיש שנמצא בחולון. השירות היה מהיר, מקצועי ואדיב והמחיר סביר לחלוטין, בדיוק כפי שליאור אמר - 150 ש"ח + מע"מ. ללא הרבה מילים, הנה התוצאה לפניכם בצילומים של לפני ואחרי.

שלומי

אני מקווה שאתה מודע לכך שציפוי אבץ ללא שיחרור מימן מידי הורס קפיצים וחלקי מתכת מחושלים. וידאת עם תרשיש שנעשים התהליכים הנכונים? אם כן, שווה לציין את זה ברשימה, לטובת אלו שאינם מודעים לנושא.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
גם אני מעוניין בפרטים לגבי המחסן, נראה סבבה דרך אגב

אז ככה, לגבי המחסן -מדובר במחסן מתוצרת חברת אגוז שיושבת במושב גזר ליד רחובות. זהו דגם המחסן הכמעט הכי גדול שלהם. הגדלים מתייחסים לחזית המחסן כי את העומק אפשר לשנות ולהגדיל על פי צרכי הלקוח. אני קניתי מחסן סטנדרטי + 5 הארכות כך שבפועל יוצא כ-16 מ"ר. יש מחיר למחסן הסטנדרטי ויש עלות קבועה לכל הארכה. אתה יכול להיכנס לאתר שלהם ולראות.

כן, קניתי לגמרי לבד.......מדדתי את השטח הפנוי, חישבתי מה האופטימום מבחינתי ולשמחתי מצאתי את הגודל הכי רצוי כך שנשאר לי רווח של 3 ס"מ מכל צד. פשוט מזל גדול.

אני הזמנתי הובלה בלבד ללא הרכבה. הגיעה משאית, הם פרקו את החלקים עד למעלית וזהו. למען האמת, הם נדהמו מהעובדה שאני מתכוון לבנות את המפלצת הזו לבד וללא עזרה וגם אמרו את דעתם. בדיעבד, חבל שלא הקשבתי להם. אני והנשמה שחיה איתי הכנסנו למעלית את החלקים והעלנו הביתה בכמה סבבים. את השדרית המרכזית באורך 4 מטר סחבנו דרך חדר המדרגות לגובה 15 קומות כי היא לא נכנסה למעלית...

סידרתי את כל החלקים לפי הסימונים שלהם והרכבתי בהתאם לחוברת ההרכבה. נראה פשוט אבל זה לא ממש ככה. לקח לי כל יום שישי וחצי שבת כדי לסיים את ההרכבה ואז פשוט שפכתי מים עם סבון על הריצפה והחלקתי את המחסן למקומו. באותו לילה ירד גשם והיתה רוח חזקה והמחסן יצא מאיפוס. היות וכך, התעצבנתי והזמנתי טכנאי של חברת אגוז לבצע פינישים. הם הגיעו, קדחו עיגונים ועשו איטום, וגם עשו פילוס חדש כדי שהדלתות ייסגרו במדוייק.

בדיעבד כפי שאמרתי מקודם, הייתי צריך להזמין הרכבה. המתקינים שהגיעו למקצה השיפורים היו אלה שפרקו את המשאית. הם פשוט צחקו עלי וגבו ממני יופי של מחיר, אומנם פחות ממחיר ההרכבה המקורי אבל עדיין לא זול. הם אמרו שלהם זה היה לוקח שעתיים לסיים את הכל. רציתי לחסוך כסף ורציתי לבנות לבד...... (אני בנאי יותר מוצלח מאשר מכונאי.......).

המחסן בנוי מסוג של פלסטיק קשיח. רק השדרית המרכזית של הגג היא ממתכת. אין ריצפה כי הוא יושב על הריצפה הרגילה. המחסן מחוזק לריצפה עם זוויות מיוחדות ויש איטום של חומר השם "סיקה" בין החיבור של הקירות לריצפה.

העלות לפני הובלה עמדה על 9360 ₪ כולל מע"מ ב-12 תשלומים שווים של 780 ₪. עלות ההובלה היתה עוד 300 ₪. עלות הביקור של הטכנאים היתה עוד 350 ₪ ועלות התקנת חשמל היתה עוד 150 ₪. סה"כ קצת מעל 10,000 ₪.

לעניין חימום הקפיצים ושחרור המימן - בזמנו, ליאור ברוך רשם שצריך לחמם את הקפיצים בתנור במשך 20 דקות בטמפרטורה מסויימת. שלחתי אליו כרגע שאלה בפרטי ע"מ שיפרט יותר אם אפשר, וברגע שהוא יענה לי אני אפרסם את תשובתו.

שלומי

שלומי

• תוכן חדש...