Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אוטוביאנקי מדגם Y10 נפח מנוע 999 סמ"ק שנת יצור 1989

בכל בוקר כאשר אני מניע הרכב אינו עושה בעיות ואפילו מניע ישר וגם אם לא אז לאחר מספר לחיצות על דוושת הגז בשילוב הצ'וק.

בעת הנסיעה לעבודה או בעת חזרה (נסיעה שאורכה 10 ק"מ ואורכת 15 דק' לערך) כמעט בכל יום הרכב נכבה לעיתים פעם אחת לעיתים מספר פעמים, הרכב נכבה תוך כדי נסיעה או עמידה ברמזור לדוגמא, אפילו שהקלאץ' לחוץ או שמצד שני הרכב נוסע במהירות בין 20-30 קמ"ש פשוט נדלקת הנורית של המצבר ואז אין תגובה של הרכב,

כאשר אני עוצר בצד מדומם את הרכב ומניע מחדש הוא מניע ללא כל בעיה וחוזר לנסיעה רגילה,

יש לציין כי לעיתים בעת נסיעה בהילוך 2-3 לעיתים 4 לפתע הרכב מאבד כוח ומאט את מהירות הנסיעה, הרכב לא מגיב ללחיצה על דוושת הגז ואז לאחר כמה שניות זה משתחרר במרבית המקרים בליווי של בק-פייר מרעיש במיוחד ואז הרכב חוזר להגיב כרגיל או שהוא כבה לי בדיוק כפי שהזכרתי בפסקה הקודמת,

בנוסף צריכת הדלק שלו גבוהה למדי, לפי חישוב שלי הרכב נוסע 8 קילומטרים לליטר (אני ממשיך לתדלק אוקטן 96)

הרכב ברשותי קרוב לחצי שנה ובכל התקופה הזו אני מעולם לא הגעתי למצב שמיכל הדלק כמעט ריק, תמיד אני ממלא כאשר אני מגיע לחצי מיכל,

התייעצתי עם מספר אנשים שמבינים ברכבים וכול' (לא מוסכניקים) שהמליצו לי על ניקוי קרבורטור, אני חושש שזו לא הבעיה ודי נרתע מלגשת למוסך מהפחד שיעשקו אותי

אשמח לשמוע הצעות דעות רעיונות או כל דבר אחר שיוכל לעזור :)

תודה מראש, אדם.

פורסם

מקור הבעיה הוא בהצתה כיוון שהרכב נכבה ללא כל התראה מוקדמת בדוק מתחים לסליל ההצתה שחק עם החוטים תראה שאין מגע רופף לאחר מכן חוטי הצתה במיוחד את הראשי שמוביל מסליל ההצתה לדיסטרבוטור תראה שהוא לא רופף או משוחרר, בדיקת התנגדות לרוטור לא תזיק בדיקת פלטינה ובדיקת מכסה מפלג, כמו כן רצוי לבדוק את המגעים על הקטבים של המצבר, להוציא גם את הפיוזים הראשיים לנקותם טוב לראות שהם לא שרופים ולהחזירם.

אם כל זב לא יפתור את הבעיה צריך לראות אם בזמן שהבעיה קיימת יש ניצוץ אם יהיה ניצוץ ולא יניע אז אכן הבעיה בדלק אבל מאוד קשה לי להאמין שכך יהיה.

פורסם

תראה לי הייתה בעיה דומה למה שאתה מתאר ברכב שלי(טרנספורטר 92), ניקוי קרבורטור עזר אבל לבסוף הבעיה חזרה לאחר מספר חודשים, לאחר מכן אובחן חיישן חמצן תקול, סידרתי את זה וגם עשיתי ניקוי לבית מצערת ואצלי זה עזר.

אני לא מכיר את הרכב שלך אבל אולי כדאי לך לנסות.

הייתי ממליץ לך על צביקה חבר הפורום שמתעסק עם קרבורטורים.

קובי

פורסם

אדם שלום רב !

בצע את הפעולות הבאות:

בעת שהמקרה יחזור על עצמו, החזק איתך ברכב סמרטוט, הרטב אותו במים, סחוט את המים מהסמרטוט, ובמנוע כבוי, הרטב, בעזרת הסמרטוט הלח,על מנת לקרר, את מודול ההצתה החיצוני, המורכב על המפלג, ונראה כמו ריבוע מאלומיניום בעל צלעות קירור בצורת פסים, פסים.

התנע מחדש את הרכב, והמשך בנסיעה, ובדוק האם קירור מודול ההצתה , שיפר את איכות הנסיעה בכל מהירות. במקרה כזה גש לחשמלאי להחלפת מודול הצתה מקורי, ובדיקת חשד גם לפיקאפ הזקוק להחלפה.

בנוגע לתצרוכת הדלק הגבוהה, בעייתך קשורה קרוב לוודאי לבעיית קרבורטור, אשר יטופל רק לאחר שתאבחן סופית ,באם אבחנתי לגבי מודול הצתה ו/ או פיקאפ נכונים, הוחלפו, ובעיית הכבוי והקרטועים נעלמה/ השתפרה.

לגבי אוקטן דלק, אתה יכול לתדלק באוקטן 95 , ללא כל חשש וללא צורך בשימוש באשלגן.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אני מתפלא מאוד על תגובתך ועכשיו החלטתי לענות- לא יודע היכן בדיוק בארץ עדיין נוסעות בכלל המכוניות הללו (פותח השרשור אל תפגע) ואני באמת מצטער שכיוונתי אותו לבעיית הצתה ואני לא מכיר את הרכב ברמת בורג וכתבתי פלטינה, אז עם כל הכבוד ואלייך במיוחד יש לי הרבה כבוד אני אפילו לא מצר על כך שכתבתי שכחלק מבדיקות ההצתה לבדוק פלטינה.

בקיצור זה בסדר מבחינתי לא לדעת ברכב הזה איזה מערכת הצתה נמצאת. (אלקטרונית,פלטינה או DIS ועוד ועוד)

פורסם

ניסן חזי ידידי שלום רב !

ל"צערך", או נכון יותר לשמחתך, אתה צעיר, ונכנסת לענף כהנדסאי ולא כמכונאי, עם ידע תאורתי רב, ובעיקר בתחום הדיאגנוסטיקה, הממוחשבת והעתידת , ישירות לשנת ה2000.

ו"לשמחתי", או לצערי, אתה נכנסת לתחום הענתיקות , שזה התחום , שבו "ענתיקה" כמוני שוחה בו כמו דג במים, לרכבים שאת האבחון, אני יכול גם לתת בטלפון, משום שהרכבים האם היו כול כך פשוטים, ובעלי מחלות ילדות כאלה, שכל ילד בבית ספר מקצועי, יכול לאתר לאבחן ולתקן , תוך זמן קצר, עם קצת ניסיון.

לצערי ברכבים של שנות ה2000, איני יכול לאבחן לכוון ולקלוע למטרה כמוך, ובוודאי ללא ניסיון ברכבים ספציפים, וזאת לזכותך, וזאת משום שהעולם כידוע שייך לצעירים, אך גם לתרח כמוני יש מקום.

הרכב נושא השרשור הוא זהה אחת לאחת לאונו פייר, עם מרכב שונה, ומוכר לי היטב מחלות הילדות שלו.

לכן קבל זאת כמחמאה, ולא כפגיעה באגו המקצועי שלך, שם כבודך במקומו מונח.

ולכן אתה נחשב" לבעל מקצוע מומחה" ובצדק.

בברכת חג סוכות שמח.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה על כל העצות וההכוונה, אני אשמח אם מישו יוכל להסביר לי בצורה חודרנית יותר מה יכולים להיות הגורמים לבעיות מהסוג שיש לי ומה סוגי הפיתרונות , בנוגע לבעיות שציינתי ברכב, נדמה לי שאגש למוסך וזהו, אין לי פנאי להתחיל ולהתעסק עם הרכב ולבצע בדיקות כאלה ואחרות..מישו יכול להמליץ על מוסך אמין באיזור השרון- נתניה רבתי וכדומה?

פורסם

אני שמח לבשר שבשלב ראשוני פניתי לפי המלצתכם לצביקה בעל מכון לקרבורטורים בנתניה,

מיד מן הרושם הראשוני הבחנתי כי מדובר באדם שבקיא ברזי המקצוע ומיד הרגשתי שאני בידיים טובות,

צביקה הציע לי להגיע אליו למכון קרבורטורים לבדיקה ואיבחון הרכב ללא כל התחייבות מצידי, אז ניגשתי אל המכון שלו.

כבר כשהגעתי צביקה יצא איתי לנסיעת מבחן קצרה שהבהירה לו את עיקר הבעיות של הרכב,

מיד כשחזרנו למכון שלו הוא החל לפרק ולבדוק מספר דברים על מנת לאבחן את הבעיות של הרכב, התריע בפני שזו גרוטאה עם פוטנציאל וחבל שהזנחתי אותה כל כך אבל גם היא יכולה להפוך כלה בין לילה לדבריו וביקש להשאיר אותו אצלו ללילה,

מאותו רגע שהשארתי את הרכב אצלו הוא דאג לעדכן אותי בכל הנעשה ובכל האבחנות שלו תוך כדי הבדיקה.

למחרת סיכמנו על אוברול כללי למערכת הדלק והגזים שכלל ניקוי קרבורטור החלפת צינורות ועוד חיזוקים ובדיקות,העתקת משאבת הדלק למקום נגיש יותר ובטוח יותר, ועוד כל מיני שינוים כאלה ואחרים.

לראשונה הייתי מרוצה קודם כל מהשירות ומהגישה של בעל מקצוע שלעיתים לי זה יותר חשוב מהכל.

למחרת חזרתי למכון על מנת לאסוף את הרכב, צביקה הסביר לי בפרטנות ובלהט על השינויים שבוצעו והפעולות שהוא נקט, שטח בפני בעיות נוספות שהתגלו לו תוך כדי, ציין שאצטרך לגשת לחשמלאי רכב על מנת לנטר עוד מספר תקלות והוסיף מספר טיפים על מנת לעבור את בדיקת הרכב השנתית (טסט).

כשיצאתי מהמכון של צביקה הוא ביקש ממני לעדכן אותו במצב הרכב וכמובן להתקשר מיד במידה ויש תקלה או בעיה.

צביקה אף טרח והתקשר אליי יום לאחר מכן לוודא שהכל תקין ואף הוסיף מספר טיפים נוספים על מנת להימנע מתקלות שכאלה,

ברצוני לציין שהתרשמתי עמוקות מהמקצועיות של צביקה ומהרצון שלו לעזור ואף להתריע על דברים שלא קשורים להתמחות שלו וכמו כן הטיפים הקטנים שיעזרו לי כך אני מקווה להתגלגל עם הרכב הנ"ל עוד קצת.

אני חייב לציין שהמחיר היה סביר וכמו שסיכמנו בהתחלה כך גם נשאר בסוף הטיפול והתיקון שלא כמו במרבית המוסכים (שאני ביקרתי בכל אופן) שהמחיר ההתחלתי הוא בגדר אופציה.

לסיכום צביקה אני מודה לך מאוד וכן ירבו אנשי מקצוע כמוך שיודעים את רזי המקצוע מא' ועד ת'.

:lol::lol::lol:

שכחתי לציין שנכון לכרגע הרכב נוסע הרבה יותר טוב, מגיב ומרגיש יותר בטוח מה גם שיש הרגשה כאילו הוסיפו לו עוד 20 כ"ס

לגביי צריכת הדלק הגבוהה אני אאלץ להמתין ולבדוק את זה לאורך זמן:)

• תוכן חדש...