Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פג'ו 205 שנת 95 עם מנוע 1.4

בזמן האחרון המנוע עם העלת הסל"ד שורק, השריקה מגיעה מצידו השמאלי קיצוני של המנוע.

היו כאלה שאמרו רצועת טיימיניג והיו כאלה שאמרו משהו משוחרר באלטרנטור (אני לא ממש יודע מהו כל אחד ומה תפקידו, אני רק שליח של המילים :lol: )

אשמח לשמוע חוות דעתכם על התקנה, דרכים לפתורה ואם אפשר גם את גודל החור בכיס.

תודה רבה וגמר חתימה טובה,

אלי.

פורסם
בד"כ, שריקה שכזו מקורה ברצועת בלויה/צשוחררת של האלטרנטור. יכול להיות שגם המיסב של האלטרנטור לא תקין.

מה עלות תיקון כזה +-?

פורסם

אין לי שמץ לגבי עלות, אבל מה שבטוח זה שהעלות היא אך ורק של מותחן/ים ורצועה. זה לא אמור להיות יותר מדי יקר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

קרה גם לי השריקה הזאת, אצלי המותחן והרצועה גם יחד היו גמורים, על הדרך גם החלפתי אלטרנטור כי הוא היה גמור אז אין לי אינדיקציה לתת לך לגבי המחיר, עם אלטרנטור+מותחן+רצועה עלה לי 500 ש"ח (לפי מה שזכור לי)

תבדוק את הנושא, לא כדאי להגיע למצב שהרצועה נקרעת/עפה ואתה תקוע אי שם בשום מקום,

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

נצל"ש - התייעצות לגבי נושא דומה.

בוולוו 244, גיר ידני, שעמדה למעלה משנה עד שהחזרתיה לחיים, הופיעה שריקה דומה. מה שעשיתי בזמנו היה לרסס WD40 על הרצועה והשריקה הפסיקה לחודש-חודשיים, אבל עכשיו חזרה שוב.

יש לי 2 שאלות:

1. כשאני לוחץ על דוושת הקלאץ' השריקה דועכת, אבל אם אני עוזב את דוושת הגז אין השפעה. מישהו יכול להסביר לי למה זה ככה?
  2. לפני שאני מרסס שוב WD40, הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על הפתרון הזה - האם זהו פתרון אפשרי לבעיה? או רק פלסטר עד לפתרון של מתיחה/החלפת רצועה?

תודה וחג שמח.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

הייתה לי ברנו שריקה דומה. זה התברר כקלאץ' גמור.

תחפש תסמיני החלקה של הקלאץ' (טורים עולים ורכב בקושי מאיץ למרות שהקלאץ' עזוב).

רנו מגאן 2002, 1.4L V16 ידני.

פורסם
בד"כ, שריקה שכזו מקורה ברצועת בלויה/צשוחררת של האלטרנטור. יכול להיות שגם המיסב של האלטרנטור לא תקין.

מה עלות תיקון כזה +-?

מתיחת רצועה - יש סיכוי טוב שהמוסך הקבוע שלך יעשה את זה חינם

החלפת רצועה - תצרך לקנות חדשה בגרושים. והשאר כנ"ל.

אגב, אם יש לך ידיים טובות, אתה יכול לעשות את שני הנ"ל לבד בפחות מזמן הנסיעה למוסך וחזרה.

מיסב אלטרנטור - לא יודע, נשמע כמו משהו יקר יותר שדורש בעל מקצוע ספציפי או החלפה.

אם אין לך מוסך מועדף ואתה מהמרכז, אז מניסיון, מוסך מאיר ברח' שונצינו ת"א, ליד הדואר, טל. 03-5622194, יעשה את זה עבורך בעבור מחיר סימלי ביותר. תוכל להגיד שאני המלצתי, בטח לא יזיק, אילן עם הגולף הכחולה והוולוו 244 בצבע כסף.

ולמומחים - אשמח לשמוע דעתכם על שימוש בWD40 במקרה דומה.

בוולוו 244, גיר ידני, שעמדה למעלה משנה עד שהחזרתיה לחיים, הופיעה שריקה דומה. מה שעשיתי בזמנו היה לרסס WD40 על הרצועה והשריקה הפסיקה לחודש-חודשיים, אבל עכשיו חזרה שוב.

יש לי 2 שאלות:

1. כשאני לוחץ על דוושת הקלאץ' השריקה דועכת, אבל אם אני עוזב את דוושת הגז אין השפעה. מישהו יכול להסביר לי למה זה ככה?
  2. לפני שאני מרסס שוב WD40, הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על הפתרון הזה - האם זהו פתרון אפשרי לבעיה? או רק פלסטר עד לפתרון של מתיחה/החלפת רצועה?

תודה וחג שמח.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...