Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה רכב טוב, מומלץ?

או שעדיף רכב אחר אני מחפשת רכב עד מחיר של 115 ש"ח.

הרכב מיועד לזוג בוגר.

ועוד שאלה האם זה נכון שמעכשיו כל היונדאי I30 יהיו צכיות ואז לא מומלץ לקנות אותן?

פורסם

אכן לI30 יש פס יצור גם בצ'כיה, לא יודע מאיפה הן מגיעות אלינו. אבל אם את שואלת אותי - פס ייצור צ'כי עדיף על פס ייצור קוריאני!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בהחלט מהטובות בקבוצתה. מה הדרישות שלך מהמכונית? לפי זה נדע להמליץ טוב יותר.

יונדאי I30 מקבוצה אחת למעלה. לא ניתן לקבוע את איכות ועמידות המכונית לפי ארץ הייצור. זה נעשה בארץ רק בגלל גחמות (סינים, טורקים, צ'כים, צרפתים = מתקלקל, יפנים, קוריאנים, גרמנים = איכותי. קשקוש).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתי בחיפוש דומה לשלך ממש לאחרונה, רכב סופר-מיני חדש לאימי. גילוי נאות - בסוף בחרנו בפיאסטה. ואני אסביר למה.

אחד הדברים שלא אהבתי בקטגורית הסופר מיני היא ההרגשה שיצרנים חושבים שמכונית קטנה היא גם מכונית זולה וחיפשתי מכונית שלא נרגיש שחסכו על כל דבר אפשרי כשתכננו אותה.

בנוסף חלק מהיצרנים/יבואנים חוסכים באבזורי בטיחות (סוויפט בלי בקרת יציבות, יאריס פחות כריות אוויר וכו).

ל"שלישיה האחרונה" שלי עלו המזדה2, פיז'ו207 ופורד פיאסטה. הפיז'ו לצערי נשללה על ידי הורי בעקבות הסטיגמה נגד צרפתיות.

לגבי הפיאסטה מה שאני יכול להגיד זה שהרכב מגיע באבזור מכובד מאוד שאין לו מתחרים באותו מחיר.

מבחינת בטיחות יש 7 כריות אוויר - יותר מכל המתחרים, וכמובן כל שאר המערכות האחרות (ABS,ESP, מגבירי בלימה).

מבחינת נוחות יש בקרת אקלים (קביעת טמפרטורה) ותצוגה דיגיטלית לכל מערכת מיזוג האוויר. יתרון ברור לעומת המזדה.

שליטה מההגה במערכת השמע, קיים בחלק גדול מהמתחרים אבל לא בכולם.

הצמיגים רחבים ואמורים להוסיף נוחות לנסיעה (אישית בהשוואה ישירה מול המזדה2 אכן הרגשתי הבדלים קלים בנוחות)

הגיר האוטומטי מגיע עם אפשרות לשליטה ידנית (טיפטרוניק), פחות רלוונטי למי שלא מעוניין אבל זה בהחלט תוספת לעומת המתחרים עם גיר אוטומטי רגיל.

הרכב מגיע עם "מפתח נוחות" - הכוונה היא שמפתח הרכב בעל כפתורים שניתנים לתכנות לשליטה במערכת אזעקה אם תותקן [אם את מתכננת ביטוח מקיף - אז כן), אין צורך בשלט נוסף על המחזיק מפתחות.

החסרון הברור היחידי של הרכב הוא המנוע שלו - מנוע 1.4L שמפיק 96 כ"ס במקסימום ומרגיש עייף בסל"ד נמוך ובתחילת נסיעה. בהשוואה למזדה2 הקלה מאוד עם מנוע גדול יותר בהחלט מרגישים בחוסר זריזות בהאצה - אבל כאן זה נגמר.

בנסיעה ב100+ קמ"ש המנוע -מאוד- שקט והבידוד רעשים טוב, אין רעש רוח ורעש המנוע מינימלי.

לעקיפות באיזור ה80 קמ"ש בהילוך שלישי יש בהחלט מספיק כוח וההאצה גם מרגישה סבירה ב3500+ סל"ד.

משהו נוסף שאישית היה חשוב לנו, זה מרגיש יותר "אוטו" ופחות צעצוע לעומת המזדה2 והיאריס. אני לא מומחה לאיכות חומרים אבל כשיושבים בפנים אני מרגיש אפילו יותר בנוח ממזדה3, ובהחלט יותר מרשים מבתוך מזדה2.

ציינת שהתקציב שלך הוא עד 115 אלף ש"ח, יכול להיות שאנשים ימליצו לך כאן לעבור לדגמים הזולים מקבוצה אחת מעל (פורד פוקוס, מזדה3, I30). אני אישית לא רואה חסרון באוטו הזה מול הרכבים הזולים בקבוצת המשפחתיות הקטנות.

לאחר כיוון המושב הקדמי לישיבה נוחה, הברכיים שלי לא נגעו בגב המושב כשישבתי באחורי (180 ס"מ). תא המטען מרווח ולא מתמלא בקלות. במקרה חירום תמיד אפשר לקפל את המושב האחורי ולקבל נפח אחסון מירבי.

האבזור הסטנדרטי ברכב הזה גם לא בהכרח קיים בגרסאות הזולות של הקבוצה הבאה אשר מכוונות לשוק הליסינג.

בקצרה, (או כמו שנאמר.. too long didnt read): לדעתי זהו רכב מאוד טוב, ומומלץ בקטגוריה. ביחוד לזוג בוגר.

תוספת קטנה - אם תקני את רכב זה [או כל רכב מדלק מוטורס] יציעו לך לרכוש מערכת לאזהרה בפני תאונות שנקראת אייווקס - AWACS בתנאים שנראים מצוינים לעומת המחיר שוק שלה. אנחנו בחרנו לנסות את המערכת והרשמים שלי בקצרה:

אם מדובר בזוג נהגים זהירים שממוקדים בנהיגה שלהם ואין שום חשש שהם ירדמו על ההגה או יגיבו לאט לשינויים בתנועה, אין צורך במערכת הזאת. היא בסה"כ מצלמה שמתריאה על הדברים שעיניים של כל נהג שמרוכז בנהיגה יראו לבד.

בהצלחה בבחירה!

-נעם.

פורסם
אני לא מומחה לאיכות חומרים אבל כשיושבים בפנים אני מרגיש אפילו יותר בנוח ממזדה3, ובהחלט יותר מרשים מבתוך מזדה2.

יכול להיות שאנשים ימליצו לך כאן לעבור לדגמים הזולים מקבוצה אחת מעל (פורד פוקוס, מזדה3, I30). אני אישית לא רואה חסרון באוטו הזה מול הרכבים הזולים בקבוצת המשפחתיות הקטנות.

:roll:

קובי.

פורסם
:roll:

מה אתה עושה פרצוף?

נועם - יופי של סקירה. רק הרשה לי לתקן אותך בדבר אחד - לא תמיד צמיגים רחבים יותר משפיעים לטובה על נוחות הנסיעה. צריך לקחת בחשבון גם חתך צמיג, סוג צמיג וכדומה. היתרון המשמעותי בנוחות הנסיעה מתקבל מהמתלים (בולמים וקפיצים) ואכן הפיאסטה עדיפה על ה-2 במובן הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלך עושה דברים אחרים. כמו "לתקוף" פניות וסיבובים :-D

נניח ה-3 עושה כאבי גב :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שאלה קטנה - למה "בקרת אקלים", שהיא בעצם קביעת טמפרטורה עם צג דיגיטלי, עדיפה על מערכת מזגן פשוטה?

Insane things comes from insanely people.

פורסם
אופה לחם? עוגות? קיורטוש? אם כן - אז באמת שווה לקנות.

אכלתי קיורטוש אמיתי בבודפשט לפני שבועים, היה מדהים!

יש ביקורת טובה מאד של הפיאסטה בטופ גיר, הם אהבו מאד!

פורסם

אתה מתכוון לפיאסטה הידנית עם מנוע 1.6 שברחה לקורבט בקניון?

דרך אגב, מה זה קיורטוש?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...