Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה קטנה - למה "בקרת אקלים", שהיא בעצם קביעת טמפרטורה עם צג דיגיטלי, עדיפה על מערכת מזגן פשוטה?

יש 7 רמות ביניים של עוצמת הרוח ולא 4

ניתן לבחור טמפרטורה ולשים על מצב אוטומטי-והמזגן עושה את העבודה...

חלק מהמערכות בקרת אקלים מאפשרות 2 ערוצי טמפרטורות נפרדים-לימין ושמאל

מעולה נגד ריבי הורים

פורסם

זה מה שנכתב במבחן של מוטו קאר,קצר וקולע!

פורד פיאסטה היא המכונית הטובה ביותר כאן, היא משלבת את עיצוב החוץ והפנים הטובים ביותר, תא הנוסעים האיכותי מכולן ובפער גדול, כרית אוויר נוספת, אבזור, נוחות נסיעה, התנהגות כביש טובה למדי, תמורה טובה למחיר שאמנם מעט גבוה וזהו פחות או יותר. אבל היא לא מנצחת מכמה סיבות, הראשונה היא אותה יחידת כוח והביצועים הבינוניים שלה בשילוב גיר אוטומטי מסרס. השניה- היא אינה מרווחת דייה, ושלישית- בניגוד לשאר, אין לפיאסטה גרסה מוזלת שתאפשר ללקוח לרכוש את החבילה האיכותית הזו בבסיסה, אך במחיר שיאפשר לה להתחרות טוב יותר ביריבות.

http://www.motocar.co.il/test/986.aspx

:fadein:
פורסם
שאלה קטנה - למה "בקרת אקלים", שהיא בעצם קביעת טמפרטורה עם צג דיגיטלי, עדיפה על מערכת מזגן פשוטה?

עדיפה רק אם משתמשים בה נכון - מוצאים טמפרטורה שמתאימה לכם ונשארים איתה - ואז לא צריך להתעסק עם זה. בנוסף, לרוב יש למערכת כזו יותר מצבי פעולה (עוצמה, שליטה מדויקת יותר על הטמפ' וכולי).

אכלתי קיורטוש אמיתי בבודפשט לפני שבועים, היה מדהים!

יש ביקורת טובה מאד של הפיאסטה בטופ גיר, הם אהבו מאד!

יש רשת שנקראת קיורטוש בארץ - מכינה יופי של קיורטוש :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש 7 רמות ביניים של עוצמת הרוח ולא 4

ניתן לבחור טמפרטורה ולשים על מצב אוטומטי-והמזגן עושה את העבודה...

חלק מהמערכות בקרת אקלים מאפשרות 2 ערוצי טמפרטורות נפרדים-לימין ושמאל

מעולה נגד ריבי הורים

וגם מכבה או מפעילה את אופציות סחרור האוויר הפנימי על פי ההפרש בין טמפרטורת פנים, חוץ, וטמפרטורת יעד מבוקשת.

אני אישית לא מתחבר למצב האוטומטי הזה, החום בארץ גורם לכך שאוויר שיוצא בלי פעולת המדחס לא יהיה באמת קר ובסוף אנשים שמים את המערכת על טמפרטורה מגוכחת כמו 16 מעלות.

תודה king7777 על הלינק, השוואה מעניינת שהייתה יכולה לעזור לי בעבר!

הם הגיעו למסקנה קצת מוזרה - ה I20 מנצחת כי היא ממוצעת בכל הבחינות. :shock:

פורסם
מה אתה עושה פרצוף?

נועם - יופי של סקירה. רק הרשה לי לתקן אותך בדבר אחד - לא תמיד צמיגים רחבים יותר משפיעים לטובה על נוחות הנסיעה. צריך לקחת בחשבון גם חתך צמיג, סוג צמיג וכדומה. היתרון המשמעותי בנוחות הנסיעה מתקבל מהמתלים (בולמים וקפיצים) ואכן הפיאסטה עדיפה על ה-2 במובן הזה.

רוני

היתה לי נסיעת מבחן בפיאסטה החדשה ולומר את האמת היא דיי נוחה אך לבוא ולומר שהיא נוחה יותר מהמזדה 3 החדשה או הפוקוס זה כבר נשמע לי תמוה.

קובי.

פורסם
היתה לי נסיעת מבחן בפיאסטה החדשה ולומר את האמת היא דיי נוחה אך לבוא ולומר שהיא נוחה יותר מהמזדה 3 החדשה או הפוקוס זה כבר נשמע לי תמוה.

תמוה מאוד, ביחוד כשזה משהו שלא אמרתי.

אני אחדד את מה שאמרתי אבל אם תקרא את מה שציטטת בהודעה הקודמת תראה שזה בדיוק אותו דבר.

בנוחות מושב הנהג נסיון אישי שלי בלבד - המושב בפיאסטה יותר נוח ממזדה3 [לא החדשה].

לגבי הפוקוס, השוותי את האבזור של הפיאסטה לדגם הזול ביותר של הפוקוס, ולא שום דבר אחר. לגבי נוחות המושב אין לי נסיון ואין לי מה להגיד.

אני חושב שאנחנו סוטים קצת, הזכרתי את המשפחתיות הזולות בקצרה ואולי לא הייתי צריך לעשות את זה. פשוט ראיתי שהכותבת שאלה גם על ה I30 והסקתי שאולי היא תוהה "להוסיף 10 אלף וללכת על משפחתית 1.6?" , אז הוספתי השוואה קטנה.

פורסם

קודם כל - ממש לא בהכרח תמוה. יש מכוניות קטנות שהן מאוד נוחות לישיבה ולנסיעה, ולעיתים יותר נוחות ממשפחתיות מסוימות. לא בהכרח מה-3 או מהפוקוס, אבל הפיאסטה מכונית נוחה למדי.

מעבר לזה, את הפרצוף עשית גם לכך שהוא כתב שהוא לא רואה חסרון באוטו הזה מול הרכבים הזולים במשפחתיות - ואני מסכים איתו. החסרונות היחידים במקרה הזה הם המרווח והביצועים. עבור הרבה אנשים הדברים הללו הרבה פחות קריטיים משלל היתרונות של הפיאסטה, ולכן היא תתאים להם לא פחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

את הפרצוף עשיתי בעקבות המשפט הזה:

יכול להיות שאנשים ימליצו לך כאן לעבור לדגמים הזולים מקבוצה אחת מעל (פורד פוקוס, מזדה3, I30). אני אישית לא רואה חסרון באוטו הזה מול הרכבים הזולים בקבוצת המשפחתיות הקטנות.

.

בהמשך לדגמים הזולים (פוקוס ומאזדה 3) שהוא ציין הוא ממשיך את המשפט: אני אישית לא רואה חסרון באוטו הזה מול הרכבים הזולים בקבוצת המשפחתיות הקטנות, משתמע מכך שהוא מתכוון לרכבים הנ"ל.

אגב, אני מסכים איתך שישנם רכבים קטנים שמאוד נוחים וכמו שכבר ציינתי הפיאסטה היא אחת מהם.

קובי.

פורסם

לא הבנתי מה לא בסדר מבחינתך. הוא לא רואה חסרון משמעותי עם הפיאסטה מול הדגמי הבסיס של הפוקוס וה-3, ואני מסכים איתו - היא אמנם פחות מרווחת וטיפה פחות חזקה אבל למי שזה לא קריטי עבורו היא בהחלט קנייה עדיפה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כי אנשים הם עצלנים.

אני מעדיף 3 ידיות על פני בקרת אקלים.

זה משהו שאני די מעריך ברכב שאני נוסע בו בימים אלו (פולו 1.4 2008), ולמען האמת, זה הדבר היחיד שאני מעריך בו.

הפיאסטה החדשה היא רכב טוב ופראקטי, ולמי שאוהב רכבים קטנים, הוא יכול להיות בכיף יותר נוח ממאזדה 3 או אחרות בקבוצה שלה.

פורסם

הפיאסטה עולה 105 אלף שח

בעוד שהפוקוס הבסיסית עולה 117 אלף ש"ח

פער של 12 אלף!!!

לפיאסטה יש איבזור עדיף משמעותית-7 כ"א לעומת 6 כ"א, בקרת אקלים לעומת מזגן מכאני,רדיו דיסק קורא MP3 עם שליטה מההגה לעומת לא,הגה מעור,פנסי ערפל,תמיכה משתנה לגב תחתון,צריכת דלק עדיפה 15.4 לעומת 13 ק"מ לליטר בממוצע לפי נתוני יצרן,הגה אלקטרוהידראולי עם תגבור משתנה ביחס למהירות וביצועים טובים יותר למרות שנתוני היצרן כמעט זהים בתאוצות.

אגב, ביחס התמורה לכסף הפיאסטה מתומחרת אטרף.

עדיין מתלבטת?

פורסם
רגע רוצה לדעת אם הבנתי נכון פיאסטה מומלצת , אבל פוקוס יותר .

וה- I30 יונדאי פחות מומלצת.

ותודה ענקית על כל התשובות עד כה.

פוקוס מומלצת יותר אם יש לך משפחה שאת מושיבה מאחור או שתי גופות בבגאז' - כי המרחב האחורי בפיאסטה לא מרשים וגם תא המטען לא גדול. בכל שאר המאפיינים שלך הפיאסטה עדיפה.

ובשמחה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש סופר מיני משומשת בתקציב של 50-60K. היתי רוצה לדעת האם התשבוחות הרבות בשרשור הזה לגבי הפיאסטה רלוונטיות רק לרכבים החדשים או גם למשומשים בתקציב שלי?

תודה מראש לכל העונים,

צביקה

• תוכן חדש...