Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"משרד התחבורה החליט שלא להגביל את הייבוא האישי לרכב חדש בלבד ולהמשיך ולהתיר יבוא של מכוניות שגילן הוא עד שנתיים".

כל הכבוד למשרד התחבורה, באמת, אתם לוחמי החופש והצדק (רק חסר לכם חרב של ג'דאי).

אבל ברשותכם, אני לא מבין משהו. למה לתוך כל החוק הזה של הייבוא אישי שכביכול הסדרתם הכנסתם את הסעיף שרק לבעל הרכב שיובא בייבוא אישי מותר נהוג בו ? מה ההגיון מאחורי זה ? (מלבד ההגיון הברור של זריקת עצם ללובי היבואנים שמפעיל עליכם לחץ כבד) . הרי רכב לאחר שנירכש , בין אם בייבוא אישי ובין אם בייבוא רגיל, הוא רכושו הפרטי של בעליו לא ?

האם הממשלה יכולה להגביל מישהו מלעשות ברכושו כרצונו ?

האם לאישתי מותר לנהוג ברכב שאני אייבא בייבוא אישי ? לאמא שלי ? לאחותי ? או שכל אלה ייחשבו עבריינים ברגע שיעשו זאת ?

תארו לכם שהממשלה היתה מוציאה חוק שאינכם יכולים להלוות את הבלנדר החדש שקניתם לשכן (אלא אם קניתם אותו מהיבואן הרשמי), נראה לכם הגיוני ? לא נראה קצת הזוי ? האם לא מדובר בפגיעה בחוק יסוד חופש הפרט ?

פורסם

אני מבין את הרעיון שמאחורי דרישה זאת, אלא שהדרישה הזאת במתכונתה הנוכחית היא דרקונית עד כדי לתת אצבע ולקחת יד.

הרעיון שמאחורי דרישה זאת, נועד למנוע יבוא אישי מסחרי. האחד ייבא והשני (קונה סמוי) ינהג.

הדרקוניות בכך היא שההגבלה הזאת מונעת אפשרות שימוש חוקית של בני אדם שמטבע הדברים והסבירות, היו יכולים לנהוג ברכב.

אומנם מותר לקירבה ראשונה לנהוג, אלא שגם זאת עדיין מסגרת צרה.

האם תוכל לתת את הרכב לגיסתך? לחמך ? לסבך?

האם בנסיעה חזרה מאילת, יוכל הנהג לבקש מחברתו לנהוג ברכב, או אולי מחברו?

האם נהג שחוזר שתוי מבילוי, לא יוכל לבקש מחבר שינהג במקומו הביתה ?

האם לידועה בציבור או פילגש יהיה מותר לנהוג ?

המסגרת הצרה הזאת תאלץ את הידועים בציבור להמציא תצהירים ומסמכים שיתמכו בכך, בכדי שהמדינה בסופו של דבר תאשר גם להם. בלי שהמדינה תידחף לתחתונים ולחשבון הבנק זה לא יצלח.

ליבואנים יש לובי חזק במסדרונות משרד התחבורה בכדי להמציא גזרות דרקוניות שיקשו על יבוא אישי ואילו המייבאים האישיים עומדים חסרי אונים כיוון שהם כל אחד לעצמו - פה שורש הבעיה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני דווקא רואה בזה צעד קטן בכוון הנכון. הגבלת פעילות של סוחרי יבוא אישי היא מצויינת ותוריד את כמות הרכבים הפגומים שיגיעו.

אני מניח שעם הזמן זה יתגמש.

שאלה בעניין הגיל של הרכב המותר ביבוא, איך סופרים את השנתיים מיום עליה על הכביש בחו"ל, מיום יצור הרכב או משהו אחר?

פורסם

עדיף מכלום ,לדעתי אם שם משפחה זהה לשם משפחה של בעל הרכב אז לא תיהיה בעיה ,סה"כ שינוי חיובי וגם בטח תיהיה הגבלה מסויימת על מס' שנים לפני שהוא יוכל למכור את הרכב (3-5 שנים) .

פורסם
למה לתוך כל החוק הזה של הייבוא אישי שכביכול הסדרתם הכנסתם את הסעיף שרק לבעל הרכב שיובא בייבוא אישי מותר נהוג בו ? מה ההגיון מאחורי זה ? (מלבד ההגיון הברור של זריקת עצם ללובי היבואנים שמפעיל עליכם לחץ כבד) .

הרי רכב לאחר שנירכש , בין אם בייבוא אישי ובין אם בייבוא רגיל, הוא רכושו הפרטי של בעליו לא ?

לא ממש. עובדה שהממשלה יכולה "להלוות" אותו למילואים, למשל.

האם הממשלה יכולה להגביל מישהו מלעשות ברכושו כרצונו ?

רק פעם אחת?!?!?!?!?!?!

זה נחמד, הקטע הזה:-הממשלה לא יכולה להגביל את הפשע, אבל יכולה להגביל את זכויותיך. אוקסימורון. ויותר יפה מזה, עבירות ביטוח למיניהן ייאכפו בחומרה- רק כי יש שם קנס, לעומת פשעים, ששם אשכרה נפגעים אנשים, אבל אין כסף מזה לממשלה.

האם לאישתי מותר לנהוג ברכב שאני אייבא בייבוא אישי ? לאמא שלי ? לאחותי ? או שכל אלה ייחשבו עבריינים ברגע שיעשו זאת ?

לא. לא. ולא.

ולמה שינהגו? הרי אם הייבוא האישי כל כך משתלם, שיקנו רכב לעצמם...:roll:

תארו לכם שהממשלה היתה מוציאה חוק שאינכם יכולים להלוות את הבלנדר החדש שקניתם לשכן (אלא אם קניתם אותו מהיבואן הרשמי), נראה לכם הגיוני ? לא נראה קצת הזוי ?

לפי ההיגיון הזה, כל נושא חוקיות שיתוף הקבצים נראה לפתע כשר.

האם לא מדובר בפגיעה בחוק יסוד חופש הפרט ?

תגדיר את חוק יסוד חופש הפרט.

להבנתי ההגדרה היא שלפרט עם הכסף יש חופש, והפרט שאין לו משלם להוא שיש לו כסף.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה נראה כשינוי לטובה דווקא.

אבל too good to be true - אני חושש שאחרי קבלת פירסום חיובי נגלה שבסוף החלטה שפוגעת בטייקונים וחברות גדולות לא תאושר ע"י שר כץ.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני לא רואה שינוי לטובה, אם כבר אז לרעה.

הוספת ההגבלה שרק קירבה ראשונה תוכל לנהוג ברכב, היא הגבלה משמעותית יותר מכל ההגבלות האחרות.

למי שאינו "סוחר" יבוא אישי, לא ממש משנה אם מותר להביא 2 רכבים בשנה או 2 רכבים בשנתיים.

למי שאינו "סוחר" יבוא אישי, לא משנה אם אי אפשר להעביר בעלות, שנה, שנתיים או שלוש - מדובר בזמן סביר להחזקת רכב.

גם בעבר אפשר היה ליבא מכוניות עד גיל שנתיים.

הרבה מילים ללא חידוש שמוצגות כחידוש ובתוכן מקפלות גזירות חדשות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חברים - בואו נעשה קצת סדר.

האם הייבוא האישי הביא לנו מכוניות משפחתיות בזול?

האם ראיתם מישהו נוסע עם מאזדה 3 משומשת שנקנתה בארה"ב והגיעה לפה בהנחה?

האם ראיתם מישהו עם סיטרואן C5 ידנית סטיישן דיזל?

התשובה היא - לא.

הייבוא האישי השתלם רק לרכבי יוקרה.

מה בדיוק אנחנו מרוויחים מזה כצרכנים? 3000 ערסים שנוסעים ברכב יוקרתי ועושים דאווינים בחוף?

עוד רכבי "שטח" שחונים על מדרכות?

עוד אפיק להלבנת הון בעולם התחתון?

פורסם

תסלח לי אבל אתה קשקשן!

מה הקשר לערסים? אם מישהו לא רוצה לרכוש רכב במחיר מופקע, מוכן לשלם הרבה פחות תמורת רכב בן שנה-שנתיים ומשלם מיסים על הרכב כחוק הוא ערס ? יש לך בעיה בהגדרות.

זה שלא משתלם ליבא רכבים זולים מחו"ל זה רק הודות למשרד התחבורה בסיוע הלובי החזק של היבואנים. לדעתך אם היו פה רכבים זולים ביבוא אישי אז התרומה הייתה משמעותית יותר ואז החוק כן היה דרקוני?

אני מציע לך להתאונן על המדינה שלא פועלת נגד המלבינים והעברינים ישירות אלא מחוקקת חוקים עם פגיעה היקפית באזרחים שומרי חוק "שסתם" בא להם לייבא רכב בעצמם ולא לשלם מאות אלפי שקלים ליבואן, זה חוקי זה כשר אין שום סיבה להגביל את זה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

זה לא שכל מי שקונהביבוא אישי הוא ערס, אבל יש חפיפה מסוימת בין ערסים ורכבי ייבוא אישי.

יש אנשים נורמלים שקונים ביבוא אישי, אבל רוב אלו שנוהגים על FX או האמרים למיניהם, די מזלזלים בשאר הנהגים וחותכים אותם באגרסיביות בלי סיבה.

זה בטח קשור לעניין ה"לי יש יותר גדול", או "לי יש רכב ולך לא יכול להיות אותו רכב".

פורסם

אני מציע שנספיק עם תובנות מתוך רגשי נחיתות.

גם נהגי אוטובוס ומוניות חושבים כך?

אני אומר - נסו לנהוג באיזה רכב בהמה (בין אם זה האמר, FX או סתם וונדורה) ותראו איך מהר מאוד אתם מקבלים תחושה "האוטו שלי גדול ושאחרים יזהרו ממיני".

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

זה עניין של אישיות.

גם אם יש לי רכב עם המון כוח, עדיין אפשר לחשוב על אנשים אחרים.

אם אחד מהם נמצא מאחורי בנתיב שמאל ביציאה מרמזור, אין שום סיבה להיצמד אלי ולחתוך מימין תוך כמה שניות, בזמן שאני מודיע לו עם האיתות שאני מפנה לו את הנתיב עוד שניה.

פורסם

אני אצטט את עצמי (זה חוסך זמן):

בכל העולם לא קיימת ההוראה שמונעת משאר המשק ליבא באופן מסחרי את התוצר המיוצג ע"י היבואן הרשמי.

מכיוון שכך קיים שם יבוא מקביל. יבוא זה נשען בעיקר על עודפי משווקים במדינות אחרות אבל לא רק. הפריחה של יבוא זה הביאה לצניחה של 20% במחירי המכוניות באנגליה בסוף שנות ה-90.(דרך אגב זה תמיד היה מותר שם אבל יום אחד מישהו גילה שהיבואן הבלגי יכול למשוך עודפים שהוא הזמין מהיצרן עם הגה ימני...)

ההוראה הפלוטוקרטית שמאפשרת שיווק מסחרי של מותג אך ורק ליבואן הרשמי היא חסרת אח ורע בעולם המערבי, ואפילו בתחומי המשק האחרים בישראל.

ל-HP יבואן רשמי שהוא נציגו הרשמי של היצרן בישראל. עם זאת, זה חוקי לחלוטין לכל אזרח לקנות 100 ניידים של HP בארה"ב ולשווקם מסחרית בישראל.

זאת הסיבה שהיבואן הרשמי לא יכול להפקיע מחירים כרצונו. הוא יכול לגבות מעט יותר כל עוד אנשים מוכנים לשלם על תשתיות השירות הנוחות שלו, תמיכה בשפה המקומית וכו', אבל לעולם תהיה בקרה שתמנע ממנו להפקיע מחיר, גם למוצר שהוא בלעדי ל-HP.

זאת גם הסיבה שניתן להשיג כל דגם בישראל. אם אני רוצה לקנות בארץ סקודה אוקטביה ולבחור צבעי ריפוד ודיפון, ולשלב אופציות מהרשימה המלאה באופן חופשי ולכל מנוע שארצה, ויש רק יבואן אחד, אני יכול ללכת לחפש.

אותו יבואן יחיד יודע שבסוף אני אקנה אצלו אוקטביה, פשוט כי אין לי ברירה, עם או בלי צבע הריפוד האהוב עלי.

אבל אם יהיה מעבר לכביש יבואן נוסף, קטן ונמרץ, הוא יוכל להרוויח מכירה על חשבון השכן.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...