Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם והרבה בריאות לעמוס השרת המסור.

בביתי הקט שבבירת הנגב שקעו כמה בלטות. לצערי לא מצאתי תחתן כספת או שק מצלצלין וכעת אני חפץ להחזיר עטרה ליושנה ולסדר את הבלטות.

אני מבין שחסר שם קצת חול, את זה אפשר יהיה להשלים די בקלות, אבל איך סותמים את החריצים שבין הבלטות? טיח? איך עושים את זה?

הסברים יתקבלו בברכה.

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ידוע לי שסותמים חריצים בין בלטות ברצפה.

הרצפים מפזרים חול זיפזיף אחרי ההתייבשות וזה נכנס לבד לחריצים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עם פומפה שלוף את הבלטות הסוררות, תכין קצת טיט+מלט בדלי ופשוט תמלא עד הגובה החסר (בערך רבע-חצי סנטימטר מעל הקו התחתון של הבלטה כדי שהמלט יתהדק כראוי)

תניח את הבלטה במקומה. תהדק אותה עם פטיש גומי אם יש בנמצא ואם לא, פשוט עם פשיט מחופה בשמיכה ישנה או כרית ישנה כדי לפזר את המכה.

המלט בשלב של ההידוק צריך לצאת קצת מהצדדים, אז עם האצבע פשוט תמרח את הפינות.

מומלץ מאד לא לדרוך על הבלטות עד אחרי 24 שעות מהעבודה עד שהמלט יתייבש והבלטות יתיישרו.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

הרווח בין האריחים נקרא "פוגה".

חומר המילוי לפוגה נקרא "רובָּע". משמש בד"כ כאשר יש רווח בין האריחים (אריחים במידה שונה או שהונחו בכוונה עם רווח) או בחדרי רחצה. לזה כוונתך ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא לא, סתם בלטות ברצפה של החדר.

אז מה, למעשה מה שיש בחריצים בין הבלטות הוא חול? בשטיפה הראשונה הוא לא יהפך לבוץ?

וסליחה על הבורות, מה ההבדל בין טיט למלט? יש אפשרות לרכוש את זה גם בחבילות קטנות? אני מכיר את השקים החומים של הכמה עשרות קילו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא חול ולא טיח, כמו שאמרו לך, אך ורק רובה בין הבלטות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תיישר את החול שמיתחת לבלטות ותוסיף עוד חול אם חסר כדי שלא יווצרו שקיעות, (בד"כ מפרקים בלטה נוספת שליד כדי לראות אם גם שם מתחילה שקיעה,

אח"כ מיישרים את הכל ומשתמשים בדבק קרמיקה , אתה צריך גם קצת ללטש את הדפנות של הבלטה (עם דיסק ) כי אין סיכוי שהיא תיכנס "חלק" כמו שהיתה, מקסימום אחרי זה באמת מורחים בחריצים רובע, ויש כל מיני צבעים. מניסיון אישי זו עבודה סופר סופר מחורבXת כי תמיד יש בעיה עם הבלטה האחרונה מבחינת מיקום וזו ממש עבודה מתישה,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם אתה מפרק רק בלטה אחת אז זה לא כל כך נורא. אם אתה מתחיל לפרק שורה של בלטות או חדר שלם אז לא בכלל לא כיף.

מלט מוכרים בשקים גדולים. לי לא יצא לראות שקיות קטנות של מלט. מכיוון שאתה לא זקוק לכמויות גדולות כל כך של חומר אתה יכול לרכוש שקית קטנה של צלוטיט/קליסימו/פרופילה וכו' בכל טמבוריה ולהכין את החומר לבד עפ"י ההוראות. לחילופין אפשר לקנות דלי עם חומר מוכן ומעורבב, רק לפתוח ולמרוח.

את הרווח שמסביב לבלטה ממלאים ברובע. אחר כך לוקחים סס"ל ומגדרים את האזור שטופל מפני שותפים זדוניים וממתינים בסבלנות להתיבשות החומר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קנה מלט לבן + חול . רצוי גם פומפה למשיכת המרצפות , אם בוצעה טעות , או שהיא ירדה למטה במהלך העבודה .

יחס התערובת לעבודה כ 35% מלט על כ 65% חול - 1 שליש על 2 שליש + מים .( רצוי בהתחלה לעבוד עם תערובת קצת דלילה , ולתקן בהמשך )

מלא חול באזור המרצפות עד כ 2 ס"מ פחות מגובה תחתית המרצפה הקרובה .

מלא קצת מתערובת המלט המוכן + מרח קצת על הבלטה ( רצוי להרטיב את תחתית הבלטה לפני העבודה - אבל לא הכרחי )

הכנס את הבלטה - ובעזרת פטיש גומי או בעדינות עם קת העץ של הפטיש הרגיל , הכה בעדינות בבלטה עד להכנסה ישרה .

דאג שהתערובת בדלי תהיה קצת רטובה , שלא תתקשה .

בסיום נקה את העודפים שיצאו מהחריצים , ומלא מהתערובת מלט באזור החריצים שנשארו פתוחים .

אסור לדרוך על המרצפות כ 24 שעות - אם חובה לעבור באזור , הנח לוח עץ שיחלק את הכובד על כל המרצפות .

הוראות עבודה יותר מדויקות - באדיבות שביט .

עם פומפה שלוף את הבלטות הסוררות, תכין קצת טיט+מלט בדלי ופשוט תמלא עד הגובה החסר (בערך רבע-חצי סנטימטר מעל הקו התחתון של הבלטה כדי שהמלט יתהדק כראוי)

תניח את הבלטה במקומה. תהדק אותה עם פטיש גומי אם יש בנמצא ואם לא, פשוט עם פשיט מחופה בשמיכה ישנה או כרית ישנה כדי לפזר את המכה.

המלט בשלב של ההידוק צריך לצאת קצת מהצדדים, אז עם האצבע פשוט תמרח את הפינות.

מומלץ מאד לא לדרוך על הבלטות עד אחרי 24 שעות מהעבודה עד שהמלט יתייבש והבלטות יתיישרו.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תבדוק את האפשרות של קניית פחית קטנה של דבר קרמיקה ,אני תיקנתי כמה מרצפות ופנלים עם זה.

זה עולה באזור ה30 שקל וזה בדוגל של 3 קופסאות טונה בערך.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני החלפתי 4 בלטות אצלי בדירה.

לא שמתי שום חומר ביניהן.

פשוט ניסיתי לפלס אותן כמה שיותר, עם מלט שהכנתי (הדלת לדירה היתה נסגרת בכוח, תו"כ מאבק עם בלטות ישנות שהתרוממו).

יש מצב שנשארו לי כמה בלטות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עדכון:

אתמול חידשתי חוזה עם בעל הדירה והראתי לו את הבלטות. מאחר ואנחנו ביחסים טובים אמרתי לו שאין לי בעייה לנסות לסדר את זה לבד ושהוא ישלם על החומרים, אבל אני לא ערב לתוצאה. הוא החליט להביא בעל מקצוע שיסדר את העניין.

נו שויין, העלה את השכר דירה, לפחות שיעשה משהו :lol:

תודה לעוזרים!

איתמר.

• תוכן חדש...