Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני בעיקרון בתהליכים למכור את האיביזה שלי ולאחר המכירה אני מעוניין לרכוש רכב שייתן תמורה מהנה לכסף.

הרכבים שחשבתי עליהם הם:

סיטרואן ZX וולקן מנוע 2.0

אסקורט RS2000

אסטרה GSI

הונדה סיויק 94-95

התקציב הוא 20K, הרכב יהיה גיר רגיל, אני מחפש משהו שיהיה מהנה לנהוג עליו, מעט כוחניות וכמובן שתחזוקה שלו תהיה סבירה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

האם אתה מעוניין ברכב עם הנעה אחורית? כי אם כן, הייתי ממליץ לשים לב לאלפא 75. רכב יחיד בתקציב כזה בעל תצורה מיוחדת מאוד: יש לו גיר מאחור כמו לקורבט, מזראטי, אלפא 8C, דגמים מסויימים של פורשה (יותר נכון להגיד שלרכבים האלה יש גיר מאחור כמו לאלפא).

ישאר לך עודף מתקציב. גילוי נאות, חבר שלי מוכר אחת כזאת במצב טוב (מדובר על אדם מבוגר שמצד אחד שומר מאוד על האוטו ומצד שני לא קורע, הוא בעל מוסך ולא חסך שום דבר בטיפולים), קישור למודעה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=279710.

יש כמובן גם בומרים, בתקציב שלך אפשר לקנות גירסאות די בסיסיות של סדרה 3 E30, לפעמים אפילו עם מנוע 6 צילינדר. במוסף יש את סדרה 5 E34, גם אפשר למצוא עם גיר ידני, לרוב בתקציב שלך מדובר על 520 עם 6 צילינדר.

מבחינת הנעה קדמית, הייתי ממליץ להוסיף לרשימה את 205 GTI. בנוסף קיימות AX בגירסא ספורטיבית (במקרה שאתה אוהב סופר מיני חמות).

לסיויק יש מנוע נמרץ למדי בעל 120/125 סוסים (החזק יותר VTEC ככל שאני זוכר - חברים, תקנו אותי אם אני טועה). 0 ל-100 מרשימים (לפי פרוספקט פחות מ-9 שניות!).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אלפא לא לטעמי D: אני האמת מעדיך צורה יותר סימפטית.

אגב, הבימרים האלה ישחטו אותי במוסכים לא? אני לוחם בצנחנים, והזמן הפנוי שלי ממש ממש לא רב

בעיקרון ההמלצה שלך היא 205GTI או סיויק?

ה GTI מרובות ידיים =\ זה מבאס

פורסם

אני יותר הייתי ממליץ לך על סיויק בתנאי שתמצא אחת שמורה. אפשר למצוא את הדגם המפואר EX עם גיר ידני.

מצא אחת מקורית ושמורה, עם יד נמוכה ולא מצעירים. אני יודע שזה קשה, אבל זה כדאי.

אני לא יודע עלויות אחזקה של E30. מכונית הזאת די נפוצה ואפשר למצוא חלפים בפירוק. חלפים חדשים עולים הרבה כסף. למשל אם קרבורטור הלך, מחיר חדש בערך כמו מחיר מנוע חדש. דגמים בכירים של E34 חולקים הרבה מכלולים על E32, מחירים חלפים עבור E32 גבוהים מאוד.

מבחינת עלויות אחזקה, לפי דעתי הונדה עדיפה.

בקשר לאלפא, מראה שלה זה עיניין של טעם. אבל לפי טעמי האוטו יפה. :) וכמובן היא מראה את ההבדל בסיבוב :p

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוא בעיקרון סביר, אבל שוב, הצורה קצת מזכירה לי קרטון D: מרובע..

שנת 90 קצת מיושן, נניח שיש בידיי 2 אפשרויות

לרכוש GTI 205מודל 92, 1.6 לא ה 1.9

או סיויק מודל 92-95 ידנית EX.

מי מומלצת. ה GTI קלילה 850 ק"ג על 115 כ"ס

וההונדה 125 כ"ס על טון 200 בערך

פורסם

משקל של סיויק ידנית 1080ק"ג, משקל של 205 GTI1.6 הוא 900 ק"ג בלבד. ראוי לציין ש-205GTI מכונית ותיקה מאוד ורוב אקזמפלרים מתקרבים לתחילת שנות ה-90'. יש גם GTI עם מנוע חזק יותר בעל כימעט אותו משקל: 1.9 עם 120 סוסים.

דגם 1.9 לפי פרוספקט מאיץ 0 ל-100 קצת יותר מהר ב-8.5 שניות, לאומת משהו כמו 8.7/8.9 בסיויק.

אני אישית יותר אוהב את הצורה סדאן, לכן מבחינה הזאת סיויק עדיפה מבחינת מראה לפי טעמי. בנוסף, מבחינת עלויות אחזקה, יש יותר סיויקים על כביש מאשר 205GTI, לכן מבחינה מכאנית יהיה יותר קל למצוא חלפים.

בסופו של דבר, במקומך הייתי מחפש את שניהם: 205GTI 1.6/1.9 וסיויק 1.6 ידנית (אם אפשר בגירסא המאובזרת יותר - EX).

מה שתמצא שמור יותר - לך על זה.

אני הכי אוהב מכוניות מרובעות. ;)

פורסם

לגבי אסטרה, אוטו שמור קשה מאוד למצוא, רובם עברו הרבה ידיים וחיים קשים. אבל אם כן תמצא אחת שמורה או לפחות אם יש לך כסף להשקיע בישור קו רציני תזקה לרכב מאוד חזק. מנוע 16V נותן בראש להרבה מכוניות חדשות ומגיע ל 100 בקלות ב 8 שניות. יושב לא רע על הכביש אם כן הגה קצת חסר תחושה.

ישנה עוד בעיה קטנה וזה עלות תיקונים שהם די גבוהים (רכב קודם שלי טופל 3 שנים במוסך אופל וראיתי מחירים גבוהים).

אותו דבר אפשר להגיד על RS2000 פרט לכך שהיגוי יותר טוב מאופל.

פורסם

ההבנתי, אז בעיקרון הונדה סיויק גיר רגיל תהווה תמורה טובה לכסף ואחזקה ראילית הרבה יותר מאופל והפורד?

פורסם

סיויק די נפוץ וזה טוב מבחינת למצוא חלקי חילוף. בנוסף מדובר על רכב יחסית מאוד חסכוני, לא פחות ממשפחתיות מודרניות.

• תוכן חדש...