Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני בדיוק לפני טיפול 10K ורגע לפני שאני נכנס למוסך אשמח לקבל ייעוץ:

הרכב הוא 306 שנת 94 שנמצא אצלי כ-5 שנים.

לאורך כל התקופה מיום הקניה ועד לחודשי הקיץ האחרונים מערכת הקירור, כמו גם שאר המערכות ברכב, עובדת נהדר ומתוחזקת כראוי.

חום המנוע בשיאי הקיץ, בכל שנה שעברה מתוך 5 השנים שהרכב אצלי, לא היה עובר את תחום ה-100 מעלות ובנסיעות רגילות ומשולבות היה נעמד בדיוק על 90 מעלות תקינים.

גם בימים מאוד חמים ובנסיעה עם מזגן עובד חום המנוע לא היה עובר את 100 המעלות (גם בעמידה בפקק תנועה).

מדי פעם קרו מקרים שהחום מנוע עבר את ה-100 ואולי התקרב ל-110 בשעון אבל מהר מאוד נכנסים שני המאוורים לפעולה והחום יורד.

התרמוסטט תקין, הרדיאטור יחסית חדש כמו הגם צנרת שהחלפתי.

מאז נכנסו לקיץ הנוראי הזה חום המנוע נעמד בדרך קבע על 110 מעלות.

אציין שהוא לא עובר את התחום הנ"ל, ככה שאין לי בעיית התחחממות יתר מסוכנת ברכב.

מה שנגרם מההימצאות ב-110 מעלות זה ששני המאווררים עובדים באופן קבע על המקסימום ע"מ לשמור שלא יהיה בעיות התחחמות קריטיות.

בשעות החמות של הצהריים, המחשב "חותך" את פעולת המדחס של המזגן לפרק זמן של דקה או שתיים ע"מ לאפשר קירור מהיר יותר ואז חוזר המדחס לפעולה וחוזר חלילה, כך שמד חום יורד מה-110 וחוזר אליו לאורך כל הנסיעה.

עם דימום המנוע בחניה, המאוורים ממשיכים לעבוד עוד מספר דקות ע"מ להמשיך לקרר ואז מפסיקים מעצמם (ללא מפתח בסוויץ כמובן).

נ.ב- כמעט שלא יוצא לי לנהוג בלילה (כי אז רכב הליסינג כבר נמצא בבית) אבל מנסיעות מועטות שעשיתי בערבים המערכת הייתה הרבה יותר יציבה.

נ.ב 2- משאבת המים חדשה ממרץ 08.

-האם יש משהו שלא חשבתי עליו שיכול להוריד את יעילות הקירור באופן שוטף ומביא לכך שהמערכת לא מצליחה לרדת לאזור ה-90 כמו שעשתה לאורך כל 5 השנים האחרונות (בייחוד בקיץ החם)?

-אולי זה רק הקיץ הקיצוני הזה שמקשה על מערכת הקירור?

-הרדיאטור נראה נקי, אך אולי בכל זאת ניקיון שלו (צינור מים?) יבצע ייעול במערכת?

אציין שוב- לא קיימת בעיית התחחמות יתר!! כמובן שלא חסרים מי קירור ועושה רושם שהמערכת, למרות הקושי בעומסי החום, מבצעת יפה את המוטל עליה (הפסקת המדחס, המשך איוורור אחרי חניה וכו').

תודה,

אמיר.

פורסם

זה נשמע שהיוניט של המאוררים נכנס לפעולה מאוחר מדי,לדעתי זאת הבעיה, כדאי לבדוק שהתרמוסטט לא נתפס,על הדרך כדאי להחליף את נוזל הקירור.

• תוכן חדש...