Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שנים פורסמה פה טבלה של מדידת צריכת דלק, תודה למי שהעלה אותה (לא זוכר את שמו, סליחה). מאז שיש לי את הרכב (ושנזכרתי בשירשור...) אני משתמש בה.

בד"כ אין הפתעות. אבל היום שמתי לב לעובדה מעניינת.

לאחרונה נוצרו הרבה מצבים שאני יושב ברכב מונע+מזגן בלי לנסוע (מחכה לחבר, לחברה, לפגישה פה, למשהו שם וכולי) - משהו כמו בערך שעתיים מצטברות של ישיבה.

וזה הדבר היחיד שיכול להסביר אני חושב את הצריכה המזעזעת שלי לשבוע האחרון- 5.9 ק"מ לליטר...:shock:

מסקנה?

אם אתה נהנה מהמזגן, אל תבכה על הצריכה:twisted:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האמת היא שזה רעיון אדיר לדעתי. בשביל להפעיל את המדחס אין צורך בכוח רב כל כך, ומנוע בנפח מאוד קטן להפעלתו יהיה רעיון פשוט אדיר. חבל שלא עושים דבר כזה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

גם לי יום אחד בישיבה של 3 שעות ברכב + מזגן (לא חשוב הנסיבות לכך

:lol:) הורידו לי פס במד דלק (יש לי 8, ופס אחד בדרך כלל יורד לי מנסיעה של 40-50 ק"מ משולב).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הוריד פס זה לא אומר כלום.

יכול להיות שהיית בדיוק 10 מ"ל דלק לפני ירידת הפס גם ככה.

אם היית אומר הוריד 2 פסים אז כבר אפשר להסיק משהו.

מדדתי ע"י מחשב הרכב את הצריכה בסרק, והממצאים הם:

קורולה 1.6: כ0.8 ליטר לשעה במזגן פועל.

קליאו ספורט: כ1.1 ליטר לשעה.

ביצוע המדידה: להעביר מחשב רכב למצב "צריכת דלק רגעית, ליטרים ל100 ק"מ", לנסוע 100 קמ"ש בדיוק, ולהעביר לניוטרל בלי לגעת בגז.

המחשב יציג צריכת דלק ל100 ק"מ, שהיא בדיוק צריכת הדלק לשעה במהירות 100 קמ"ש. כמובן שלרכב לא אכפת אם הוא עומד בחניה או נוסע בניוטרל בכביש החוף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נרדמתי בסופה 2 צבאית ל-7 שעות עם מזגן, הלך קרוב לחצי מיכל [להזכירכם יש לסופה במיכל 72 ליטר של בנזין 95 שמתוכם הלך אולי 28,אפילו קצת יותר ליטר], איך זה יכול להיות בכלל?:shock:

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

לא מכיר את הסופה ספציפית, אבל בכל הרכבים שאני מכיר המחוג לא לינארי.

מה שאומה שאם המיכל 72 אז יכול להיות ש:

מחוג על "פול" = 72 ליטר במיכל.

מחוג על שלושת רבעי = 56 ליטר במיכל.

מחוג על חצי = 48 ליטר במיכל.

מחוג על רבע = 36 ליטר במיכל.

מחוג על "ריק" = 24 ליטר במיכל.

ואז חצי מיכל לפי המחוג יהיה רק 20 ליטר.

שזה כבר יכול להיות, 3 ליטר לשעה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

להיות ברכב צבאי עם מנוע דולק ומזגן זה סבבה. 8)

אבל עם האוטו הפרטי , עדיף שלא :-o:-o

ומישהו פה דיבר על זה שלא בריא להשאיר את הרכב להרבה זמן מונע בסיבובי סרק עם מזגן. האם תוכל לפרט למה בדיוק זה גורם? או שיש פה מישהו שיכול להסביר ?

אני מדבר על כמה שעות טובות, ולא לאיזה חצי שעה !

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

• תוכן חדש...