Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

להלן כמה בעיות שיש לי ברנו, אולי מישהו יכול לעזור:

הרכב: רנו מגאן סניק, שנת יצור 2002. מנוע 2 ליטר 16 שסתומים, 140 כ"ס. ת"ה אוטומטית AL4. ספידומטר מראה 140000 ק"מ.

קודם כל הרשו לי להדגיש כי כל הבעיות קורות כאשר חם מאד בחוץ או אחרי שהרכב נסע הרבה זמן או תחת "מאמץ" (קיק דוונים תכופים, משיכת הילוכים וכו'). במיוחד עם מזגן. בחורף ובלילות קיץ קרירים, בעיה 2 אינה מופיעה כמעט ובעיה 1 מופיעה לעיתים רחוקות יותר.

הבעיות:

1. לפתע הרכב קצת מגמגם בהעברת הילוכים, נדלקת מנורת הגיר האוטומטי בלוח השעונים ואז הרכב נוסע רק בהילוכים שני שלישי ורביעי. לא בראשון. גם אם עושים קיק דאון בהילוך שני הוא לא יורד לראשון. גם תחילת נסיעה הוא פותח בשני. חוץ מה"ויתור" על ההילוך הראשון, תיבת ההילוכים מתפקדת כראוי והגימגומים נעלמים (לאחר שמנורה נדלקת) . שמתי לב שתוך כדי האטה, לעיתים הוא כן מכניס לראשון אבל מעצירה מוחלטת הוא פותח בשני. וגם הקיק משני לראשון לא קיים.

ביקרתי במוסך מרכזי, שם נאמר לי שהגיר תקין ושזה קשור לחיישן ABS או משהו כזה, המוסכניק פירק שקע-תקע מליד הרדיאטור עשה לתוכו "פפווו" ואמר לי שסידר את הבעיה. (היא לא הסתדרה...)

החלפתי חיישן גל זיזים (TDC באנגלית, PMH בצרפתית), אך זה לא עזר.

2. נדלקת מנורת הסליל (לעיתים גם מנורת זיהום האוויר (ציור של מנוע)), ואז הרכב לא מאפשר לי לתת גז ליותר מ2200 סל"ד. במישור זה נסבל, אבל בעליות (אני ירושלמי) הרכב לא עובר 30 קמ"ש. כשזה מגיע בשילוב עם בעיה מספר 1, זה ממש סיוט. הרכב פותח בשני ומוגבל ל2200 סל"ד. בעיה זו מופיעה במיוחד עם שימוש במזגן.

פתחתי את בית המצערת (2 ברגי כוכב), החלפתי פילטר אוויר וריססתי ספריי קרבורטורים. הבעיה נעלמה ב90 אחוז לשבועיים. עכשיו חזרה כשחם ..( בלילה כשקר היא לא מופיעה). כעת וגם לאחר ריסוס הבעיה נשארת

בנוסף, כשחם מאד בחוץ ואני מפעיל מזגן, הרכב מתחמם מעבר לנורמל אפילו עד כדי כך שהוא מכבה את המזגן בעצמו.

את שתי התקלות אפשר לאפס בכיבוי והדלקה של הרכב/מחשב רכב , אבל לאחר כמה דקות הן חוזרות.

חיבור מחשב מראה את הקודים הבאים:

P0730: incorrect Gear Ratio

P0720: Output Speed Sensor Circuit

P0120: Throttle/Pedal Position Sensor/Switch A Circuit.

לעיתים גם P0740.

מישהו נתקל בבעיות? יש למישהו פתרונות?

תודה רבה לכולם.

פורסם

שלום:

קודם כל יש לך יותר משתי תקלות, רצוי שתיגש למוסך רציני כי חבל על הכסף

לגבי התקלה במצערת : יש הערה של היצרן להחליף את התקע של המצערת, נסה לכווץ פינים בתקע בעיקר בשתי החוטים העבים באמצע

לגבי התחממות : אל תיסע במצב זה, גם ככה חם ורכבים בלי בעיה סובלים מהתחממות

פורסם
שלום:

לגבי התקלה במצערת : יש הערה של היצרן להחליף את התקע של המצערת, נסה לכווץ פינים בתקע בעיקר בשתי החוטים העבים באמצע

תודה על התגובה. איפה התקע הזה נמצא? (בהחלט יכול להיות שמגע לא טוב, יגיב לשינויי טמפרטורה).

פורסם

התקע נמצא בחיבור למצערת .

סוג הגיר שלך הוא DPO ולא כמו שרשמתה .

תקלה של חיישן מהירות יציאה נובעת מהחלקה כתוצאה מהתחממות שמן גיר שמקורר על ידי נוזל הקירור.

כשנדלקת מנורת תקלה הגיר נכנס למצב חירום והוא נעול בהילוך שלישי ורק נדמה לך שיש לך מספר הילוכים.

בעניין המצערת אני ממליץ לך להתיעץ עם משה בן דוד .

לא ממליץ לנסוע עם בעיות חום זה הורס את הגיר ויכול לגרום נזק לראש מנוע .

פורסם
התקע נמצא בחיבור למצערת .

כשנדלקת מנורת תקלה הגיר נכנס למצב חירום והוא נעול בהילוך שלישי ורק נדמה לך שיש לך מספר הילוכים.

.

הגיר באמת מעביר 3 הילוכים (2-3-4), רואים לפי מד הסל"ד, גם קיק שאונים (חוץ משני לראשון) עובדים כרגיל וגם כפתור ביטול הילוך 4 פועל ומורגש. בנסיעת מבחן שערכו ב"גירים" בפתח תקווה וב"הילוך השישי" בבאר יעקב ראו את זה גם מוסכניקים מקצועיים. שניהם דרך אגב אישרו שהגיר תקין מכנית.

(יש לי חבר שהלך לו גיר ברנו קליאו, ובאמת לפני שהגיר מת, הוא היה נוסע רק בשלישי ומנורת הגיר היתה מהבהבת. אצלי המנורה לא מהבהת והגיר משתמש בהילוכים 2-3-4). בכל מקרה תקלת המצערת יותר מעיקה עלי.

דרך אגב, חזרתי עכשיו מנסיעה לילית של כשעה. וכרגיל כשקר (בי-ם קר בלילה גם ביולי...) אין שום בעיה.

תודה.

פורסם

מנסיון של חבר טוב של אבא עם מגאן 2002 1.6 אוטומט, כל הבעיות שלך נעוצות בחיישנים תקולים. אמנם הוא סבל אך ורק מהבעיות בגיר אבל הוא פתר אותן פעמיים ע"י החלפת חיישנים (שהם בפני עצמם תענוג יקר).

רצוי שתתן למוסך מורשה/מקצועי לטפל בעניין.

פורסם

רצוי שתתן למוסך מורשה/מקצועי לטפל בעניין.

הייתי במוסך מקצועי, הם היו אובדי עצות. לא היתה קביעה חד משמעית. אמרו שיתחילו בהחלפת חלקים, עד שיגיעו (אם בכלל) לבעיה.

אני לא מתכוון להיות שפן נסיונות של מוסך. החלפת חיישנים אני יכול לעשות לבד ובזול יותר, אבל זה מבזבז זמן. קשה לי להאמין שאני היחיד עם הבעיות הללו. מחר אלך לחפש את חיבור המצערת כפי שהומלץ כאן.

פורסם

החיישנים עולים הון תועפות. ברכב של החבר של אבא כל חיישן עלה כ1500 ש"ח. אם לא שם טמונה הבעיה אז זה לא שקנית מסטיק וזה לא חשוב.

אף אחד לא אמר לך להיות השפן נסיונות של המוסך אבל יש מוסכים ויש מוסכים וגם אם הוא מורשה זה לא אומר שהם יודעים מה הם עושים.

פשוט לפי ההגיון שלי ולפי דפוס קבוע כשתקלה היא תלויית טמפ' חיצונית (של הסביבה) היא תמיד תהיה תקלה חשמלית. השאלה היחידה היא, הנסיעות במזג אויר הקר שבהן לא רואים שום בעיה הן קצרות או ארוכות?

פורסם

פשוט לפי ההגיון שלי ולפי דפוס קבוע כשתקלה היא תלויית טמפ' חיצונית (של הסביבה) היא תמיד תהיה תקלה חשמלית. השאלה היחידה היא, הנסיעות במזג אויר הקר שבהן לא רואים שום בעיה הן קצרות או ארוכות?

בחורף או בלילה בעיית המצערת לא קיימת כלל, גם לא בנסיעות ארוכות. בעית הגיר מופיעה בחורף לאחר כשעה של נסיעה עירונית. בנסיעה בינעירונית הבעיה כמעט ולא מופיעה כלל.

בכל מקרה, ירדתי היום לרכב לבדוק התפס של המצערת כפי שהומלץ פה וריססתי עליו קצת "מגע טוב". על הדרך בדקתי את חיישן האוויר. MAP sensor, והרכב השתגע. אז אולי עליתי על הבעיה. ביום ראשון אלך לקנות חיישן כזה, ואעדכן. מישהו יודע אם צריך לאפס את מחשב המנוע בהחלפת חיישן כזה?

תודה

פורסם

אז אכן מדובר בבעיה חשמלית. לפני שאתה רץ להחליף חיישנים, כנס לחשמלאי שיבדוק שמתחי הכניסה והיציאה של החיישנים הבעיתיים תקינים לפי הוראות היצרן. ייתכן שהבעיה מתחילה לפני החיישנים, למשל חיווט פגום או יציאת מתחים שגויים ממחשב מנוע.

אם תוכל להביא את הקוד מנוע אוכל לנסות למצוא בשבילך את הפרמטרים. הקוד מנוע רשום ברשיון רכב.

פורסם

אינקורקט ראסיו INCORRECT GEAR ATIO פירושו בדרך כלל החלקה בגיר. נדיר שהסיבה להופעת קוד זה הינה חיישן סיבובי כניסה או יציאה תקולים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אינקורקט ראסיו INCORRECT GEAR ATIO פירושו בדרך כלל החלקה בגיר. נדיר שהסיבה להופעת קוד זה הינה חיישן סיבובי כניסה או יציאה תקולים.

לאחר שהמנורה של הגיר נדלקת, הגיר עובד כשורה. פרט ל"ויתור" על ההילוך הראשון. כל השאר עובד כרגיל, כולל נעילות מומנט וקיקדאון. אם היתה בעיה מכנית היא היתה צריכה להופיע כל הזמן.

בינתיים, הוצאתי את חיישן הMAP, ניקיתי אותו והחזרתי. בנוסף חיזקתי את הפינים האמצעיים של חיבור המצערת כפי שהומלץ כאן.

בינתיים תקלת המצערת לא חזרה, אבל לא נסעתי מספיק בחום. אעדכן שוב לאחר כמה נסיעות בחום.

דגם המנוע דרך אגב הוא F4R. אני חושב שזה המנוע החזק יותר. לפי מיטב זכרוני יש סניק 2.0 ליטר עם מנוע חלש יותר.

תיבת ההילוכים היא אכן DP0. רשמתי למעלה AL4 מתוך הרגל (היה לי סיטרואן). בכל מקרה זו אותה תיבה.

פורסם

הבעיה יכולה להיות גם חיישן מהירות יציאה או חיישן מהירות טורבינה, לפעמים המחשב "מתבלבל" שהוא מקבל קריאות שגויות מהחיישנים הללו ונותן תקלה "יחס העברה שגוי".

בדרך כלל הבעיה היא לא בחיישן אלא במגעים שלו, בקופסת החיבורים או בתקע החיצוני (תלוי בשנתון).

כדאי לבצע חיזוק מגעים לפינים של החיישנים האלו. אם התקלה של המצערת תחזור יש תקע חשמלי מקורי כחלף חילוף אז ניתן לבצע תיקון מקצועי.

ניתן לבצע גם שיפור למערכת הקירור כך שיפשר את קירור הגיר אך מדובר בפעולה יקרה, שמתשלמת רק אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הנחמד הזה זמן רב (יאריך את חיי הגיר וימנע הרבה בעיות).

• תוכן חדש...