Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה.

בסובארו יש צינור גומי שהולך מהטנק דלק למשאבת דלק,משהו כמו 15 ס"מ אורך,מהמשאבה לפילטר,מעוגל חתיכה של 20 ס"מ לערך, ומהפילטר מתחבר צינור גומי באורך של 20 ס"מ בערך לצינור מתכת שהולך עד לפני הקרבורטור .

כל הצינורות מחוברים בבנדים.

כל הצינורות הנ"ל נמצאים מתחת לרכב מאחורה.

הקוטר שלהם זהה (אותו קוטר שמתחבר לפילטר).

מדוע בכל כמה חודשים שאני ניגש להחליף את הפילטר דלק(אני מחליף אותו באופן תכוף,10 שקל לפילטר,לא לוקח סיכון שיגיע לכלוך לכיוון הקרבורטור).

מדוע בכל פעם שאני ניגש להחליף אותו, אני בודק את הצינורות שמתחברים אליו ולמשאבה,וכמעט כל כמה חודשים אני צריך להחליף אותם.

הצינור הוא צינור דלק ייעודי עם בידוד כפול,עולה 10 שקל למטר כך שזה לא משמעותי אבל זה מעצבן כל פעם למצא סדקים או בחיבור של הבנד או לכל אורכו של הצינור.

אני מניח שזה בגלל צורת הצינור-מעוגלת.

בכל זאת,האם כשהרכב יצא מהמפעל,אני בטוח שהצינור הזה החזיק כמה שנים טובות,והוא לא תוצרת פוגי (יפן), כך שאני לא מבין למה זה קורה?

בתא המנוע קיימים צינורות זהים לחלוטין וגם בצורה מעוגלת ונדיר מאוד שהם נסדקים.

אשמח על כל תגובה עיניינית.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

משה שלום רב !

ההסבר שלי לתופעה שציינת היא פשוטה מאד:

צנור דלק לא תקני, לא מתאים לדלק, ובכך נגרמים עד מהרה, סדקים בצינור, בגלל מיקומו במקום נמוך, יכול לגרום לאיבוד דלק, נזילות ויניקת אוויר בהמשך.

אין כל סיבה שצינור מקורי, מחזיק מעל 10 שנים ויותר, ואילו צינור העשוי מגומי אך לא מיועד לדלק נסדק ומתפורר פנימית, ובכך גם גורם לסתימת דלק, בגלל חלקי גומי הנסחפים לקרבורטור.

שימוש בתוספי דלק חריפים, מאיצים את התופעה, מניסיון. ברגע ששלחתי את ההודעה קיבלתי את בקשתך בפרטי להתייחס לשאלתך.

בבקשה קיבלת התייחסות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני קונה צינור ייעודי לדלק מחנות של חלפים לרכב.

כתוב גם על הצינור עצמו FUEL , כלומר צינור לדלק.

הצינורות בתא המנוע הינם אותם צינורות (החלפתי את כולם בזמנו), בתא המנוע הצינור לעולם לא ניסדק,אולי רק בחיבור שלו לבנד נניח אחרי תקופה ארוכה,אבל התופעה קוראת רק בחלק האחורי של הרכב,מה שמגיע מהטנק דלק.

לא מבין למה זה קורה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בעבר כן השתמשתי בתוספי דלק - אכן.

בעבר הייתי נוסע על מתאנול 15% .

עד שהבנתי שכל התוספים למיניהם רק גורמים לנזקים במרוצת בזמן.

אבל מאז עבר הרבה זמן ומאז גם מיכל הדלק עצמו הוחלף וגם השרוול מילוי הוחלף ואני מתדלק בתחנה אחת קבועה ,מגיע לאמצע מיכל ומתדלק.

בוא נאמר כך,מאז שהחלפתי מיכל ושרוול,אני ממלא רק דלק בלי שום תוספים למיניהם .

פורסם

משה שלום רב !

מתנול הוא חריף מאד, והוא ממיס וגורם לסחיפת בוצה מטנק הדלק, וליבוש ויצירת סדקים בצנרת דלק, ולסתימת מסנן הדלק.

וזה ההסבר האפשרי לסדקים בצינורות ,למרות שהפסקת עם השימוש במתנול לפני שנים, אך המשך לצפות לסתימת מסנן הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נכון לעכשיו החלפתי את כל הצינורות מתחת לרכב וגם את 2 הפילטרים,זה שמאחור וזה שמקדימה.

בעניין התוספים,אתה צודק, מאז עבר זמן מה,כשהגעתי למצב של סתימות דלק ופילטרים,הפסקתי עם זה,החלפתי כמעט הכל(מיכל,שרוול,צינורות,בנדים) כך שלא נשאר זכר לתוספים האלה במערכת הדלק,וכל זה היה לפני כמה שנים, בנוסף איך אתה מסביר את זה שהסדקים בצינור גומי קורים רק בחלק האחורי של הרכב?

• תוכן חדש...