Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-D

יאללה - חברי פורום נוספים מוזמנים לשפוך קצת אור על הנושא של מגברי זרם גבוה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת איך המגבר עצמו אין לי מה לתרום, אבל עובדתית אצלי ברכב (אפלאוז) הייתה בעיה עם האורות שהיבהבו לפי קצב הבאס. המגבר שהגביר את הסאב היה JBL1004 בגישור. הוספתי את הSUNDOWN 1000D והייתי בטוח שהבעיה רק תחמיר כי אני מוסיף צרכן נוסף.

למרבה ההפתעה התופעה פחתה משמעותית ומערכת החשמל ברכב מראה פחות סימני מצוקת חשמל.

רק חשוב לציין כי שתי היציאות שהתפנו עברו לשמש את ה6X9 האחוריים.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

תופעה מעניינת בהחלט.

אני דווקא התנסתי במעבר ממונו class D (מונו די פשוט של cliff designs) למגבר שני ערוצים class A/B בגישור (רוקפורד ישן שאני מריץ ב-2 אוהם).

במקרה שלי המגבר השני שולט בסאב בצורה טובה יותר ואין שינוי בבמה הקדמית.

הסברה שלך לגבי התפוקה הכללית הגיונית, אבל לי דווקא עלה משהו אחר לראש (כמובן שהכל בגדר השערות) -

בתור הקדמה אני אזכיר את עניין 'התדרים העומדים'.

בכל סביבה אקוסטית יהיו תדרים מסויימים בעייתים, כתלות בצורת החלל והחומרים המצויים בו.

כשאני אומר בעייתים, הכוונה היא לתדרים שאינם דועכים במהירות המספיקה ואשר עשויים להישמע חזקים באופן יחסי או לגרום לביטולים.

למעשה, בחדר מלבני, קל מאד לחשב את אותם תדרים כנגזרת של מידות החדר (קיימים ברשת מחשבונים יעודיים).

לכן, כאשר בונים אולפן (גם בבית), מחשבים מראש את התדרים העומדים ודואגים לטיפול אקוסטי מתאים, עוד בשלב התיכנון.

העניין הוא, שכל גל עומד שכזה משפיע לא רק על מה שנשמע באותו תדר, אלא גם על כל מכפלות התדר (אוקטבות) שמעליו.

ז"א - אם החישוב מראה שיהיה לנו תדר עומד ב 130Hz, אנחנו צפויים לבעיות גם ב 260Hz, ב 520Hz וכו'.

ולעניינו - אולי יתכן כי שליטה טובה יותר בסאב גרמה לפתירת בעיה שכזו וכתוצאה מכך לשינוי בבמה הקדמית.

אני שוב מזכיר שזה רעיון שזרקתי ממש סתם.

בכל מקרה, דיון מעניין :mm_yeah:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
מבחינת איך המגבר עצמו אין לי מה לתרום, אבל עובדתית אצלי ברכב (אפלאוז) הייתה בעיה עם האורות שהיבהבו לפי קצב הבאס. המגבר שהגביר את הסאב היה JBL1004 בגישור. הוספתי את הSUNDOWN 1000D והייתי בטוח שהבעיה רק תחמיר כי אני מוסיף צרכן נוסף.

למרבה ההפתעה התופעה פחתה משמעותית ומערכת החשמל ברכב מראה פחות סימני מצוקת חשמל.

רק חשוב לציין כי שתי היציאות שהתפנו עברו לשמש את ה6X9 האחוריים.

סאב לרוב ימשוך הרבה יותר זרם מהמגבר מאשר רמקולים אובליים וזו הסיבה העיקרית לכך שהסאב על מגבר קלאס A/B הוריד אותך למצב של הבהובי אורות.

צביקי - יש מצב שהיתה תופעה דומה, אם כי לא מדובר כאן על גלים עומדים שנוצרים כתוצאה מהדרום כלשהו אלא על חוסר שליטה בסאב ובעצם יצירת מצב שהוא עובד בו עבודת יתר ובמקום להשמע חזק ומפוקס הוא נשמע חזק יחסית לאורך זמן...

ברור שזה גם הפריע לשאר הרכיבים במערכת אבל ישנם דברים שנוגדים את ההגיון כמו העובדה שהטוויטרים פחות צורמים במקום יותר, כמו שהדלתות פחות מקרקשות בזמן שהבאס חזק הרבה מעבר למה שהוא היה מקודם... זו לא תוצאה שהיתה מתקבלת לאחר ביטול של גלים עומדים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נושא הפחתת הקרקושים הוא מאוד מעניין כי זו תופעה שגם אני ניתלתי בה - במשך כי שבועיים הסט שלי היה מוגבר אקטיבית מהHU , כביכול ההספק הוא קטן מאד למידבאס אך הדלתות (מבודדות) היתחילו לקרקש בצורה מוגזמת (הרמקולים לא היגיעו למגב של איוות ) . לאחר שחיברתי אותם למגבר של 100 RMS לערוץ (פאסיבית ) גם בווליום יותר גבוה אני לא מגיע למצב הזה :idea:

לפי דעתי דבר זה נובע מחוסר יכולת של המגבר\HU לשלוט בצורה נכונה על הרכיבים ונוצר רול און באזור של תדר התהודה של הפלסטיקים . יכול להיות שאני טועה - אשמח לשמוע הסבר אחר . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

גם אני חווה קרקושים בתדרים מאוד מאוד מסויימים, בעיקר מהאזור האחורי.

לגבי A/B אצלי לאחר החלפת האלטרנטור הסאב התחיל לזוז "קצת" יותר ממה שאני הייתי רגיל,

ואין לי ספק שהמערכת שלי לא תשמע יותר טוב במגברי D קלאס, אולי ביחס למחיר מונו D קלאס יהווה בסיס זול יותר הן מבחינת מחיר המגבר והן מבחינת תחנת הכוח (האלטרנטור).

אך ברכב שבו אין בעיות חשמל מגבר A/B יהווה בסיס טוב יותר להנעת הרכיבים.

חשוב לציין כי רובינו לא מודעים לכך שהאלטרנטורים שלו סובלים במרבית המערכות.

כל מי שראיתי שעשה בדיקה ראה כי האלטרנטור שלא אינו מספק טעינה בזמן שהמערכת מופעלת,

זאת מאחר והיצרן מודע לכך שמרבית הלקוחות שלו הינם לקוחות ממוצעים ובמקרה הסביר ישימו מגבר קטן,

ולכן האלטרנטור הסטנדרתי בדרך כלל מספק 20-25A יותר ממה שצרכני הרכב הסטנדרתי לוקחים.

במקרה שלנו, רוב המערכות צורכות לבד 40-135A

( A135 נמדד אצלי ברכב כאשר הותקן סאב של גדולים (!) שעובד ב 2 אוהם) וצורך 800 RMS בחצי גיין פתוח.

כך שבמצב כזה (על אף שהאלטרנטור החמוד שלי - הצליח! לספק את הזרם הנידרש, לא הייתה טעינה תקינה למצבר!)

ולכן לרובינו (מי שמתקין שני מגברים חזקים + צרכנים גדולים = ערך RMS גבוה)

צריכים ואף חייבים על אף שאין אנו מרגישים בכך המערכת חשמל שלנו עובדת בצורה ממש קלוקלת,

האלטרנטור שלנו נמצא תחת עומס מתמיד ואינו מסוגל גם למלא את המצבר וגם לספק את הצריכה של הצרכנים.

המצבר שלנו צריך לפרוק בפיקים של באס זרם גבוה והאלטרנטור אינו מגיב מספיק מהר בכדי לפצות על איבוד המתח שנוצר.

ולכן אנו מרגישים שישנו שיפור במעבר ממגבר A/B קלאס בגישור למגברי D קלאס שאינם צרכנים גדולים של חשמל.

אך זהו שיפור פסיכולוגי / אילוצי ולא שבאמת המגברי D קלאס טובים יותר

את הבדיקה הזו אני מוכן לבצע אצלי ברכב.

להביא מגבר D קלאס + סאב ולחבר למערכת החשמל שלי (רצוי מגבר איכותי ביותר בכדי שינסה להשתוות למפלצת שלי 8))

ולהשוות למגבר A/B קלאס שלי + אותו הסאב.

כך שהגורם שלדעתי הכי משפיע ואינו מודע זהו הספק / זרם / מתח (דהינו מערכת החשמל) שלנו.

אחלה יום!

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אני רק רוצה לחזק ולהוסיף.

אצלי ברכב מערכת חזקה פשוט דפקה אלטרנטור.

היות והאלטרנטור הקודם שלי פשוט היה כל הזמן בנצולת מלאה.

הוא קרס תחת העומס והפסיק להטעין.

פורסם
גם אני חווה קרקושים בתדרים מאוד מאוד מסויימים, בעיקר מהאזור האחורי.

לגבי A/B אצלי לאחר החלפת האלטרנטור הסאב התחיל לזוז "קצת" יותר ממה שאני הייתי רגיל,

ואין לי ספק שהמערכת שלי לא תשמע יותר טוב במגברי D קלאס, אולי ביחס למחיר מונו D קלאס יהווה בסיס זול יותר הן מבחינת מחיר המגבר והן מבחינת תחנת הכוח (האלטרנטור).

אך ברכב שבו אין בעיות חשמל מגבר A/B יהווה בסיס טוב יותר להנעת הרכיבים.

חשוב לציין כי רובינו לא מודעים לכך שהאלטרנטורים שלו סובלים במרבית המערכות.

כל מי שראיתי שעשה בדיקה ראה כי האלטרנטור שלא אינו מספק טעינה בזמן שהמערכת מופעלת,

זאת מאחר והיצרן מודע לכך שמרבית הלקוחות שלו הינם לקוחות ממוצעים ובמקרה הסביר ישימו מגבר קטן,

ולכן האלטרנטור הסטנדרתי בדרך כלל מספק 20-25A יותר ממה שצרכני הרכב הסטנדרתי לוקחים.

במקרה שלנו, רוב המערכות צורכות לבד 40-135A

( A135 נמדד אצלי ברכב כאשר הותקן סאב של גדולים (!) שעובד ב 2 אוהם) וצורך 800 RMS בחצי גיין פתוח.

כך שבמצב כזה (על אף שהאלטרנטור החמוד שלי - הצליח! לספק את הזרם הנידרש, לא הייתה טעינה תקינה למצבר!)

ולכן לרובינו (מי שמתקין שני מגברים חזקים + צרכנים גדולים = ערך RMS גבוה)

צריכים ואף חייבים על אף שאין אנו מרגישים בכך המערכת חשמל שלנו עובדת בצורה ממש קלוקלת,

האלטרנטור שלנו נמצא תחת עומס מתמיד ואינו מסוגל גם למלא את המצבר וגם לספק את הצריכה של הצרכנים.

המצבר שלנו צריך לפרוק בפיקים של באס זרם גבוה והאלטרנטור אינו מגיב מספיק מהר בכדי לפצות על איבוד המתח שנוצר.

ולכן אנו מרגישים שישנו שיפור במעבר ממגבר A/B קלאס בגישור למגברי D קלאס שאינם צרכנים גדולים של חשמל.

אך זהו שיפור פסיכולוגי / אילוצי ולא שבאמת המגברי D קלאס טובים יותר

את הבדיקה הזו אני מוכן לבצע אצלי ברכב.

להביא מגבר D קלאס + סאב ולחבר למערכת החשמל שלי (רצוי מגבר איכותי ביותר בכדי שינסה להשתוות למפלצת שלי 8))

ולהשוות למגבר A/B קלאס שלי + אותו הסאב.

כך שהגורם שלדעתי הכי משפיע ואינו מודע זהו הספק / זרם / מתח (דהינו מערכת החשמל) שלנו.

אחלה יום!

רוני נ.

יאללה רוני, אני מוכן להתנדב לניסוי, אני מאמין שהמונו שלי יכול להוות נק' השוואה מעניינת.

נ.ב. אני עדיין חייב לך בדיקת RTA

:wink:

אלי

פורסם

אלי,

בוא נגיד ככה

המערכת שלי מושכת כ-70 אמפר בפיק,

המערכת של אליקו (1500D) מושכת כ95 אמפר.

המערכת של רוני עם הכאוס שלי מושכת 130 אמפר, בפיק. ו115\120 יציב

המערכת של צביקה עם נתונים כמעט זהים - באיזור 130 בפיק, ו120 יציב.

קלאס D חוסך עשרות רבות של אמפרים, אין על זה עוררין

פורסם

יום שבת אני בא עם מברגה, רק צריך כבל מתח 4 גייג' חיצוני.

שלי קבור מתחת לריצפה וזה ממש בלגאן להוציא אותו.

והניסוי יכול לצאת לדרך.

תהנו

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

רוני, עתיד, אלי

זה בדיוק העניין!

כמו שרשמתי בהתחלת הת'רד - אני מתייחס לתופעה לגבי מערכות ותשתיות חשמל סטנדרטיות ולא למצב בו יש אלטרנטור שמספק את הבנק המלא של האמפרים לצרכנים.

הגישה שלי היא הפוכה לרוב חברי הפורום - אני מחפש לקבל תוצאת SQ מרכיבים עדינים ומגברים קטנים או חסכוניים ככל האפשר.

הסט-אפ שאני שואב עליו הוא מגבר פצפון לטוויטרים שבקושי צורך זרם, מגבר חזק למידים, ושני מגברים חסכוניים קלאס D לסאב עדין ולמידבאסים שמנגנים תחום תדר מאוד מצומצם.

אני מאמין שאלטרנטור של רכב שנות ה2000 יצליח להתמודד עם כזאת מערכת מבלי שאזדקק לארגן לו מצבה.

Pioneer TS-X150

פורסם

תתפלא,

אחרי שתבדוק ותראה כי האלטרנטור של כבר לא מוציא 70-90A שהוא מוצהר.

במהלך השנים האמפרים בורחים להם מתוך האלטרנטור.

ואני כמעט בטוח שגם המגברים הצנועים שלך רוצים עוד קצת חשמל,

תיתן להם והם ינגנו כמו שהם אמורים לנגן.

נתראה במפגש

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

רוני ואני נתקלנו בימים האחרונים

באלטרנטור 120 שמוציא 90 בפיק,

ו45 בסרק

ובאלטרנטור 90 שמוציא 80 בפיק ו50 בסרק.

ככה שמה שהוא מוצהר זה אולי טוב ליום שהרכב יוצא מהחברה

פורסם

אני נוסע כבר שש שנים ברכב הפרטי עם מערכות סטריאו כאלו ואחרות בלי שום בעיות וגם ברכב הפרטי לא נראה שהמערכת הזו מכבידה במשהו.

אבל אני לא יכול להתעלם מהשיפור המטורף שקיבלתי ממעבר למונובלוק הזה.

ברור לי שמערכת חשמל חזקה יותר זה המצב הרצוי - אבל בין פה לשם, למצוי לרצוי ולשפוי - אני חייב להשאר בגדר המצוי והשפוי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...