Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסך מדרכה/חאפר מומלץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מזכיר לי את הפרק של "יצאת צדיק" שהביאו איזה בחור רוסי שתיקן את זה על המקום...

(אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית אז הוא שם Zhuchek על ה Predohranitel')

פיוז?

יאפ! זה זה.

ומי מוכן לתרגם Zhuchek ?

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
זה מזכיר לי את הפרק של "יצאת צדיק" שהביאו איזה בחור רוסי שתיקן את זה על המקום...

פיוז?

יאפ! זה זה.

ומי מוכן לתרגם Zhuchek ?

זה שבב בעברית. אבל אני לא רואה שום קשר. הבחור הרוסי ההוא שם קצר במקום הפיוז. אני לא יודע למה אתה קורה לזה Zhuchek

פורסם
שיטה נפוצה מאוד ברוסיה..

אין שום נזק (פחחות)לרכב אם עושים נכון.

אתה בטוח? אני אף פעם לא ראיתי דבר כזה...

אכן שיטה נפוצה - ולא רק ברוסיה - לתיקון שדה כאשר חייבים להחזיר את הרכב למצב נסיעה ואין מוסך/גרר קרוב (לדוגמה בסיביר הרחוקה :))...

לעשות את זה מתחת לבית כדי לחסוך כמה שקלים על מוסך - זה כבר שיטה ישראלית לחלוטין...דרך הגב זה כן גורם נזק לפחחות (מסגרת החלון וכו').

P.

לא לכולם יש כסף למוסך וכמובן לא כולם צריכים מוסך

יש אנשים שיש להם ידע והם יכולים לעבוד לבד על מכוניתם אז למה לא?

לעבוד על האוטו לבד זו ממש לא שיטה ישראלית.

התמונה נראת מצחיקה וכנראה גם מסוכנת לרכב ואולי גם לבחור שעובד.

פורסם
שיטה נפוצה מאוד ברוסיה..

אין שום נזק (פחחות)לרכב אם עושים נכון.

אתה בטוח? אני אף פעם לא ראיתי דבר כזה...

אכן שיטה נפוצה - ולא רק ברוסיה - לתיקון שדה כאשר חייבים להחזיר את הרכב למצב נסיעה ואין מוסך/גרר קרוב (לדוגמה בסיביר הרחוקה :))...

לעשות את זה מתחת לבית כדי לחסוך כמה שקלים על מוסך - זה כבר שיטה ישראלית לחלוטין...דרך הגב זה כן גורם נזק לפחחות (מסגרת החלון וכו').

P.

לא לכולם יש כסף למוסך וכמובן לא כולם צריכים מוסך

יש אנשים שיש להם ידע והם יכולים לעבוד לבד על מכוניתם אז למה לא?

לעבוד על האוטו לבד זו ממש לא שיטה ישראלית.

התמונה נראת מצחיקה וכנראה גם מסוכנת לרכב ואולי גם לבחור שעובד.

לירן,

הכוונה היא לא לאנשים שחוסכים כסף ו/או נהנים מטיפול ברכבים בתנאי חצר (מדרכה, חניה וכו') גם אני עושה כל מני דברים קטנים לאוטו לבד מתחת לבית והייתי שמח לו הייתה לי חניה קצת יותר גדולה ומסודרת - אז הייתי עושה הרבה יותר...

הכוונה היא לאנשים שמוכנים לסכן את עצמם, את הרכב ואותנו (איני רוצה לחשוב על איכות העבודה של ה"מכונאי" שבתמונה) תמורת חיסכון של כמה גרושים...

דוגמה: פעם היה לי שכן נהג מונית שטיפל בווקטרא שלו בעזרת "עובד של מוסך אופל לשעבר". יום אחד הייתה לו נזילה ממשאבות בלם אחוריות - ה"עובד" הגיע בהקדם ו-ניתק צינורות בלם, קיפל אותם וקשר עם חוט ברזל..."סע בינתיים רק עם ברקסים קדמיים - זה בסדר, אני הארגן לך משאבות מפירוק תוך שבוע-שבועיים"...

P.

פורסם

תשמע , אתה לא יכול לדעת את איכות העבודה של הבחור בתמונה

אמנם צורת העבודה זוועתית - אבל עדיין אתה לא יכול לדעת.

תתפלא אבל ישנם הרבה דברים שאפשר לעשות מתחת לבית במדרכה

ולא רק טיפולים קטנים - אז למי שיש את הידע מה טוב.

כמובן שלעשות דבר כמו שחבר של הנהג מונית במקרה שסיפר עשה

הוא דבר חמור מאין כמותו ( בנינו אנחנו מכירים כל מיני פאשלות רציניות יותר של מוסכים

גדולים ומפוארים)

פורסם

לירן,

טענה שלי מאז ומעולם הייתה שלא ניתן לבצע עבודה איכותית ללא ידע, נסיון, כלים מתאימים ומקום עבודה מסודר. נכון שניתן לבצע דברים - אפילו גדולים - מתחת לבית - אך לא בצורה חובבנית. לדוגמה - קיים מתקן, לא יקר ולא מסובך, שמאפשר הרמת רכב על הצד. לו היה מר בחור משתמש במתקן הנ"ל לא הייתי טוען שמדובר בחאפר :). הבחור הוא מסוג שפותר כל בעייה בעזרת פטיש, איזמל, רתכת והרבה עזיקונים. :)

לגבי טעות של מוסכים - שים לב שבסיפור שלי מדובר לא בטעות אלא בשיטת "תיקון" לשמה. אף מוסך (מורשה מטעם מש' התחבורע) לא היה מוציא רכב עם חצי מע' בלימה - זה אחריות פלילית.

P.

פורסם
לירן,

טענה שלי מאז ומעולם הייתה שלא ניתן לבצע עבודה איכותית ללא ידע, נסיון, כלים מתאימים ומקום עבודה מסודר. נכון שניתן לבצע דברים - אפילו גדולים - מתחת לבית - אך לא בצורה חובבנית. לדוגמה - קיים מתקן, לא יקר ולא מסובך, שמאפשר הרמת רכב על הצד. לו היה מר בחור משתמש במתקן הנ"ל לא הייתי טוען שמדובר בחאפר :). הבחור הוא מסוג שפותר כל בעייה בעזרת פטיש, איזמל, רתכת והרבה עזיקונים. :)

לגבי טעות של מוסכים - שים לב שבסיפור שלי מדובר לא בטעות אלא בשיטת "תיקון" לשמה. אף מוסך (מורשה מטעם מש' התחבורע) לא היה מוציא רכב עם חצי מע' בלימה - זה אחריות פלילית.

P.

אתה צודק חלקית פיני.

נכון כמובן שלא ניתן לבצע עבודה טובה או לא ללא כלים יעודיים...

אבל אפשר לבצע עבודות גדולות מאד בחצר הבית או על המדרכה מבלי כלים

להרמת האוטו וכו'.

בנוגע למוסכים , אתה בטוח שאף מוסך לא ייסתכן בדברים כאלו , אולי לא ביודעין מטעם

מנהל המקום וכו' , אבל החלט נתקלתי במקרי הזנחה בעבודה על תיקונים בטיחותיים

כמו בדוגמא שציינת בלמים , מוסך פיז'ו מורשה מסויים שנתן לי לצאת

ממנו עם בלמים תקולים ( וגיליתי את זה למזלי ביציאה מהחניה ...)

לדעתי עדיף לקחת את הסיכון ( בתנאי שיש לך ידע ) ואת הזמן

ולעבוד על האוטו / או להגיע למוסך לא מורשה "חצר" מאשר לתת את האוטו לתיקון

ב"פס הייצור" של המוסכים המורשים...

פורסם

זה מסוג המוסכים שאתה מסדר את הקלץ, ואז הגיר לא טוב.

או שאתה מסדר את הציריה ואז בדרמים מתקלקלים חחח :roll::roll::roll::wink:

פורסם

פיוז?

פיוז זה בעברית :shock:

בעברית אמור - נתיך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...