Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

הרכב : מאזדה לאנטיס שנת 1997 מנוע 1800 אוטומט קלומטראז .

160000

התקלה:

הרכב עבר טיפול טיימינג על ידי שזה הייה חלק מיישור קו לאחר קניית הרכב .

ברכב הוחלף נוזל קירור ובוצע ניקוז אוויר .

אך שמתי לב לתופעה ( אני לא יודע אם זה התחיל לאחר הטיפול או לפני ) מאווררי הרדיאטור עובדים במשך 20-25 בממוצע !

הרכב אינו מתחמם ולא מאבד נוזל קירור ולא שורף שמן .

המזגן עובד , אך אני מרגיש שהוא לא מקרר מספיק ( נבדק גז והלחץ וכל החלקים על ידי מזגניסט שאני סומך עליו ).

הרכב עובד בצורה עגולה , אין זיופים או קירטועים למיניהם .

היסטוריה לפי הבעלים הקודמים : נקרע צינור מים שמחבר בין היציאה העליונה של הרדיאטור למנוע , והרכב לא התחמם אף פעם לפי דבריו .

לפי דעתו של מוסכניק מותקן אצלי ברכב יוניט "ארוכה" ? האם מישהו מכיר מושג זה ?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

יש לבדוק מה הטמפ' שבה המאוורים פועלים , יש לבדוק את טמפ' המיתוג של היונית ולעשות סדר באי סדר.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

האם דרך התחברות עם סורק תקלות תיתקבל טמפ מדוייקת של המנוע ?

המאווררים נכנסים לפעולה כאשר המד טמפ בדיוק באמצע . בתקווה שנתון זה עוזר במשהו.

שאלה: האם הוספת נגד או משהו בסגנון ליוניט שאחראי על הפעלת המאווררים יכולה לגרום לתופעה זו ?

פורסם

ראשית ניתן לראות טמפ' מנוע עם סורק, האמת שכתבת את הבעיה דיי לא ברור.

אני ממליץ לך לבדוק טמפ' יוצאת מתחי האיוורור ולחזור עם תוצאות ואז נחליט יחד אם קיימת בכלל בעיה ומהן הסיבות.

פורסם

אוקיי אני אנסה להסביר שוב פעם ,

מרגע כניסת המאווררים לפעולה עד לכיבויים הם אמורים לעבוד כ 4-3 דקות או טיפה יותר ( אם אני לא טועה כמובן ) ברכב אצלי הם עובדים במשך 20 דקות באופן רצוף ( לא לסירוגין) , הרכב לא מתחמם ( כמובן לפי שעון החום) ולא מאבד נוזל קירור .

האם זהו מצב תקין לפי דעתך ?

החשד שלי : שהמאווררים לא מספיק חזקים על מנת לקרר את הנוזל ובגלל זה הם עובדים למשך זמן ארוך יותר .

או לפי דעתו של מוסכניק שמורכבת ברכב אצלי יוניט "ארוכה" ( אין לי מושג מה זה אומר , לא נתקלתי במושג הזה אף פעם)

בסוף שבוע אני אוכל לחבר תא הרכב לסורק תקלות ואעלה נתונים .

תודה מראש .

פורסם

אין לך זמן מדוייק כי הרכב הוא של אחותי , האם אתה חושב שהבעיה קשורה לטרמוסטט ?

ישנו עוד נתון שכנראה לא הייה ברור , המזגן ברכב לא מקרר כמו שצריך והוא נבדק מכל הכיוונים ( כמות הגז , לחץ , מדחס , מייבש וכל שאר חלקי המערכת ונמצאו תקינים ).

אין חסימה בזרמת האוויר לרדיאטורים , ברגע הפעלת המזגן המאווררים נכנסים לפעולה כרגיל.

פורסם

במצב שבו מערכת הקירור תקינה והרכב עומד בסרק, המאווררים יעבדו מעט מאוד (חצי דקה עד דקה).

המחוג חום במכוניות היפאניות אינו לינארי ולכן אין להסתמך עליו.

האם אתה עושה את כל הבדיקות האלו כאשר המזגן עובד או ללא מזגן ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה הדבר הראשון שבדקתי המזגן לא פועל כאשר זה קורה .

הייה חשד שאוליי המזגן פועל כל הזמן וגורם למאווררים לפעול אך חשד זה בוטל על ידי חשמלאי רכב .

תודה מראש על העזרה .

פורסם

תקלה מעניינת אני ממליץ לגשת לאיש מקצוע כי יהיה קשה מאוד לפתור את התקלה מכאן.

מה שכן אני מניח שאם הכל תקין במערכת המזגן שזאת אומרת כמות קרר לחצים ועדיין לא מקרר טוב המזגן אז אני הייתי הולך לכיוון של סתימה כלשהי ברדיאטור קירור (נוזל הקירור) הרכב אומנם לא מתחמם לך אך המאוורר עובד יתר על המידה כנראה שיש משהו שגורם לכך שהמאווררים צריכים לעבוד "קשה" יותר על מנת להשאיר את הרכב בטמפ' עבודה.

פורסם

בהחלט זו תקלה מעניינת :-) , כנראה אני אפרק את הרדיאטור ואשלח אותו לאיש מקצוע שינקה לי אותו בתקווה שזה יעזור .

למרות שהרדיאטור עבר שטיפה על ידי עם לחץ מים רגיל .

אני מעדיף לחכות שיהייה לי אפשרות להיתחבר עם סקאנר לרכב ואני אעלה את התוצאות לכאן כדי לשלול את האפשרות של יוניט או חיישן למינהם .

תודה רבה על העזרה .

פורסם

רגע, מאווררי הרדיאטור פועלים במשך 20-25 דקות או שניות?

אם זה דקות הבעיה יכולה להיות בחיישן טמפ' נוזל קירור, רדיאטור סתום חלקית שמקשה על קירור המנוע ומה שקורה בעצם זה שהמאווררים פועלים קבוע כדי לנסות לקרר.

בדרך כלל בלי מזגן רק מאוורר אחד אמור להכנס לפעולה ולא שניהם יחד, רק במקרים קיצוניים שמאוורר אחד לא מצליח לקרר אז השני יכנס לפעולה.

יכול להיות שיש תקלה באחד מחיישני המנוע והמחשב ניכנס למוד חירום (קשה לי להאמין שזה יקרה ברכב הזה אבל אם יש קצר או משהו כזה זה בהחלט אפשרי).

בדוק בעזרת סורק תקלות במוסך על כמה טמפ' המנוע בדיוק.

יש לבדוק התנגדות של חיישן טמפ' נוזל קירור, אם החיישן יזייף אז המאווררים לא יעבדו באופן תקין.

טרמוסטט פתוח חלקית גם יגרום לתופעה, פשוט הרדיאטור והמאוורים ינסו לקרר את הנוזל קירור שמגיע בקצב איטי מידי לרדיאטור(בגלל טרמוסטט תקוע חלקית).

שיבדוק במסוך שלא ביצעו חיבורים/גישורים במאווררים של הרדיאטור כדי ששניהם יחד יכנסו לפעולה תמיד.

ברכב הזה המחשב ניהול שולט על פעולת המאווררים מנתונים שהוא מקבל מחיישן טמפ' נוזל קירור (ECT), ואם המזגן פועל אז המחשב מפעיל את המאוורר השני.

פורסם

כן לצערי המאווררים (הראשון נכנס לפעולה ואחרי כדקהאו אוליי פחות השני מתחיל לעבוד ) פועלים במשך 20 דקות !

ולפי בדיקת החשמלאי אין גישורים למיניהם או משהו בסגנון הכל מקורי והכל במקום .

בסופ"ש אני אוכל לבדוק את כל מה שהציעו חברי הפורום הנכבדים , ואני אעלה תוצאות לפורום.

אני חושב שהחשמלאי בדק התנגדות של החיישן ונמצא תקין , רק נשאר לחבר את הרכב לסקאנר ואז אני מאמין שיהייה לי כיוון לאיתור הבעיה .

(שוב ! התופעה מתרחשת ללא הפעלת מזגן , ונבדקה האפשרות שאוליי המזגן פועל כל הזמן והתוצאה יצאה שלילית) .

תודה מראש על העזרה .

• תוכן חדש...