Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

רציתי לברר (לא עבורי לצערי :-o) האם יש תקנות חדשות בנוגע לייבוא אישי של טויוטה קאמרי היברדית?

הבטחתי למישהו שאני אחפש קצת מידע באינטרנט כי הוא ממש רוצה את הרכב.

מה שבעיקר מעניין אותי זה הציטוט הבא:

http://www.icar.co.il/Article/281/%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%20%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%20-%20%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%20%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D

"המס על יבוא מכוניות היברידיות עומד על 60% בלבד והוא יורד לכדי 50% משווי הרכב אם אתם מייבאים את הרכב מאותה המדינה בה הוא מיוצר - לדוגמה, טויוטה קאמרי הייבריד, המיוצרת בארה"ב."

אם זה נכון, מדובר בהבדל משמעותי - הרכב נמכר בארה"ב ב26 אלף דולר.

מישהו יוכל לאשר שהמס על היבדריות אכן 50 אחוז? (ולא 102?)

כמו כן, האם היבואן עצמו יכול מאיזשהי סיבה למנוע את היבוא של הרכב ארצה?

לפי מה שקראתי כאן בפורום - כבר יש כמה רכבים כאלה בישראל.

נ.ב - האם אפשר להביא רכב חדש דנדש או שהוא צריך להיות משומש (כמעט חדש)?

אני מניח שגם בארה"ב יש מס מסויים על רכבים, האם רכב שנקנה עבור ייצוא אישי למדינה אחרת מחוייב באותו מס גם כן? (עבור מישהו שאיננו תושב ארה"ב)

תודה על העזרה!

פורסם

היי,

יש לי חבר שעוסק ביבוא אישי חוקי ומסודר של כלי רכב ספורטיביים ורגילים, ובין השאר הוא מייבא גם את הקאמרי-הייבריד.

אם אתה מעוניין, צור איתי קשר בה"פ ואתן לך פרטים.

דני G.

פורסם

מעניין איך הוא עוסק ביבוא אישי חוקי אם הגדרתו החוקית של יבוא אישי היא לשימוש אישי.

אם אתה רוצה באמת להוציא אותו "חוקי" מעתה אמור- "מייעץ ביבוא אישי".

פורסם

תשמע,

לא אני מתעסק בזה, אלא הוא.

מאחר והוא אדם ישר וגם עו"ד, אני משער שהוא יודע מה כיצד לעשות זאת חוקית, אם בייעוץ, אם בסיוע, אין לי מושג.

לא על כל דבר צריך ישר לקפוץ, להתנפל ולשחק אותה יותר קדוש מהאפיפיור,

מה גם שסה"כ הצעתי לקשר בין הגורמים, לי אישית אין שום חלק בזה.

אני מתמקד בתחום המקצוע שלי.

דני G.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אני רוצה להתקדם לשאלה חשובה הרבה יותר, בעיקר לאור העובדה שהיום ראיתי קאמרי הייבריד חדשה נוסעת באיילון ועוד כמה כאלו למכירה ביד 2.

האם יש מי שיטפל כאן בארץ באוטו? האם מוסך מורשה של טויוטה מחוייב לתת שירות לבעל רכב שכזה?

תודה.

פורסם

ראשית כל, המס על הרכבים ההיברידיים בעלי ציון ירוק מתחת ל-130 היה וגם יהיה 40% בלבד. אינני יודע מהו הציון הירוק של טויוטה קאמרי ההיברידית, אך אין סיכוי שזה יהיה מתחת ל-130. אפילו הנתון של סיוויק הייבריד כבר גבולי, והרי מדובר ברכב הרבה יותר "ירוק" מהקאמרי. כך שסביר להניח כי הקאמרי ההיברידית תמוסה ככל רכב רגיל, בדומה ללקסוסים היברידיים. יתרה מכך, החוק הירוק לא יטיב עם הקאמרי, מפני שמדובר ברכב לא זול.

באופן אישי אינני חושב כי יש כל טעם בהבאת הקאמרי ההיברידית. החיסכון שלה בדלק איננו משמעותי וודאי וודאי זניח ביחס למחיר הרכישה. חוץ מזה, מדובר ברכב מסובך שעלול לגרום להרבה צער לבעליו ללא האחריות וללא החלפים הזמינים. לדעתי הרבה יותר עדיף להביא כבר את הקאמרי הרגילה, וזאת מפני שהטיפול בה יהיה פי כמה וכמה פשוט וזול יותר.

• תוכן חדש...