Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי, מי ילד מתלהם של אמא?

תקרא את ההודעה שלי שוב ותבדוק אם ההודעה שלך בכלל קשורה למה שרשמתי.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובדיוק כאן אנחנו חוצים את הגבול מ"שיפורים" ל"שינויים"...

את המנטרה שלך אנחנו מכירים לא רק מהשרשור הזה, שגם בו אתה רומז רמזים עבים שהשיפורים האלה לא שווים הרבה, האם אני טועה וזה לא מה שטענת ?

פורסם
ובדיוק כאן אנחנו חוצים את הגבול מ"שיפורים" ל"שינויים"... :roll:

(Not that there's anything wrong with it...)

מצידי אתה יכל לקרוא לזה פיסטוקים זה לא משנה את העובדה שהפעולות האלו בייעודן הן שיפור.

גם אם לא היו לי מדדים אובייקטיביים (כמו אלו שציינתי) לקיום השיפור בביצועים, עדיין קיים השיפור בתחושה, וזו המטרה האמיתית של חלק מהאנשים פה.

אני מכיר את האני מאמין שלך לא מהיום ועליך חשבתי כשאמרתי שיש אנשים שלא יבינו את זה. זה בסדר אתה לא לבד (אולי אפילו חלק מרוב לא מבוטל) עדיין יש לכולנו מספיק מכנים משותפים שיצדיקו חברות משותפת בפורום ודיונים פוריים.

תמיר, יש מצב לבדיקה ?

סקסו VTR משופרת מול ראלי 1.6 סטנדרטית ?

בשביל ה FUN כמובן (שום התערבויות).

איציק

אני תוהה עד כמה הייתה רציני כי אני לא רגיל לראות אותך מעודד רייסים :wink:

אבל ציינתי כבר בעבר שאין לי התנגדות עקרונית לבדיקה זה יכל להיות מעניין, רק שיהיה בתנאים בטוחים (מנחת למשל).

למפגשים של יום שישי די קשה לי להגיע וגם אמצע השבוע לא בא בחשבון.

אז אני מחכה בסבלנות להתארגנות הבאה של מפגש שבת לחברי הפורום או מועדון PSI.

רציני לחלוטין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבדיקה צריכה להעשות מול VTR במצב דומה לא מול ראלי .

צריך גם לדאוג שבשתי המכוניות המשקל פחות או יותר זהה (וצריך לזכור שכל 10 קילו שקול ל 1 כ"ס בערך, משמעותי)

פורסם

ובדיוק כאן אנחנו חוצים את הגבול מ"שיפורים" ל"שינויים"...

את המנטרה שלך אנחנו מכירים לא רק מהשרשור הזה, שגם בו אתה רומז רמזים עבים שהשיפורים האלה לא שווים הרבה, האם אני טועה וזה לא מה שטענת ?

פעם הבאה תקרא עד הסוף, פיסטוקים = שיפורים אם לא הבנת:

אני מכניס למשוואה שיקלולים שלך כנראה לא משנים יותר מדי, שיקולים שגורמים לפיסטוקים המדוברים להיות לא כדאיים בשבילי (כל אחד והשיקולים שלו).

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם
כלומר, מה שאתה אומר זה ש"השינויים" האלה כן עושים הבדל רק לך בתור איש קשה יום , לא שווה לשים אותם , צודק ?

למה נראה לך שהשיקולים הם כלכליים בלבד?

ואיך הסקת שבמידה והשיקולים הם כלכליים בחלקם העובדה שלי לא שווה לשים אותם הופכת אותי ל"קשה יום"???

שלומי, רד מהעץ.

פורסם
כלומר, מה שאתה אומר זה ש"השינויים" האלה כן עושים הבדל רק לך בתור איש קשה יום , לא שווה לשים אותם , צודק ?

למה נראה לך שהשיקולים הם כלכליים בלבד?

ואיך הסקת שבמידה והשיקולים הם כלכליים בחלקם העובדה שלי לא שווה לשים אותם הופכת אותי ל"קשה יום"???

שלומי, רד מהעץ.

אז בוא, במקום לזרוק רמזים וכל מיני דברים שאני כנראה לא מבין, תסביר לי את השיקולים שלך ואת מה שאתה חושב על הנושא .

עוד דבר קטן :

שלומי, רד מהעץ.

פעם הבאה תקרא עד הסוף

צא מזה, או שתנהל דיון כמו בן אדם או שלא תנהל אותו בכלל.

פורסם

שלומי, עדיף שתבדוק את עצמך קודם בנוגע לתרבות דיון.

חשבתי שה"מנטרה" שלי מוכרת לך כבר... בסוף לא?

(אני מדבר מעכשיו על שיפורי כוח שיהיה ברור, על זה נסוב הדיון הנוכחי)

אנשים משפרים בשביל יותר כוח, בשביל יותר פוזה, בשביל יותר יחודיות. זה לגמרי לגיטימי.

בשביל כל הנ"ל הם משלמים כסף (הרבה ממנו), מבזבזים זמן (חפיף, זה מהנה), וכפועל יוצא מטילים ספק בחוקיות הרכב שלהם ושמים עצמם למטרה להתעללויות של נציגי החוק (יש לי "דוד לחץ" "פורק לחץ" ו"צמיגים משופרים" אז אני אומר את זה מניסיון).

לטעמי ואחרי שאני עושה את השיקולים האישיים שלי בעיני הם מקבלים הרבה פחות ממה שהם חשבו שהם מקבלים ומשלמים בשביל זה הרבה יותר. בהחלט יש פה גם פן כלכלי - מדובר בסכומים גדולים בשבילי (אולי בשבילך לא).

נוסף על כל השיקולים האלה כשאני רואה הרבה מאוד הפתעות "בכבישים של פ"ת עם החברים שלי (מהנדסי הפיזיופליטמיקה)" של שלל רכבים משופרים שנשארים מאחור עולות לי תהיות.

אין לי ספק שיש שיפורים ששווים את המחיר שלהם, אבל אלה שיפורים ש99% מהאנשים שמשפרים רכבים לא עושים ולרוב העלות שלהם היא מאוד מאוד גבוהה. אם אתה רוצה לראות דוגמא לשיפור ששווה את המחיר שלו (והמחיר אסטרונומי) לך לליאור ברוך ותראה את פרויקט הקאמרו שלו.

זאת "המנטרה שלי" פחות או יותר ועל קצה המזלג, ומי שבאמת מכיר אותי ולא טוען להכיר אותי וטרח להקשיב פעם שמע אותה כבר לפני הרבה הרבה זמן.

פורסם

בהתחלה, אמרת שזה לא שיפור, זה שינוי .

מכאן נובע שאתה חושב שזה לא משפר ממש את נתוני הרכב , זכותך לחשוב ככה .

זכותך לטעות , שיפור טוב של מערכת הפליטה ישפר את ביצועי המנוע, זה לא דעה, זו עובדה ! לראייה, שיפורים שיצרנים עושים במערכת הפליטה שלהם, שיפורי AFTER MARKET וכיו"ב.

יכול מאוד להיות ששיפור חאפרי כזו או אחר של מערכת הפליטה עשה דבר הפוך , יכול מאוד שזה מה שקרה לאחד החברים שלך או אפילו ל 2 אבל מכאן ועד המסקנה שהגעת אליה המרחק הוא עצום.

לדעתך לא שווה ?

לגיטימי , אל תעשה , אבל למה ללכת ולנסות לשכנע את כול יושבי הפורום שזו היא הדרך הנכונה , מה אתה מסיונר ? אם אתה כ"כ חושב שאתה צודק, מה אתה מנסה להוכיח ?

עם כל הכבוד לרייסים בפתח תקווה שלכם, הם לא מדד לכלום (ועד כמה שאני יודע הם הסימוכין היחידים לדעות שלך) , הם שילוב של כ"כ הרבה פרמטרים משתנים כמו נהג, משקל הרכב, מצב הספציפי של הרכב ועוד . שום "עובדה אובייקטיבית" לא יכולה לצאת מזה.

פורסם

זה שינוי, קוסטומיזציה של הרכב. כמו שתמיר אמר, אפשר גם לקרוא לזה פיסטוקים.

מה שאני אומר זה שגם אם יש שינוי, הוא לא שווה לי את ההשלכות והעלויות שלו וכשהוא כן שווה את ההשקעה העלות הופכת לבעלת חמש ספרות וזה בשבילי מוגזם (ומסתבר שלעוד כמה אנשים).

אני לא בא לשכנע אף אחד, שכל אחד יעשה מה שבא לו. רק בא להראות את הצד השני של העניין, לפני שאנשים נכנסים לקטע, כי חלק מהאנשים שכבר עברו אותו מצטערים שעשו את מה שעשו (ואת הגלגל אין להשיב לאחור).

אתה יכול להסכים עם מה שאני אומר ואתה יכול לא להסכים, לומר שזאת טעות תהיה טעות בפני עצמה כי גם אני רק אומר עובדות.

פורסם

תרשו לי לשנות צד בדיון לרגע.

לפני חדשיים או שלושה פיני שם כאן לינק לאתר מועדון סקסו בבריטניה שערך יום מדידות על דינו. אפשר היה לראות שהיחס בין השיפורים שרשומים על הנייר וההספק הנמדד היו בחלק מהמקרים אבסורד. היו רכבים משופרים שההספק שלהם היה נמוך מבלתי משופרים ורכבים ששופרו מעט אך נתנו יופי של פייט למשופרים מאד.

המסקנות שלי מהתוצאות הם:

א. ששיפורי רכב זה לא לגו אתה לא יכל לקחת שיפור X ולקבל Y תוספת הספק. זה פשוט לא עובד כך. יש המון קשרים הדדיים בין המערכות וצריך לשפר בתבונה. רצוי להשתמש בידע שנצבר מאנשים ששיפרו בהצלחה וגם כאלה ששיפרו עם הצלחה מועטה.

ב. ייתכן מאד שגם ללא שיפורים כלל היו פערים בגלל שלכל רכב היסטוריה אחרת ואולי כבר כשיצאו משערי המפעל היו פערים, זה נכון בפרט ברכבים ספורטיביים. (ע"ע 306 S16 או 206GTI)

אבל חשוב להבין שהספק זה מגניב אבל זה לא הכל בפרט למי שלא עושה את השיפורים בשביל דראג. רצועת כח רחבה ע"ח הספק יכולה לספק הרבה יותר הנאה אם הפגיעה בהספק לא היתה גבוהה מדי. (כן אני יודע זו קופסת פנדורה לשרשורים בלי סוף :wink: )

פורסם
שלומי, עדיף שתבדוק את עצמך קודם בנוגע לתרבות דיון.

חשבתי שה"מנטרה" שלי מוכרת לך כבר... בסוף לא?

(אני מדבר מעכשיו על שיפורי כוח שיהיה ברור, על זה נסוב הדיון הנוכחי)

אנשים משפרים בשביל יותר כוח, בשביל יותר פוזה, בשביל יותר יחודיות. זה לגמרי לגיטימי.

בשביל כל הנ"ל הם משלמים כסף (הרבה ממנו), מבזבזים זמן (חפיף, זה מהנה), וכפועל יוצא מטילים ספק בחוקיות הרכב שלהם ושמים עצמם למטרה להתעללויות של נציגי החוק (יש לי "דוד לחץ" "פורק לחץ" ו"צמיגים משופרים" אז אני אומר את זה מניסיון).

לטעמי ואחרי שאני עושה את השיקולים האישיים שלי בעיני הם מקבלים הרבה פחות ממה שהם חשבו שהם מקבלים ומשלמים בשביל זה הרבה יותר. בהחלט יש פה גם פן כלכלי - מדובר בסכומים גדולים בשבילי (אולי בשבילך לא).

נוסף על כל השיקולים האלה כשאני רואה הרבה מאוד הפתעות "בכבישים של פ"ת עם החברים שלי (מהנדסי הפיזיופליטמיקה)" של שלל רכבים משופרים שנשארים מאחור עולות לי תהיות.

אין לי ספק שיש שיפורים ששווים את המחיר שלהם, אבל אלה שיפורים ש99% מהאנשים שמשפרים רכבים לא עושים ולרוב העלות שלהם היא מאוד מאוד גבוהה. אם אתה רוצה לראות דוגמא לשיפור ששווה את המחיר שלו (והמחיר אסטרונומי) לך לליאור ברוך ותראה את פרויקט הקאמרו שלו.

זאת "המנטרה שלי" פחות או יותר ועל קצה המזלג, ומי שבאמת מכיר אותי ולא טוען להכיר אותי וטרח להקשיב פעם שמע אותה כבר לפני הרבה הרבה זמן.

ישי ,לדעתי אתה צודק.

השיפורים המאוד קטנים לדעתי ,לא שווים את הסכומים הלא כל-כך קטנים שמשלמים עליהם.

נוצר בפורום מעין "הייפ" סביב הסעפת לראלי וראם איירים למיניהם. אני חושב

בתור אחד ששם את הדברים האלה שזה פשוט מוגזם ואני מוכן להתערב עם כל אחד, שהשינוי הגדול מכולם בשיפורים אלו הוא בהרגשה.

לדעתי אם אנשים היו יודעים שזה נותן כ"ס בודדים, אף אחד לא היה עושה אותם מלכתחילה.

אז מי שעשה, כנראה כן רצה יותר כוח ולא עשה את זה בשביל הכיף של העשיה.

אם ההבטחות מהאתרים למיניהם שאומרים שראם נותן 14 כ"ס וסעפת שנותנת

7 כ"ס נכונות אני הייתי הראשון שמשבח .

בקיצור ,איש איש בדרכו ילך ,אבל בנאדם שהולך להתקין חלק או את כל הדברים הנ"ל שיחשוב פעמיים אם זה באמת שווה את הכסף שהוא מוציא לעומת מה הוא מקבל.

נ.ב.

לדיויד אין לי "סלט" באוטו. אנשים כגון גיא בן-ציון אמרו שקוטר מערכת הפליטה שיש לי טובה מאוד, אם אתה מעוניין לבדוק את זה על ידי לחיצה קטנה וידידותית ,אני מוכן תמיד.

יעידו פה הרבה אנשים שה"סלט" הזה הביא בראש גם לפני הראם אייר והסעפת.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם
נ.ב.

לדיויד אין לי "סלט" באוטו ואנשים כגון גיא בן-ציון אמרו שקוטר מערכת הפליטה שיש לי טובה מאוד ואים אתה מעוניין ליבדוק אתזה על ידי לחיצה קטנה וידידותית ,אני מוכן תמיד.

ויעידו פה הרבה אנשים שה"סלט" הזה היה מביא בראש גם לפני הראם אייר והסעפת.

הסלט הוא בזה שיש לך סעפת מתוצרת X, צינור מרכזי מורחב מתוצרת בית ללא ממיר ודוד אחורי מתוצרת Y.

מה גם לא זכור לי שמיפית את מחשב הניהול מנוע שלך.

מערכות פליטה לרכבים אטמוספריים לא מתוכננות כלאחר יד ואין לי כבר את הכוחות לפרט שוב בפעם ה-100 מדוע יש חשיבות בתכנון מערכת מלאה ולא לגו מיצרנים אחרים.

עדיין לך ולייעודים שאתה מבקש 7,000 למערכת מלאה זה המון כסף, ו-3,000 ש"ח רק לסעפת עם כל הסלט מסביב זה בכלל הון.

הבדיקות ה"מדעיות" שאתם מבצעים שוות לת*ת, נקודה.

לסיכום - אני קורא לזה סלט, לחיצה (כף) קטנה וידידותית אני תמיד מושיט בשמחה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...